sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

NYX Vivid Matte Liquid Liner

NYX Vivid Matte Liquid Liner on uusin eyelinerini, jota olen käyttänyt nyt joka kerta meikatessani kahden viikon ajan. NYX:n eyelinerit ovat jo vuosia olleet suosikkejani, mutta Vinyl ja Matte Liquid Linerien poistuttua myynnistä parisen vuotta sitten on uuden luottoeyelinerin etsintä ollut kovassa käynnissä. NYX Epic Ink Liner nousi suosiooni, muttei kuitenkaan ole ihan täydellinen omiin tarpeisiini, toisin kuin edellä mainittu myynnistä poistunut kaksikko, joten olen ollut halukas testailemaan myös muita eyelinereita. Myöhemmin testiin lähti NYX Epic Wear ja nyt tosiaan sain hankittua testiin tämän NYX Vivid Matte Liquid Linerin, joka on siis uudistunut versio tuosta aiemmin, pari vuotta sitten myynnistä poistuneesta Matte Liquid Linerista! Tässä postauksessa kerron miten tämä uusi Vivid Matte on itselläni toiminut ja vertaan sitä myös noihin muihin brändin eyelinereihin.

Kuten muitakin, myös tätä NYX Vivid Matte Liquid Lineria myy mm. Sokos ja Stockmann. Sen hinta on noin 10,90 € ja eyeliner on myynnissä myös valkoisessa sävyssä.

NYX Vivid Matte Liquid Lineria kuvaillaan runsaspigmenttiseksi ja pitkäkestoiseksi eikä sen tulisi suttaantua päivän aikana. Tämä ei ole vedenkestävä, mutta lopputuloksen sanotaan olevan intensiivisen mattainen. Rajausjäljen tulisi syntyä jo yhdellä vedolla ja ohut kärki mahdollistaa sekä paksumman että ohuemman rajausjäljen. Ulkoisesti tämä muistuttaa täysin myynnistä poistunutta Matte Liquid Lineria sekä hyvin paljon myös myynnissä tällä hetkellä olevaa Epic Wearia. Eyeliner levitetään joustavalla siveltimellä, joka ei ehkä ole aloittelijoille kaikkein helpoin vaihtoehto, mutta itselleni hyvin mieluinen. Vedenkestävyys ei ole itselleni kynnyskysymys eyelineria valitessa, kunhan eyeliner pysyy paikoillaan eikä suttaannu jatkuvasti silmän sisänurkasta. Mun silmäni eivät ole kovin vuotavaiset, paitsi nyt kesällä heinäallergian takia, mutta muutoin en normaalisti kärsi vuotavista silmistä enkä siis ole sen osalta "vaativin" henkilö eyelinerin pysyvyyden kannalta.

Jo ensimmäinen käyttökerta tämän Vivid Matten kanssa kertoi, että meistä tulee todella hyvät ystävät. Oli kuin olisin palannut ajassa taaksepäin pari vuotta, kun käytin vielä niitä kahta myynnistä poistunutta eyelineria. Tämä levittyi aivan yhtä helposti ja eyelinerin massa oli juuri sopivaa - ei lainkaan liian paksua, yhdellä sivellinvedolla sai intensiivisen mustan jäljen ja lopputulos kuivui mataksi. Vaikka eyeliner ei ole vedenkestävä, se ei varsinaisesti suttaannu tai leviä silmän sisänurkasta, mutta siitä saattaa lohkeilla/halkeilla pieniä paloja/suikaleita pois. Eyeliner ei siis aiheuta mitään pandefektiä, mutta saattaa halkeilla pieninä hitusina pois nimenomaan sieltä sisänurkasta. Näin on käynyt itselläni tosin vain silloin, jos olen ottanut päikkärit meikit naamassa. Ei tämäkään varsinaisesti hyvä asia ole, mutta jotenkin koen tämän pienen halkeilun siistimpänä vaihtoehtona kuin sellaisen perinteisen suttaantumisen, vaikka toki ne pienet rämmäleetkin ärsyttävät. Samasta syystä tämän eyelinerin kanssa on hieman vaikea lähteä enää korjaamaan päivän aikana rajausjälkeä, joten ihan täydellinen ei ole tämäkään. Ilman sitä satunnaista halkeilua tämä on kuitenkin aivan loistava tuote itselleni.

Sitten hieman vertailua kahden muun omistamani NYX:n eyelinerin kanssa! Olen hiljattain kirjoittanut postauksen, jossa olen esitellyt tarkemmin NYX Epic Wearin ja Epic Ink Linerin, joten en niitä käy kokonaan uudestaan läpi. Lyhyesti sanottuna Epic Wear on vedenkestävä, sivellinpäinen ja todella pysyvä eyeliner. Itselleni sen suurin ongelma on itse eyelinermassa, joka on paksuhkoa, jotenkin venyvää ja geelimäistä. Levittäessä sitä valuu herkästi ripsiin, jos massaa on siveltimessä vähänkin liikaa ja eyelinerilla kestää melko kauan kuivua. Epic Ink Liner taas on tussipäinen eyeliner, jonka kanssa saa superohutta rajausjälkeä. Se on hyvin helppo- ja nopeakäyttöinen, mutta saattaa suttaantua päivän aikana silmän sisänurkasta. Näistä kahdesta Epic Ink Liner on ehdottomasti mulle mieluisampi, vaikken siitä suttaantumisesta toki olekaan pitänyt. Se on kuitenkin ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin Epic Wearin venyvä massa, jonka kanssa on todella vaikea saada ohutta jälkeä. Pysyvyydeltään Epic Wear taas on ehdottomasti tämän kolmikon paras.

Tässä vielä jonkinlainen kuva siitä, millaista rajausjälkeä yhdellä sivellinvedolla saa kunkin eyelinerin kanssa. Ensimmäisenä Vivid Matte ja sen jälkeen Epic Wear ja Epic Ink Liner. Vivid Mattella saa jonkin verran ohuempaa jälkeä kuin Epic Wearilla, mutta Epic Ink Linerin rajausjälki on kaikkein ohuin. Epic Wearia en aio enää toista kappaletta hankkia, sillä sen käyttö lähinnä ärsyttää, vaikka superhyvä pysyvyys onkin sen ehdoton valttikortti. Tämä uusin Vivid Matte tulee varmasti kulkemaan mukanani vielä pitkään yhdessä Epic Ink Linerin kanssa ja uusi eyeliner nousikin itselläni ohi Epic Ink Linerin! Epic Wearissa parempaa on ainoastaan pysyvyys, muuten se on omaan makuuni selkeästi huonompi kuin uusi Vivid Matte. Nämä ovat toki makuasioita, sillä täydellinen näistä kolmesta eyelinerista ei ole yksikään.

Vivid Matte Liner on tosiaan tehty korvaamaan aiemmin myynnistä poistunut Matte Liquid Liner. Muistan lukeneeni jo kauan sitten, että tuotteelle olisi mahdollisesti tulossa korvaaja/se olisi tulossa takaisin myyntiin. En ihmettele, sillä aika moni tuntui olevan tyrmistynyt päätöksestä lopettaa alkuperäisen Matte Liquid Linerin myynti. Onnistuiko uudistus? Sanoisin että vanha oli parempi, mutta tämä uusi on riittävän lähellä sitä, jotta voin sanoa uutta versiota onnistuneeksi. Vanhassa en ainakaan muista mitään halkeilua kokeneeni, joten jotain eroa näissä tuotteissa keskenään selkeästi on. Käyttömukavuus on kuitenkin yhtä hyvä kuin vanhalla versiolla ja koen tämän ehdottomasti itselleni helpoimmaksi ja parhaimmaksi eyelineriksi tällä hetkellä. Hintakaan ei kirpaise, kun eyeliner kuitenkin kestää todella pitkään ihan päivittäisessäkin käytössä!

Ovatko NYX:n eyelinerit tuttuja? Houkutteleeko tämä uusi Vivid Matte? :)

4 kommenttia:

 1. Mietin onko tuo Epic Wear sulla pilalla koska mun versio ei ole mielestäni mitenkään poikkeavaa mistään muusta siveltimellä levitettävästä eyelinerista. Ei veny mulla, tai ole geelimäistä. Kyllähän nuokin voi ilmaantua tai vanhentua. Mutta kaikki NYX:n eyelinerit on tosi hyviä mistä vain puhutaan, saa loistavaa jälkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, oon tosta kuullut samaa myös muilta, että koostumus on erilainen kuin siinä vanhassa Matte Liquid Linerissa ja se on se, mistä itse tykkään :) Ei toi siis geeliä ole toki, mutta selkeesti käytössä erilaista ja mun mielestä yksinkertaisesti kamalaa, kun vertaa tähän uuteen Vivid Matteen, joka taas on ihan kuin ne kaksi mun vanhaa suosikkia, jotka poistui myynnistä :D Mutta makuasioitahan nää ihan on, kuten tuolla sanoinkin! NYX kyllä osaa eyelinerien teon, sitä ei voi kieltää<3

   Poista
 2. Just käytin ekan tuubin Vivid Mattea loppuun ja oon aika lailla täysin samaa mieltä sun kanssa. Epic Wearin kanssa samanlainen ulkoasultaan, mut kuitenkin sisältä niin erilainen. Mä kuvailisin Epiciä Vividiin verrattuna paksummaksi ja silleen raskaammaksi, kun Vivid on hassusti sanottuna kevyempää ja helpompi mm. levittää. Mut eipä järkeä oliskaan Nyxillä ollu tehdä kahta täysin samanlaista lineria :D Se joka noita kahta sanoo samanlaisiksi koostumukseltaan ei oo molempia kokeillut, mun mielipide tämä. Matte Liquid oli ainut mitä itse käytin, nyt Vividistä sai kelpo korvaajan sille onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sähän sen sanoit! Toi sun kuvaus on mun mielestä hyvinkin tarkka, olisinpa itse osannut sen kirjoittaa postaukseen samalla tavalla :D Totta tuokin, ettei yhdellä brändillä varmasti ole järkeä valmistaa identtisiä tuotteita, eli eroa toki täytyykin noilla kahdella olla. Suurimpana varmaan se Epic Wearin vedenkestävyys, mutta on tossa tosiaan muutakin eroa - onneksi!

   Poista

Kiitos kommentista!