sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Eroon epäpuhtauksista - Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask

Blogeja lukiessa tulee monesti vastaan toinen toistaan kiinnostavampia tuotteita, joista iso osa jää kuitenkin lopulta hankkimatta. Tänään esittelen teille kuitenkin tuotteen, jonka bloggajaakollega on onnistunut kehumaan niin hyvin, että se piti lopulta mennä ja ostaa kaikista kosmetiikan vähennysprojekteista sun muista huolimatta. Kyseessä on Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask, jota Charming Nailsin Taina on kehunut niin vuolaasti, että hankin tämän itselleni Sokokselta. Origins ei ole itselleni se kaikkein tutuin brändi, mutta joitain tuotteita olen brändiltä aiemmin testannut ja niistä myös pitänyt. Mikä siis on tämä mystinen, kehuttu hiilinaamio, ja kuinka se itselläni toimi?

Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask (75 ml) on myynissä mm. Sokoksella, Kicksissä ja Cocopandalla. Sen hinta on ostopaikasta riippuen noin 25-28,00 €.

Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask on 75 ml kokoisessa tuubissa oleva hiilinaamio, jonka tulisi puhdistaa ihohuokoset kaikesta ylimääräisestä liasta, epäpuhtauksista ja öljystä, joita kasvoille kertyy päivien ja viikkojen aikana. Tuotteen teho perustuu valkoiseen kaoliinisaveen, bambuhiileen, bambutuhkaan sekä lesitiiniin. Yhdessä ne liottavat sekä imevät itseensä epäpuhtauksia iholta, jolloin ihon tulisi käytön jälkeen olla kirkkaampi ja ennen kaikkea puhtaampi. Vastaavia lupauksia antaa totta kai lähes jokainen puhdistava naamio, mutta Tainan kehut onnistuivat mut vakuuttamaan niin hyvin, että päätin hankkia tämän testiin. Siitäkin huolimatta, että mulla on ties kuinka monta puhdistavaa kasvonaamiota jo valmiiksi kaapeissa odottamassa!

Mun ihoni on kuivahko, mutta laajentuneisiin huokosiin kertyy silti ajan kanssa epäpuhtaksia, joista mun on yleensä aika hankalakin päästä eroon. Joku kosmetologi mulle joskus kasvohoitoa tehdessä sanoikin, että kuivasta ihosta ne huokoset on kaikkein vaikein saada puhtaaksi, kun se kaikki töhnä ja muu on niin tiukasti kiinni siellä. En ole itse alan ammattilainen ja tämä oli vain yheltä kosmetologilta kuulemani näkemys, mutta itselläni ainakin on ollut nimenomaan se ongelma, ettei sitä huokosiin kertynyttä likaa niin vaan saadakaan irti. Tämä Originsin naamio on aika erilainen muihin käyttämiini syväpuhdistaviin naamioihin verrattuna. Se muistuttaa koostumukseltaan vähän juoksevampia peel-off naamioita, muttei siis kuitenkaan ole sellainen. Naamio levittyy kasvoille helposti ja ajan kanssa myös kuivahtaa, muttei alun alkaen siis ole samanlaista tönkköä ja paksua kuin esimerkiksi savinaamiot yleensä. Käyttöohjeessa kehoitetaan avaamaan huokoset ensin lämpimällä vedellä, jotta epäpuhtaudet saa helpommin pois ja naamion tulisi myös antaa kuivahtaa ennen poishuuhtelua. Kuinka tämä on itselläni toiminut?

Yllättävän hyvin ja tehokkaasti. Oikeastaan tämä on heittämällä yksi parhaimpia ja käyttökokemukseltaan mukavampia puhdistavia naamioita, joita muistan käyttäneeni. Olen käyttänyt tätä vasta pari kertaan, mutta iho on selkeästi puhtaampi ja iso osa niistä huokosten epäpuhtauksista on tiessään tämän käytön jälkeen. Kaikkea tämä ei saa puhdistettua iholtani, mutta toisaalta en siihen ihan jaksanutkaan uskoa. Iho ei myöskään ole rutikuiva tämän käytön jälkeen, mistä suuren suuri plussa. Ei tämäkään ihoa kosteuta, mutta tämän jälkeen itselleni ei ole välttämätöntä käyttää vielä kosteuttavaa naamiota, kuten lähes aina syväpuhdistavien naamioiden jälkeen. Alle 30 euron hinta on mielestäni varsin kohtuullinen tälle naamiolla, jota ei kerralla turhan paljon kulu. Tuubi ei ole suuren suuri, mutta 75 ml:sta riittää kuitenkin käytettäväksi useita ja taas useita kertoja. Multimaskingiin tämä on loistotuote ja aion todennäköisesti itse hyödyntää tätä jatkossa ennemmin kasvojen T-alueella kuin kauttaaltaan kasvojen iholla. Hyvä tuote, jota uskallan kehua jo nyt, vaikkei käyttökertoja vielä kovin montaa tälle olekaan kertynyt! Onko tämä itselleni se "the puhdistava naamio"? Ehkäpä, vaikka tässä kohtaa on vielä mahdoton sanoa, mutta potentiaalia tällä sille kyllä ehdottomasti on.

Onko Origins tuttu brändi? Entä mikä on teidän suosikkinne puhdistavista kasvonaamioista? :)

6 kommenttia:

 1. Origins tuttu ja vieras, paljon oli joskus esillä, mutta ei ole tullut hankittua juuri kotiin näitä. Jotain testereitä ja pieniä yksilöitä tuli varmasti joskus kauneusbokseista. Mä en tykkää kasvonaamioista oikein, tai kasvojen pesusta, jos kasvojen pesu tapahtuu lavuaarissa. Suihkun kautta kaikki kivempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en myöskään oikein välitä siitä, jos kasvot pitää pestä kasvonaamiosta lavuaarissa, kun en meikkejäkään tykkää siten poistaa. Mä monesti joko laitankin kasvonaamion jo ennen suihkuun menoa tai sitten käyn ensin suihkussa, laitan naamion ja käyn uudestaan suihkussa pesemässä kasvot :D Vähän säätöä, mutta itselle paljon mukavampaa kuin se lavuaarissa naaman pesu, varsinkin kun joitain naamiota ei millään meinaa saada putsattua pois, kun ne tarttuu niin tiukkaan kiinni.

   Poista
 2. Okei, juttua lukiessa minua jännitti että jos inhoatkin tätä ja mä sain hassaamaan rahat siihen :D mutta miten kiva että toimii sullakin! Siis se on jotenkin jännä miten ne ihohuokoset tukkeentuu ja mulla on just poskessakin sellainen ongelmakohta johon ei mikään tunnu auttavan. Tämä tai ne Glawglown naamiot toimii :) eikä tämä ole pahanhintainen hankkia tarjouksesta joita esim Kicksillä on usein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa ei onneksi käynyt niin :D Mun pitääkin varmaan alkaa ahkerammin seurailla Kicksin aleja, kun tuntuu että monet aina puhuu ostaneensa niistä vaikka ja mitä. Oon niin autuaasti perunut kaikki uutiskirjeet sun muut, etten pysy enää yhtään perässä näiden alennustenkaan kanssa. Ja Kicksillä kuitenkin myydään paljon sellaisia brändejä, jotka mua itseäni kiinnostavat!

   Poista
 3. Mielenkiintoinen tuote. Ainesosat kuulostavat tehokkailta mutta komppaan vähän Katria, sillä mulla tulee käytettyä tämäntyyppisiä naamioita harvoin koska ne sotkee lavuaarin. Pitäisi aina muistaa laittaa naamio suihkun yhteydessä mutta uskon kyllä että tämä on tehokas puhdistaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavuaarissa naamion poishuuhtelu on kyllä harvinaisen rasittavaa. Se sotkee ja kestää kauan, mutta mä pyrinkin aina poistamaan naamiot suihkussa. Katrille just vastailinkin, että saatan käydä ensin normaalisti suihkussa, tulla sen jälkeen pois ja laittaa naamion ja sen jälkeen vielä palata suihkun puolelle huuhtelemaan sen pois, kun naamio on ensin vaikuttanut iholla!

   Poista

Kiitos kommentista!