torstai 29. joulukuuta 2022

Vuoden 2022 luetuimmat blogipostaukset

Moikka! Niin se vaan on, että vuosi 2022 ollaan ihan kohta taputeltu loppuun ja tämä onkin itse asiassa viimeinen postaus, jonka tulen tänä vuonna julkaisemaan. Sunnuntaina ollaan jo tammikuussa ja silloin tulen toivottavasti ja todennäköisesti kirjoittelemaan joulukuun loppuneista tuotteista. Tähän väliin halusin kuitenkin tulla kirjoittamaan postauksen vuoden 2022 blogini luetuimmista postauksista. Mansikoita ja vaahtokarkkeja -blogin Maikku julkaisi vastaavan postauksen omassa blogissaan ja sai mutkin innostumaan ideasta. Olen tätä miettinyt joskus aiemminkin, mutta nyt vihdoin sain tämän tehtyä. Monena aiempana vuonna olen luopunut ideasta ihan jo sen takia, että iso osa luetuimmista postauksistani on ollut erilaisia kauneusboksipostauksia, kuten Bette Box ja Goodiebox -postauksia. Nyt kun olen vuonna 2022 tilannut enää jenkkibokseja, eivät kauneusboksipostaukset ole enää luetuimpien listalla yltäneet, eikä lista siis ole enää ihan niin yksipuolinen. Mitkä siis ovat vuonna 2022 olleet blogini 10 luetuinta postausta?

Tämä postaus on kerännyt lähes puolet enemmän lukukertoja kuin seuraavaksi luetuin postaus! Listasin postauksessa muutamia kosmetiikkakalentereita, jotka tänä vuonna olivat myynnissä, sekä pohdin itse aionko kalenteria hankkia vai en. Joulukalentereista kertovat postaukset ovat aina olleet suosittuja blogissani, joten en ihmettele, että tämä nousi koko vuoden luetuimmaksi.

Escadan kausituoksut saavat ihmiset varmasti googlaamaan kokemuksia ja arvosteluja, joten ei siis ole ihme, että vuoden aikana tämäkin postaus on kerännyt paljon kävijöitä. En itse asiassa edes tiedä onko tämä vielä jossain myynnissä, mutta samaan aikaan myyntiin tulleen Cherry in Japanin bongasin juuri eilen Emotionista. 

Tässä taas hyvä esimerkki siitä, kuinka Google tuo kävijöitä blogiin ja ihmiset löytävät arvosteluja tuotteista esimerkiksi juuri blogeista vielä pitemmänkin ajan jälkeen. Postauksessa mainitut tuotteet olenkin jo käyttänyt itse loppuun enkä todennäköisesti sarjan pariin enää aio palata. Aussielta löytyy parempiakin tuotteita omasta mielestäni!

Blogini neljänneksi luetuin postaus on samalla varmasti myös blogihistoriani pisin. Synnytyskertomuksen julkaiseminen arvelutti mua aika paljonkin, sillä onhan kyseessä henkilökohtainen asia eikä kokemus ollut itselleni ihan kaikkein paras. Postaus sai kuitenkin teiltä hyvän vastaanoton, joten olen nykyään ihan tyytyväinen siitä, että uskalsin postauksen julkaista.

Kuukauden suosikit ovat aina keränneet paljon lukukertoja, joten ei yllätä, että Top-10 listalle mahtui yksi tällainenkin postaus! Kesäkuun suosikeista löytyi essencen huulipuna, The Body Shopin suihkugeeli, Wellan hiusnaamio, Holika Holikan puhdistusöljy sekä Juice Beautyn seerumi.

Tämä kuulumispostaus on myös päätynyt luetuimpien joukkoon. Täytyy varmaan kirjoitella samanlainen, kun jäbä täyttää huhtikuussa vuoden. Jonkin verran vauvajuttuja on blogiin tässä vuoden aikana päätynyt ja on ollut ihan kiva huomata, että ne ovat kiinnostaneet myös teitä, vaikka blogini pääasiallinen aihepiiri onkin kosmetiikka. Ja sellaisena se tulee toki pysymäänkin.

Tätä postausta oli hauska toteuttaa enkä ihmettele lainkaan, että tämä on päätynyt luetuimpien joukkoon! Nyt mä olen itse asiassa taas täysin luopunut näistä muutaman tuotteen pikameikeistä ja meikkaan sitten kunnolla, jos ylipäätään meikkaan. Kesällä todennäköisesti palaan taas näiden vähän minimalistisempien meikkien pariin, sillä hellekeleillä ei muutenkaan välttämättä tee niin mieli peittää ihoa suurella määrällä meikkiä.

Sanoin edellä, että kuukauden suosikkituotteista kertovat postaukset ovat suosittuja blogissani, mutta niin ovat myös loppuneista tuotteista kertovat. Sitä en osaa sanoa, miksi juuri tämä syyskuun loppuneista kertova postaus on ollut näin suosittu, mutta loppuneista tykkään itsekin kirjoitella. Tilannehan ei aina ole ollut näin ja jossain vaiheessa muutama vuosi sitten mä harkitsin jopa lopettavani näistä kirjoittamisen. Onneksi te lukijat saitte mut järkiini ja nyt kirjoitan loppuneista tosiaan hurjan mielelläni.

Vaikea maailmantilanne on saanut varmaan ison osan meistä miettimään, millä tavalla rahaa voisi yrittää säästää. Kokosin tähän lokakuussa julkaistuun postaukseen muutamia säästövinkkejä kosmetiikan suhteen ja teiltäkin tuli kivoja kommentteja postaukseen! Monet vinkit on myös sovellettavissa muuhunkin kuin kosmetiikkaan, ja näistä monet tulevat itselleni nyt enemmän kuin tarpeeseen, kun vanhempainvapaani loppuu tammikuun loppupuolella ja jään hoitovapaalle.

Pohdiskeleva postaus kosmetiikan määrästä ja sen tuomasta ahdistuksesta. Tämän postauksen kirjoittaminen oli mulle itselleni hyvin tärkeä ja tämä herätti myös paljon keskustelua kommenttiboksin puolella. Ensi vuosi aloitetaankin tosiaan sitten erilaisten kosmetiikkaprojektien kanssa ja katsotaan kuinka paljon saankaan varastojani tyhjennettyä vuoden 2023 aikana.

Muistuuko joku näistä postauksista teille mieleen ehkä erityisen hyvin tai onko joukossa postauksia, joita ette muista? :)

8 kommenttia:

 1. Kiva ainakin nopeasti selata kuvat ja otsikot, mitkä jutut on ollut luetuimpia. Musta tuntuu että välillä jotkut botit tai muut iskeytyy mun blogin sivuille ja olen niin laiska käyttämään analysticsia etten sieltä oikein edes jaksaisi alkaa analysoimaan, millä sivuilla on oikeasti ollut kävijöitä. Kun tuohon bloggerin omaan ei kyllä voi oikeasti luottaa :D Sulla on tässä kivasti erilaisia postauksia jotka on ollut suosituimpia, eikä aina läheskään ne vaki postaukset selvästi ole ne luetuimmat. Mä voisin ehkä kirjoittaa mun lempi postaukset vuodelta 2022 mutta tätä suosituimpia, noh, toki vielä tammikuussa ehtisi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan vielä sen ajan, kun yhtäkkiä oli vaikka tunnin sisällä tasaisesti x määrä kävijöitä minuutin aikana blogissa, kun tuli just noita botti"hyökkäyksiä" ties mistä maista :D Nykyään ei onneksi sentään ihan samanlaista touhua enää! Ja joo, statistiikka Bloggerin omissa tilastoissa ei missään tapauksessa pidä täysin paikkaansa. Kirjoittele ihmeessä sun omista suosikkipostauksista, niistä olisi tosi kiva lukea ♥

   Poista
 2. Näistä muistuu useampikin hyvin mieleen. Synnytyskertomus ja kuulumiset ovat erityisesti jääneet mieleen, vaikka blogisi onkin kosmetiikkapainotteinen. Tai varmasti juuri siksi ne ovat sieltä nousseetkin eritavalla esiin. Mukava lukea tuommoisia vertaistukipostauksia :)
  Meikki viidellä tuotteella ja säästövinkit ovat myös piirtyneet verkkokalvolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vertaistuki on itsellekin ollut tosi tärkeää :) Ja mä myös luulen, että tollaset yksittäiset blogin normaalista aihepiiristä poikkeavat postaukset nousee esille ja muistuu mieleen juurikin siitä syystä, että ne on jotain erilaista mitä yleensä täällä! Kiva kuulla, että tässä oli joitain hyvin sun mieleen muistuvia postauksia<3 :)

   Poista
 3. Mullakin keikkuu aina jokin Escadan tuoksupostaus kärkipäässä. Ne jostain syystä kiinnostaa ihmisiä vuodesta toiseen. Nyt vasta tosta kuvasta tajusin, et teidän lapsella on sama syntymäpäivä kuin mun parhaalla ystävällä, hyvä päivä siis. 😆😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Escadan tuoksut on varmasti tuttuja ja turvallisia monille, ehkä niitä sen takia googlaillaan aina vaan :) Täydellinen päivä suorastaan<3 :D

   Poista
 4. Muistan lukeneeni näistä postauksista suurimman osan.
  Synnytyskertomuksen jakamisesta kiitos. Kosmetiikka-ahdistus aiheena on hyvä. Itsekin olen sen kokenut ja koen aina välillä. Kun lopetin kauneusboksin tilaamisen, ehdin käyttämään saapuneita ja muita tuotteita paremmin. Nyt varastossa kosmetiikkaa riittävästi, mutta ostan usein ennakoivasti ja yritän käytellä ostettuja pois.
  Syyskuun loppuneissa ollut Catricen vedenkestävä maskara suttaa minulla luomet, mutta oli kiva kokeilla edulliseen hintaan jotain uutta. Jatkossa vain 38 maskara päiviin, kun maskaran pitää pysyä vain ripsissä. ;)
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että mullakin toi kauneusboksien tilaamisen lopettaminen helpottaa aika paljonkin tätä tilannetta, vaikka toki noiden varastojen käyttöön menee aikaa eikä mikään tapahdu hetkessä. Ja ahdistuskin on helpottanut selkeästi, kun tiedän ettei tänä vuonna tule samalla tavalla hankittua sitä kosmetiikkaa kuin aiempina! Harmi että Catricen ripsari ei sulle sopinut :/ Mulla taas 38 ripsarit on jääneet tosi vieraiksi, mutta ehkä pitää antaa itsekin sellaisille joskus mahdollisuus, niin monet kun kuitenkin vannoo nimenomaan niiden nimeen :)

   Poista

Kiitos kommentista!