keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

Keväinen kosmetiikkahaaste

Tänään olisi taas pienen haastepostauksen aika, kun kesäisen, syksyisen ja talvisen kosmetiikkahaasteen jälkeen on tullut aika esitellä Keväinen kosmetiikkahaaste! Tarkoituksena on siis vastailla 10 kysymykseen, jotka liittyvät tavalla tai toisella sekä kevääseen että kosmetiikkaan. Aiemmin olen tosiaan tehnyt vastaavat haasteet sekä talven että kesän osalta ja Charming Nailsin Taina taikoi puolestaan syksyisen haasteen. Kysymyksiin saa ihan vapaasti vastailla joko omassa blogissaan tai sitten kommenttiboksin puolella, luen enemmän kuin mielelläni myös teidän vastauksianne!

1. Suurimmat muutokset ihonhoitorutiineissasi, kun talvi väistyy ja kevät alkaa?
Pystyn pikkuhiljaa vaihtamaan esimerkiksi kasvovoiteita kevyempiin ilman, että ihoni kuivuu, ja käyttämään esimerkiksi kuorivia kasvovesiä (Pixin Glow Tonic) useammin. Kevät on kuitenkin murrosaikaa ja liian aikaisin ei kannata niistä kosteuttavista tuotteista luopua, sillä esimerkiksi keväinen tuuli kuivattaa ihoani todella pahasti. Toistaiseksi en ole vielä mitään kovin radikaaleja muutoksia ihonhoitorutiineissani tehnyt, mitä nyt jotkin tuotteet ovat vaihtuneet kevyempiin, kun edelliset ovat loppuneet.

2. Millaisia sävyjä suosit meikeissä keväisin - viileitä vai lämpimiä, tummia vai vaaleita, neutraaleja vai värikkäitä..?
Tällä hetkellä olen todella innoissani värikkäistä meikeistä ja pastellisävyistä. Kevääseen kuuluu ehdottomasti värikkäät, viileät ja vaaleat meikit, mutta käyttelen kyllä niitä lämpimiäkin sävyjä. Tällä hetkellä mun Pan Those Eyeshadows määrittää aika pitkälti sen, millaisia luomivärejä käytän, mutta onnekseni sieltä löytyy jopa kaksi keltaista sävyä, jotka ovat kuin tehty kevätmeikkeihin.

3. Millainen meikkipohjasi on keväällä?
Aika pitkälti samanlainen kuin muulloinkin - peittävä, mutta kuitenkin heleä. Suosin yleensä aika peittäviä meikkivoiteita, mutta käytän aika reilusti esimerkiksi heleyttävää viimeistelypuuteria, jotta kasvot eivät ole ihan mattaiset. Kevään tultua mukaan pääsee myös shimmerinen bronzer, jonka käyttöä lisään entisestään kesän tullessa. Mä olen vasta oikeastaan viimeisen vuoden aikana oppinut käyttämään aurinkopuuteria, joten nyt otetaan siitäkin kaikki ilo irti! Toki silloin tällöin tulee käytettyä myös kevyempiä meikkivoiteita, mutta suurimmaksi osaksi käytän vähintään puolipeittäviä.

4. Kevään parhaat luomiväripaletit?
Kaikki värikkäät, kuten Jeffree Starin Jawbreaker ja yhtenä uusimpana suosikkinani myös kuvassa näkyvä Violet Vossin Violet Sage, josta löytyy ihania sävyjä kevätmeikkeihin!

5. Mitä sävyjä löytyy kevätkynsistäsi?
Taas kerran sanon, ettei valitettavasti mitään. En muista koska olisin edellisen kerran kynteni lakannut, vaikka kynsilakkojakin on tullut tässä äitiysloman aikana jokunen hankittua. Jos menisin laitattamaan kynteni johonkin, valitsisin tällä hetkellä varmaan joko vaaleanpunaista tai vaaleankeltaista kynsiini!

6. Parhaat hajuvedet/tuoksut kevääseen?
Käytän keväisin keveitä, hedelmäisiä ja makeita tuoksuja, joita löytyy esimerkiksi Escadalta. Tämän vuoden kausituoksu Santorini Sunrise ei muhun iskenyt, mutta oikeastaan lähestulkoon kaikki aiemmat, joita vain olen tuoksutellut, ovat olleet mulle mieluisia. Kuvassa vuoden 2019 kausituoksu Miami Blossom, johon ihastuin kunnolla vasta pari vuotta sen ilmestymisen jälkeen.

7.  Huulimeikkisi sävyt keväällä?
Oranssi ja pinkki/vaaleanpunainen on tänä keväänä olleet mun käytetyimmät sävyt nudepunan ohella. Yllätyin kuinka kivalta kirkkaan pinkki puna esimerkiksi näytti nyt, kun mun hiukseni ovat tummanruskeat! Näytti itse asiassa kivemmalta kuin vaaleiden hiusten kanssa.

8. Suihkugeelisuosikit kevääseen?
Tällä hetkellä mulla on tehokäytössä The Body Shopin mansikkasuihkugeeli, mutta kevääseen kuuluu ehdottomasti raikkaat, hedelmäiset ja vähän makeatkin tuoksut. Ei mitään raskasta. Mansikka ei ehkä normaalisti olisi se oma valintani kevääseen, mutta haluan tuon 750 ml pullon vihdoin tyhjäksi, joten käyttelen sen nyt pois. Mulla odottelee mm. Laveran limen ja appelsiinin tuoksuiset suihkugeelit, jotka ovat ehdottomasti molemmat kevättuoksuja!

9. Onko aurinkosuoja käytössä viimeistään jo nyt keväällä?
Hävettää myöntää, mutta ei.. Toki käytän monesti suojakertoimellisia meikkivoiteita, kasvovoiteita yms. mutta eivät ne oikeaa aurinkosuojavoidetta korvaa tai vastaa. Pitäisi ehdottomasti ostaa uudet aurinkosuojat ja ottaa ne käyttöön, varsinkin kun taaperon kanssa tulee vietettyä paljon aikaa ulkona pihalla ja puistoissa.

10. Teetkö teemameikkejä esimerkiksi pääsiäisenä tai vappuna?
En enää nykyään, mutta nuorempana multa löytyi esimerkiksi vappulookiin moniväriset irtoripset ja meikki oli aina sitten sen mukainen. Pääsiäismeikkinä mulla oli tänä vuonna oranssia ja keltaista, mutta niitä sävyjä olen muutenkin suosinut nyt keväällä, joten tuskin voidaan puhua mistään varsinaisesta pääsiäismeikistä. 

Kuka ottaa haasteen vastaan? Myös kommenttiboksin puolella saa vastailla vaikka ihan yksittäisiinkin kysymyksiin!

6 kommenttia:

 1. Ei apua, mullahan on tuo Violet Vossin palettia ja olen sen ihan kokonaan unohtanut :DD se on kyllä nätti ja täydellinen kevääseen! Tämä haaste on kiva ja YRITÄN ehtiä tähän vastata mutta saattaa kestää...on kyllä uusi työ vienyt mehut, ylitöitä saisi tehdä vaikka joka päivä. Ja kotona pitäis jaksaa tehdä jotain ja koiran kans olla. Onneks vkonloput on vapaita koska nytkin olisi kytö tehdä blogipostauksia valmiiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin olin ton jo unohtanut, kunnes taas katselin noita palettejani sillä silmällä, että mitä voisin karsia, ja bongasin ton :D Kuulostaa rankalta sun arki tällä hetkellä :/ Ylitöistä tulee toki rahaa, mikä on aina plussaa, mutta kyllä sitä vapaa-aikaakin tarvii! Mutta hyvä että saat viikonloppuisin sentään olla aina vapaalla, tulee varmasti tarpeeseen saada aina se kaksi peräkkäistä lepopäivää :)

   Poista
 2. Ihanaa jos pystyy käyttämään noita luomivärejä, mulla on nykyään ihan mahdotonta. Tylsää. Olisi kiva käyttää kaikkia eri värejä näin keväisin, ennen kesän kuuminta aikaa. Nyt juuri ihanat hedelmäiset ja raikkaat suihkugeelit on bestistä.
  Varmaan vappuna voisi meikata jotenkin spessu värikkäästi ja yrittää itsekin käyttää luomiväriä vaikka nykyään ei innosta läskiluomien takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi tylsää, jos sulla ei pohjustuksesta huolimatta pysy luomivärit tai sitten näy sieltä sillä tavalla kuin toivoisit :( Tee ihmeessä joku kiva vappumeikki, sulle sopii kuitenkin älyttömän hyvin kaikki värikkäämmätkin luomivärit! ♥

   Poista
 3. Kiva haaste:) Vastailen kysymyksiin mielelläni blogissani toukokuussa. Tuo Violet Vossin paletti on tosi kaunis<3 Myös sun huulimeikit kuulostaa ihanan pirteiltä ja keväisiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa saada sultakin vastaukset näihin<3 Toi Violet Voss on yllättävänkin kiva näin keväällä, noi vihreät sävyt sopii jotenkin tosi kivasti keväisiin meikkeihin :)

   Poista

Kiitos kommentista!