sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Pan Those Eyeshadows 2023

Uuden pannuprojektin aika! Vuosi on vaihtunut ja mainitsin muutamassakin postauksessa viime vuoden puolella aloittavani tänä vuonna useammankin pannuprojektin tai vastaavan. Projektien taustalla on halu saada kosmetiikkavarastojani ja meikkikokoelmaani pienemmäksi, mutta tämä nyt alkava Pan Those Eyeshadows edustaa enemmänkin projektia, jonka avulla saan kokoelmaani kierrätettyä paremmin. Se puolestaan auttaa mua päättämään mitkä luomiväripaletit haluan jatkossa kokoelmissani pitää ja mistä aion luopua. Mistä siis on kyse, mikä on Pan Those Eyeshadows?

Pan Those Eyeshadows on alunperin Youtuben puolella Alexandra Sjöstenin kehittämä pannuprojekti. Projektissa on tarkoitus arpoa viisi luomivärisävyä, jotka yritetään pannuttaa. Kun pannu on näkyvissä, arvotaan tilalle uusi sävy. Tästä on kehitelty hieman erilaisia variaatioita ja itsekin otin vapauden hieman muuntaa sääntöjä itselleni parhaiten sopivaksi, ja säännöt esittelenkin teille heti seuraavassa kappaleessa. Tämä projekti ei ollut alunperin edes listallani, kun kyselin teiltä millaiset projektit kiinnostaisivat, joten kiitos teille kaikille, jotka lähditte ehdottomaan tätä Pan Those Eyeshadowsia! Olen tätä kyseistä projektia seurannut mm. Instagramin ja Youtuben puolella, mutten koskaan aiemmin siis itse tätä toteuttanut. Kerta se on ensimmäinenkin ja seuraavaksi tosiaan omat sääntöni projektille:

 1. Projektiin arvotaan kerralla viisi yksittäistä luomivärisävyä kaikkien luomiväripalettieni kesken. 
 2. Tavoite: saada luomiväri pannutettua TAI käyttää luomiväriä 20 kertaa. Tämä eroaa alkuperäisestä ideasta, mutta sopii tällä hetkellä omiin tarpeisiini paremmin. Päätän jokaisen luomivärin kohdalla erikseen kumman tavoitteen sille asetan. Kun tavoite täyttyy, arvotaan tilalle uusi.
 3. Projekti päivittyy blogissa aina tarpeen mukaan, kun tavoitteita on saavutettu. Arvon kuitenkin uudet luomivärit projektiin aina reaaliajassa, mutta pyrin päivittämään muutokset nopeasti myös blogin puolelle.

Viisi luomiväriä on nyt arvottu ja on aika katsoa, mihin sävyihin arpa tällä kertaa osui! Olen listannut ylös kaikki 64 luomiväripalettiani, joista arvon aina yhden paletin ja sen jälkeen kyseisen paletin sävyjen kesken vielä erikseen yhden sävyn. Arvottu sävy on kuvissa myös rajattuna.


Ensimmäisenä arpa osui Urban Decayn Naked Heatiin ja sävyyn Sauced. Sauced on ruskea mattasävy, joka on itse asiassa aika täydellinen sävy itselleni juuri tällä hetkellä, kun suosin nimenomaan rusehtavia sävyjä luomilla. Naked Heat ei ole suosikkipalettini, mutta tämä sävy sopii hyvin yhteen aika monen muunkin paletin luomivärien kanssa, joten tämä on oikein mieluisa itselleni. Tämän haluan pannuttaa.

Toisena projektiin arpoutui Natasha Denonan Peak Eyeshadow Paletten sävy Shine, joka on upea kultainen, metallinhohtoinen sävy. Täydellinen liikkuvalle luomelle, jossa käytän lähestulkoon aina vain ja ainoastaan shimmereitä. Kulta olisi ollut itselleni ehkä vähän mieluisampi alkusyksystä kuin nyt keskitalvella, mutta lämpimän sävyisiin meikkeihin tämä sopii loistavasti. Tämänkin luomivärin haluan pannuttaa.

Kolmas arpa osui Ace Beaute Nostalgia Eyeshadow Paletten sävyyn Fun. Totta puhuen tämä on tuon vihreän sävyn lisäksi ehkä viimeinen sävy, jota lähtisin itse tästä paletista pannuttamaan, mutta ehkä sen puoleen ihan hyväkin saada tämä sävy käyttöön. Kyseessä on keltakultainen metallinhohtoinen sävy, joka ei ole lainkaan sellainen, mistä yleensä itse eniten pidän. Kevät lähestyy kuitenkin kovaa vauhtia ja keltainen sävy sopii taatusti loistavasti kevätmeikkeihin. En kuitenkaan halua pannuttaa sävyjä, joista en juuri pidä, joten tälle tavoittelen 20 käyttökertaa.

Neljäntenä arpa osui BH Cosmetics Zodiac Love Signs 24 Eyeshadow & 1 Highlighterin sävyyn Taurus. Taurus on punainen metallinhohtoinen sävy ja tiedän, etten tästä kovin helpolla saisi pannua näkyviin, varsinkin kun nämä paletin shimmerit ovat vielä muotoiltu pyöreiksi ja koholle paletista. Lisäksi sävy on kovin tumma ja sanoisin tämänkin sopivan paremmin syksyyn kuin talveen ja kohta kevääseen. Kaunis sävy, mutta tällekin tavoittelen 20 käyttökertaa. 

Viides ja viimeinen arvottu sävy oli  Urban Decay Afterdark Eyeshadow Palette sävy Alter. Ensinnäkin tämä on paletti, jonka aion todennäköisesti karsia pois vielä tämän vuoden aikana, mutta nyt sain vielä hyvän tilaisuuden käyttää tätä enemmän. Alter on paletin vaalein, shimmerinen luonnonvaalea sävy, jonka saan varmasti toimimaan käytännössä kaikissa meikeissä silmän sisänurkassa. Tämän haluan pannuttaa.

Ja tässä vielä swachit kaikista viidestä sävystä esittelyjärjestyksessä - UD Naked Heat, ND Peak, Ace Beaute Nostalgia, BH Cosmetics Zodiac Love Signs ja UD Afterdark. Yllättävän kivasti tämä viisikko sointuu keskenään yhteen! UD:n vaalea shimmersävy Alter tulee varmasti olemaan näistä itselleni helpoin pannuttaa ja seuraavaksi pannu tulee varmasti esille ND:n kultaisesta sävystä. Arvoin sävyt perjantaina ja eilisessä meikissä sain käytettyä kaikkia paitsi tuota keltaista shimmeriä. Katsotaan kauanko menee, että saan tulosta aikaiseksi!

Mitä veikkaatte, saanko pannuja esille noista kolmesta sävystä tai 20 käyttökertaa kahdelle muulle edes kohtuullisessa ajassa? :)

16 kommenttia:

 1. Onnea pannutusprojektiin. Kuten mainitsit, yllättävän hyvin sävyt sointuvat keskenään. :)
  Hyvää alkanutta vuotta. :)
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sointuvat, en olisi sitä edes uskonut ennen kuin näin noi swatchit tossa vierekkäin :) Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 2. Olisi kyllä ollut loistavat sävyt syksyyn, mutta uskon että saat pannua näkymään. Kun tein tätäprojektia, huomasin, että usein ihastuin juuuri niihin sävyihin, jotka aluksi tuntui vaikealta ja ei omilta sävyiltä. Usein ne mein rajauksina tai joku tubettaja anto vinkin, että ainahan vaikean sävyn päälle voi laittaa muita sävyjä ja vaikea sävy muuttuukin ihan joksikin muuksi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harmittaa kyllä, ettei tää kombo tullut vasta syksymmällä, mutta näillä mennään ja onneksi lämpimiä meikkejä voi tällaisilla sävyillä tehdä myös nyt talvella :) Hei toi on kyllä totta! Oon itsekin monesti esimerkiksi vaalentanut jotain toista shimmersävyä laittamalla päälle vähän vaaleampaa, joten täytyykin pitää toi kikka mielessä näitä käyttäessä. Toi keltainen Fun kun tulee olemaan mulle haastava, mutta siihenkin voi päälle tosiaan laittaa jotain toista, niin saa tosta sävystä ehkä itselle vähän mieluisamman :)

   Poista
 3. Pitikö tämän otsikon olla 2023 :) ? Uskon että pannutat ainakin UD ja ND sävyt, muille saat 20 käyttökertaa tai ainakin hyvin lähelle ;) Kiva projekti, itseä tämä ei niin nappaa mutta tosi mukava seurata :) Naked Heat pitäis ottaa itsekin aktiivisempaan käyttöön, tuon Acen paletin möin kun en tykännyt laadusta, eikä ne värit kuitenkaan sitten imarrelleet minua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu, pitihän se :D Tiedätkö olin ihan varma, että johonkin postaukseen mä laitan ton väärin, kun nyt on samaan syssyyn ollut sekä 2022 että 2023 postauksia, kiitos siis kun huomautit ja sain ton korjattua<3 Naked Heat on yllättävänkin kiva, vaikka en siitä oo pitkään aikaan perustanut ennen kuin oikeestaan nyt. Oon perjantain jälkeen tehnyt joka päivä meikkiä sen kanssa ja nyt melkeen harmittaa, etten oo tota käyttänyt enemmän!

   Poista
 4. Kiva projekti seurailla :) Katsoin myös että sävyt sointuvat kivasti yhteen, voisi käyttää samassa meikissä lähes kaikkia :D Mutta tosiaan ehkä kevättä kohden ei niin osuvat sävyt, mutta sehän nyt riippuu ihan mistä tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että projekti kiinnostaa :) Siis joo, nää oli yllättävänkin kivat sävyt yhdessä, mutta hyvä näin. Saapahan kerralla useampia sävyjä käyteltyä :D Kevääseen nää ei munkaan mielestä sovi, ainakaan yhdessä käytettyinä eikä toi punainen Taurus lainkaan, mutta silloin varmaan siirrynkin käyttelemään enemmän yksittäisiä sävyjä muiden palettien kanssa :)

   Poista
 5. TUossa Ace Beautyn paletissa onkin realistista, että tulisi enemmän noita käyttökertoja, kun on aika vaikea pannuttaa noita niin värikkäitä kirkkaita värejä. Tosi kivat ja monipuoliset paletit tässä projektissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi keltainen shimmersävy olisi itselle helpompi, jos se olisi selkeästi vähän vaaleampi. Nyt se on mun silmissä vähän tollasen "likaisen keltaisen" värinen, eikä tosiaan mun suosikkini :D 20 käyttökertaakin tolla tulee olemaan mulle tosi paljon :)

   Poista
 6. No kylläpä osui hyvät sävyt, kun sointuvat noin kauniisti yhteen! Helppo tosiaan käyttää samaan meikkiin useampaa sävyä :) Syksyyn olisi tosiaan olleet ihan täydelliset, mutta miksei näin talvella ja pian kevättalvellakin :) Onnea projektiin, kyllä mä uskon että sä onnistut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo oon nyt meikannut monta kertaa käyttäen yhdessä noita sävyjä, paitsi tota keltaista :D Täytyy koittaa ainakin tota punaista Taurusta käytellä ahkerasti nyt talvella, kun en ihan kevääseen enää miellä tota sävyä sopivaksi :) Kiitos Kata<3

   Poista
 7. Hyvä arpaonni kyllä käynyt sävyjen kanssa ekalle kierrokselle :D
  Mielenkiinnolla seuraan tätä projektia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Katsotaan saanko jatkossa pelkästään jotain mustia tms. sävyjä, joita en ikimaailmassa saisi pannutettua :'D

   Poista
 8. Oi, onpa tämä mielenkiintoinen projekti! Jään innolla seuraamaan. Kiva tapa tosiaan ottaa käyttöön kokoelman paletteja. Mukavasti toisiinsa sointuva sävyviisikko, kun ajattelee mitä kaikkea noissa olisi ollut tarjolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä viisi tosi erilaista palettia ja saankin olla iloinen, ettei yhdestä tullut turkoosia, toisesta lilaa ja kolmannesta vihreää :D Tällä viisikolla on helppo aloitella :)

   Poista

Kiitos kommentista!