torstai 12. tammikuuta 2023

Talvinen kosmetiikkahaaste

Syksyllä vastailtiin Chaming Nails -blogin Tainan luomaan Syksyiseen kosmetiikkahaasteeseen ja aiemmin kesällä mun keksimään Kesäiseen kosmetiikkahaasteeseen. Nyt tajusin juuri, että talvi on ollut päällä jo pitkän aikaa, eikä vielä ole tullut vastaan talveen liittyen moista haastetta, joten pakkohan sellainenkin oli siis luoda! Kysymykset jäljittelevät pitkälti samoja asioita kuin kahdessa aiemmassakin haasteessa ja näihinhän saa siis vastailla ihan kuka tahansa. Käyn mielelläni lukemassa muidenkin vastaukset, mikäli joku päätyy näihin kysymyksiin vastaamaan omassa blogissaan, ja täällä kommenttiboksin puolella saa toki kuka tahansa kirjoitella vastauksia joko kaikkiin tai ihan yksittäisiinkin kysymyksiin!

1. Miten ihonhoitorutiinisi muuttuu talven tultua?
Talvella ihoni on luonnollisestikin pakkasen ja viiman vuoksi kuivimmillaan, joten joudun ottamaan yleensä käyttöön kosteuttavimmat yövoiteet ja esimerkiksi kerrostamaan enemmän kasvovesiä/hoitovesiä. Myös kosteuttavat naamiot ovat useammin käytössä - sekä poispestävät, kangasnaamiot että yönaamiot. Öljyjä en nykyään enää pahemmin käytä, mutta joissain tapauksissa saatan lisätä sitäkin pari tippaa ihonhoitorutiineihini, mikäli iho tuntuu oikein extrakuivalta. Vielä joskus vannoin kasvoöljyjen nimeen talvella, mutta nykyään en koe saavani niistä jokapäiväisessä käytössä mitenkään turhan paljon apua.

2. Suosikkiluomivärisävyt talvella?
Tällä hetkellä mun silmämeikkini on lähes aina tehty ruskeilla sävyillä, kun jotenkin tällä hetkellä väsymys painaa päälle sen verran lujaa, ettei ole pahemmin tehnyt mieli väreillä sen kummemmin leikkiä meikatessa. Talvella tulee kyllä usein käytettyä lilaa ja violettia luomilla, samoin punaista.

3. Parhaat tuotteet kuivalle talvi-iholle?
Kosteuttavat kasvovedet ja/tai hoitonesteet sekä sheet maskit, joissa suosin itse paljon korealaista kosmetiikkaa. Vartalolle yritän käyttää paksumpia voiteita, mutta kuten olen sata kertaa sanonut, olen todella huono rasvaamaan vartaloni ihoa. Hyvä ja kosteuttava käsivoide on myös ehdoton ja siinä voin suositella esimerkiksi Aveenoa.

4. Panostatko meikkiisi jouluna tai uutenavuotena erityisen paljon?
Normaalisti panostaisin ja kyllä mä nytkin väänsin joulumeikkiäni poikkeuksellisen kauan, vaikken esimerkiksi aiempien vuosien tapaan lisännytkään irtoripsiä. Uusivuosi taas meni mulla ilman meikkiä, kun en kotoa koko päivänä poistunut mihinkään. Ehdottomasti uusivuosi on kuitenkin potentiaalinen aika kunnon glittermeikeille!

5. Minkä sävyiset ovat talvikyntesi?
Nudet, kuten ne ovat olleet nyt jo pitemmän aikaa, jos niillä jotain lakkaa on. Mä ostin tosiaan ehkä kesällä essenceltä aluslakan, päällyslakan sekä nuden värisen kynsilakan, joita oon käytellyt satunnaisesti aina, kun jaksan ja muistan. Ajattelin ihan oikeasti, että vauvan synnyttyä lakkailisin kynsiäni ja nauttisin siitä, kun se kerrankin on mahdollista, mutta ilmeisesti tää vuosien kesänyt kynsien lakkaamattomuus on vaatinut veronsa, enkä jaksa nykyään näihin enää panostaa.

6. Lempisävyt huulimeikissä talvella?
Jouluna multa löytyy aina punaiset huulet, se on ihan vakiojuttu. Muuten käytän talvella mieluusti melko tummia sävyjä ja ne kirkkaat pinkit sun muut jäävät yleensä odottamaan kevättä. Kirkkaatkin sävyt kyllä menettelevät, ostinhan mä esimerkiksi juuri oranssin huulipunan itselleni, mutta maanläheisemmät sävyt ovat itselleni talvisin mieluisampia. Yleensä suosin myös viileämpiä sävyjä lämpimien sijaan, mutta tänä talvena olen kyllä ihan yhtä lailla käyttänyt niitä lämpimiä sävyjä huulilla.

7. Eroaako meikkirutiinisi talvella jollain tavalla muihin vuodenaikoihin verrattuna?
Ei varsinaisesti, mutta olen huomannut etten ole enää lainkaan innostunut ns. minimalistisesta meikistä, joka taas kesällä oli mulla monesti suosiossa. Nyt ollaan palattu taas enemmänkin siihen, että jos ylipäätään meikkaan, meikkaan sitten kunnolla. Marras-joulukuussa meikkauskerrat olivat mulla aika vähissä, mutta nyt itse asiassa tämän vuoden puolella olen meikannut lähes joka päivä. Toki meikeissä käytetyt sävyt monesti ovat itselläni hieman vuodenaikasidonnaisia, mutta varsinainen meikkirutiinini pysyy kyllä samana, oli vuodenaika sitten mikä tahansa. Ainut minkä ehkä voisin sanoa on, että mattaavat primerit ovat itselläni enemmän käytössä kesällä ja kosteuttavammat talvella, mutta tämäkään ei ole mitenkään kiveen hakattua.

8. Mitkä tuoksut kuuluvat talveen?
Kaikki mistä tulee joulu mieleen, kuten esimerkiksi piparkakkujen mausteinen tuoksu. Tykkään hurjasti myös vaniljasta, mutta se nyt menee ihan ympäri vuoden. Omena-kaneli toimii tuoksukombona aina, mutta erityisesti talvella.

9. Talven parhaat suihkugeelit?
Käytän talvisin usein The Body Shopin kausisarjojen suihkugeelejä, niin tänäkin vuonna. Spiced Orange on tämän vuoden kausisarjoista mun suosikkini, mutta TBS:n päärynä-, omena- ja karpalosarjat ovat kaiken kaikkiaan yleensä niitä mulle mieluisimpia ja parhaita talveen.

10. Annatko tai saatko yleensä jouluna kosmetiikkaa lahjaksi?
Sekä että! Kosmetiikkaa on monille helppo antaa lahjaksi, varsinkin jos edes vähän tietää lahjansaajan mieltymyksiä. Saan yleensä itse kosmetiikkaa vähintään anopiltani, joka on jo useana jouluna ostanut mulle jonkin The Body Shopin talvisarjan lahjapakkauksen. Myös mieheni on ostanut monesti omasta pyynnöstäni mulle jotain kosmetiikkaan liittyvää, kuten hajuveden, mutta nyt viime jouluna päätimme olla ostamatta toisillemme lahjoja lainkaan.

Tarttuuko joku muu haasteeseen? Ja vastailkaa ihmeessä kommenttiboksin puolella näihin, jos ette kirjoita blogia tai halua koko haasteeseen vastata, mutta johonkin kysymykseen kyllä!

8 kommenttia:

 1. En olekaan koskaan tbs:ltä kokeillut karpalo sarjaa jos oikeassa olen, eli selkeästi jos semmonen tulee niin pitää tuoksuttaa :) Kuitenkin on niin monista muista samoista sarjoista pidetty! Pitää yrittää toteuttaa tämä haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Festive Berry taisi olla viimeksi myynnissä ollut sarja, joka tuoksui nimenomaan karpalolta :) Toki se oli aika makea, kun aiemmin on ollut myynnissä myös Frosted Cranberry, joka taas tuoksui tosi vahvasti karpalolle eikä ollut samalla tavalla makea. Toivottavasti ensi jouluna tulisi joku karpalosarja, tai edes joku marjaisa sarja myyntiin!

   Poista
 2. Olipa kiva lukea näitä vastauksia, olin jo autuaasti unohtanut tämän haasteen ;)) mä tykkään kanssa kerrostaa hoitonestettä ja käytän nyt paljon etanatuotteita, mulla on käytössä nyt se sullakin loppuneissa ollut Cosrx etanavoide. Se on huippu <3 sit kans Bentonin aloegeelivoide käytössä, aivan ihana sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin välähti yksi päivä vaan mieleen, että hei apua, tää on kokonaan unohtunut :D Etanatuotteet on loistavia, just se COSRX:n voide esimerkiksi oli ihan loistava<3 Bentonin aloegeeli täytyy pitää mielessä, kun haluan muutenkin tutustua brändin tuotteisiin :)

   Poista
 3. Hei apua, en yhtään ollut tajunnut, ettei meillä ole talviversiota tästä. 😂 Pitää ehdottomasti jatkaa tätä hommaa omaankin blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tiedä miten tää pääsikin unohtumaan ja nyt ollaan jo tammikuun puolessavälissä! Kevätversiota odotellessa ;D

   Poista
 4. Näitä vuodenaikaan liittyviä kosmetiikkahaasteita on kiva lukea.
  10-kohtaan vastaan, että KYLLÄ annan lahjaksi kosmetiikkaa. Ehkä liiankin paljon joidenkin mielestä. ;)
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmetiikka on älyttömän hyvä joululahjaidea! Varmaan suurimmalle osalle kun löytyy ainakin jotain mieluista ja tarpeellista kosmetiikan saralta :)

   Poista

Kiitos kommentista!