torstai 21. syyskuuta 2023

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation

Tänään esittelyn ja arvioinnin kohteeksi pääsee uusin meikkivoiteeni, joka on mikäpä muukaan kuin Charlotte Tilburyn Airbrush Flawless Foundation. Olen jo ties kuinka pitkään toivonut pääseväni tämän meikkivoiteen testaamaan, ja nyt viime kuun puolella sain vihdoin tilattua tämän muutaman muun tuotteen kanssa Cult Beautylta! Charlotte Tilburyn meikeistä olen kuullut kehuja ihan hirveästi, ja samaan aikaan mukaan lähti myös suurta suosiota nauttiva Pillow Talk -huulipuna. Nyt keskitytään kuitenkin tähän meikkivoiteeseen, jota olen nyt hetken aikaa ehtinyt testaamaan. Miten on, lunastiko meikkivoide odotukseni tai mahdollisesti jopa ylitti ne?

Charlotte Tilburyn Airbrush Flawless Foundation on täyden peiton antava mattameikkivoide, joka lupaa hyvän pysyyden lisäksi blurrata ihohuokoset sekä tasoittaa ihon sävyn. Meikkivoiteen tulisi tuotekuvauksen mukaan tuntua iholla kevyeltä ja lisäksi sen tulisi myös mm. kosteuttaa ja suojata ihoa. Meikkivoiteesta on myynnissä 44 sävyä, joista itselläni on sävy 1 Neutral. Meikkivoide maksaa Cult Beautylla 44,00 € ja sitä on perinteisesti meikkivoiteiden tapaan pullossa 30 ml. Pakkaus on hurjan kaunis lasipullo kultaisine yksityiskohtineen ja meikkivoide on pakattu pumppupulloon. Mitään erillistä pumppua tälle ei siis tarvitse ostaa, kuten esimerkiksi Estée Lauderin Double Wearille tai MAC:n Studio Fix Fluidille, jotka multa myös löytyvät.

Mattameikkivoiteet eivät välttämättä aina ole ihan parhaita valintoja kuivaihoiselle, sillä ne saattavat korostaa aika voimakkaastikin ihon kuivia kohtia. Toki alla oleva hyvä kosteutus ja esimerkiksi valittu primer vaikuttavat siihen, miltä meikkivoide kasvoilla näyttää, eivätkä kaikki mattameikkivoiteetkaan käyttäydy samalla tavalla. Tämä Airbrush Flawless Foundation on koostumukseltaan enemmän paksuhkoa kuin juoksevaa. Se levittyy omille kasvoilleni aika huonosti meikkivoidesiveltimen kanssa, joten olenkin käyttänyt tämän levittämisessä pääasiassa vain kosteaa meikkisientä. Meikkivoide jämähtää kasvoille aika nopeasti, mikä tekee siitä itselleni haastavan nimenomaan sivellintä käytettäessä, mutta itselleni ei toisaalta ole mikään ongelma levittää meikkivoidetta meikkisienellä. Sivellinvalinnallakin on varmasti osansa asiassa, mutta itse menen tosiaan ihan mieluusti sen kostean meikkisienen kanssa.

Jo yksi ohut kerros antaa täysin peittävän lopputuloksen, kuten tuotekuvauksessa lupaillaankin. Valitettavasti omalla ihollani tämä meikkivoide monesti hieman korostaa niitä ihon kuivempia kohtia, muttei kuitenkaan onneksi kovin pahasti eikä sitä näe, jos ei katso ihan läheltä. Vähänkään liian paksu kerros antaa kuitenkin herkästi omilla kasvoillani kakkuisan vaikutelman, joten vähemmän on ehdottomasti enemmän! Meikkivoidesiveltimen kanssa en esimerkiksi ole onnistunut saamaan omille kasvoilleni riittävän ohutta kerrosta tätä meikkivoidetta, mutta vika tosiaan saattaa olla hyvin niin siveltimessä kuin sen käyttäjässäkin. Pysyvyys on hyvä eikä tämä lähde päivän aikana liikkumaan mihinkään. Lopputulos on myös odotusten mukaisesti matta, joten aika pitkälti pystyn kyllä allekirjoittamaan tuotekuvauksen lupaukset.

Tuliko tästä sitten uusi suosikkini? Valitettavasti ei. En koe tämän pääsevän lähellekään samaa tasoa Estée Lauderin DW:n kanssa, joka on ehdottomasti kaikkien aikojen suosikkimeikkivoiteeni. Käytän tämän kyllä ihan mieluusti pois, mutta fakta kuitenkin on, ettei tämä näytä kasvoillani yhtä kauniilta kuin vaikkapa se DW ja koen tämän käytön myös hieman hankalammaksi. Ominaisuuksiltaan tämä ei siis ehkä ihan vastaa sitä, mitä itse nykyään meikkivoiteelta kaipaan. Missään nimessä en ostostani kadu, varsinkaan kun sain tämän vielä alennettuun hintaan, mutta omalle iholleni tämä ei ollut paras mahdollinen tuote. Monet kuivaihoisethan sanovat, ettei DW taas sovi heille lainkaan, mutta itselleni se taas sopii erinomaisen hyvin. Ehdottomasti aion kuitenkin jatkaa Charlotte Tilburyn tuotteiden testaamista jossain vaiheessa!

Ovatko Charlotte Tilburyn meikit tuttuja? Entä millaisia meikkivoiteita se suositte? :)

10 kommenttia:

 1. Mä olen käynyt tuota hypistelemässä paikallisessa Sephorassa ja tullut myös siihen tulokseen, että mahtaa paakkuuntua kasvoille helposti. Wayne Goss muuten mainitsi jossain Youtube-videossaan, että CT:n meikkien koostumusta muutettiin hyvinkin huonompaan suuntaan sen jälkeen kun firma myytiin. Tämä on voinut hyvinkin vaikuttaa asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä tosiaan yllätä yhtään, jos yrityksen myyminen on samalla saanut tuotteiden laadun laskemaan :/ Tosi tylsää! Ei tosiaan käyttäytynyt tämä meikkivoide ihan siten kuin olisin toivonut, mutta onneksi saan tämän silti käytettyä loppuun. Se vasta olisikin ärsyttänyt, jos meikkivoide olisi näyttänyt aivan kamalalta omilla kasvoilla.

   Poista
 2. Mielenkiintoista lukea tästä. Mulla on ollut mielikuva että tämä on joku hehkuva meikkivoide mutta ai se onkin matta...kuulostaa kyllä sellaiselta josta voisin tykätä koska ainakaan kesällä ja nyt syksyllä ihossa ei kuivia kohtia ole. Tai pintakuivuutta joskus mutta mattameikkivoiteet levittyy aina ongelmitta. Yleensä levitän aina meikkisienellä kun en oikein siveltimellä osaa. On mulla pari hyvää sivellintä mutta koen ne niin hitaiksi käyttää eikä ne mene esim nenänpieliin. Huomenna julkaisen postauksen siitä Bobbi Brownin meikkivoiteesta :) mullakin on monia meikkivoiteita mutta kyllä EL DW:ia on vaikea päihittää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mattameikkivoide on kyseessä, ja on sitten kyllä nimensä mukaisestikin matta :D Mulla menee nykyään myös suurin osa meikkivoiteista levitykseen nimenomaan sienen kanssa, vaikka ne siveltimelläkin toimisivat. Jotenkin koen sen sienen kuitenkin helpommaksi, vaikka toki se sitten syö hieman mm. peittävyyttä meikkivoiteelta. Täytyykin pikimmiten käydä lukemassa sun arvio tosta Bobbi Brownista!

   Poista
 3. Ihan pakko kommentoida, että jälleen kerran upeat kuvat <3 Mä käytän nykyään tosi vähän tai vain kevyesti meikkivoiteita, ettei voisi kuvitellakaan sellaista joka jämähtää kasvoille. Iäkkäämpi iho kun ilahtuu kaikesta kosteuttavasta ja hehkua tuovasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maikku<3 :) Joo tämä ei missään tapauksessa olisi sun meikkivoiteesi, tämä nimittäin jämähtää kyllä välittömästi kasvoille :D Hehkua tuovat tuotteet on mullekin tosi mieluisia nykyään, en näistä mattatuotteista enää välitä samalla tavalla kuin nuorempana :)

   Poista
 4. Useammin tykkään hehkuvammasta meikkipohjasta kuin matasta. Mutta joskus mattakin vaihteeksi kiva. Ja usein tulee lisättyä mattapohjaan sitten sitä hehkua muilla tuotteilla. Mattameikkivoiteissa kyllä herkästi saattaa tulla tuota ihon kuiviin kohtiin tarttumista. Hyvä, että tuote sellainen, että pystyt käyttämään sen loppuun! Tätä olisi ihan mielenkiintoista kokeilla silloin kun omassa ihossani ei niin kuivuutta. Eli ei ehkä keskitalvella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, hehkua saa onneksi meikkipohjaan myös sen mattameikkivoiteen päällekin, jos niin haluaa :) Joo ei tämä onneksi niin kamalaa lopputulosta mun iholla saa aikaan, ettenkö voisi tätä pois käyttää! Veikkaan että tän kanssa on itsellä vähän sama kuin joillan Estée Lauderin DW:n kanssa, kun osa kuivaihoisista sanoo, ettei se sovi ollenkaan heille ja osa (minä mukaan lukien) ei ole kokenut mitään ongelmia sen kanssa.

   Poista
 5. Miten toimii muuten Cult beautyn kautta tilaaminen? Tuleeko siihen tulli-tai alv. -maksuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alveja ei tullut maksettavaksi, ne sisältyvät Cult Beautylla jo tuotteiden hintaan eli paketti ei myöskään jäänyt Suomessa kiinni Tulliin.

   Noista tullimaksuista en sitten taas osaa sanoa mitään varmaa, sillä oma tilaukseni oli alle sen 150 euroa, eli en tulleja olisi senkään takia joutunut paketista maksamaan. En tosiaan tiedä jäävätkö yli 150 euron arvoiset tilaukset Tulliin ja joutuuko niistä tullimaksut maksamaan. Alveja ei joudu ja toki noiden tullimaksujenkin kanssa voi pelata varman päälle ja katsoa, ettei tilauksen loppusumma ylitä 150 euroa :)

   Poista

Kiitos kommentista!