perjantai 14. lokakuuta 2022

Vauva on jo puolivuotias! Mitä meille kuuluu?

Moikka! Tänään ei höpötellä kosmetiikasta vaan halusin tulla kirjoittelemaan hieman lifestyle-tyylillä postausta meidän kuulumisista. Tämä oikeastaan ehkä enemmänkin selittääkseni sitä, miksi en tähän hätään saa aikaan mitään kosmetiikkapostausta valmiiksi, mutta tosiaan vauva täytti tämän viikon tiistaina jo puoli vuotta! Puolet vauvavuodesta on nyt siis jo takana ja täytyy sanoa, että aika on mennyt todella nopeasti. Vauva on kasvanut ihan hurjasti (lähes 20 cm lisää pituutta syntymänsä jälkeen, painoa lähes viisi kiloa lisää) ja kehittyy koko ajan. Puolivuotiaan kanssa voi myös jo touhuta ihan eri tavalla kuin vaikka pari kuukautta sitten, ja on ihanaa kun toinen jaksaa leikkiä ja olla hereillä jo pitempiä pätkiä. Aiemmin nimittäin tuntui, että mun päivät kotona vauvan kanssa on lähinnä sitä, että syötän ja koitan nukuttaa toista.

Kosmetiikka-aiheista postausta en tähän hätään nyt tosiaan valitettavasti saanut ulos, vaikka jo eilen olisi ollut tarkoitus sellainen julkaista. Paria edellistä yötä lukuun ottamatta olen edeltävän viikon ajan herännyt vauvan kanssa joka yö käytännössä tunnin välein. Puolivuotiaalle tulee yleensä taas jonkinlainen tiheän imun kausi, joka siis tarkoittaa, että vauva haluaa maitoa vähän 24/7. Meillä tämä ei näkynyt juurikaan päivisin, mutta öisin sitten haluttiinkin sitä maitoa ihan koko ajan. Aika kultaa muistot enkä rehellisesti sanottuna kunnolla edes muista enää millaisia meidän ensimmäiset viikot kotona vauvan kanssa keväällä olivat, mutta tämä viikon verran jatkunut jatkuva yöheräily oli pahempi kuin mikään muistamani vaihe aiemmin - edes silloin heti syntymän jälkeen. Vauvoillahan näitä vaiheita tulee koko ajan ja aina kun edellinen päättyy, alkaa seuraava. Tällaista samanlaista ei toivottavasti kuitenkaan enää tule, sillä mä olen tuntenut itseni viime päivät lähinnä zombiksi eikä mulla ole yksinkertaisesti ollut voimia tulla blogia päivittämään.

Pari viime yötä on jo mennyt paremmin unien osalta ja olen itsekin saanut nukuttua, mutta ottaahan se oman aikansa, että saa edes pienen osan taas noita vanhoja univelkoja pois. Varsinkin kun edelleen meillä herätään öisin useamman kerran ja onkin ruhtinaalista, jos itse saan edes yhden 3-4 h unipätkän yössä. Meillä mies käy töissä ja esimerkiksi tänään hän on herännyt jo yöllä yhden jälkeen ja lähtenyt töihin, joten käytännössä mä olen aina yksin vastuussa vauvan yöheräilyistä. En koko tämän puolen vuoden aikana ole kertaakaan saanut nukkua koko yötä heräämättä. Pisimmät unipätkät itselläni ovat olleet sellaista viittä tuntia kerran yössä, mutta näistäkin on jo yli kolme kuukautta aikaa, joten nämä parin edellisen yön reilun kolmen tunnin unipätkät ovatkin olleet jo luksusta. Onneksi tämäkään ei kestä ikuisesti ja vauva alkaa olla jo sen verran vanha, että voidaan harkita unikoulun pitämistä hänelle! Ehkä mäkin siis joskus vielä saan nukkua yöni heräämättä useita kertoja. Vitsailinkin juuri, että teinit ainakin tuppaavat nukkumaan pitkään, eli jossain vaiheessa sitten ainakin :D

Mua itseäni harmittaa ihan kamalasti, etten eilenkään jaksanut kirjoittaa loppuun postausta, joka mulla oli työn alla. Tänäänkään en enää jaksanut tarttua aiheeseen nyt illalla, joten sen kirjoittaminen jää viikonloppuun. Toinen mikä mua harmittaa on se, ettei mulla ole ollut aikaa lukea ja kommentoida teidän postauksia samalla tavalla kuin aiemmin, eikä edes vastailla saamiini kommentteihin. Kommentteihin tulee kyllä vastaukset, mutta niissä saattaa tosiaan nyt hieman kestää, kuten siinäkin että saan luettua teidän muiden postauksia! Olen pyrkinyt koko tämän puolen vuoden ajan pitämään sen kolme postausta/viikko (ti, to, su) tahdin, mutta nyt oli oikeastaan ensimmäinen kerta huhtikuun jälkeen, kun koin etten siihen pysty. Toki postauksia varmasti nytkin tulee se kolme tähän viikkoon, mutta tämä nyt kirjoittamani postaus on enemmänkin tällaista tajunnanvirtaa enkä laske tätä niinkään kunnon postaukseksi, kun aihekaan ei ole sitä, mitä blogini edustaa. Tuntuu jotenkin vaikealta ja pahalta myöntää itselle, että tilanne on nyt tämä eikä jaksamista löydy juuri tällä hetkellä tälle rakkaalle harrastukselle niin paljon kuin ehkä haluaisi. Mutta toisaalta tämä on vain harrastus ja kuitenkin toissijainen asia omaan jaksamiseen verrattuna, eikä mulla ole mitään velvollisuutta postailun suhteen. Jos olen pannuprojektien kanssa sanonut, etten osaa ottaa rennosti niiden suhteen, pätee täysin sama blogin kanssa. Stressaan postausten viikkomäärästä, minkä tiedän olevan täysin turhaa, mutta minkäs teet, kun on tällainen.

Tällä hetkellä sateiset ja synkät ilmat vaikeuttavat myös kuvaamista, sillä inhoan keinovalossa kuvaamista eikä mulla välttämättä ole aikaa kuvailla tuotteita silloin, kun aurinko paistaa ja on valoisaa. Tiedän, ettei tällä hetkellä ole vielä edes pimeää ja niitä marras-joulukuun synkkiä päiviä en odota ollenkaan, mutta kyllähän toi valon määrän vähentyminen vaikuttaa jo nyt. Joka vuosi tästä pimeimmästäkin ajasta on kuitenkin selvitty blogin osalta, joten eiköhän tänäkin vuonna selvitä!

Tämän kaiken väsymyksen ja yöheräilyjen keskellä on kuitenkin ollut ihanaa nähdä ystäviä kahvittelun ja vaunulenkkien merkeissä. Raitis ilma piristää väsyneenä yllättävänkin paljon ja yksi mun rentoutumiskeinoni onkin tällä hetkellä lähteä vauvan kanssa ulos, kävellä rauhallisesti toisen nukkuessa ja uppoutua samalla kuuntelemaan jotain äänikirjaa. En tiedä kuinka hyvää seuraa olen ystävillenikään ollut, sillä väsymys saa mut hajamieliseksi enkä oikeasti ole "käynyt ihan täysillä". Asiat, jotka muille ovat itsestään selviä, eivät välttämättä sitä mulle tällä hetkellä ole. Miehellekin tossa juuri yksi päivä sanoin hänen selittäessään jotain asiaa, että mä kyllä kuuntelen ja mua ihan kiinnostaakin, mutta multa ei välttämättä saa mitään kovin rakentavaa vastausta juuri nyt takaisin. Ajatuksenjuoksu on tällä hetkellä varsin hidasta, tuntuu että muisti pätkii ja väsymys ottaa koko ajan enemmän ja enemmän valtaa. Kello on nyt kohta kahdeksan illalla, vauva on nukahtanut yöunille ja painun itse kohta perässä nukkumaan.

Periaatteessa mulle kuuluu hyvää ja vauvalle kuuluu oikeinkin hyvää, mutta tilanne elää vauva-arjen keskellä koko ajan, ja nyt se on alkanut näkyä enemmän myös näissä bloggaamiseen liittyvissä asioissa. Älkää siis ihmetelkö, jos mulla kestää vastailla kommentteihin tai multa tulee teidän muiden postauksiin kommentteja vähän "jälkijunassa". Toivotaan tämänkin olevan vain vaihe, kun niitä vaiheita meillä elellään tässä vauvan kanssa kuitenkin koko ajan!

Onko teillä riittänyt virtaa nyt syksyllä? :)

16 kommenttia:

 1. Ihana kuulla että teille kuuluu hyvää, nauti nyt tästä ajasta ja nukkua kyllä ehtii vaikka nyt ei siltä tunnu <3 ja kuule älä stressaa meistä, mukava lukea tälläinenkin postaus ja ihailtavaa että ehdit päivittää vauva-arjen keskellä. Sen verran voisit vieläkin löysätä että 2 postausta viikkoonkin olisi tosi hyvä :) ei me täältä hävitä, me kyllä ymmärretään. Ihanan herkullinen kakku tuossa viimeisessä kuvassa ja mitäs me ombre-tukkaiset, jouduin sen kampaajan perumaan kun tulee nuohooja ja auton huolto. Ei mun tilanne niin katastrofi ole, ehkä keväällä sitten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tätä vähillä yöunilla kukkumista onneksi ikuisesti kestä ja täytyy vaan koittaa nauttia väsymyksestä huolimatta tästä kaikesta, mitä juuri nyt on :) Ihana kuulla että siellä pysytään, vaikka postaustahti jossain kohtaa hidastuisikin<3 Ombrehiukset on just hyvät, kampaajalle ehtii sitten myöhemminkin ;D

   Poista
 2. Ihana kuulla sun kuulumisia ja ihan ymmärrettävää, että tolla unimäärällä ei vaan jaksa kaikkea. Eikä edes tarvitse. ❤️

  Mulla kans kommentit välillä laahaa perässä, jos osuu paljon muita hommia samaan väliin, mut aina lopulta vastaan. Paineita ei kannata ottaa.

  Kivaa viikonloppua ja toivottavasti tulee taas pian vaihe, et saat nukuttuakin. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vaikka toisaalta taas bloggaaminen on myös rentouttavaa, kunhan yrittää jättää sen stressaamisen vähemmälle :D Onneksi nää vaiheet vaihtelee ja vauva kasvaa koko ajan, eli senkin puoleen mennään parempaan suuntaan koko ajan! Ihanaa uutta viikkoa Jonna ♥

   Poista
 3. Ihan kiva postaus, ja kuule, pitää sitä välillä postata jostakin muustakin kuin kosmetiikasta. Muuten bloggari jää ihan tylsän kasvottomaksi. Eli samaan malliin vaan, kyllä me täällä pysytään! Mukavaa viikonvaihdetta!

  Piti vielä lisätä - vaikka se niin kliseiseltä kuulostaakin - että jokainen päivä on päivä, joka ei tule koskaan, ei ikinä enää takaisin. Pienen lapsen kanssa sitä varmaan arvostaa vieläkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä toikin, tykkään itsekin lukea muiden blogeista välillä postauksia muustakin kuin kosmetiikasta :) Täytyy ehdottomasti yrittää elää hetkessä ja nauttia kaikista päivistä, vaikka sitten väsyttäisikin. Ei tää kuitenkaan ikuisesti kestä, mutta ei kestä myöskään pojan vauva-aika, mikä sinällään on kovin surullista ja varmasti jään kaipaamaan näitä hetkiä pienen kanssa!

   Poista
  2. Sanoinpa taas hassusti. Tarkoitin, että niitä päiviä arvostaa enemmän, kun ne ovat ainutkertaisia. Tuosta voisi saada nyt vääriäkin käsityksiä, mutta ehkä viesti meni kuitenkin perille sellaisena kuin sen tarkoitin :)

   Poista
  3. Juu ymmärsin kyllä, ei huolta! ♥

   Poista
 4. Saat kirjottaa just siitä mitä haluat ja mitä sun elämässä tapahtuu :) Ja muutenkin kiva nyt kuulla susta erilaisien postausten myötä eikä vain aina kosmetiikan. Kyllä luen vaikken juuri osaisi tai aina kommentoisi lapsi juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos Katri<3 :) Teistä ahkerimmista kommentoijista iso osa taitaa olla lapsettomia, mutta kiva kun jaksatte kuitenkin kommentoida näitäkin postauksia!

   Poista
 5. Ihan kiva lukea mitä sinulle muutenkin kuuluu, eikä pelkästä kosmetiikasta. :) Vertaistukea täältä! Meidän kasikuinen on nyt kanssa heräilly yöllä tunnin välein. Meillä on ollut yöheräilyjä koko ajan ihan ruhtinaallisesti, mutta sitte tulee näitä kausia kun ei saa oikeasti nukutuksi paljon mitään. Lienee hampaita, lienee eroahdistusta, lienee tiehää imua, mitä milloinkin. :D Imetän, joten yöt on ollu minun heiniä, kun se aina rauhoittaa. Ehkä vähän huono opittu tapa, että tissi tulee suuhun kun inahtaa, mutta varmaa on se ettei teininä tämä enää jatku :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nukuttiin kolmen kuukauden ikäiseksi hyvin, mutta siitä lähti unien kanssa pienoinen alamäki, jonka kruunasi sitten toi viikon verran jatkunut tunnin välein heräily. Just noi vaiheet tekee tästä sillä tapaa "hauskan", että just kun ajattelee kaiken taas tasaantuneen niin alkaa joku uusi vaihe, mikä vaikuttaa vauvan uniin :D Meillä myös imetyksen takia mä hoidan pääasiassa yöjutut, vaikka mies olisikin vapaalla. Tsemppiä teillekin noihin tunnin välein heräilyihin<3 Raskastahan se on, mutta onneksi vaiheet on vaan vaiheita :)

   Poista
 6. Kiva lukea teidän kuulumisista! Meillä ei onneksi kovin pahana tullut hulinoita tai tiheän imun kausia. Pitkään Saara söi yöllä kaksi kertaa ja nykyisin kerran. Toivottavasti teilläkin yöt rauhoittuvat pian! Väsymys on ihan hirveää! Blogista ja kommentteihin vastaamisesta ei kannata ottaa mitään paineita, me lukijat ymmärretään kyllä :) Jos joku ei ymmärrä, jättäisin sellaisen tyypin mielipiteen omaan arvoonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi teillä on selvitty noiden hulinoiden ja muiden kanssa helpolla :) Yksi yösyöttö kuulostaa luksukselta, mutta eiköhän sekin vielä joskus koita, kun meillä molemmilla vauvat nukkuu koko yön ♥ Toi on kyllä totta, eikä tässä onneksi ole tilivelvollinen kenellekään ja saa jatkossakin blogata ihan omaan tahtiinsa :)

   Poista
 7. Voi ei, tuo on kyllä raskasta aikaa kun yöllä pitää heräillä vähän väliä :( Meillä oli vähän sama, että mä hoidin kaikki yöheräilyt, sillä mies kävi töissä ja koin itse paremmaksi myös sen, että mä hoidan. Monissa perheissä kun ilmeisesti yöheräilyt jaetaan, mutta meillä ei niin tehty ja se oli mullekin fine. :)

  Mä kyllä nostan sulle hattua että oot tähän asti jaksanut ja saanut pidettyä postaustahdin noinkin hyvänä (ja ennättänyt olla muiden blogeissa aktiivinen ymym). Okei hankala verrata sinänsä, kun meillä on toki eri aiheet blogeissa, kun mä en nyt saanut muutenkaan asukuvia napsittua vauva-arkena (koska treenivaatteet tyyyliin 24/7 + korona-aika). :') Mut eniwei kyllä lukijat ymmärtää! Jatkaa kirjoittelua sitten kun on energiaa taas enemmän :)

  Mut joo, tuntuu sinänsä tosi harmilliselle etten itse vieläkään kerkeä, koska työt ja muu arki vie sitten ajan muutenkin, mut ihanaa että aikaa sillloin tällöin löytyy tälle rakkaalle harrastukselle, vaikkakin hyvin vähän :)

  Tsemppiä teille öihin, kyllä se pian helpottuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään tää ei oo aiemmin tuottanut ongelmia, mutta nyt tänä viikonloppuna mun olisi pitänyt olla yksi ilta ja alkuyö poissa kotoa niin eihän se valitettavasti onnistunut :/ Vauva on niin tottunut siihen, että mä nukutaan hänet ja hoidan kaikki yöheräilyt, ettei isä sitten kelvannutkaan siihen, kun parina iltana tätä koitettiin testata. Jäi mun menot väliin :D

   En mäkään varmaan sun blogin aihepiiriin samalla tavalla missään tapauksessa saisi materiaalia, kosmejuttuja sentään voi kuvailla sisätiloissa eikä se vaadi juuri mitään :D Ja joo koronahan teki vielä oman osansa tohon.. Aikaa on tosi rajallisesti ja totta kai kun käy töissä ja on perhettä niin sitä "omaan aikaa" on ihan eri tavalla ja kuitenkin sitten haluaa nähdä ystäviä sun muita, eikä bloggaaminen varmasti aina ole ensimmäisenä mielessä :D Ihanaa kun pystyt kuitenkin silloin tällöin päivittelemään blogia, sun postauksia odottelen aina innolla<3

   Poista

Kiitos kommentista!