torstai 9. maaliskuuta 2023

Onko 215 euron arvoinen kasvovoide oikeasti hintansa arvoinen?

Markkinoilla on useita selektiivisen kosmetiikan brändejä, joiden ihonhoitotuotteet maksavat useita satoja euroja. Yksi näistä on 111Skin, jonka tuotteita olen saanut itselleni testiin Ipsy Glam Bag Plussasta. Tänään esittelen teille yli 200 euron arvoisen 111Skin Nocturnal Eclipse Recovery Cream NAC Y²™  -kasvovoiteen sekä pohdin, onko tuote mielestäni hintansa arvoinen. Näin hintavat kasvovoiteet eivät normaalisti kuulu osaksi ihonhoitorutiinejani, sillä en ole itse koskaan ostanut yhtäkään ihonhoitotuotetta, joka olisi maksanut yli sata euroa. Koen saavani ihan riittävän tehokkaat tuotteet iholleni paljon edullisemminkin, mutta toisaalta en ole koskaan pitkässä juoksussa käyttänyt vain niitä kalliimpia, joten voihan olla, että ne tekisivät iholleni jotain paljon enemmän kuin ne edullisemmat tuotteet, joita normaalisti käytän.

111Skin Nocturnal Eclipse Recovery Cream NAC Y²™ on osa 111Skinin Reparative-tuotesarjaa, joka on samalla ilmeisesti myös yksi brändin kalleimmista sarjoista. Kyseessä on ihoa korjaava yövoide, jonka tulisi myös tehokosteuttaa ihoa sekä parantaa sen elastisuutta ja stimuloida kollageenin tuotantoa. Lopputuloksena ihon tulisi olla kosteutettu, ravittu ja aiempaa vahvempi. Lisäksi voide lupaa vähentää pienten juonteiden näkyvyyttä. Voiteen teho perustuu ennen kaikkea Reparative-sarjan tuotteissa olevaan NAC Y²™ -yhdisteeseen, jonka tulisi mm. auttaa uudistamaan ja korjaamaan ihoa sekä parantamaan sen elastisuutta. Lisäksi voiteesta löytyy esimerkiksi hyaluronihappoa ja rohtosammakonputkea. Oma osaamiseni tai tietotaitoni ei riitä kertomaan mitä kaikkea tämä yövoide tai sen sisältämät ainesosat, lähinnä tehoaineena mainittu NAC Y²™, voivat todella iholle tehdä. Mihinkään ihmeisiin en kuitenkaan usko yhdenkään ihonhoitotuotteen kohdalla, hinnasta riippumatta, en siis tämänkään kohdalla.

Voide itsessään on oikein miellyttävää. Se on mukavan täyteläistä, muttei kuitenkaan paksun jankkimaista. Se levittyy iholle helposti ja imeytyy kohtuullisen nopeasti. Sarjassa on myynnissä myös erikseen oma päivävoide, joten tätä ei ole tarkoituskaan käyttää esimerkiksi meikin alla. Muiden käyttämieni ihonhoitotuotteiden kanssa tämä voide on sopinut yhteen hyvin. Tästä jää miellyttävä tunne iholle ja iho saa voiteesta aimo annoksen kosteutta. Yövoiteeksi tämä on kutakuinkin aika täydellinen omaan makuuni ominaisuuksien ja tehonsa puolesta. Tämä ei jätä rasvaisen öljyistä pintaa iholle ja aamulla ihoni on selkeästi ollut kosteutetumpi kuin monien muiden yövoiteiden käytön jälkeen. Oikeastaan tämä on kosteuttanut ihoani lähestulkoon samalla tavalla kuin monet kosteuttavat yönaamiot, joten en voi valittaa. Onko voide kuitenkaan 215 euron arvoinen?

Sanoisin, että ei. Tai ehkä olisi, jos rahasta ei olisi puutetta. Pidän tästä eikä tässä ole hinnan lisäksi yhtään sellaista ominaisuutta, joka ei olisi itselleni mieluinen. Purkkikin on kaunis! Mulle itselleni tällä hetkellä mikään kosmetiikkatuote ei vain ole sen arvoinen, että maksaisin siitä yli 200 euroa. Jos mulle tarjoutuisi mahdollisuus saada tätä lisää vaikkapa jonkin kauneusboksin mukana, tarttuisin tilaisuuteen empimättä. En kuitenkaan ikinä maksaisi tästä(kään) kasvovoiteesta moisia summia. En, vaikka tämä on osoittautunut todella, todella hyväksi. Voisin jopa sanoa, että tämä on paras yövoide, jota olen pitkään aikaan, jos koskaan, käyttänyt. 

Koen että tavalliselle kuluttajalle saattaa olla aika helppokin myydä näin hintavia tuotteita, kun mukaan astuu hienolta kuulostavat yhdisteet tai ainesosat (tässä NAC Y²™). Niin sanottu tavallinen tallaaja kun ei välttämättä ymmärrä riittävästi kemiasta, ihon toiminnasta ym. jotta voisi sen perusteella sanoa onko tuotteella todella potentiaalia lunastaa lupauksensa. Tuote kuulostaa hyvältä, se maksaa paljon eli senhän täytyy siis myös toimia, kuten sanotaan? Mahdollisesti toimiikin, mahdollisesti ei. Mä en tosiaan itse osaa tähän asiaan sanoa juuta enkä jaata, enkä perusta mielipidettäni tuotteesta siis siihen, voiko se tosissaan parantaa ja korjata ihoa, kuten tuotelupaukset väittävät. Oma mielipiteeni perustuu siihen, millainen käyttökokemus itselleni tästä jäi ja mitä muutenkin olen itse valmis kosmetiikasta maksamaan. Hyvä tuote, mutta omalle kukkarolleni turhan tyyris!

Maksaisitteko te kasvovoiteesta yli 200 euroa? Miksi, miksi ette?

18 kommenttia:

 1. En ostaisi, ikinä, näin kallista. Tuolla saa jo kohtuu hyvän ruotsin risteilynkin tai jotain muuta arvokastakin. Tuollainen tuote, pitäisikö aina kuoria iho illalla ennen tuon käyttöä, että kaikki arvokkaat aineet pääsisi imeytymään kunnolla? Jos on todella filtyrich niin onko sitten väliä, kai noita jotkut ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän arvelinkin sun vastaavan näin, ollaan näissä asioissa aika usein tosi samoilla linjoilla! Mä uskon että ihan vaan kunnollinen kasvojen puhdistus riittää, luulisi siitä jokapäiväisestä kuorinnasta olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Varmasti jotkut ostaa, jos rahasta ei ole puutetta :D Olisihan se ihanaa itsekin ostella edes joskus jotain ökyhintaisia voiteita ja seerumeita, mutta onneksi halvemmallakin saa hyvää ja itselle mieluisaa :D

   Poista
 2. Jos olisi vara niin ostaisin :D mutta ei ole niin tyydyn edullisempiin ;) Uskon kuitenkin ja omiin kokemuksiin vähän nojaan, että varmasti on enemmän ainesosia, tuotekehitystä jne kuin jossain essencen naamarasvassa. Onhan se Mersukin vähän eri luokkaa mukavuudessa ja käyttövuosissa kuin esim Renault ( ketään mollaamatta jos Rellulla ajaa ), tai Adidaksen lenkkarit pitkäikäisemmän kuin Tokmannin vitosen lenkkarit. Sama pätee meikeissä ja ihonhoidossa näin ajattelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä se raha jotain aina tekee, vaikka joissain tuotteissa ilmaa onkin varmasti aika paljon ja todellisuudessa sisältö ei hintaansa vastaakaan. Mulla jää myöskin monesti ne ihan kaikkein halvimmat ihonhoitotuotteet, varsinkin voiteet ja seerumit, hankkimatta. Ne kun harvoin oikeasti sitten on esimerkiksi riittävän kosteuttavia itselleni, vaikka monista edullisista tuotteista toki pidänkin. Hyviä vertauskuvia! Kyllä sillä rahalla tosiaan yleensä jotain muutakin saa kuin tyhjiä lupauksia :D

   Poista
 3. En kyllä ikimaailmassa ostaisi tuon hintaista kasvovoidetta, en vaikka saisin sen puoleen hintaan. Kokeilisin tietysti mielelläni jos ilmaiseksi saisin. Rehellisesti sanottuna uskon että on olemassa halvempia ja silti parempia vaihtoehtoja. Kalliiden merkkien tuotteissa kun on monesti paljon sellaisia ainesosia jotka vaikuttavat ainoastaan tuotteen koostumukseen, tuoksuun, ihotuntumaan jne. hoitamatta itse ihoa kuitenkaan yhtään. Tuleehan niiden käytöstä tietysti ylellinen fiilis ja varmasti monet hyviä tuotteita silti ovat, mutta en usko etteikö samaa tulosta saisi myös halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalleimmissa tuotteissa iso siivu on tosiaan juurikin tota kaikkea muuta kuin sitä, mikä loppupeleissä vaikuttaa iholla asti. Toisaalta monet on valmiita maksamaan enemmän juurikin siitä tietystä ihontuntumasta tai kauniista pakkauksesta, joten onkin mun mielestä hyvä, että markkinoilla on niin monehintaista kosmetiikkaa. Jokaiselle jotain! Oon kuitenkin täysin samaa mieltä sun kanssa tosta ja aika harvassa varmasti on ne ökykalliit tuottet, joille ei löytyisi edullisempien joukosta korvaajaa ja jopa parempaa :)

   Poista
 4. Olisin maksanut ennen, mutta nykyään kyllä miettisin tarkkaan. Vakkarikäytössä en raaskisi kyllä millään, mutta ehkä toisinaan hemmotteluksi, jos tuote olisi täydellinen. Mulla on tällä hetkellä ihonhoidossa kalleimmillaan kaksi n. 160e arvoista tuotetta, joita ostan säännöllisesti, mutta tähtään aina ajankohtiin, että niistä saa - 20%. Kaikki muut säännöllisesti käyttämäni tuotteet ovat huomattavasti edullisempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ton hintaisissa tuotteissa kannattaakin vähän katsella milloin ne on alessa, -20% on jo tosi paljon, kun puhutaan 160 euron arvoisista tuotteista! Mä luulen, että jos ja kun saan jossain vaiheessa näitä varastoissa olevia tuotteita pois ja pääsen ihan itse valitsemaan mitä tuotteita ostan ja käytän, saattaa mulla samalla myös yksinkertaistua ihonhoitorutiini. Tällöin näkisinkin ehkä mahdollisena sen, että joskus ostaisinkin jonkun ~100 euron arvoisen voiteen tai seerumin, kun käytössä oleva tuotemääräkin olisi vähäisempi.

   Poista
 5. Minä kyllä ostaisin, jos INCI-listassa olisi jotakin TODELLA vakuuttavaa. Tässä ei välttämättä ole mitään NIIN päräyttävää.

  NAC, tai voidaan puhua myös asetyylikysteiinistä, on aminohappo, joka mm. irrottaa limaa, joten sitä käytetään esim. yskänlääkkeissä. Sitä käytetään myös joissain myrkytyksissä (parasetamoli, sienten myrkyt) suonensisäisesti suojaamaan maksaa. NAC on voimakas antioksidantti.

  Mielenkiintoinen postaus, kiitos! Täällä lisää tuosta asetyylikysteiinistä suomeksi: https://www.duodecimlehti.fi/duo90104

  En kyllä tiedä, mitä tuo Y-liite tuossa tekee, on ilmeisimmin vain brändäystä... :) Brändin sivuja tutkaillessa tämä ajatus vahvistuikin: https://111skin.com/en-eu/blogs/111journal/nac-benefits

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkeistä! Ja ihanaa, että kommentoit, mä vähän toivoinkin että sulta löytyisi sitä asiantuntijan mielipidettä tämän voiteen toimivuuteen nähden :) Täytyy paneutua noiden linkkien sisältöihin vielä vähän enemmän, aina oppii jotain uutta!

   Poista
 6. Olis liian kallis myös mun kukkarolle. Edullisemminkin saa todella laadukasta kosmetiikkaa, mutta onhan näitä arvokkaita tuotteita ihan kiva testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä :) Mielellään näitä testailee, mutta edullisemminkin saa riittävän hyviä tuotteita!

   Poista
 7. En varmaan raaskisi käyttää kuin tarkoin ja harkiten, jos noin hintavan voiteen ostaisin :D Semmoisena hemmotteluna ehkäpä, mutta en varmasti päivittäin. Boxycharmista oli kyllä kiva saada näitä hieman kalliimpiakin tuotteita testiin, joita ei itse tulisi koskaan ostettua (osaa tosin ei saanutkaan mistään järkevästi tilattuakaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään tätä päivittäin raaski käyttää, mutta silloin tällöin on kyllä tosi kiva laittaa tällaista "vähän" kalliimpaa voidetta :) Boxyssa oli just toi hyvä puoli, kun testiin tuli välillä ihan superihania tuotteita! Toisaalta se oli tylsää, ettei kaikkia sitten Suomeen muuten oikein saa, mutta toisaalta säästyypähän rahat, kun ei ihan kaikkea ole mahdollistakaan ostaa :D

   Poista
 8. En ihan mitä tahansa kallista voidetta ostaisi vaikka rahaa olisi enemmän. Taitaa mennä kipuraha nyt siinä 100 €:n kohdalla, joka sekin on iso raha. Mutta jos sillä saa 100 ml lempparivoidetta tai naamiota, joka kestää omassa käytössäni vuoden, niin ostaisin. Nämä kalliit ostokset teen aina kosmetologin verkkokaupan kautta ja hän laittaa aina reilusti minikokoja ja näytteitä mukaan. Lisäksi hän neuvoo vielä tuotteiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuulostaa tosi hyvältä, että kosmetologin verkkokaupan kautta tulee vinkkejä ja myös minikokoisia tuotteita! Kannattaa ehdottomasti suosiakin tota vaihtoehtoa ja samalla kannattaa pienyrittäjää :) 100 euron tuote, joka kestää koko vuoden, ei kyllä loppupeleissä tule edes kovin kalliiksi. Mä luulen, että voisin jossain tapauksessa itsekin sen sata euroa jostain tuotteesta maksaa, mutta en tällä hetkellä näe ostavani mitään sen kalliimpaa kuitenkaan.

   Poista
 9. Voiteen pitää tehdä ihmeitä siihen hintaan. En kuitenkaan usko ihmeisiin, joten ei, en maksaisi. Olen myös varsin herkkäihoinen, joten mitä todennäköisemmin saisin tästäkin yliherkkyysoireita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti olisi sun kohdalla edes fiksua lähteä ainakaan "sokkona" ostamaan näin hintavaa voidetta, jos on odotettavissa, että iho tulee siihen reagoimaan. Olisi hauska tietää saako näistä esimerkiksi testereitä jossain päin maailmaa! Näin kalliita tuotteita varmaan aika moni haluaisi mieluiten kokeilla ensin edes sen testerin verran, varsinkin jos on taipumus saada yliherkkyysreaktioita kosmetiikasta.

   Poista

Kiitos kommentista!