perjantai 18. marraskuuta 2022

Huulimeikkikokoelmani + karsinnan lopputulos

*Saatu ilmaistuote

Vielä jokin aika sitten omistin huulikiiltoja ja -punia yhteensä noin 90 kappaletta ja suurin osa tuotteista oli itselläni käytössä. On sanomattakin selvää, etten ikimaailmassa pystyisi käyttämään lähes sataa huulimeikkiä loppuun niiden voimassaoloajan puitteissa, ja vaikken ehkä laitakaan huulipuniani menemään jo sen 6 tai 12 kk jälkeen, joka monissa sanotaan olevan säilyvyysaika, eivät huulimeikit ole ikuisia. Jossain vaiheessa ne vanhenevat ja nyt mun oli vihdoin aika laittaa pois monet suosikkipunani, joille on tullut jo ihan liikaa ikää. Luopuminen kirpaisee, mutta en mä toisaalta noita enää halua huulilleni laittaa, joten karsintaa oli tehtävä. Postauksen lopussa näytän millainen kasa huulimeikkejä multa lähti pois, mutta tarkemmat kuvat ja katsaukset tehdään niihin huulimeikkeihin, jotka itselleni jäävät. Mitään syväanalyyseja en ala näistä tekemään, sillä postaus on riittävän pitkä jo näin. Mikäli jokin huulimeikki kiinnostaa ja haluatte tietää siitä enemmän niin kysykää, vastaan kyllä mielelläni!

Jane Iredalelta omistan viisi huulipunaa, joista yksi on Just Kissed Lip Plumper sävyssä Milan ja neljä Tripleluxe Lipstickejä. Nämä huulipunat omistan sävyissä Jessica, Molly, Gwen ja Stephanie*, joka oli mun ensikosketukseni Jane Iredalen puniin ja saatu pr-tuotteena. Tripleluxet ovat ehdottomasti yhtiä mun suosikkejani koko kokoelmastani ja olenkin joskus maininnut, etten muita huulipunia tarvitsisi. Nämä ovat mattaisia, mutta hyvin miellyttävällä tavalla. Näistä olin vähällä laittaa myös Jessican pois, sillä puna on katkennut hylsyynsä, mutta olen sen saanut onneksi aika hyvin kiinnitettyä, joten se on vielä kuitenkin käyttökelpoinen.

MAC:n punia omistan kolme kappaletta ja näistä yhtä en ole itse asiassa vielä edes testannut. MAC Cremesheen Lipstick 233 Sweet Sakura oli jossain vaiheessa yksi mun käytetyimpiä puniani. Vierestä löytyy Lustre Lipstick 516 Plumful sekä Love Me Lipstick 423 E For Effortless, jota en tosiaan ole käyttänyt vielä kertaakaan. MAC:n punat ovat loistavia ja näitä voisin mieluusti hankkia lisääkin, jos ja kun joskus taas tulee tarve uusille huulipunille.

Paeselta omistan kolme kappaletta Argan Lipstickejä*, jotka olen saanut kaikki pr-näytteenä. Sävyillä ei valitettavasti ole nimiä, mutta numerot omilla punillani ovat 14, 24 ja 42. Lisäksi sain pr-näytteenä myös Nanorevit Creamy Lipstickin* sävyssä 17 Rose sekä kolme kappaletta Nanorevit Satin Lipstickejä* sävyissä 21 Soft Peach, 22 Peach Kiss sekä 21 Sugar. Argan Lipstickit ovat tästä joukosta mun suosikkejani ja ne ovat huulilla miellyttävän kermaisia ja pehmeitä. Näillä on ikää nyt suurinpiirtein vuoden verran ja Paesen huulimeikkejä voin lämpimästi suositella!

BBIA Last Velvet Lip Tintit* ovat yksiä parhaimpia huulipunia, joita olen koskaan, ikinä, milloinkaan käyttänyt. Näiden pigmenttisyys vastaa täysin nestemäisiä huulipunia, samoin pysyvyys, mutta huulituntuma on äärimmäisen miellyttävä. Omistan itse sävyt 12 Sweet Boss ja 19 More Dazzling, jotka olen saanut pr-näytteenä Bearelilta. Nestemäiset huulipunat menevät omien kokemusteni mukaan huonommiksi nopeammin kuin puikkopunat, mutta vielä nämä onneksi toimivat loistavasti.

Tässä kuvassa on hieman sekalaista seurakuntaa huulipunista, joista lähes kaikki olen saanut eri kauneusbokseista. Kuvasta löytyy Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick sävyssä Bitterseet, Lauren Conrad Beauty The Lipstick sävyssä Shell, Realher Moisturizing Lipstick sävyssä Goal Digger, Context Skin Matte Lipstick sävyssä Love Gun sekä Essence Hydrating Nude Lipstick sävyssä 302 Heavenly. Näistä viidestä jopa kolme on päätynyt mulla jossain vaiheessa kuukauden suosikkeihin, mutta siis mä rakastan juuri tämäntyylisiä punaruskeita, ruskeita ja nudeja punia erityisesti tähän aikaan vuodesta.

Vähän värikkäämpiä punia kokoelmassani edustavat mm. nämä neljä. Vasemmalta löytyy Appeal Cosmetics Ultra Crème Lipstick sävyssä Next Level. Sen vieressä on Illamasquan Loaded Lip Polish sävyssä Vogue* sekä Half Caked Lip Fondant sävyssä ASAP. Oikealla puolestaan on Smashbox Be Legendary Lipstick sävyssä Talk To Me. Smashboxin puna alkaa olla jo vähän iäkkäämpi, mutten ole sitä käyttänyt kuin ihan muutaman hassun kerran, joten aion kokeilla sitä vielä jossain vaiheessa ja katsoa onko huulipuna vielä käyttökelpoinen. Mikäli ei, laitan sen pois.

Bite Beautelta omistan kaksi ihanaa huulipunaa ja nämä ovat laatunsa puolesta yhtiä kokoelmani parhaimpia. Vasemmalta löytyy Amuse Bouche Lipstick sävyssä Sangria ja sen vierestä Power Move Soft Matte Lipstick sävyssä Sugar Buns. Jälkimmäisenhän mä olen saanut vasta pari kuukautta sitten, mutta Sangrialla alkaa olla jo ikää jonkin verran. En siitä kuitenkaan aio vielä luopua ja pidän hurjasti näistä molemmista!

Rimmeliltä sain pr-näytteenä hiljattain nämä kuusi huulipunaa, jotka ovat kaikki Lasting Provocalips Liquid Lipstickejä*. Nämä ovat siis totta kai samalla myös kokoelmani uusimpia ja sanoinkin näistä kirjoittaessani, että punat tulevat hyvin täydentämään kokoelmaani. Sävyt ovat vasemmalta oikealle 740 Caught Red Lipped, 210 Pinkcase Of Emergency, 730 Make A Mauve, 310 Pouting Pink ja 500 Kiss The Town Red. Nämä ovat tosiaan nestemäisiä huulipunia, joista löytyy toisesta päästä myös erityinen päällystuote, jota sipaisemalla huulipunan saa pysymään huulilla pitempään ja se tekee huulituntumasta myös huomattavasti mukavamman. 

Fenty Beauty Stunna Lip Paint sävyssä Uncensored on niin ikään yksi mun uusimpia huulipuniani eikä sen vieressä oleva Dragun Beauty DragunGlass Matte Liquid Lip sävyssä Dragun Bloodkaan ole kovin montaa kuukautta vanha vielä ole. Samaan kastiin menee myös IL MAKIAGE Dirty Talk Matte Lipstick sävyssä Bella, joka tuli muistaakseni noin vuosi sitten Ipsy Plussan mukana. Punaiset huulipunat ovat aina olleet lähellä mun sydäntäni, mutta nyt en itse asiassa ole ihan vähään aikaan käyttänyt varsinkaan kirkkaanpunaisia huulipunia. Täytyykin korjata vahinko pikimmiten!

Nämä Belle en Argentin huulipunat ovat molemmat tulleet kauneusbokseista itselleni. Vasemmalla on Auter Creme Lip Color sävyssä Smoking On Screen ja sen vierestä löytyy Auter Matte Lip Color sävyssä 3 Plays. Nämä Belle en Argentin huulipunien pakkaukset ovat näyttäviä ja myös melko suuria. Huulipunat ovat laadullisesti loistavia eikä ole puhettakaan, että aikoisin näistä luopua. Pitäisi vaan enemmän muistaa käyttää näitä, sillä kumpikin sävy sopii täydellisesti juuri tähän syys-talviaikaan.

Trèstiquelta omistan enää nämä kuusi minikokoista Mini Matte Lip Crayonia, sillä karsin molemmat suuremmat punani brändiltä pois, vaikka toinen niistä on uudempi kuin tämä setti. Tästä setistä en kuitenkaan ole vielä edes ihan kaikkia käyttänyt ja sävyt tässä ovat vasemmalta oikealle Belize Bordeaux, Nantucket Nude, Florence Fig, Chile Red, Tuscan Wine ja Barcelona Bright Berry. Nämä eivät ole suosikkejani ja kuuluvat niin ikään siihen kategoriaan, jota haluan vielä rauhassa testailla ennen kuin päätän karsinko näitä pois vai en. En todennäköisesti näitä kaikkia ainakaan tule säästämään, mutta osan sävyistä mahdollisesti kyllä.

Sitten vielä omistamani huulikiillot, joita onkin huomattavasti vähemmän kuin huulipunia. Tästä kuvasta löytyy uusimmat kiiltoni, eli Item Beauty Lip Gloss Duo sävyissä Sun ja Moon sekä niiden vierestä Half Caked Instant Crush Lip Gloss sävyssä Rich Rich ja Max Factor Colour Elixir Cushion sävyssä 020 Splendor Chic*. Näistä olen käyttänyt eniten Max Factoria, joka on huulilla mukavan neutraali ja sopii hyvin monenlaisten meikkien kanssa. Item Beautyn huulikiiltoja en ole tainnut käyttää kuin kerran tai pari kumpaakin, mutta ne ovat sävyiltään ehdottomasti paremmin kevääseen ja kesään kuin syksyyn ja talveen sopivia.

Loput huulikiiltoni ovat tässä eli yhteensä omistan tällä hetkellä yhdeksän eri huulikiiltoa. Kiillot ovat vasemmalta oikealle GOSH LUMI Lips Lip Gloss sävyssä 002 BTW*, Steve Laurant Lip Gloss sävyssä Posh, Dominique Cosmetics Lemonade Lip Gloss sävyssä Peach Tea, Jane Iredale Puregloss Lip Gloss sävyssä Spiced Peach* sekä Paese Silky Kiss Lipgloss. Nämä ovat itse asiassa kaikki sellaisia, jotka olisin voinut myös karsia, mutta haluan vielä antaa jokaiselle mahdollisuuden ja katsoa vieläkö saan näistä itselleni iloa. Yksikään ei ole huono, mutta mä käytän huulikiiltoja kovin vähän eikä näistä mikään ole yleensä se ensisijainen valintani.

Tällainen kasa huulimeikkejä multa lähti sen sijaan pois. Yhteensä tässä kasassa on 38 huulipunaa ja -kiiltoa. Ottaen huomioon, että kokoelmiini jäi hieman päälle 50 eri huulimeikkiä, sain karsittua näitä pois todella, todella hyvin. Tästä löytyy monia suosikkejani, kuten Clarinsin, Urban Decayn, Milanin ja IDUN Mineralsin huulipunia, joista luopuminen oikeasti hieman kirpaisi. Kaikilla edellä mainituilla on kuitenkin ikää jo niin paljon, etten näe järkeväksi enää huulilleni niitä laittaa. Musta tuntuu tämän karsinnan myötä jotenkin taas hieman paremmalta, vaikka onhan mulla edelleen näitä huulimeikkejä liikaa omiin tarpeisiin nähden. Tiedän kuitenkin jo nyt, että aion näistä jäljelle jääneistäkin karsia vielä osan pois todennäköisesti ensi keväänä, mutta ensin haluan kunnolla vielä käyttää näistä osaa ja katsoa mitä niistä todella pidän. Tuntuu kuitenkin hyvältä saada lähes 40 eri huulimeikkiä pois, sillä tokihan tämä myös selkeyttää kokoelmaani ja nyt olen taas vähän paremmin perillä siitä, mitä kaikkia huulipunia ja -kiiltoja multa löytyykään! Toisaalta karsinnan myötä menetin esimerkiksi persikkaiset ja oranssit huulipunani, joten saattaa olla, että "joudun" jossain vaiheessa lähtemään huulipunaostoksille.

Löytyykö huulimeikkikokoelmastani samoja tuotteita mitä te omistatte? :)

14 kommenttia:

 1. Sulla on kokoelmassa enemmän väriä kuin mulla :D en taida omistaa tällä hetkellä yhtäkään punaista huulipunaa ja mitään pinkkejä punia en kyllä käytä ;) ei niitä vaan tule käytettyä kun ei missään kehtaa ja ne pilaantuvat. Taitaa olla nudea pitkältä mun kokoelma...tai jotain harmahtavia tai sellaisia outoja sävyjä.
  Hyvä että karsit vanhempia pois koska tottapuhuen onhan tuossa aika monta kerrallaan avattuna. Itse jotenkin opin sen etten avaa kaikkea heti. Olen tosi paha huulimeikkihamstraajaa ja kun niitä yrittää kuluttaa pois niin huomaa miten pitkään yksi kestää ellei ole joku minikoko. Ainahan uusia saa hankittua jos tulee oikeasti tarve ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tykkään tosi paljon just niistä sun harmahtavista ja viileänsävyisistä punista, mitä omistat! Ne on upeita<3 Jep, ihan liikaa avattuna kerralla ja yhä edelleen noita on liikaa. Laitan toivottavasti tästäkin vielä lähes puolet pois ensi keväänä, täytyy koittaa saada joku järki mukaan tähän touhuun, vaikka blogin nimi kuinka olisi Lipstick Love :D Niitä kun ei tosiaan ole kaikkia pakko ottaa heti käyttöön niin kuin säkään et ole ottanut :)

   Poista
 2. Tosi hurjat kokoelmat, ja laidasta laitaan värejä. Kauniita nudeja ja pinkkejä :) Hyvä karsia vanhempia pois, varsinkin sellaisissa joissa applikaattori työnnetään takaisin kuten ripsareissa, ei voi olla enää kovin hygianisia jos joku bakteeri on ollut esim. 3 vuotta muhimassa sisällä. Eli ihan fiksu päätös! Ja helpompi tosiaan keskittyä muiden käyttämiseen tuon karsimisen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ole enää hygieenisia noi mun vanhat punani :/ Harmi kun koronakin vei osan noista, kun ei silloin maskiaikana tullut huulipunia tai -kiiltoja juuri käytettyä. Tuntuu vähän haaskaukselta laittaa pois osa noista, kun ei noita kaikkia ole edes käytetty kovin montaa kertaa just sen takia :D

   Poista
 3. On ainakin valinnanvaraa :D Minulla on joku alle 10 huulipunaa ja huulikiiltoa. Luulen etten niitäkään ehdi käyttämään loppuun, ennen kuin ovat jo aivan liian vanhoja. Mutta hyvä karsinta sinulta, selkeyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa sunkin määrässä on joo ihan riittävästi ottaen huomioon kuinka hitaasti huulimeikit yleensä kuluu :) Tää tosiaan selkeytti tilannetta huomattavasti! Ja keväällä sitten seuraava karsinta, katsotaan mitä sen jälkeen jää jäljelle :D

   Poista
 4. Lohduttavaa tietää etten ole ainoa tuollaisen arsenaalin kanssa. Mikä hymiö nyt sitten tähän pitäisi laittaakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo näitä huulipunia kyllä kertyy helposti. "Kiva" kuulla, etten ole ainut!

   Poista
 5. Hienosti sait karsittua, mulla oli vuosi sitten laskiessa oli 44 huulipunaa ja kiiltoa. Pitäiskin karsia nyt ja laskea sitten miten monta jäi. Mulla on aika paljon Estee Lauderin ja Maybelinen ja sitten Oriflamen punia. Huulikiiltoja ei enää tuu niin käytettyä, punat tuntuu paremmalta. Aattelin, että ehkä 10 olis mulle sopiva punamäärä♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10 huulipunaa olisi aika unelma itsellekin<3 Joskin siihen on vielä matkaa! Huulikiillot ei oo niin munkaan juttu, ei oo oikeestaan koskaan ollut. Joitain tiettyjä kiiltoja, kuten theBalmin, oon käyttänyt aikoinaan tosi paljonkin, mutta kyllä ne huulipunat vie voiton ja on ehdottomasti mieluisampia :)

   Poista
 6. Mulla on kans ollut joskus ihan järjetön määrä just huulimeikkejä. Onneksi niistä haistaa kyllä sit heti, kun on aika heittää pois, joten sen kummemmin niiden säilyvyyttä ei tarvi seurailla. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei riittäisi edes aika tai kiinnostus oikeasti pitää kirjaa milloin mikäkin tuote on avattu. Ja onneksi ei tarvitsekaan, kun sen näkee ja haistaa tosiaan yleensä monista meikeistä aika helposti, kun ne on aika laittaa pois :D

   Poista
 7. Tää oli kivaa luettavaa ja katseltavaa, sillä juuri mietin samaa aihetta tulevaisuuteen sillä huulipunia ja kiiltoja on kertynyt ihan liikaa. Löytyi tuota sinun kätköistä tuttujakin tuotteita kuten Paese, jonka huulikiillot on mun lemppareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paesen huulipunat on ihania ja löytyyhän multakin toi yksi Paesen huulikiilto! Välillä on hyvä tehdä pientä karsintaa huulimeikeille niin saa vanhentuneet yksilöt pois :)

   Poista

Kiitos kommentista!