keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Kolme kosteuttavaa primeria

Moikka! Lupailin jokunen viikko sitten kirjoitella postausta primereista, jotka olen hiljattain ottanut käyttöön. Alun perin ajattelin kirjoittaa kaikista tällä hetkellä käyttämistäni primereista, mutta rajasin postauksen lopulta vain näihin kolmeen, sillä muista on tullut kirjoiteltua jo useasti aiemmin. Näitä kaikkia kolmea primeria yhdistää yksi tekijä - ne ovat kosteuttavia. Muutoin nämä ovatkin todella erilaisia keskenään, joten sen puoleen on todella hauska päästä hieman vertailemaan kolmikkoa keskenään! Kaikki primerit olen saanut itselleni kauneusbokseista ja tuo mustassa purnukassa oleva Illamasquan primer oli mulle entuudestaan tuttu, kun olen siitä pienen testerin käyttänyt joskus vuosia sitten. 

Mä koen olevani aika kaikkiruokainen primerien suhteen. Pidän kosteuttavista, mattaavista, heleyttävistä, blurraavista, silikonisista ja aika pitkälti kaikenlaisista. Käytän erityylisiä primereita eri tilanteissa riippuen ihan siitäkin, pitääkö meikille saada maksimaalinen pysyvyys vai haluanko esimerkiksi kunnolla heleyttä iholle. Primer ei pääse mulla käyttöön, mikäli se rullaa pois meikkivoiteen alta tai ei muuten sovi yhteen esimerkiksi käyttämieni ihonhoitotuotteiden kanssa. On toki selvää, että kaikki primerit ja meikkivoiteet eivät keskenään toimi, mutta suosin ehdottomasti mieluummin sellaisia primereita, jotka pääasiassa toimivat hyvin kaikkien käyttämieni meikkivoiteiden kanssa. Mitä mieltä olen tästä kolmikosta, mikä on suosikkini ja mahtuuko joukkoon kenties pettymyksiä?

Illamasqua Hydra Veil Primer on mulle tosiaan tuttu tuote vuosien takaa ja nyt olen muutaman viikon ajan käytellyt tätä taas pitkän tauon jälkeen. Kyseessä on ihoa kosteuttava ja silottava primer, jonka koostumus on paksua ja geelimäistä, oikeastaan jopa hyytelömäistä. Se kuitenkin levittyy iholle helposti ja ns. sulaa joutuessaan ihokosketukseen. Lopputuloksena iholle jää nahkea pinta, joka pitää meikin erinomaisesti paikallaan. Pysyvyyden kannalta tämä onkin todella hyvä primer, ollakseen nimenomaan kosteuttava, ja jo pienellä määrällä pääsee pitkälle. Tuote on väritöntä eikä sitä kasvoilla huomaa oikeastaan mitenkään muuten kuin juuri sen nahkean tunteen osalta. Uskoisin tämän olevan tuote, joka sopii hyvin monille ihotyypeille, vaikka primer onkin kosteuttava. Ei tämä kuitenkaan mitenkään voidemaisen kosteuttava ole, joten itselleni tämä tulee varmasti olemaan hurjan mieluisa tuote nyt kesälläkin. Jos kaipaat hyvää pitoa ja pysyvyyttä meikille sekä samalla kosteuttavaa primeria, kannattaa harkita tätä.
Hinta: noin 41,00 € (Lookfantastic)

Pixi Flawless Beauty Primer on vedenkestävä, ihoa kosteuttava ja voimakkaasti heleyttävä primer. Primerin tulisi tasata ihon sävyä, torjuta ikääntymisen merkkejä sekä jättää iho kuulaaksi. Kun sanon tämän olevan voimakkaasti heleyttävä, todella tarkoitan sitä. Ensimmäisellä käyttökerralla oli nimittäin pieni shokki, kun levitin tätä kasvoilleni ja lopputulos muistutti lähinnä sitä, että olisin levittänyt nestemäistä, vähän liian tummaa highlighteria kauttaaltaan kasvoilleni. Tästä jää todella, siis todella vomakas kuulto ja hohde kasvoille. Omaan makuuni vähän liikaakin, mutta eipä toisaalta tarvitse pahemmin lisätä enää mitään muita heleyttäviä tuotteita. Tämä primer siis kuultaa reilusti Estée Lauderin DW:nkin alta, ja sitä käyttäneet tietävät, kuinka peittävä meikkivoide on kyseessä. 

Primeria voi tuotekuvauksen mukaan käyttää yksinäänkin, mutta itse muistutan hyvin pitkälti diskopalloa, mikäli en sitä (peittävää) meikkivoidetta tämän päälle lisää, joten itselläni ei tulisi kysymykseenkään jättää meikkivoidetta pois. Toki tätä voi myös käyttää kohdennetusti pieniä määriä kasvojen korkeimmilla kohdilla, jos ei halua kauttaaltaan levittää näin heleyttävää tuotetta kasvoille. Kosteuttavuuden allekirjoitan kyllä täysin. Omalle ihonsävylleni tämä primer on valitettavasti vähän liian tummaa, mutta ehkäpä kesällä saan sen verran päivetystä kasvoilleni, että tämäkin alkaa sopia paremmin. Jos kaipaat todella heleyttävää primeria, joka myös kosteuttaa ihoa, valitse tämä. Mattapohjien ystävät pysykää kaukana!
Hinta: noin 35,00 € (Kicks)

Benefit The POREfessional Hydrate Primer on samaan aikaan kosteuttava sekä mattaava primer. Primer lupaa blurrata ihohuokoset ja häivyttää pieniä juonteita sekä tarjota samalla 12 tunnin kosteutusta iholle. Olen aiemmin käyttänyt sitä vihreässä tuubissa olevaa tavallista Porefessional Primeria, joten oli hauska päästä testaamaan nyt tätä kosteuttavampaakin versiota. Rehellisesti sanottuna tästä tulee hyvinkin pitkälti mieleen nimenomaan se ei-kosteuttava versio. Toki eroja varmasti huomaisi, jos näitä käyttäisin nyt rinnakkain, mutta näillä kahdella primerilla on hyvinkin paljon samankaltaisuuksia. Ensisijaisesti molemmat tekevät meikkipohjasta matan ja tasoittavat samalla jonkin verran ihon sävyä. Molemmista jää sileä, hieman silikoninen pinta iholle ja meikkivoide levittyy primerin päälle helposti. En ehkä itse sanoisi tämän olevan mitenkään varsinaisesti ihoa kosteuttava tuote, mutta ehkä tämän funktio onkin olla kuivalle iholle parempi vaihtoehto kuin se perinteinen Porefessional Primer, sillä mattaprimerit eivät aina sovi kuivaihoisille. Mä pidin siitä hurjasti ja pidän tästäkin. Tämä on mun ehdoton valintani tällä hetkellä, jos kaipaan mattaavaa primeria! Meikki pysyy tämän päällä todella hyvin ja primer tosissaan blurraa ihohuokosia piiloon, joten yhdessä hyvän meikkivoiteen kanssa ihoni näyttää superkauniilta, kun käytössä on tämä primer. Hyvä valinta mattaprimerien ystäville!
Hinta: noin 37,00 € (Kicks)

Nämä kolme primeria ovat siis keskenään todellakin aivan erilaisia, mutta jokaisessa on puolensa. Pixin primer on vähän turhan tumma itselleni, mutta ehkäpä saan sen myöhemmin kesällä toimimaan paremmin. Illamasqua ja Benefit puolestaan ovat sellaisia, joita voisin hyvin käyttää ihan ympäri vuoden.

Onko näistä kolmesta primerista jokin teille tuttu? Entä millaisia primereita te suositte kesäisin? :)

6 kommenttia:

 1. Mulla on ollut tuo Illamasqua ja se rullasi :/ ei vaan toiminut mulla, kuten ei yleensä toimi tuon tyyppiset kasvovoiteetkaan meikkivoiteen alla, vaikka kuin antaisi imeytyä. Benefitia olisi kiva kokeilla, mulla ei ihme kyllä tuota ole ikinä ollut mutta Pixi kuulostaa kamalalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illamasqua on kyllä koostumukseltaan ja ihotuntumaltaan just sellainen, mikä varmasti saattaakin rullata :/ Mulla niin ei ole (onneksi) tapahtunut! Pixi ei varmasti olisi sulle mieluinen, kun muutenkin taidat suosia ehkä enemmän mattaavia tuotteita ja tosta tulee melkoinen diskopallolook hyvinhyvin herkästi :D

   Poista
 2. Minäkin tykkään kaikenlaisista pohjustajista riippuen juurikin siitä, minkälaista meikkipohjaa tavoittelee. Sekaihoisena monesti yhdistän kahta erilaista pohjustajaa, mutta en toki aina. Tuota Pixiä en ehkä lähtisi kuvauksesi perusteella hankkimaan, olisi varmaan minullekin sitten liian tummaa. Ja käyttäisin juurikin varmaan vaan ikään kuin kevyenä korostuksena meikkivoiteen alla tietyissä osissa kasvoja, koska on noin kovin hehkuvaa. Kaksi muuta kuulostavat hyviltä! Illamasqua löytyy tosiaan itseltäni matkakoossa ja tämän perusteella odotan innolla sen testausta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saatan yhdistää kahta primeria johonkin juhliin tms. varsinkin kesällä, kun pitää saada superpysyvä pohja ja monesti kaipaa myös sitä heleyttä lopputulokseen :) Ja toki ihan T-alueelle monesti saatan haluta mattaavampaa tuotetta kuin muualle kasvoja. Pixi oli melkoinen yllätys, kun sitä testasin, ja toimii varmasti paremmin nimenomaan kohdistetusti tietyillä osilla kasvoja. Toivottavasti tykkäät tosta Illamasquasta eikä se lähde sulla rullaamaan, kuten Tainalla on käynyt!

   Poista
 3. Kiva kun esittelit näitä tuotteita. Mulla on ollut muutamia primereita, mutta en erityisesti huuda niiden nimeen tai ole niistä kiinnostunut. Vain Shashboxin Photo Finish on ainoa jota ostaisin itse omalla rahalla. Moni rullaa ja ei tee mitään ihmeitä kasvoille, tuo silikoninen primeri on vain tosi hyvä ja tekee kyllä myös vähän ihmeitä kasvoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin ettet sä pidä primereita pakollisina! Meikinkiinnityssuihkeet taisi olla enemmän sun juttu, kun miettii sitä meikin pysyvyyttä :) Photo Finish on kyllä silikoniprimereista ehdottomasti munkin suosikki<3

   Poista

Kiitos kommentista!