sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Kosmetiikan joulukalenteri vuodelle 2023..?

Nyt jos koskaan lokakuun puolessavälissä alkaa olla korkea aika lyödä lukkoon mahdolliset ostosuunnitelmat kosmetiikan joulukalenterien osalta! Suosituimmat kalenterit myydään yleensä nopeasti loppuun, mutta toki kaikkia kalentereita ei vielä tässä vaiheessa välttämättä edes löydy myynnistä. Tässä postauksessa en sen tarkemmin esittele tämän vuoden kalenteritarjontaa, sillä en rehellisesti sanottuna ole siihen niin tarkasti itse edes perehtynyt. Postauksen aiheena onkin pohtia miksi aion tai en aio tänä vuonna hankkia itselleni kosmetiikan joulukalenteria.

Tärkeimpänä haluaisin kuitenkin kysyä teiltä, aiotteko te hankkia tänä vuonna jonkin kosmetiikka-aiheisen joulukalenterin?

Itse jätän tänä vuonna kosmetiikkakalenterit ostamatta. Päätös on ollut erittäin helppo ja siihen vaikuttaa muutamakin eri tekijä, joita käyn seuraavaksi läpi hieman tarkemmin. En muista olisiko mun minään aiempana vuonna ensimmäisen kalenterini hankkimisen jälkeen ollut näin helppoa jättää kalenterit ostamatta. Tänä vuonna mua ei totta puhuen ole juuri kiinnostanut seurata mitä edes ne suosituimmat ja itseäni aiempina vuosina kiinnostaneet kalenterit sisältävät. The Body Shopin ja Kicksin kalenterit olen sisällön puolesta vilkaissut, mutta ne taitavatkin olla ainoat. Enemmän mua houkuttelee tällä hetkellä kauppoihin ilmestyneet suklaakalenterit, josko jonkin sellaisen tänä vuonna saisin itselleni hankittua!

Tärkein syy kalenterien ostamatta jättämiseen on ehdottomasti se, etten halua yhtään lisää kosmetiikkaa nurkkiini pyörimään. Mulla on yhä edelleen aivan liikaa jemmoista löytyvää kosmetiikkaa, joka on tullut pääasiassa nimenomaan niistä joulukalentereista sekä kauneusbokseista, joiden tilauksen lopetin täysin tämän vuoden alussa. Olen pitkän ajatustyön jälkeen saanut mieleni kääntymään siitä jatkuvasta kosmetiikan hamstrauksesta aivan päinvastaiseen suuntaan, eli haluaisin omistaa kosmetiikkaa mahdollisimman vähän. Okei, meikkejä tämä ei ihan tässä mittakaavassa koske, mutta nimenomaan noita jemmoista löytyviä ihonhoitotuotteita kyllä. Onhan se kätevää, että varastoista löytyy kymmenkunta uutta silmänympärysvoidetta siinä vaiheessa, kun käytössä oleva loppuu, mutta itse en sitä enää halua. En siis näe mitään järkeä lähteä hankkimaan kosmetiikkakalenteria, kun mulla ei todellisuudessa ole niille tuotteille tarvetta.

Itse olen jo pitkän aikaa hankkinut kalenterit siten, että olen ennen ostopäätöstä tarkistanut sen sisällön. Ei ole kovinkaan montaa joulukalenteria, jotka voisin edes harkita ostavani katsomatta mitä tuotteita ne sisältävät, vaikka se toki syökin sitten sen yllätysmomentin luukkuja avatessa. Fakta on, ettei yksikään kalentereista ole sellainen, josta ihan joka ikinen tuote päätyisi itselläni käyttöön ja olisi samalla myös oikeasti mieluinen. Käytän paljon sellaista "ihan ok" -tasoista kosmetiikkaa, mutta lähinnä sen takia, että olen juurikin saanut ne jonkin kauneusboksin tai kalenterin mukana. Enkä kaipaa yhtään lisää tällaisia tuotteita itselleni. Haluan keskittyä kosmetiikassa niihin tuotteisiin, joiden tiedän joko ennalta toimivan itselläni tai vaihtoehtoisesti uusiin tuotteisiin, jotka todella kiinnostavat itseäni. Kalentereissa yleensä on ne muutama huipputuote, sitten muutama hutituote, joita ei tule käytettyä lainkaan ja loput on sitten sitä "ihan ok" -tasoa. Ne päätyvät yleensä omaan käyttöön, mutta ilmankin pärjäisi. Eikä niiden muutaman huipputuotteen takia välttämättä kannata kokonaista kalenteria lähteä ostamaan.

Kolmantena seikkana itselläni tällä hetkellä on raha. Se ei kasva puussa, varsinkaan näin hoitovapaalla ollessa. Jos tarkkoja ollaan niin tällä hetkellä olen itse asiassa töistä lomalla ja sainkin juuri perjantaina tililleni lähes koko kuukauden palkan. Voin kertoa, että tuntui melko luksukselta, kun eipä sillä alle 400 euron kotihoidontuella pahemmin mitään ylimääräistä kuukaudessa ostella. Ja siitäkin summasta lähtee siis vielä verot pois. Oma valintahan tämä toki on. Mä voisin ihan hyvin olla töissä ja lapsi päivähoidossa, joten en mä rahatilanteestani sinänsä valita, kun olen tämän päätöksen itse tehnyt ja tiennyt mitä se taloudellisesti tarkoittaa. Nyt on kuitenkin pakko priorisoida ne vähät rahat muihin ostoksiin kuin kosmetiikkakalentereihin, jotka eivät ole itselleni pakollisia menoja. Enkä missään tapauksessa sano, etteikö pienilläkin tuloilla tai tuilla elävä henkilö voisi itselleen vähän kalliimpaakin kalenteria hankkia! Se ei vain ole se, mihin itse tällä hetkellä rahani haluan laittaa.

Mun mielestä on kiva lueskella muiden ajatuksia ja pohdintoja kosmetiikkakalenterien suhteen ja tulen ehdottomasti seuraamaan kanssabloggaajien kalenterien availua. Kyllähän se kalenterien luukkujen availu joulukuussa tuo sitä tiettyä joulufiilistä ja odotusta jouluun, joten nauttikaahan niistä kalenterista kaikki te, jotka sellaisen tai sellaisia päädytte ostamaan ♥

Miten on, onko joulukalenterit hankittu vai jätättekö ne hankkimatta kokonaan tänä vuonna? :)

25 kommenttia:

 1. Minä tulin tänä vuonna samaan tulokseen, eli en hanki kosmetiikkakalenteria, vaikka täällä Saksassa niitä olisikin varsin valtava valikoima, paljon suurempi kuin Suomessa. Suklaakalenteri viehätti minuakin, joten hankin World of Sweetsistä Quality Streetin kalenterin. Quality Streetin nameista tulee ihan lapsuus mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä mielenkiintoista joskus asua ulkomailla, vaikka just siellä Saksassa, niin näkisi pitemmän aikaa miten kosmetiikkavalikoimatkin siellä eroaa Suomen tarjonnasta! Jokin suklaakalenteri pitää itsellekin ehdottomasti tänä vuonna hankkia :)

   Poista
  2. Täällä on kyllä paaaaljon enemmän ihan outoja brändejä, kuin missään muussa maassa, jossa olen asunut. Vaikka niitä oli kyllä UK:ssakin. Musta kyllä täällä vielä enemmän kuitenkin.

   Sitten tulee jatkuvasti mainoksia (mm. FB:n kautta), joiden kautta voi tilata näytteitä postimaksun hinnalla, eikä ne postimaksut ole kovin korkeita täällä. Noita näyte- ja matkakokoisia "pruuveja" onkin kertynyt; pitää postailla niistäkin erikseen omaan blogiini.

   Poista
  3. Aika kiva tapa, että postimaksuilla saa näytteitä testattavaksi! Voihan se olla, että Suomessakin jossain saisi, muttei itselle ainakaan moisia mainoksia ole vastaan pahemmin tullut :D Mutta varmasti on myös tehokas tapa saada sitten ihmiset ostamaan tuotteet ihan täysikokoisina ja maksamaan niistä, jos näytteiden perusteella niihin tykästyvät.

   Poista
 2. Mulla on sen sijaan tänä vuonna ensimmäinen kerta kun hankin jonkun muun kuin suklaakalenterin. Hankin Lumenen kalenterin pitkällisen vertailun tuloksena, ja uskon sen tuotteiden pääsevän ainakin suurimmaksi osaksi oikeasti käyttöön. Käyttelen nyt syksyn mittaan reippaasti eri ihonhoitotuotteitani pois valmistautuen kalenterin tuotteiden käyttöönottoon.

  Olen samoilla linjoilla, että on turhauttavaa kun nurkat täyttyy ylimääräisistä tuotteista ja varsinkin alkaa harmittamaan kun huomaa että tuotteet saattavat mennä vanhaksi ja joutua roskiin. Rahaakin menee hukkaan.

  Joulukalenteribisnes on kyllä lähtenyt kunnolla laukalle viime vuosien aikana :D jokainen kosmetiikkaverkkokauppa täyttyi taas toinen toistaan megakokoisisemmista kalentereista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumenen kalenteri on kyllä hyvä, jos brändin tuotteet miellyttää<3 Mulla on joskus vuosia sitten ollut se, eikä tainnut olla kuin ihan muutama tuote, josta en niin pitänyt ja nekin lähinnä kynsilakkoja, joita en voinut käyttää :D Kalenterien määrä on tosiaan lisääntynyt viime vuosien aikana ihan mielettömästi! Jotenkin sitä ei edes tajua oikein, että vähän joka verkkokaupalla ja brändillä on omat kalenterinsa, monilla vielä useampikin eri vaihtoehto. Onhan se toisaalta kiva, että on valinnanvaraa, mutta joidenkin kalenterien kohdalla on pikkuhiljaa alkanut näkyä sitä saman toistoa vähän turhankin paljon :/

   Poista
 3. Viime vuonna hankin ensimmäistä kertaa Twistbe:n joulukalenterin ja ihastuin siihen niin paljon, että hankin saman kalenterin myös tänäkin vuonna. Tykkään siitä ettei sisältöä paljasteta missään etukäteen. Viime vuoden kalenterin tuotteisiin olen ainakin ollut tyytyväinen ja niitä olen tässä vuoden mittaan käytellyt. Olen saanut omat kosmetiikkavarastoni siihen pisteeseen, ettei varastosta löyty mitään muuta liikaa paitsi suihkugeelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Twistben kalenteri oli mulla joskus toosi kauan sitten, tykkäsin myös ideasta, ettei sisältöä tiedä etukäteen! Toki sinä vuonna sisältö ei ehkä ollut ihan niin hyvä, mitä tulevina vuosina, mutta oli tosi kiva saada luonnonkosmetiikkaa oleva kalenteri :) Piti ihan googlata mitä toi kalenteri viime vuonna sisälsi ja tosi kivoja tuotteitahan siellä oli! Noi luomivärinapit ei ehkä olisi mun juttu, mutta muuten sisältö näytti hyvältä. Toivottavasti tämänkin vuoden kalenteri on sulle mieluisa<3

   Poista
 4. Itse en oo joulun takia ostanut kalentereita vaan sen takia että sais halvalla hyvää..Mutta useammat kalenterit on sisältänyt pettymyksiä. Aina noin 7-8 on sellaisia jotka annan eteenpäin. Ja monia käytän väkisin loppuun. Ainut hyvä kalenteri oli viime vuoden Kicksin ihonhoitokalenteri, jonka ostin -70% alella. Normihinnalla en olis ikinä ostanut😉. Kalenteria en siis oo ostamassa tänä vuonna. Jollen jollain -70% saa sellaista joulun jälkee 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tollasella alennuksella kannattaakin jo ostaa kalenteri, vaikka sen tekisi sitten vaan muutaman hyvän tuotteen takia! Muistan miten joskus ostin I Love Me -messuilta Dermalogican jonkun pakkauksen, josta löytyi 3-4 tuotetta eikä se maksanut juuri mitään. Ja ostin sen ihan sen takia, että siellä oli pienempi purkki mun suosikkikuorintaa Daily Microfoliantia, joka olisi kaupasta ostettaessa ollut kalliimpi mitä se usean tuotteen pakkaus messuilla maksoi :D

   Poista
  2. Olis kyllä huippua ollu nähdä Dermalocigan osasto messuilla. Dermalocigan sivuilla oli muuten joulupakkauksia jo esillä. Ja joulun jälkeen Stoccan sivuilta niitä Dermqlociga lahjapakkauksia voi löytyä vielä alella. Sensain kalenteri oli muuten Mieletön, kävin sitä Sokoksella katsomassa😉

   Poista
  3. Joulun lahjapakkaukset onkin sellaisia, joita pitäisi enemmän hyödyntää, kun ne taitaa jo jouluaattona olla kaupoissa aika hyvässä alessa :D Voin kuvitella ton Sensain kalenterin<3

   Poista
 5. Moikka! En aio hankkia kosmetiikkajoulukalenteria, mutta suunnittelin jo ostavani esim. TBS:n joulukirsikkasarjaa itselleni käyttöön ainakin suihkugeelin verran. Kivempi ostaa sellaisia tuotteita, joita haluaa oikeasti käyttää! Älä ihmettele, vaihdoin postiosoitetta ja perustin uuden blogger-profiilin jolle siirsin blogini :) On mukavaa jos nyt saisi kaikki minikokoiset tuotteet tosiaan käytettyä pois kaapist...a ja mulla on kyllä sitä kosmea sen verran paljon edelleen, että tulen varmaan ystäville antamaan nyt joululahjoiksi myös sellaisia juttuja joita ei itse tule käyteltyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin toivon, että saisin ensi vuonna ihan oikeasti noi varastot kunnolla pienemmiksi. Suihkugeelejä mulla todennäköisesti tulee aina olemaan "yli oman tarpeen", kun oon näköjään vähän alkanut keräillä noita TBS:n kausituoksujakin :D Tällä hetkellä niitäkin löytyy kylppäristä seitsemän ja osa on jo aika vanhojakin. Kosmetiikka on hyvä lahjaidea<3 Mä lahjoitan yleensä omat turhat tuotteet siskoille ja heidän lapsille, jotka on nyt jo kaikki joko teinejä tai aikuisia :D

   Poista
 6. Mä taas pidin viime vuonna välivuoden, kun ei vaan löytynyt mieluisaa kosmetiikkakalenteria. Suklaakalenterinkin ostin vasta joulukuun ekoina päivinä, kun kaikki loput myytiin pois -50% alennuksella, hah! Oon siirtynyt käyttämään lähes pelkästään luonnonkosmetiikkaa, eikä sillä saralla oikein ollut mulle sopivaa kalenteria. Tänä vuonna mun lempparikauppa House of Organic kuitenkin julkaisi ekaa kertaa kalenterin, ja mietin noin nanosekunnin kunnes ostopäätös oli tehty. Ja kalenterista ei tosiaan kerrottu sisältöä ollenkaan! Ainoastaan tuotteiden ainesosasisällöt ja mikä tuoteryhmä on kyseessä. Ostin siis kalliin sian säkissä, mutta uskon että on wörtti. Tätä ennen olin ehtinyt tilata ja Novitan lanseeraaman neulojan joulukalenterin, joka varmasti on kaltaiselleni neulootikolle mieluisa. Odotan innolla, että pääsen taas välivuoden jälkeen avaamaan myös kosmekalenterin luukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi suklaakalenteritkin maksaa nykyään yllättävän paljon, ei siis ollenkaan huono idea jättää kalenterin osto joulukuun alkuun, kun noita tosiaan myydään sillon paljon edullisemmin! Tiedätkö nyt alkoi muakin hieman kiinnostaa toi House Of Organicin kalenteri, toki hinta on itselle ihan liian kova tässä elämäntilanteessa, mutta toivottavasti tulevinakin vuosina tulee heille kalenteri :) Jotenkin hauska toi, että tuotteet on sinänsä selvitettävissä etukäteen, mutta mitään ei kuitenkaan suoraan paljasteta. Ja hei ihan mahtavaa, että Novitallakin on oma kalenteri! Neulominen on nykyään niin suosittua, ettei toisaalta mikään ihme<3 :D

   Poista
 7. Itse tilasin Essien -joulukalenterin, normaalihintaa en olisi siitä maksanut, mutta käytin -20 % alekupongin ja siitäkin huolimatta hinta pysyi yli 70 €. Jotenkin tuntuu, että joidenkin kalenterien hinta on kyllä pompannut ylöspäin aika reilusti! En itse maksaisi OPIn kalenterista sitä 90 € (ehkä maks. 50 € kyllä voisi maksaa), mikä monessa paikassa on hintana etenkin, kun kaikki lakat on sitä 3.75 ml pulloa :S Essiellä on sentään hieman perusteltua, kun siellä täysikokoisia on joukossa (ja kaupassa kuitenkin 11.90 - 15.90 €/kpl). Ritualsin kalenteria katsoin myös, mutta eipä siinäkään kyllä mitään ihmeellistä ollut sisällä, että olisi nyt ehdottomasti saatava.

  The Body Shopin kalenterit katsoin läpi, mutta niissä on kyllä tosi paljon toistoa vuodesta toiseen, mikä hitusen ehkä harmittaa.. Se edullisin kalenteri olisi se, minkä ostaisin, jos ostaisin. Tänä vuonna ehkä TBS kalenteriputki katkeaa! Ostin tosin kirsikkasarjaa siihen suruun alesta :'D

  Ja muitakin kalentereita katsonut, esim. Lykon omat, Nordicfeel jne.. mutta ei ne sisällöt oikein puhuttele! Viime vuonna ostin sen Youty -kalenterin, joka oli aikas hyvä sisällöltään, mutta en tiedä tuleeko sitä nyt myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa kalentereissa saa kyllä miettiä, että tuleeko lopulta rahoille kunnolla vastinetta vai ei. Kiva että sait Essien kalenterin alennuksella! Ja toi on myös itselle aika tärkeä ominaisuus, että kalenteri sisältää myös niitä täysikokoisia tuotteita, ei vain pienempiä kokoja. Ritualsilla vissiin ollut sisällöt aika samanlaisia jo pitkään? Kuten toki TBS:lläkin. Mun tekisi joskus mieli hankkia TBS:ltä just se kallein kalenteri, kun sitä mulla ei ole ikinä ollut. Niitä edullisempia kyllä :D Ei siis haittaisi, vaikka siinä toistuisi samat tuotteet kuin aiemmin, kun noiden eri kalenterien välillä kuitenkin on tuote-eroja jonkin verran :)

   Poista
  2. Ritualsilla on ainakin aiempina vuosina sisältö perustunut niihin myydyimpiin tuotteisiin, jotka on kyllä vuodesta toiseen melkein samoja, sarja vaan vaihtuu, mutta shampoo on aina shampoo :D TBS:llä myös yksi miinus on miun mielestä tuotteiden pienuus. Aiemmin tuli siinä kalleimmassa kalenterissakin esim. kasvonaamio täysikokoisena, eipä enää (spoiler! molemmat naamiot on niitä pikkuisia, vaikka itse juuri sellaisen käytin ja riitti varmaan melkein 10 käyttökertaan). Ja siinäkin vaan se samat tuoksut pyörii vuodesta toiseen.

   Poista
 8. Olen samaa mieltä Mimosan kanssa, TBS kalenteri on takuuhyvä mutta miksi joka vuosi samoja tuotteita? Siksi jäi nyt ostamatta mutta ainahan se on hyvä vaihtoehto :) Kicks kosmetiikkakalenterit kiinnosti koska niissä on tosi hyviä tuotteita, mutta vähän samoja joita mulla jo on niin en nyt tarvii. Ostin suoraan mitä juttuja halusin sen kalenterin hinnan verran, kun en tosiaan tarvii yhtään pikku purkkia kaappiin pyörimään.
  Tuntuu että tää vuosi menee tosi nopeasti, justhan sitä availi viime vuoden kalentereita :) Glossyboxin skippasin koska aika vähän ja huonoja meikkejä, LF ei nappaa enää...ja mitäs muuta sitä olis...no en ehkä nyt vaan hassaa rahojani kalenteriin kun on muitakin menoeriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en myöskään ihan ymmärrä miten noi TBS:n kalenterit toistaa vuodesta toiseen samaa kaavaa ja silti ilmeisesti niitä myydään tosi hyvin. Siis hyvähän se toki on, että myydään, mutten itse ainakaan jaksaisi vuodesta toiseen ostaa käytännössä täysin samaa kalenteria uudestaan ja uudestaan :D Se kallein kalenteri on mulla testaamatta ja joku vuosi sen aion vielä hankkia! Olisi myös kiva, jos noissa olisi niitä kausisarjojen tuotteita.

   LF:n sisältö ei enää jaksa mua kiinnostaa ollenkaan, ne alkoi olla jo niin samaa toistoa ettei kiinnostus riitä yhtään.

   Poista
 9. Jätän kokonaan hankkimatta. En ole koskaan ostanut kalenteria, mut blogilahjaksi olen saanut pari vuosien aikana. Musta ne on aika paljon älytöntä tuhlausta ja rahanhaaskausta meille, jotka ollaan tarkkoja mitä ostetaan. Ei ole järkeä ostaa ja sitten pistää suurinta osaa eteenpäin. Voisin kuitenkin ostaa kalenterin lahjaksi jollekin joka sitä toivoo ja siitä hyötyisi. Omiin tarkoituksiin ne eivät kuitenkaan sovi. 😊

  Kivaa viikonloppua. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenterien kanssa on varmaan aika sama kuin noiden kauneusboksien kanssa - jos on kovin tarkka ja valikoiva tuotteiden suhteen, ei ne kannata. Tietysti sitten erikseen, jos vaikka henkilö suosii pääasiassa brändin x tuotteita ja juuri siltä tulee kalenteri. Mutta joo, ei ole enää oikein munkaan juttu noi kalenterit. Mietin just sitäkin, että lopetin vuodenvaihteessa niiden kauneusboksien tilaamisen enkä tässä kohtaa enää edes harkitsisi niiden tilaamista. Aika ajanut selkeesti ohi, vaikka Boxycharm ja Ipsy Plus aikoinaan ihan huippujuttuja mulle olivatkin :D

   Poista
 10. Olen taas Suomeen muuton myötä aktivoitunut kosmetiikan saralla, kun tuntuu ettei täällä Suomessa keksi muuta postailtavaa :D Joten ihan blogin takia olen nyt ostanut kalentereita unboxattavaksi. Varsinaisesti joulukalenteriksi itselle en tule kalenteria enää ostamaan, kun onhan noista sitten jo käytettävää taas. Mutta sen olen kyllä huomannut, että kalenterivalikoima vain laajenee vuosi vuodelta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vähän eri joo kirjoitella vaikka sieltä Espanjasta kaikkea kuin Suomesta, joka on niin eri tavalla "nähty", eikä oo sellaista uutuudenviehätystä kuten vieraassa maassa :D Valikoimat tosiaan laajenee hirveesti koko ajan! Mietin tosissani, että kuinka kauan noihin riittää vielä uutta ja mielenkiintoista sisältöä tai lakkaako tää kalenterien nousukiito jossain vaiheessa kokonaan.

   Poista

Kiitos kommentista!