tiistai 27. joulukuuta 2022

Pan That Palette 2022 | Lopputulos

Vuosi loppuu kohta ja samalla saatetaan päätökseen myös mun kesäkuun puolen välin aikoihin startannut Pan That Palette! Aloin pannuttaa BH Cosmeticsin Opalescentia, joka sisältää kauniin kattauksen erityisesti arkimeikkeihin soveltuvia sävyjä. Alunperin oikeastaan ainut toiveeni pannuprojektin suhteen oli se, etten tällä kertaa stressasi projektia tai sen etenemistä. En asettanut tavoitteita pannujen lukumäärän suhteen, mutta toki toivoin saavani niitä esille edes jokusen. Paletin valitsin ihan sillä perusteella, että halusin jonkun jokapäiväiseen käyttöön soveltuvan paletin, jolla saa nopeasti luotua erityylisiä arkimeikkejä. Opalescent oli siihen varsin hyvä valinta!

Paletti lokakuussa 2022

Ensimmäisessä katsauksessa pannuja ei ollut näkyvillä vielä yhtäkään, mutta toiseen katsaukseen mennessä olin onnistunut pannuttamaan kolme sävyä. Yllä oleva kuva on otettu lokakuun loppupuolella, jolloin tein edellisen katsauksen projektiin, ja nyt kaksi kuukautta myöhemmin projekti on tosiaan taputeltu loppuun. En ollut kovin hyvin onnistunut olemaan stressaamatta pannujen määrää projektin alkuvaiheilla, mutta lokakuuhun mennessä olin jo päässyt irti siitä pakkomielteestä saada niitä pannuja näkyviin. Toista katsausta tehdessä päätin myös ottaa entistä rennommin pannuttamisen kanssa, sillä olin iloinen jo näistä kolmesta pannusta enkä pitänyt kovinkaan realistisena, että saisin enää ainakaan yhtään mattasävyä pannutettua. Kuinka kävi, miltä paletti näyttää nyt joulukuun lopulla?

Paletti joulukuussa 2022

Pannuja on nyt yhteensä viisi! Onnistuin tosiaan saamaan pannut esille vielä kahdesta sävystä, joista toista yritinkin ihan tosissani vielä pannuttaa, mutta toinen syntyi vähän vahingossa ja ennen kaikkea yllättäen. Toisen rivin mattainen persikkasävy Alluring oli se, jonka pannu tuli mulle täysin yllätyksenä. Toki sävyssä oli kunnon kuoppa keskellä jo aiemmin, mutta lopulta siitä murustui pieni pala pois ja pannu tuli esille. Tämä pannu ei siis ollut ihan täysin omaa ansiotani, mutta pannu se silti on! Toinen pannutettu sävy oli samaisen rivin shimmersävy Dazzle, jota käytin todella usein liikkuvalla luomella ja josta toivoinkin saavani pannun esille. Olen ylipäätään meikannut nyt loppuvuonna harvemmin kuin normaalisti, joten luonnollisesti myös tätä palettia on tullut käytettyä vähemmän. Valinta oli myös ihan tietoinen, sillä halusin käyttää myös muita luomiväripalettejani. Ylärivin vaalean mattasävyn Daintyn saisin taatusti pannutettua aika piankin, jos haluaisin, mutta se saa jäädä. Toisen rivin vaaleanpunainen shimmersävy Opaline oli yksi niistä sävyistä, joista oletin saavani pannun esille, mutta siinä en onnistunut eikä sävylle käyttökertojakaan tullut tämän puolen vuoden aikana kovinkaan montaa.

Tässä vielä käyttökerrat jokaiselle sävylle projektin alusta asti laskettuna. Loppujen lopuksihan tässä ei yksittäisille sävyille muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kertynyt mitenkään hirveän paljon käyttökertoja. Huomaa hyvin, etten keskittynyt esimerkiksi paletin violetteihin tai kultaisiin sävyihin lainkaan, mutta kaikkia käytin kuitenkin vähitään pari kertaa. Viisi pannua sain tähän palettiin taiottua ja ne tulivat sävyihin Flutter, Alluring, Dazzle, Star ja Romance. Kuten olen sanonut aiemminkin, aion tästä paletista tosiaan luopua seuraavan karsinnan yhteydessä. Paletissa ei sinänsä välttämättä ole mitään vikaa, mutta olen tätä käyttänyt nyt sen verran ahkerasti viimeisen puolen vuoden aikana, että haluan keskittyä muihin paletteihin. Ensi vuodelle en aloita uutta Pan That Palettea, mutta aion aloittaa Pan Those Eyeshadowsin, josta lisää tammikuun alkupuolella!

Valitsisinko pannuprojektiin uudemman kerran BH Cosmeticsin palettia? En välttämättä, sillä ainakin tässä paletissa on mattasävyt pressattu niin tiukasti, että niiden pannuttaminen on hyvin vaikeaa. Toki pannuttamisen ei tarvitsekaan olla niin helppoa kuin vaikkapa ABH:n luomiväreillä, joita on varsin helppo pannuttaa, mutta tässä Opalescentissa oli myös vähän turhan monta sävyä itselleni. Viisi pannua on kuitenkin itselleni oikeinkin riittävä saavutus ja olen iloinen, että tähän projektiin lähdin, vaikka mukava se on nyt lopettaakin!

Yllättikö pannutettujen sävyjen määrä suuntaan tai toiseen? Entä onko Opalescent palettina sellainen, jota te voisitte lähteä pannuttamaan? :)

8 kommenttia:

 1. Hieno suoritus! Ja kiva nähdä nuo käyttökerrat niin näkee miten monta kertaa pitää väriä käyttää että sen saisi loppumaan :) Iso paletti kyllä niin suoritus on mielestäni kadehtittavan hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo Flutter olisi tässä paletissa potentiaalinen sävy saada käytettyä kokonaankin loppuun, kun tota voin käyttää joka kerta meikatessani kiinnittämään primerin luomille. Veikkaan, että sellanen 200 käyttökertaa varmaan menisi, jotta toi olisi kokonaan loppu :D Kiitos ♥

   Poista
 2. Hyvinhän tämäkin sujui, moni sävyistä on lähes identtisiä keskenään noista vaaleanruskeista-beigeistä sävyistä. Vaikea siis saada kyllä pannutettua, mutta vaaleammat sävyt itse miellän helpommiksi kuin super tummat sävyt. Tätä samaa palettia voisin kokeilla pannuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tässä on esimerkiksi ton tokan rivin mattaruskeat Gorgeous ja Grace luomilla tosi samanlaisia ja olisi ehdottomasti kannattanut keskittyä niistä vaan toiseen. Lopulta käytinkin lähes aina tota vähän tummempaa Gorgeousia, mutta siitä olisi ehkä ollut mahdollista saada pannukin esille, jos olisin alusta asti käyttänyt vain sitä Gracen sijaan! Vaaleita sävyjä on kyllä helpompi pannuttaa kuin tummia, niitä tummia kun kuluu kerralla yleensä vähemmän :)

   Poista
 3. No vautsi! Tuossa paletissa on monta upeaa sävyä, joita käyttäisin mielelläni :)

  VastaaPoista
 4. Hienosti sait tätä palettia käytettyä! :) <3 Tää on just sellainen paletti, jonka itse voisin valita pannutettavaksi koko vuodeksi, koska tää on niin neutraali ja käy hyvin arkeen. Jännä kuulla, että tässä paletissa mattavärit ovat kovaan painettuja, sillä oma kokemus BH Cosmeticsin mattaväreistä on erilainen. Oon itse pannuttanut heiltä Carli Bybel -paletit, Modern Mattes -palettia sekä oon käyttänyt niitä 16 värin kaupunkipaletteja, joskaan en enää omista yhtään palettia merkiltä. Mutta ainakin kaikissa noissa mattavärit ovat tuntuneet pehmeiltä, joskaan yhtä puuterisia ne eivät ole kuin vaikka ABH. Täksi vuodeksi valitsin Too Facedin Chocolate Barin pannutettavaksi ja saa nähdä, liikkuvatko ne mattavärit mihinkkään, kun ovat niin kovaan painettuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä en kuvailisi näitä mattasävyjä pehmeiksi, kun osa näistä paletin shimmereistäkin on mun mielestä tosi kovia :D Melkeen sanoisin Chocolate Barin mattojen olevan helpompia pannuttaa kuin näiden, kun sitäkin oon joskus pannutellut! Mutta voi hyvin olla, että tän Opalescentin sävyjen koostumus on muuttunut ajan saatossa, kun tää paletti on mulla ollut jo tosi monta vuotta. Mitään muistikuvaa mulla ei ole siitä, onko koostumus ollut erilainen paletin ostaessani! Chocolate Barissa riittää kyllä haastetta ihan senkin takia, että siinä on niin paljon niitä tummempia sävyjä, mutta sä onnistut kyllä sun pannuprojekteissa aina niin älyttömän hyvin, etten hetkeäkään epäile ettetkö saisi sitäkin kunnolla pannutettua ♥ :)

   Poista

Kiitos kommentista!