sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Pan Those Eyeshadows 2023 | Ensimmäinen katsaus

Moikka! Nyt on tullut aika tehdä ensimmäinen katsaus yhteen mun tämän vuoden pannuprojektiin, eli Pan Those Eyeshadowsiin. Projektin tarkoituksena on arpoa luomivärikokoelmasta kerrallaan aina viisi sävyä, jotka tulisi pannuttaa. Kun pannu tulee esille, poistuu kyseinen luomiväri projektista ja tilalle arvotaan uusi. Päädyin antamaan itselleni myös toisen vaihtoehdon, eli halutessani voin valita tavoitteekseni saada sävylle pannun sijaan 20 käyttökertaa täyteen. Tämä siksi, että tiedän joidenkin sävyjen olevan itselleni mahdottomia pannuttaa, enkä halua joutua pannuttamaan mitään luomiväriä ns. hampaat irvessä. Haluan pitää projektin hauskana ja nyt onkin aika katsoa, mitä tässä parissa kuukaudessa on saatu aikaan!

Olen laskenut jokaiselle sävylle käyttökerrat ja käyn seuraavaksi läpi kaikki projektissa alusta alkaen olleet viisi luomiväriä. Yhden kohdalla tavoite on täyttynyt ja olen saanut sen pannutettua, joten mukana joukon viimeisenä on myös yksi uusi sävy. Uusi sävy on arvottu reilu viikko sitten mukaan, joten sillekin on kertynyt jo käyttökertoja. En jatkossakaan aio täysin reaaliajassa esitellä projektin etenemistä täällä blogin puolella, mutta päivittelen projektia tänne aina sitä mukaan, kun päivitettävää tulee. Selkeyden vuoksi olen aina erikseen kuviin merkannut kustakin paletista sen sävyn, joka projektiin on arpoutunut. Pidemmittä puheitta mennään katsomaan, mikä tilanne luomivärien kanssa tällä hetkellä on:

Urban Decay Naked Heat Eyeshadow Palette
Sävy: Sauced
Tavoite: pannutus
Käyttökertoja tällä hetkellä: 24

Tämä UD:n Sauced on ollut mulla eniten käytössä kaikista sävyistä, jotka tähän projektiin tammikuussa arvoin. Sävy on melko vaaleanruskea ja mattainen, joten tämä on toiminut hyvin osana lähes kaikkia ruskeansävyisiä meikkejäni tässä parin kuukauden aikana. Sävyssä on selkeä, kuvastakin havaittava kuoppa, mutta pannu ei ole vielä tullut näkyviin. Toivon, että seuraavassa katsauksessa tämä sävy on pannutettu!

Natasha Denona Peak Eyeshadow Palette
Sävy: Shine
Tavoite: pannutus
Käyttökertoja tällä hetkellä: 20

ND:n Shine oli ensimmäinen sävy, jonka sain pannutettua! 20 käyttökertaa yhteensä se vaati, että pieni pannu tuli tästä luomiväristä esille. Toki olin sävyä käyttänyt jo aiemmin joitan kertoja, joten todellinen lukumäärä on varmaan jotain 25-30 käyttökerran välillä. Tämä sävy oli mulla käytössä liikkuvalla luomella ja pidin tästä oikein kovasti. Tätä oli ilo pannuttaa!

Ace Beaute Nostalgia Eyeshadow Palette
Sävy: Fun
Tavoite: 20 käyttökertaa
Käyttökertoja tällä hetkellä: 5

Ace Beauten Fun oli ainut sävy, josta en alkuperäisessä viisikossa ollut kovinkaan innoissani. Sävy on metallinhohtoinen keltainen ja jollain tavalla omaan silmääni vähän likaisen sävyinen. Mielsin ja miellän tämän yhä edelleen enemmän kevät- ja kesäsävyksi kuin talveen sopivaksi, joten onneksi nyt aletaan jo elää kevättä ja pääsen tätäkin varmasti käyttämään ahkerammin. Käyttökertoja tälle on kertynyt tosiaan vasta viisi kappaletta, joten saadakseni täyteen sen 20 käyttökertaa, joudun tekemään vielä aika paljon töitä.

BH Cosmetics Zodiac Love Signs 24 Eyeshadow & 1 Highlighter
Sävy: Taurus
Tavoite: 20 käyttökertaa
Käyttökertoja tällä hetkellä: 7

BH Cosmeticsin Taurukselle valitsin tavoitteeksi myös sen 20 käyttökertaa useammastakin syystä. Tämä on upea burgundy sävy, mutta se ei missään tapauksessa edusta sitä sävymaailmaa, josta pidän eniten tähän vuodenaikaan. Syksyllä tämä olisi täydellinen, mutten usko että silloinkaan jaksaisin tätä käyttää niin paljon, että saisin pannun näkyville. Seitsemän käyttökertaa tällä hetkellä, joten ihan kohtalaisen hyvän alun olen tämän kanssa saanut. Toivottavasti saisin piakkoin ne puuttuvat 13 kertaa täyteen.

Urban Decay Afterdark Eyeshadow Palette
Sävy: Alter
Tavoite: pannutus
Käyttökertoja tällä hetkellä: 17

UD:n Alterin olisin itse odottanut olevan ensimmäinen sävy, josta tavoite tulee täyteen. Näin ei kuitenkaan käynyt, mutta se selittynee varmastikin sillä, etten tätä käyttänyt läheskään niin usein kuin alunperin ajattelin. Oletin käyttäväni tätä siis lähes jokaisessa meikissäni silmän sisänurkassa, mutten niin lopulta tehnyt. Toki sillä tavalla sävyä kuluu kerralla kovin vähän, ettei se yksinään tilannetta välttämättä olisi pelastanut. Haluan tämän kuitenkin seuraavaksi pois projektista, joten koitan käyttää tätä aktiivisesti seuraavan muutaman viikon ajan! Mukava kuoppa tässä jo onneksi onkin, mutta tekemistä silti riittää vielä.

Estate Cosmetics X Bailey Sarian Venice Fling Eyeshadow Palette
Sävy: Sol
Tavoite: 20 käyttökertaa
Käyttökertoja tällä hetkellä: 2

Uusi sävy projektissa! Arvoin tosiaan helmikuun lopulla mukaan tämän Estate Cosmeticsin paletin vaaleankeltaisen shimmersävyn Sol. Olisin totta puhuen ottanut tästä paletista mukaan lähes minkä tahansa muun sävyn mieluummin, sillä Sol on vähän turhan samanlainen kuin jo projektissa oleva keltainen sävy Fun. Tämä on hitusen vaaleampi ja sitä kautta itselleni myös mieluisampi, mutta en silti uskalla lähteä tavoittelemaan tämän pannutusta. Päätin siis valita tavoitteeksi tällekin keltaiselle sävylle sen 20 käyttökertaa. Onneksi kevät tulee kovaa vauhtia niin pääsen käyttämään enemmän näitä pirteitä keltaisia luomivärejä!

Tässä vielä swatchit kaikista mukana olevista sävyistä. Vasemmalta oikealle: UD:n Sauced, Ace Beauten Fun, BH Cosmeticsin Taurus, UD:n Alter ja uusimpana tulokkaana Estate Cosmeticsin Sol. Tämä viisikko on yhä mukavassa harmoniassa keskenään, mutta onhan jo swatchienkin perusteella joukon kaksi keltaista sävyä pelottavan samanlaiset keskenään. Kuva hieman hämää ja todellisuussa oikealla oleva Fun on hieman vaaleampi, mutta hyvin samankaltaiset nuo kaksi sävyä keskenään silti ovat. Kirjoittelen seuraavan katsauksen todennäköisesti huhti-toukokuussa, jolloin toivon saaneeni näistä vähintään kaksi, jollen useammankin sävyn pois ja tilalle uudet. 

Mitä mieltä olette, saanko kahta keltaista sävyä käytettyä kumpaakin sen 20 kertaa? Entä uskotteko, että saan parin kuukauden aikana pannun esille molemmista UD:n palettien sävyistä? :)

12 kommenttia:

 1. Tsemppiä :) Mä kyllä pidän väreistä, mutta luomivärien kanssa on ollu ongelmia viimeaikoina niin paljon ettei tämmönen projekti varmaan sopisi mulle. Tsemppiä kuitenkin noiden keltaisten kanssa, ehkä molemmat pääsiäisenä ja vappuna voisi kulua sutjakkaammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääkään projekti ei varmasti ole kaikille, enkä mäkään loputtomiin tätä jaksaisi. Katsotaan säilyykö innostus mulla miten pitkään :D Joo kevätmeikkeihin noi sopii tosi kivasti<3

   Poista
 2. Kullankeltaiset olis mulle mieluisia, ne kun sopii vaikka punaisen, oranssin, ruskean, violetin tai vihreän kaveriksi :) Tsemppiä projektiin, mahtava nähdä jo pannu ND napissa!! UD:ssa näkyy kyllä kans kohta pohja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoit mulle just aika paljon ideoita erilaisiin meikkeihin, kiitos siis siitä<3 ;D Mä toivon, että saan noi molemmat UD:n sävyt pian pannutettua!

   Poista
 3. Hienoa, että sait jo ND:stä pannun esiin!:) Onneksi keltaiset sävyt tosiaan sopivat kivasti meikkeihin näin kesää kohti mentäessä. Odotan mielenkiinnolla paljonko tuo UD:n sävy vaatii käyttökertoja pannutukseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset sävyt toimii tosiaan loistavasti lämpimämmillä keleillä! Täällä myös jännitetään montako käyttökertaa vaatii, että toi UD:n Sauced on pannutettu, kun noita UD:n mattasävyjä ei ihan helposti pannuteta :D

   Poista
 4. Onpa kiva, että oot aloittanut tän projektin! :) Pan those eyeshadows on yksi mun suosikkiprojekti seurata muilta. Itsekin olen kokeillut tätä pari kertaa, mutta oon todennut kokonaisen paletin pannuttamisen itselleni sopivammaksi projektiksi. Hyvää työtä ensimmäisen pannun kanssa! :) Veikkaan, että saat pian pari muuta pannua näkyviin ja nyt aurinkoisten päivien lisääntyessä myös lisää käyttöä keltaisille sävyille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä niin onnistuneita Pan That Paletteja ollut, että varmasti ne sopiikin sulle mielettömän hyvin<3 Mulle toi kokonaisen paletin pannuttaminen on monesti aluksi tosi mielekästä, mutta jossain vaiheessa innostus aina laantuu. Tässä tulee vaihtelua kivasti enemmän! Keltaiset sävyt on nyt päätyneet jo useita kertoja käyttöön, veikkaan että saan ehkä ton kauemmin projektissa olleen pois seuraavaan katsaukseen mennessä :)

   Poista
 5. Kokeilin tätä projektia kans pari vuotta ja tykkäsin. Viime vuonna keskityin pannuttamaan peräti 4 vanhinta palettiani ja tänä vuonna jatkan niistä kahden kanssa vielä ja otinpa taas seuraavaksi vanhimman mukaan myös. Rinnalle vois kans arpoa muutaman yksittäisen sävyn, niin muutkin paletit sais huomioon. Mulla on vähän luomiväri ahdistusta ilmassa , eli jemmassa seisoo ihania paletteja ja sinnittelen näiden vanhojen käyttöä vaan😟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin harmi, kun sitä haluaa käyttää niitä vanhoja paletteja ennen kuin ne laittaa pannutettuina pois, mutta samalla tekisi mieli päästä käyttämään niitä uudempiakin. En tiedä onko tähän oikeestaan muuta ratkaisua kuin se, ettei osta niitä paletteja niin paljon :D Mutta kun luomiväripaletit on vaan niin ihania! Mutta toi on kyllä tosi tuttu tunne, että välillä harmittaa oikein kunnolla, ettei saa käytettyä kaikkia ihania paletteja niin paljon kuin haluaisi.

   Poista

Kiitos kommentista!