sunnuntai 15. tammikuuta 2023

8 vuotta kauneusbokseja, miltä tuntuu lopettaa tilaukset?

Jos joku olisi vuosi sitten sanonut mulle, etten enää vuonna 2023 tilaa yhtäkään kauneusboksia, olisin varmasti naurahtanut ja todennut "Niin varmaan". En todellakaan vielä puolikaan vuotta sitten uskonut todella lopettavani kaikkien boksien tilaamista, mutta tässä sitä nyt ollaan. Tammikuu 2023 on ensimmäinen kuukausi vuosikausiin, kun mulle ei tule yhtäkään kauneusboksia! Tai no toki sain vielä tämän vuoden puolella joulukuun Ipsy Plussan, mutta se oli kuitenkin viime vuoden boksi - ei tämän vuoden. Halusin tulla kertomaan vähän fiiliksiäni boksitilausten lopettamisen suhteen, ja päätökseenhän vaikutti ensisijaisesti kaksi seikkaa: Tilaamani boksit maksavat paljon (noin 70 euroa kuukaudessa) ja mun tuloni tippuvat todella rajusti nyt tammi-helmikuun vaihteessa, kun jään hoitovapaalle. Lisäksi haluan oikeasti käyttää jo saamiani tuotteita pois sekä vähentää omistamani kosmetiikan määrää, eikä se oikein onnistu, jos sitä tulee joka kuukausi boksien mukana lisää. Nämä asiat on käyty läpi jo sataan kertaan, joten ei niistä kuitenkaan sen enempää. Mitkä fiilikset mulla tällä hetkellä on?

Ensimmäisen kerran kirjoittelin blogissa kauneusbokseista vuoden 2014 joulukuussa. Samassa kuussa olin perustanut blogini, eli kauneusboksit ovat kulkeneet matkassa mukana koko blogini 8-vuotisen historian ajan. 8 vuotta on pitkä aika tilata erilaisia bokseja. Nyt se ajanjakso on kuitenkin päättynyt ja kieltämättä fiilikset ovat hieman haikeat, vaikka samalla myös helpottuneet. Koen kauneusboksien olleen yksi iso osa blogini sisällöstä ja niistä kirjoittaminen on myös aina tuntunut itselleni mieluisalta.

Muistan kuinka vaikeaa mun oli joskus lopettaa LivBoxin tilaaminen. Lopetin tilaamisen tosiaan joitain kuukausia ennen kuin boksi muuttui Betteksi, ja se tilauksen peruminen kirpaisi siitäkin huolimatta, etten enää pitänyt LivBoxien sisällöistä juuri lainkaan ja olin boksiin kyllästynyt. Seuraava vaikea päätös oli lopettaa Boxycharmin tilaus tämän vuoden syyskuussa ja vain hetkeä myöhemmin päätin, että joulukuun boksi tulee olemaan viimeiseni myös Ipsy Glam Bag Plussan osalta. Nyt mulle ei enää tule mitään kauneusboksia, sillä nuo kyseiset jenkkiboksit ovat ainoita, joita tosissani enää edes harkitsisin tilaavani. LivBoxin kohdalla uskon tilaamisen lopettamisen olleen vaikeaa lähinnä sen takia, että siitä oli tullut tapa ja toivoin koko ajan, että boksit muuttuisivat vielä paremmiksi. Niin ei kuitenkaan käynyt ennen kuin koko boksi koki uudistuksen ja muuttui Betteksi, jota aloin itsekin taas tilata.

Blogihistoriani yhdet ehdottomasti luetuimmat postaukset ovat olleet nimenomaan kauneusboksipostaksia. Boxycharm ja Ipsy-postaukset eivät enää ole enää tuoneet samanlaista kävijävirtaa, mutta aikoinaan Bette Box ja Goodiebox-postaukset keräsivät lukijoita älyttömästi enemmän kuin suurin osa muista postauksistani. Rehellisesti sanottuna sain myös sen verran hyvät komissiotulot aikoinaan Bette Box -postausteni kautta tehtyjen tilausten kanssa, ettei mun ollut senkään vuoksi mitään järkeä lopettaa tilausta. Sain niillä komissioilla jokaisen boksin ilmaiseksi ja vielä paljon ylikin. Nykyäänhän mä en enää käytä lainkaan mainoslinkkejä tai lisää vaikkapa mainosbannereita blogiini tai postauksiin, joten enää en sen takia tilaisi myöskään kauneusbokseja.

Vaikka tiedän päätökseni olleen oikea, kyllä mua silti hieman harmittaa, etten enää saa joka kuukausi boksia, josta tulee kosmetiikkaa. Tämä päätös oli kuitenkin omassa elämäntilanteessani fiksuin mahdollinen. Aiemmin mielsin kosmetiikkaharrastukseni ja intohimoni sitä kohtaan pohjautuvan ja perustuvan nimenomaan siihen, että mulla on älytön määrä niitä purkkeja ja niitä tulee koko ajan lisää. Nyt olen onneksi tajunnut, että voin yhtä hyvin sanoa rakastavani kosmetiikkaa, vaikken joka kuukausi saakaan sitä lisää esimerkiksi juuri boksien muodossa tai vaikka pyrkisinkin vähentämään omistamani kosmetiikan määrää.

Olen tilannut kahdeksan vuoden aikana laskujeni mukaan yhteensä kymmentä eri kauneusboksia! LivBox, Lip Monthly, Jolie Box, Ihana Sinä, Boxycharm, Goodiebox, Ipsy Glam Bag Plus, Bette Box, Glossybox, LF Beauty Box. Jolieta sain tosin vain lahjaksi muutaman kuukauden ajan enkä kovin kauaa ehtinyt esimerkiksi Glossyboxia tai Ihana Sinääkään tilaamaan, mutta kaikkia muita onkin tullut tilailtua sitten useampi kuukausi. Nyt alkaakin uuden opettelu, kun ei enää kuukausittain ilmestykään vähintään sitä yhtä yllätysboksia Postiin noudettavaksi. Pidän edelleen siitä yllätysmomentista, joka bokseja avatessa tulee, mutta aika monet kerrat se innostunut odotus onkin muuttunut pieneksi tai vähän suuremmaksi pettymykseksi, jos sisältö ei olekaan ollut mieluisa. Olen tilannut bokseja niin kauan ja saanut näiden vuosien aikana sisällöltään sekä niitä huippuhyviä että sysihuonoja bokseja, että nykyään on itse asiassa aika vaikea enää edes yllättyä kunnolla. Koen olevani boksien sisällön suhteen myös huomattavasti vaativampi kuin vielä muutama vuosi sitten, mikä johtuu varmasti paitsi siitä, että bokseja on tullut availtua ties kuinka monta sataa, myös siitä, että mieltymykseni kosmetiikan suhteen ovat muuttuneet ja multa myös löytyy kosmetiikkaa varastoista aika paljon. En koe myöskään olevani enää aivan yhtä kokeilunhaluinen kuin nuorempana, vaikka edelleen toki testaan mielelläni uutta kosmetiikkaa. En kuitenkaan samalla tavalla halua enää käyttää tuotteita, joista en oikeasti pidä, ja tällaisia "ihan ok"-tasoisia tuotteitahan kauneusbokseihin mahtuu jatkuvasti.

Näin jälkikäteen on aina hieman hassua muistella, kuinka vaikeaa se lopettamispäätöksen tekeminen on ollut tiettyjen boksien kohdalla. Olen tosissani kuvitellut jääväni kaipaamaan bokseja niin paljon, että asia pyörii enemmänkin mielessäni ja harmistun tai tunnen kateutta lukiessani muiden boksipostauksia. Mitään tällaista ei kuitenkaan ole koskaan tapahtunut. Päinvastoin mä luen todella mielelläni edelleen muiden boksipostauksia! On kiva nähdä mitä niistä bokseista, joita on aiemmin itsekin tilannut, tulee tänä päivänä. Kertaakaan en ole tosissani tuntenut jääväni jostain paitsi, mikä sekin kertoo siitä, että teki todellakin vain hyvää päättää boksien tilaaminen. Onko päätös lopullinen? Kuka tietää, ehkä ei. Olen miettinyt josko palaisin tilaamaan Ipsy Plussaa vuoden päästä, kun olen palannut takaisin työelämään, mutta toisaalta tällä hetkellä en halua lisää kosmetiikkaa itselleni. Vuodessa mieli ehtii kuitenkin muuttua monet kerrat, joten katsotaan. Lupaan että kuulette kyllä, mikäli bokseja vielä lähden tilaamaan!

Tilaatteko te kauneusbokseja? Miksi tai miksi ette? :)

12 kommenttia:

 1. Mä tilasin monta vuotta Glossyboxia täällä Ruotsissa ja vaikka sen sisältö oli useimmiten aika pettymys - samoja halvahkon oloisia tuotteita ja neverheard-merkkejä kuukaudesta toiseen - jatkoin tilausta, koska oli niin kiva "yllättyä". Kun sain lopulta lopetettua tilauksen, en ole kyllä yhtään Glossya kaivannut. Näistä blogeista on nähnyt, että samat tuotteet pyörii boksissa edelleen. Jonkin aikaa tilasin myös Lole Lulan luonnonkosmetiikkaboksia ja se oli kyllä tosi ihana - se huvi loppui sitten Brexitiin. Monessa verkkokaupassahan on näitä "osta tällä summalla ja saat goodie bagin kaupan päälle" tarjouksia ja ne koukuttaa edelleen. Ei ole pakko (ja pakko, heh) ostaa ja goodie bagin sisällön näkee etukäteen. Näistä on tullut vähän korvike kuukausibokseille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta! Se on jännä miten sitä luulee kaipaavansa ja tarvitsevansa jotain boksia, vaikka samalla tietää koko ajan, ettei sisällöt ole ihan sitä, mitä voisi toivoa. Lole Lulan boksi onkin itselleni ihan vieras, mutta tosi harmi että Brexit vaikuttaa sen tilaamisen :/ Mun täytyy myös ehdottomasti pitää silmällä noita verkkokauppojen goodie bageja, vaikka nykyään tilaankin kyllä niin vähän tuotteita yhtään mistään, että varmaan menee tollasetkin aina ohi, vaikka koittaisin katsoa :D

   Poista
 2. Sä oot oikea konkari boxien suhteen, mä tilannut "vain" viittä näiden blogivuosien aikana ja koen että sekin paljon :) Mä oon Tilannut Goodieboxia näinkin kauan juuri siksi, että goodiepointseja kertynyt ja olen saanut boxeja maksettua niillä, mutta viimeaikoina nekin on vähentyneet ja ilmeisesti yleinen hinnannousu on aiheuttanut sen ettei boxejakaan enää entiseen malliin tilata kun linkkiä ei käytetä. Mullakin boxien tilaus päättyy pian kokonaan, koska mulla sama tavoite - päästä kertyneistä tuotteista eroon ja niitä tulee käytettyä vain jos ei kokoajan kerry jostain lisää. Nyt olen saanut tutustua laajalti boxien kautta kivoihin brändeihin ja tuotteisiin, joista en muutoin olisi tiennyt mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi boksiakin on jo todella paljon! Varmaan aika monet bloggaajat on saaneet hyödynnettyä noita Goodiepointseja tai aiemmin komissiotuloja boksien ostamiseen, mutta en kyllä ihmettele, jos ihmiset tässä maailmantilanteessa tilailee bokseja vähemmän kuin ennen. Se on kuitenkin helppo säästökohde, kun boksit lopettaa! Kauneusboksit on kyllä mahdollistaneet sen, että on päässyt kokeilemaan huimasti eri brändien tuotteita. Aika iso osa niistä olisi muuten varmasti jäänyt vieraiksi :)

   Poista
 3. Aioin tulla kommentoimaan, että mulle ei ole tullut yhtäkään kosmeboxia Sveitsin-vuosien jälkeen, siellä kun tilasin paikallista Pink Boxia. Tarkemmin kun ajattelen, tulihan mulle Irlannissa jokunen yksittäinen tilausboxi, mutta ei mitään säännöllistä.

  Toisaalta hassaan sitten nekin rahat omavalintaisiin ostoksiin, joskin kyllähän noissa boxeissa se yllätysmomenttikin on ihan kiva piristys.

  Ihan pikaisesti tutkailin nettiä ja täällä Saksassakin löytyy joitakin tilausboxeja, jopa se Pink Box. En ihan ole vielä varma, kiinnostaisiko joku koejakso jostakin boxista, niistä kun tulee aina sitä turhaakin kamaa, joka jää käyttämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä odotan nimenomaan sitä, että voisin vuosien jälkeen valita itse mitä ostan, eikä tarvitse kaikkea kosmetiikkaan menevää rahaa käyttää yllätysbokseihin :D Bokseissa on joo aina se riski, että sisältö saattaa jopa suurimmaksi osin olla sellaista, joka ei niin ilahduta. Toisaalta jos on yhtään kaikkiruokainen kosmetiikan suhteen, pääsee boksien kautta kivasti tutustumaan uusiin tuotteisiin :)

   Poista
 4. Mulle on tullut LivBox, Bette, Goodiebox ja Boxycharm. Varmasti eläisin ilmankin mutta ainakin vielä tällä hetkellä koen jenkkiboxin tilaamisen niin mukavaksi ja jännittäväksi ( ja kalliiksi :D ), että toistaiseksi jatkan tilausta. Mutta kipurajoilla mennään...uskoisin osaavani siitä luopua kun sen aika joskus on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boxycharmin tilaaminen on ehdottomasti ollut paras asia, minkä oon itse kauneusboksien suhteen tehnyt! On ne jenkkiboksit niin eri tasoa kuin noi muut, vaikka toisaalta välillä kaipaan niitä Betten tuttuja ja turvallisia tuotteita ja brändejä :D Toivottavasti Boxyjen ja/tai kuljetusten hinta ei enää nouse samalla tavalla kuin nyt viime aikoina!

   Poista
 5. Kannattaa tehdä niin, että sitten jatkossa meet vaikka kauppaan ja ostat niitä tuotteita joita haluaisit testata, mutta ennen et ostanut paljouden takia :) Ja sitäpaitsi, voi edelleen Lykolta tai muista tilata kertaluintoisia yllätys-kollaasi bokseja. Ja jos Turussa on normalia, sieltä saa semmosen halpa-kosmetiikan/naisten yllätys pusseja ostettua myös jos heillä vain on tuotteita poistossa :D
  Päätös on hyvä, kypsä ja aikuinen. Kukaan järjevä ei tarvitse niin monta random tuotetta kaappiinsa pölyttymään, paitsi kosmetiikkabloggaajat tietysti. Tulet varmasti löytämään muun hyvän kohteen rahoillesi, lapsesi hankinnat, tarpeet, harrastukset, lelut ja monta muuta asiaa. En kaipaa sitä päivää, kun juoksin ennen joka päivä postiin hakemaan 2 kauneusboksia ja vielä kaikki muut tilaukset. Olen päässyt hyvin kaikesta humpuukista eroon ja voisin mieluusti vielä loput ei niin kivat jutut vaikka arpoa somessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tota odotankin, sitä vapautta mennä itse kauppaan ja valita mitä ostan<3 Kukaan ei todellakaan tällaista kosmetiikkamäärää tarvitse, mutta toisaalta harrastushan se on tämäkin. Nyt vaan tuli päätökseen tää boksitaival ja halu kasvattaa kokoelmaa, nyt koitetaan nimenomaan saada kokoelma pienemmäksi :D Se alituinen Postissa ravaaminen ei ole kyllä asia, jota mullekaan tulisi ikävä. Mieskin jossain vaiheessa kommentoi, että käyn Postissa ihan jatkuvasti, mutta eipä oo enää tullut kommenttia siitäkään! Sulla on kyllä tosi hyvä tilanne tällä hetkellä, voin ottaa mallia susta<3 :D

   Poista
 6. Lopetin tilaukset vuosia sitten. Tänä päivänä on ihanaa, kun voi mennä kauppaan ja ostaa sitä mikä itseä kiinnostaa. Tiedän kuitenkin sen jännityksen tunteen, kun noutaa ja avaa kauneusboksin. :)
  Hyvä päätös lopettaa boksit ja käyttää kertyneitä tuotteita. Rahat eivät mene hukkaan, kun ei tarvitse pois heittää tuotteita. Loput voi lahjoittaa kavereille, mitä ei itse tule käytettyä, niin itse tein.
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en myöskään kovin usein laita mitään tuotteita pois, jos en sitten ole mennyt testaamaan jotain sellaista, jota ei enää voi sen testaamisen jälkeen antaa eteenpäin. Yleensä nykyään tiedän kuitenkin jo testaamatta, jos joku tuote ei tule itselleni olemaan mieluisa, joten sen osaa antaa suoraan eteenpäin. On ollut ihan kivakin ilahduttaa kavereita, sukulaisia ja työkavereita noilla tuotteilla, joita ei itse tarvitse :) Mutta ehdottomasti odotan enemmän sitä, että pääsen myös itse kauppoihin valitsemaan mitä haluan käyttää ja testata. Toivon saavani tämän vuoden aikana sen verran tuotteita pois, että siihen olisi vuonna 2024 oikeasti jo mahdollisuus :)

   Poista

Kiitos kommentista!