sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Projekti Näytepussukat | Osa 13


Muistaako joku teistä vielä tätä näytepussukkaprojektiani? Katsoin, että edellisen kerran olen projektia päivittänyt yli vuosi sitten, joten ehkä nyt onkin tosiaan korkea aika käydä läpi taas muutama testeripussukka ja päivittää tätä projektia! Mä olen siis jo vuodesta 2018 kirjoitellut aina satunnaisesti postauksia, joissa käyn läpi erilaisia näytepussukoita, joita on tullut mm. kosmetiikkatilauksiin kaupan päälle. Alunperin ideana oli saada niitä testereitä käytettyä pois ja jossain vaiheessa sainkin varastot aika hyvin tyhjiksi. Nyt niitä testereitä on taas kertynyt jokunenkin kappale ja ajattelin koittaa taas päästä niistä eroon. Tässä postauksessa kerron kahdeksasta tuotteesta lyhyet tuote-esittelyt ja omat fiilikseni tuotteista. Sen jälkeen mainitsen olisinko valmis näytteen perusteella ostamaan tuotetta täysikokoisena ja kerron mitä täysikokoinen tuote maksaa.


Faith in Nature Coconut Shampoo. Merisuolaa ja kookosöljyä sisältävä shampoo, joka on tehty ennen kaikkea kuivien ja normaalien hiuksien tarpeeseen. Shampoo lupaa hoitaa ja kosteuttaa hiuksia ja tuote on täysin vegaaninen. Tuoksuna tässä toimii mieto, mutta todella miellyttävä kookos. Tästä näytepussukasta riitti itselleni yhdeksi kerraksi ja yllätyin siitä kuinka tehokas shampoo tämä oli. Hiukset puhdistuivat, mutta valitettavasti tämä teki hiuksistani myös kunnon takkupesän, jota sain selvittää sitten tovin jos toisenkin. Voi toki olla, että juuri tällä pesukerralla hiukset olisivat takuuntuneet joka tapauksessa, vaikka olisin käyttänyt jotain toista shampoota, ja olisinkin sen vuoksi mieluusti testannut tätä vielä toisen kerran ennen "tuomion" antamista. Nyt täytyy kuitenkin sanoa, että vaikka kookokselta tuoksuvat kosmetiikkatuotteet ovat ihania ja rakastuin tämänkin tuoksuun, en tämän ensimmäisen käyttökerran perusteella lähtisi tätä shampoota ostamaan täysikokoisena. Mielestäni tämä oli jotain ihan muuta kuin voisi odottaa shampoolta, joka on tehty kuiville hiuksille sopivaksi.
Hinta: noin 7,50-8,00 €/400 ml.

Faith in Nature Coconut Conditioner. Normaaleille ja kuiville hiuksille tehty vegaaninen hoitoaine, jonka tulisi kosteuttaa hiuksia tehokkaasti. Hoitoaine sisältää mm. kookosöljyä, auringonkukkaöljyä, E-vitamiinia ja glyseriiniä. Testasin tämän hoitoaineen luonnollisesti heti saman sarjan shampoon jälkeen, sillä jotenkin se tuntui kaikkein luontevimmalta. Tajusin virheen kuitenkin heti, kun olin hoitoaineen hiuksiini levittänyt, sillä shampoo jätti tosiaan hiukseni niin takkuisiksi, että niiden selvittämiseen piti käyttää kunnolla hoitavaa naamiota. Jos olisin siis ollut fiksu, olisin testannut tämän hoitoaineen eri kerralla. Tätä oli ehkä hieman liian vähän omille hiuksilleni ja levitysvaiheessa tuntui, ettei tämä riitä mihinkään tai muutenkaan tee hiuksilleni mitään. Lopulta poishuuhteluvaiheessa tämä alkoi kuitenkin vaikuttaa lupaavammalta, vaikkei niitä takkuja saanutkaan selvitettyä. Mä kaipaan lähtökohtaisesti silikoneja hoitoaineiltani, joten en lähtisi tätä ostamaan täydessä koossa. Testikokokaan ei niin paljon vakuuttanut, vaikka odotin itse asiassa jostain syystä tämän olevan huonompi mitä hoitoaine lopulta oli. Kookoksen tuoksusta plussaa!
Hinta: noin 7,50-8,00 €/400 ml.


BTB13 Sensitive Enzyme Peel. Prebiootteja, BTB13-yhdistettä sekä ruusunmarjauutetta sisältävä entsyymikuorinta, joka on tehty erityisesti herkälle, ärtyneelle ja atooppiselle iholle. Kuorinnan teho perustuu papaijaentsyymiin, jonka sanotaan olevan iholle hellävarainen. Tuote sopii myös couperosaiholle ja sen tulisi kirkastaa ihoa. Entsyymikuorinnat ovat miellyttäviä käyttää ja tämä oli iholle hyvin hellävarainen. Minkäänlaista kiristystä tai punoitusta ei kasvoilleni syntynyt, mutta iho tuntui muutaman minuutin vaikutusajan jälkeen todella pehmeältä ja tasaisemmalta kuin aiemmin. Tämä oli ehdottomasti yksi miellyttävimpiä kuorinta-aineita, joita olen käyttänyt, mutta tuote taitaa olla jo poistunut myynnistä, sillä en onnistunut tätä löytämään niistä verkkokaupoista, joiden tiedän myyvän BTB13 tuotteita. Harmi, sillä tätä olisin ehdottomasti voinut ostaa lisää!
Hinta: noin 28,00 €/50 ml.

BTB13 Pro-Age Vitamin Mask. Ihoa heleyttävä, silottava, vahvistava ja tehokosteuttava kasvonaamio, joka sisältää A-, B-, C- ja E-vitamiineja sekä runsaasti erilaisia kasviöljyjä. Naamion tulisi auttaa myös häivyttämään väsymyksen merkkejä iholta, ja se toimii joko yönaamiona tai perinteisenä poishuuhdeltavan naamiona, jolloin sen vaikutusaika on noin 15 minuuttia. Mä tajusin itse asiassa tätä kirjoittaessani, että olen tässä projektissa aiemminkin tätä naamiota kokeillut, mutta koska testasin tätä silloin yönaamiona, kokeilin nyt huuhdella tämän pois. Naamio jätti ihon kosteutetuksi ja sileäksi jo sen 15 minuutin vaikutusajan jälkeen, mutta mikäli mulla olisi tämä täysikokoisena, käyttäisin tätä todennäköisesti nimenomaan yönaamiona, jolloin saisin naamion tehoista irti vielä enemmän. Hyvä tuote eikä edes niin pahan hintainen kuin monet muut BTB13 tuotteet. Voisin siis ehdottomasti ostaa täysikokoisena tämän.
Hinta: noin 48,00 €/50 ml.


Holika Holika Good Cera Super Ceramide Cream. Ärtyneen, herkän ja kuivan ihon tarpeisiin suunniteltu kasvovoide, jonka tulisi tehokosteuttaa ja ravita ihoa. Voide lupaa lievittää iholla mahdollisesti olevaa punoitusta tai kutinaa, ja siinä olevat keramidit muodostavat iholle kosteuden haihtumista ehkäisevän kalvon. Keramidien lisäksi voiteesta löytyy mm. aloe veraa sekä sheavoita. Olen testannut tätä parina iltana yövoiteena ja pitänyt tuotteesta kovasti. Sen koostumus on miellyttävän paksua, muttei kuitenkaan liian jankkimaista. Se levittyy kasvoille hyvin ja on ominaisuuksiltaan nimenomaan enemmän yövoidetyylinen ja omaan makuuni turhan paksu päivävoiteeksi. Good Cera -tuotesarja on itselleni täysin vieras enkä totta puhuen ollut aiemmin kiinnittänyt näihin edes mitään huomiota, vaikka Holika Holikan tuotteita olen monesti katsellut ja ostanut. Tämä voide sai kuitenkin kiinnostukseni heräämään! Multa löytyy tällä hetkellä avaamattomaan yli 20 kasvovoidetta, joten en uusia aio ihan hetkeen ostaa, mutta mikäli tilanne olisi toinen (tai kun tarvitsen yövoidetta) aion pitää tämän mielessä. Tämän voisin ostaa mieluusti täydessä koossa!
Hinta: noin 26,00 €/60 ml.

Holika Holika Less On Skin Cream. Tämä on tulehtuneelle, herkälle ja rasvoittuvalle iholle optimaalinen hypoallergeeninen kasvovoide. Kasvovoide on hajusteeton ja sillä tulisi olla tulehduksia ehkäisevä vaikutus. Lisäksi se mm. hillitsee ihon rasvoittumista ja suojaa sitä kuivuudelta. Koostumukseltaan voide oli hieman emulsiomaista, muttei kuitenkaan geelimäistä. Se imeytyi ihoon suhteellisen hyvin, mutta antoi kuitenkin toivomisen varaa nopeammalle imeytymiselle, jos haluaisin tätä käyttää päivävoiteena. Kosteutustehoiltaan tämä kuitenkin vastasi enemmänkin päivävoidetta, joten tämä on juuri yksi niistä vähän inhottavista voiteista, joiden kosteutustehot eivät ihan riitä talvella yökäyttöön, mutta imeytymisaika taas on turhan pitkä meikin alla käytettäväksi. Tällaisille on toki paikkansa mullakin, sillä käytän vastaavia voiteita kesäisin yövoiteina, mutta en ihastunut tähän niin paljoa, että lähtisin täysikokoisena ostamaan. Good Cera -sarja houkuttelee tällä hetkellä enemmän Holika Holikalta!
Hinta: noin 25,00 €/100 ml.


The Body Shop Moringa Body Butter. Moringansiemenöljyä, parapähkinävoita sekä voipuunvoita sisältävä vartalovoi, joka lupaa kosteuttaa vartalon ihoa jopa 96 tunnin ajan. Tuote on vegaaninen ja siinä on Moringa-tuotesarjalle tyypillinen kukkaistuoksu. Joku ehkä muistaakin, etten ole itse se kaikkein suurin kukkaistuoksujen fani. Tämä voide tuoksui todella, todella voimakkaalle eikä tuoksu ollut missään tapauksessa suosikkejani. Mun teki oikeasti mieli mennä pesemään voide heti iholtani pois, mutta maltoin kuitenkin ja lopulta nenä onneksi tottui siihen tuoksuun, joka oli kuitenkin tuoksuteltavissa iholta vielä pitkään. Voide itsessään levittyi ja imeytyi iholle hyvin ja näiden uusien vartalovoiden koostumus on mielestäni aiempaa parempi. Harmi vain, että The Body Shopilla on nykyään ihan älyttömän voimakkaat ja pitkäkestoiset tuoksut näissä iholle jätettävissä tuotteissa. Itselleni nämä alkavat olla jo turhan voimakkaita, enkä tästä moringasta pitänyt oikeastaan lainkaan, eli en ostaisi tätä voidetta täysikokoisena, vaikka voide ihoa hyvin kosteuttikin.
Hinta: noin 22,00 €/200 ml.

Lumene Nordic-C Glow Reveal Peeling Mask. Ihoa kirkastava, tasoittava ja kuoriva naamio, jonka tulisi tehdä ihosta säteilevä ja hehkuva. Naamion teho perustuu AHA-happoihin, joiden lisäksi se sisältää ihoa kirkastavaa C-vitamiinia. En oikeastaan edes tiedä miksi tämän tuotteen valitsin mukaan, sillä mähän olen aikoinaan käyttänyt tämän myös täysikokoisena eikä tätä tuotetta enää näemmä edes valmisteta. Olen siis jo aikapäiviä sitten tippunut kärryiltä näiden Lumenen tuotevaihdosten kanssa, mutta tosiaan tämä kuoriva naamio ei ole enää valikoimissa. Oli kuitenkin ihan hauska kokeilla tätä pitkästä aikaa, muttei naamio enää oikein vakuuttanut. Tämä kirkasti ihoa mukavasti ja sai sitä myös kuorittua, mutta jos vertaan tätä vaikkapa yllä olevaan BTB13 vähän vastaavaan tuotteeseen, on se huimasti tätä Lumenea parempi. En ostaisi tätä täysikokoisena, vaikka tuote vielä olisikin myynnissä.
Hinta: noin 15,00 €/75 ml.

Sattuipa nyt tylsästi, että näistä vähän summa mutikassa valituista näytteistä kahta ei enää edes myydä ja yksi on ollut projektissa jo aiemmin! No oli tässä onneksi niitä itselleni aivan uusiakin tuotteita, kuten Holika Holikan voiteet sekä Faith in Naturen hiustenhoitotuotteet. Kahdeksasta tuotteesta vain kolme lähtisi mulla näiden perusteella mukaan täydessä koossa, joten tällä kertaa saldo ei senkään suhteen ollut ihan paras mahdollinen, mutta oli taas hauska elvyttää tämäkin projekti. Koitan saada seuraavan osan tehtyä vähän nopeammalla aikataululla kuin vasta vuoden päästä, ja sitä varten voisin myös koittaa vähän tarkemmin katsoa mitä näytteitä valitsen mukaan.

Oletteko te käyttäneet näitä tuotteita? :)

8 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä noista Faith In Natureista, ei ollu mun juttu enkä mielelläni käytä luonnonkosmetiikkaa mun tukalle, kun ei ne vaan toimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kierrän ne pääasiassa kaukaa, mutta osa yllättää! Esim. Ekopharman hiustenhoituotteet oli tosi hyviä mun hiuksille, vaikka suurin osa luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteista liian tehottomia onkin olleet :)

   Poista
 2. Pitäis joskus oikee kerätä noita pieniä kunnon kasa ja sitten tehdä semmonen poistokuukausi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Noita on kuitenkin tavallaan ihan hauska testata ja monethan ottaa testereitä mukaan esim. reissuille :)

   Poista
 3. Oo, yks mun lempparisarjoja koskaan kenenkään blogissa - näytepussukat. 😄😍

  BTB13 - tuotteet on melki kaikki järjestäin ihania. Kävin joskus brändin kasvohoidossakin ja se oli aivan ihana! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että sä olet vieläkin niin tykästynyt tähän postaussarjaan<3 :D Voin kuvitella miten ihana kasvohoito sarjan tuotteilla on tehty! Oma suosikkini on ehdottomasti ollut Ekopharman tuotteilla tehty kasvohoito :)

   Poista
 4. Respect - kun siis olet saanut noita käytettyä pois. Mulla on näytteitä varmaan sangollinen, enkä näytä saavan tehtyä niille mitään.

  Btw, kokeilin joskus ajat sitten tuota Good Cera -voidetta, ja musta se ei kosteuttanut sitten tippaakaan. Ehkä pitäisi tehdä pieni rechallenge.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli just toi tilanne ennen tän projektin aloittamista, jos nyt ei ihan sangollista sentään löytynyt! Harmi ettei Good Cera toiminut sulla, mulla toi vaikutti näytteen perusteella oikeinkin lupaavalta :)

   Poista

Kiitos kommentista!