sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Kaipuuta kauneusbokseihin..?

Moikka! Tajusinpa juuri, että tämän viikon maanantaina tuli kuluneeksi tasan puoli vuotta siitä, kun olen julkaissut edellisen kauneusboksin esittelypostauksen täällä blogissa. Kyseinen boksi oli vuoden 2022 joulukuun Ipsy Glam Bag Plus, joka tosiaan oli viimeinen tilaamani kauneusboksi. Päätin lopettaa boksitilaukset useammastakin syystä, mutta kahtena suurimpana oli radikaalisti pienentyneet tulot, joilla ei maksella mitään ~70 euron jenkkiboksien tilausta, sekä tarve saada käytettyä jo olemassa olevia tuotteita pois. Yksinkertaisesti halusin siis käyttää rahani fiksummin sekä saada jonkun järjen noihin olemassa oleviin kosmetiikkavarastoihin, eikä se onnistuisi bokseja edelleen tilaamalla. Tulojen tippuminen kotihoidontuelle jäädessä oli siis erittäin loistava tilaisuus katkaista viimeinenkin boksitilaus.

Mutta onko kauneusbokseja ikävä?

Välillä ehkä tietyllä tavalla, mutta pääasiassa ei. Eniten mua ehkä harmittaa, etten pääse kirjoittamaan niistä, sillä kauneusboksipostaukset olivat mun omia henkilökohtaisia suosikkeja kirjoittaa tänne blogiin. Samoihin aikoihin oman lopettamispäätökseni kanssa myös moni muu bloggaaja lopetti omat boksitilauksensa, joten nykyään aika vähän saa edes muilta lukea niitä boksipostauksia. Toisaalta eipä tule kateelliseksi tai ala niin haikailla boksien perään, kun ei ihan jatkuvasti löydy omalta lukulistalta postauksia kauneusbokseista!

Mun viimeinen tilaamani kauneusboksi oli Ipsy Glam Bag Plus, sillä olin Boxycharmin tilauksen lopettanut jo hieman aiemmin. Nykyäänhän nämä ovat yhdistyneet yhdeksi boksiksi, joka kulkee Boxycharm-nimen alla. En ole kovin paljon katsellut mitä kaikkea nämä uudet boksit ovat sisältäneet, mutta nopealla vilkaisulla sisällöt ovat aika pitkälti sitä samaa, mitä ennen yhdistymistäkin molemmissa bokseissa oli. Sitä muutaman vuoden takaista "wow-efektiä" en ehkä itse näillä nykyisillä brändeillä ja/tai tuotteilla itse saa, ja ollaan mielestäni kaukana niistä ajoista, kun bokseissa oli jatkuvasti ihan huippuhyviä tuotteita kiinnostavilta brändeiltä. Enkä siis sano, etteikö edelleen voisi olla näin, mutta makuja on monia ja itse henkilökohtaisesti pidin enemmän niistä 3-4 vuoden takaisten boksien sisällöistä kuin näistä nykyisistä.

Jossain vaiheessa mietin, että voisi olla kiva lähteä tilaamaan jotain suoraan Suomeen saatavaa boksia, mutta markkinoilla ei tällä hetkellä ole yhtään, joka mua oikeasti kiinnostaisi niin paljon, että olisin valmis rahojani niihin laittamaan. Glossyboxia en tilaa periaatteenkaan vuoksi, Goodieboxit eivät sisällöllisesti yleensä innosta ja Lookfantasticin Beauty Boxeissa taas pyörii ehkä liikaa samoja tuotteita, joita olen jo aiemmista bokseista ja/tai joulukalentereista saanut. LF:n boksi olisi ehdottomasti se, jonka näistä kolmesta valitsisin, jos jonkun tilaisin. Mutta ei mulla ole todellisuudessa mitään hinkua lähteä tilaamaan sitäkään.

Olen aiemminkin sanonut kaipaavani sitä mahdollisuutta ja vapautta valita itse kaupasta, mitä tuotteita ostan. Nyt olen jo vuosien ajan ollut vähän noiden omien jemmojeni "orja" ja käyttänyt boksien ja muiden mukana tulleita meikkejä ja ihonhoitotuotteita. Toki boksit ovat tarjonneet mulle mahdollisuuden päästä testaamaan ihan älyttömän hyviä ja kalliitakin tuotteita, joita en muuten varmasti olisi koskaan kokeillut. Mutta nyt odotan kuin kuuta nousevaa sitä hetkeä, kun saan mennä kauppaan tai vaikka johonkin verkkokauppaan ja tilata itselleni uusia seerumeita, kasvovesiä ja kasvovoiteita. Toki kukaan ei mua tälläkään hetkellä estä niin tekemästä, mutta käytän noita jemmojani pois niin pitkälti kuin pystyn ennen kuin lähden itse kaupoille ostoksia tekemään. Olen niistä jenkkibokseistakin kuitenkin maksanut useita kymmeniä euroja per boksi, joten kyllä niille rahoille sitten haluaa myös sitä vastinetta. Eikä se oikein onnistu, mikäli puolet tuotteista laittaa eteenpäin. Mikäli bokseja edelleen tilaisin, kestäisi mulla aina vaan kauemmin päästä lopulta siihen pisteeseen, että voin antaa itselleni luvan kävellä kauppaan ostamaan mitä mieli tekee.

Mulla on ehkä aika vähän ajanut ohi noista kauneusbokseista, sillä tilasinhan mä niitä kuitenkin kahdeksan vuoden ajan. Välillä vaan yhtä boksia, välillä useampaa, mutta aina jotain. Siinä ajassa ehtii saada jos jonkinlaista boksia avattavaksi, eivätkä kaikki boksit tuottaneet aina niitä odotettuja riemunkiljahduksia. Nykyään koen olevani myös nirsompi käyttämieni kosmetiikkatuotteiden suhteen, vaikka esimerkiksi ihonhoidon osalta olen yhä melko kaikkiruokainen. Jos nyt ajatellaan kuitenkin esimerkiksi Glossyboxin tai Goodieboxin meikkejä, on niissä hyvin harvoin nykyään sellaisia, joista itse innostuisin. Nuorempana, kun (meikki)kokoelmakin oli pienempi, sitä innostui yleensä lähestulkoon kaikista boksien tuotteista, mutta nykyään en. Enkä meikkikokoelmaani myöskään halua tästä enää kasvattaa, päinvastoin, joten senkään puoleen ei ole mitään järkeä lähteä hamstraamaan sinne tuotteita, jotka on vain "ihan ok" tasoa.

Kauneusboksit ovat loistoidea henkilölle, joka rakastaa monipuolisesti erilaista kosmetiikkaa, on innokas tutustumaan uusiin brändeihin ja tuotteisiin sekä haluaa yllättyä joka kuukausi. Pitkässä juoksussa se 20-30 euroa, jonka boksit monesti maksavat, tekee kuitenkin aika suuren summan, minkä takia monet käyttävät nekin rahat mieluummin kohdistetusti johonkin tiettyyn/tiettyihin tuotteisiin. Onhan siinä toki ihan validi pointti, että miksi tilata jotain tietämättä mitä saa, jos voi saman rahasumman käyttää johonkin, mitä oikeasti haluaa. Toki boksien sisältöjen arvo on yleensä monikertainen sen hintaan nähden. Noiden jenkkiboksien kohdalla piti vaan oikeasti myös pohtia, että saanko tosissani siitä yhden boksin sisällöstä yhtä paljon iloa kuin saisin siitä, jos menisin kauppaan ja ostaisin itse ~70 eurolla itselleni kosmetiikkaa? Summa on kuitenkin melkoinen ja reilussa vuodessa yhteen noin kalliiseen boksiin menee jo tuhat euroa. Sitä vasta voikin miettiä paljonko sillä saisi ostettua kosmetiikkaa ihan itse - tai mitä tahansa muuta sitten haluaakin.

Mä jatkan siis enemmän kuin mielelläni seuraavatkin puoli vuotta ilman bokseja! Ja todennäköisesti vielä pitkään sen jälkeenkin. Blogiin niistä olisi kiva kirjoittaa, varsinkin kun tiedän, että erityisesti kaikki Goodiebox- ja Glossybox-postaukset ovat aina lukijoiden mieleen. Onneksi näiden boksien sisältöjä pääsee näkemään muiden blogeista ja somesta! Luulin kaipaavani bokseja enemmän kuin todellisuudessa kaipaan. Niistä luopuminen tuntui aluksi pahalta, mutta tässä sen taas näkee, että sitä oli ehkä enemmänkin kiintynyt siihen ajatukseen bokseista kuin todellisuudessa itse bokseihin. En sano, ettenkö vielä joku päivä lähtisi esimerkiksi tuota uudistunutta Boxycharmia tilaamaan, mutta ihan hetkeen ei ole sen aika.

Tilaatteko te tällä hetkellä kauneusbokseja? :)

12 kommenttia:

 1. Mulle tuli joskus aikoinaan (ja näistä on todella paljon blogissani ollut juttuakin) jos vaikka mitä ulkomaalaisia boxeja. Allure oli se mieluisin.

  Sveitsin vuosien jälkeen aloin kyllästyä koko juttuun, ja Irlannissa asuessani taisin tilata pari randomia boxia, mutta miksi tosiaan pistää rahansa sellaiseen, josta ei tiedä, mitä se sisältää? Varmaan näistä ainoa, jolla todella oli arvonsa oli Bliss, josta aikoinani sain pari boxia Dubliniin.

  Nykyään menen mieluummin Douglasiin, Rossmannille tai Dm:iin tai johonkin lukuisista paikkakunnan "vanhanajan" kemppareista - tai Sephoralle ja ostan, mitä haluan silläkin rahalla.

  Ymmärrän kyllä, että Suomessa tällaiset boxit saattavat kiinnostaa, sillä brändivalikoimahan on siellä varsin rajallinen ja kaikki on hinnoissaan, toisin kuin täällä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alluresta joskus tuli luettua enemmänkin, muuten boksi on jäänyt vieraaksi itselle :) Mäkin kallistun nykyään ehdottomasti enemmän sen puoleen, että laitan rahani mieluummin tuotteisiin, jotka tosissani haluan kuin maksan useita kymppejä yhdestä yllätysboksista. Jos Boxycharmin saisikin Suomeen sillä summalla, minkä pelkkä boksi maksaa, aivan varmasti voisin edelleen tilata sitä. En kuitenkaan koe, että suurin osa nykyisistä kauneusbokseista täyttäisi mun toiveitani tai saisin niiden kanssa rahoilleni vastinetta. Onhan niissä toki paljon tuotteita, jotka varmasti tulisi käytettyä, mutta harva oikeasti kiinnostaa mitenkään turhan paljon. On myös sääli, että niin monet kosmetiikkabrändit ovat Suomen markkinoiden ulkopuolella!

   Poista
 2. Hyviä pointteja! Mulle on tullut vaan Goodie ja Glossy ja nekin lyhyitä aikoja. Ja kivoja tuotteita tuli, mutta aika paljon myös sitä kökköä. Glossy sitten meni vielä pilaamaan yhden tilaukseni, kun en saanut tarjouksessa luvattua Hudan palettia vaan ihan naurettavan 10% alen. Sen jälkeen kans päätin, että en enää tilaa Glossyä. Ja kun oon löytänyt lemppari meikkini ja ihonhoidon ja hiustenhoidon, niin sijoitan jatkossa mieluiten niihin. Ja kun jemmojakin on edelleen ihan liikaa 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glossylla tunnutaan todella osaavan toi mokaaminen, uskomatonta että Hudan paletin tilalle edes kehdataan tarjota 10% alea! Ihan kuin se olisi mitenkään verrattavissa siihen palettiin :D Multahan silloin joskus puuttui yksi tuote, joka luvattiin lähettää jälkeenpäin, mutta seuraavaksi kysyessäni tuotteen perään sainkin kuulla, että se on loppunut. Aha, kiitos kun kerroitte? Mä en mistään hinnasta ikinä enää aio sotkeutua Glossyboxiin millään tavalla, oon kuullut ihan liikaa samanlaisia tarinoita heidän palveluistaan, että ei kiitos! Toi on loistavaa, että on löytynyt ne omat suosikit<3 Turha sitä mitään yllätysbokseja on siinä kohtaa enää tilaillakaan, kun tietää jo mistä tuotteista eniten pitää :)

   Poista
 3. Olen itse ihan tyytyväinen tuohon Glossyboxiin, on tullut kivoja juttuja kokeiltavaksi mutta myös aikalailla taas sitä eteenpäin lähtevää. Ehkä sitten vuoden päästä katson vaihtaisinko Lookfantasticiin. Boxycharmia on tosi ikävä, oli se vaan mahtijuttu saada aina se boxi käteen ja mukava kirjoitella niistä. Mutta on se kallis. Ihan liian kallis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sä oot ollut Glossyyn tyytyväinen! LF on kiva boksi tilata pienen ajan, mutta pitemmän päälle nekin boksit toistaa aika lailla itseään, varsinkin kun bokseissa on niitä samoja brändejä jatkuvasti. Sinänsä sisällöt on kyllä laadukkaita ja tykkään just niistä brändeistä, kun ei ole ihan mitään pilipalikrääsää kaikki tuotteet :D Puolensa kaikilla! Boxycharmin hinta alkoi tosiaan nousta jo ihan liikaa :/

   Poista
 4. Mä olen muuten kans huomannut, et mun lukulistalla ei juurikaan enää boxipostauksia näy. Niitä oli kiva lukea, vaikka ne ei omiin kulutustottumuksiin sopineet lainkaan. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mäkin tykkään edelleen lukea boksipostauksia, mutta niitä ei turhan paljon enää näe! :D

   Poista
 5. Menin ihan katsomaan milloin olen viimeksi ostanut kauneusboksin. Olen ostanyt Lyko Plaza boksin viimeksi helmikuussa 2022 ja viimeisimmän kytky-tilauksen Glossyboxilta sain elokuussa 2021. Onhan siis aikaa kun olen jo kohta kaksi vuotta sitten kotiuttanut viimeisimmän jatkuvan tilauksen laatikon! En voisi enää tilata Glossya ala-arvoisen palvelun ja huonojen toimitusaikojen ja nettisivun+asiakaspalvelun surkean toiminnan vuoksi. Goodieissa on korkea hinta ja halvat tuotteet. LF on hinta-laadultaan paras. Ja sitten toki tavaraa siitä kertyy aina paljon. Oon toki tosi kivoja löytöjä saanut Bette Boksista ja vaikka Ipsystä ja hieman ikävä sitä aikaa, kun tuli ravattua postissa joka toinen viikko jotain ihanaa pakettia hakemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunkin Glossyajoista on jo noin kauan! Muistan joo ton sunkin keissin Glossyboxin kanssa, ei hyvää päivää miten he onnistuukin noissa jutuissaan.. Mua on tavallaan välillä ikävä niitä Bettejä, sillä vaikka niistä monesti valitti, oli ne sisällöt kuitenkin sellaisia "suomalaisen kuluttajan" makuun olevia. Toki ne dödöt, hammastahnat sun muut perustuotteet ärsyttäisi yhä, mutta mua ei yhään haittaisi saada boksia, josta löytyisi Herbinaa, Ziajaa sun muuta! Ipsy taas oli ihan omaa luokkaansa ♥

   Poista
 6. Eikä miten ihana oli lukea tätä postausta! Mulla tuli tässä taannoin nimittäin ihan hirveä boksi ikävä :( Oli niin kivoja ne kuukausittaiset yllätysmomentit kun kävi innoissaan hakemassa paketin postista eikä melkein malttanut kotiin asti odotella avaamista :D Mutta en ole kyllä muuten itsekään ikävöinyt bokseja. Mulla on vieläkin ihan hirveästi kosmetiikkaa kaapeissa, joita yritän käytellä pois. Nyt alkaa olla putsarit ja hiustuotteet lähes finaalissa, samoin kulmatuotteet. Muuten kyllä kaikkea löytyy vielä yllinkyllin haha. Glossya ei ole yhtään ikävä. Mulla meni ihan totaalisen hermo firmaan kun yrittivät silloin sopimuksella ostaa mua hiljaiseksi kirjoittamaan vain mitä he halusivat minun kirjoittaa. LF bokseissa taas kiertää samat tuotteet ja brändit vuodesta toiseen, ei mitään yllätyksellisyyttä niissä. Sitten Goodie taas yleisesti ihan random tuotteita, joita ei Suomesta edes saa ja aina jotain outoja välineitä ja oheistuotteita. Lisäksi kun aspa ei lukuisista yrityksistä vaivautunut vastaamaan edes mun viestiini, kun kyselin pisteiden perään, niin totesin ettei tarvi sinnekään firmaan päin enää katsella. Nykyiset tullikäytännöt on myös tehneet aika mahdottoman kalliiksi boksien tilaamisen Briteistä tai Jenkeistä. Ei oikein ole järkeä enää kun itse boksi + lähetys + tullit tekee koko hommasta niin hintavan että samaan hintaan alkaa saada jo tuotteet itse ostettuina kaupasta :D Jotenkin tavallaan kaipaan sitä kuukausittaista lahjamomenttia, mutta toisaalta olen jo oppinut elämään ilmankin. Harmillisesti nyt ei oikein kukaan muukaan vaikuttaja enää tilaile, joten ei pääse edes seuraamaan sitä kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä just, periaatteessa niitä bokseja ei ole ikävä, mutta toisaalta välillä muistelee haikeudella kuinka aina sai yllättyä bokseja avatessa! Ja olihan se nyt kiva tietää, että uutta kosmetiikkaa tulee joka kuukausi boksillinen lisää :D Glossyn toiminta on ollut niin ala-arvoista, etten ikimaailmassa enää lähtisi sitä tukemaan.. Onneksi säkin kerroit ihan rehellisesti mitä heidän kanssaan tapahtui, ei tollanen oo missään tapauksessa hyväksyttävää! Muistakin bokseista oon samaa mieltä, Goodiebox ei kiinnosta sisällöltään tippaakaan. LF sinänsä joo, mutta siellä tosiaan kiertää samat tuotteet ja lopulta en sitten ehkä kuitenkaan niin pidä niistä mini- ja matkakokoisista tuotteista, vaikka ne käteviä sinänsä ovatkin.

   Jenkkibokseja mulla on välillä ikävä, kun sieltä tuli oikeesti hyvää tavaraa, vaikka laskihan niidenkin taso ja mukaan tuli enemmän ja enemmän sellaisia itselle tuntemattomia brändejä. Mutta olihan niiden tilaaminen joskus ihan huippujuttu :) Mä en halua edes miettiä mitä noi boksit nykyään maksaa, kun varmasti on taas kaikki toimituskulut Planet Expressiltäkin nousseet. Oi niitä aikoja, kun koko boksin sai itselleen jollain 35 eurolla :D

   Poista

Kiitos kommentista!