tiistai 20. syyskuuta 2022

Kosmetiikan joulukalenteri vuodelle 2022..?

Sain pyynnön kirjoitella tämän vuoden kosmetiikan joulukalentereista, joten tässä vihdoin postausta aiheesta! Joulukalenterit tulevat myyntiin aina hyvissä ajoin jo alkusyksystä, jotkut jopa kesän puolella, ja monet myydäänkin loppuun todella nopeasti. Mikäli siis mielii jotain tiettyä kalenteria, kannattaa ostamisen kanssa olla nopea, jottei vaan jää ilman. Toki kaikki kalenterit eivät vielä tässä vaiheessa ole myynnissä, mutta monilta löytyy esimerkiksi odotuslista, jonne liityttyä saa ilmoituksen, kun kalenteria aletaan myydä. Itse olen kahtena edellisenä vuonna saanut Lookfantasticin joulukalenterin pr-näytteenä, mutta sitä ennen pidin vuonna 2019 taukoa kalentereista. Vuonna 2018 multa taas löytyi jopa kolme kalenteria (Lookfantastic, The Body Shop ja TwistBe) ja tätä aiemmin mulla on ollut myös mm. Lumenen joulukalenteri.

En aio itse tänä vuonna ostaa joulukalenteria, sillä koetan saada edellistenkin vuosien kalenterien tuotteita käytettyä vielä pois, mutta kokosin tähän postaukseen muutamia tänä vuonna myynnissä olevia kalentereita, joista kerron ajatuksiani. En spoilaa tuotesisältöjä minkään kalenterin osalta, mutta yleisesti kerron kuitenkin tuotteista ja omista fiiliksistäni niiden suhteen. Mikäli et siis lainkaan halua tietää edes minkätyyppisiä tuotteita kalenteri sisältää, ei kannata lukea tästä enää eteenpäin! Mainitut hintatiedot saattavat vaihdella kalenterin ostopaikasta riippuen.

The Body Shop

The Body Shop tuo tuttuun tapaan myyntiin useammankin joulukalenterin ja tänä vuonna niitä on kolme kappaletta. Postauksen kirjoitushetkellä myynnistä löytyy kalentereista kaksi kalleinta, joten kolmas ja edullisin on vielä tuloillaan. Kaikissa kolmessa kalenterissa on 25 luukkua. Kalenterit koostuvat totta kai TBS:n omista tuotteista ja ainakin näissä kahdessa jo myynnissä olevassa kalenterissa näytti olevan tuotteita laajalti eri tuoksumaailmoista, mikä on ainakin itselleni plussaa. Molemmista kalentereista löytyy tuotteita niin hiuksille, kasvoille kuin vartalollekin. Kalleimmassa kalenterissa on runsaasti täysikokoisia tuotteita, kun toiseksi kalleimasta löytyykin sitten pääasiassa reiluja matkakokoja muutaman täysikokoisen tuotteen lisäksi. Mulla itselläni ei ole koskaan ollut TBS:n kalleinta kalenteria, mutta olen jo pitkään sanonut, että mikäli TBS:n kalenterin vielä joskus ostan, aion hankkia nimenomaan sen kalleimman. Edellisestä The Body Shopin kalenteristani on kuitenkin sen verran pitkä aika, että mulle kelpaisi vallan mainiosti kumpi tahansa näistä kahdesta!
Hinta: Box of Wishes: 79,00 € / sisällön arvo 132,43 €.
Hinta: Box of Wonders: 99,00 € / sisällön arvo 199,30 €.
Hinta: Box of Wishes & Wonders: 149,00 € / sisällön arvo 295,20€.

Lookfantastic

Lookfanstastic Advent Calendar on itselleni tullut kaikkein tutuimmaksi, ja tämän kalenterin sisältö kiinnostikin mua hurjan paljon. LF:n kalenterista löytyy 25 luukkua ja kalenteri on tällä hetkellä ennakkotilattavissa. Kalenterista löytyy sekä täysikokoisia että matkakokoisia tuotteita ja tuotevalikoima on laaja - meikkejä, ihonhoitoa, hiustenhoitoa sekä muutama oheistuote kosmetiikan ulkopuolelta. Brändivalikoima on LF:n kalenterille aika tyypillinen (mm. Elemis, ESPA, Avant), mutta mahtuu joukkoon myös sellaisia brändejä, joita en itse muista kalentereissa aiemmin nähneeni. Viime vuonna LF:n kalenteria kritisoitiin aika voimakkain sanakääntein, enkä itse henkilökohtaisesti näe tämän vuoden kalenteria sen parempana. Tästä löytyy omaan makuuni vähän turhan paljon niitä oheistuotteita, vaikka kosmetiikkatuotteiden joukossa pari helmeä näyttäisikin olevan. Sisällön arvo on toki korkea kalenterin hintaan nähden. Luultavasti innostuisin tästä sisällöstä enemmän, mikäli en olisi kahtena edellisenä vuonna kalenteria saanut.
Hinta: 115,00 € / sisällön arvo yli 550 €.

Yves Rocher

Yves Rocherin kalenteri edustaa edullisempia kalentereita ja sisältää 24 luukkua. Kalenterista löytyy totta kai juurikin Yves Rocherin tuotteita, pääasiassa matkakokoja. Kalenterista löytyy laajalti eri kosmetiikkatuotteita, kuten ihon- ja vartalonhoitoa, meikkejä, kynsilakkaa ja tuoksuja. Mä en ole pitkään aikaan ostanut tuotteita Yvesiltä, joten kalenteri houkuttelee itse asiassa aika paljonkin mua itseäni. Tässä on mielestäni todella kivanoloinen kattaus brändin eri tuotteita ja kalenteri sopisi täydellisesti henkilölle, jolla ei vielä ole niin kokemusta Yves Rocherista. Toki tämä on varma valinta varmasti myös sellaiselle henkilölle, joka Yvesin tuotteista pitää! Kalenterin hinta on hyvinkin kohtuullinen, mutta sen sisällön arvo kuitenkin runsas.
Hinta: 54,90 € / sisällön arvo 144,60 €.

Lumene

Lumenen joulukalenteri sisältää 24 luukkua ja kalenteri on täytetty totta kai nimenomaan Lumenen omilla tuotteilla. Kalenteri sisältää 7 meikkituotetta ja 17 ihonhoitotuotetta, mikä on suhteena mielestäni varsin hyvä. Ihonhoitotuotteita löytyy jokaisesta Lumenen tuotelinjasta, joita brändillä on tällä hetkellä kuusi kappaletta. Meikkivalikoima kalenterissa oli myös mukavan monipuolinen sisältäen sekä kasvo-, huuli- että silmämeikkejä. Ihonhoitotuotteet ovat lähes kaikki matkakokoja, mutta meikeistä löytyy sitten toki täysikokoisia tuotteita. Omaan silmääni kalenteri näyttää mukavan monipuoliselta, mutta olen aika huono arvioimaan tätä kalenteria, sillä en ole pitkään aikaan ostanut Lumenen tuotteita tai tiedä onko tässä miten paljon toistoa aiempien vuosien kalentereihin. Itseltäni on tosiaan kerran Lumenen kalenteri löytynyt, mutta brändin tuotesarjatkin ovat siitä uudistuneet lähes täysin, joten siihen kalenteriin tätä ei kannata enää verrata. Kalenterin sisällön arvoa ei Lumenen omilla sivuilla mainita, mutta muualta se näytti löytyvän. En itse henkilökohtaisesti maksaisi tästä kalenterista lähemmäs 100 euroa, mutta Lumenen tuotteiden ystävälle kalenteri on varmasti passeli!
Hinta: noin 95,00 € / sisällön arvo 219,90 € (arvo lyko.comista).

Cult Beauty

Cult Beautyn oma kalenteri on vuosi vuodelta yksi ehdottomasti parhaimpia kalentereita, mitä olen itse nähnyt. Tällä hetkellä kalenteri ei vielä ole myynnissä, mutta odotuslistalle liityttyä saa ilmoituksen, kun se on tilattavissa. Kalenteri sisältää kattavasti tuotteita verkkokaupassa myynnissä olevilta brändeiltä ja tuotteita on kalenterissa huimat 37 kappaletta, joten osa luukuista sisältää useammankin tuotteen. Kalenterissa on 13 täysikokoista tuotetta ja loput ovat matka- ja/tai minikokoja. Brändivalikoima on tässä kalenterissa aivan loistava, sillä mukaan mahtuu mm. Huda Beauty, Glow Recipe, LANEIGE, Medik8, Charlotte Tilbury, Hourglass sekä 111Skin. Kalenterista löytyy meikkejä, ihonhoitoa ja hiustenhoitoa. Kalenteri on kallis, mutta tässä on niin mielenkiintoisia tuotteita, että vähän toisessa elämäntilanteessa olisin ehdottomasti valmis ostamaan tämän. Nyt jää kuitenkin ostamatta ennen kaikkea hinnan takia.
Hinta: 275,00 € / sisällön arvo yli 1100,00 €.

NYX

NYX:n kosmetiikkakalenteri sisältää 24 luukkua, jotka koostuvat huuli-, kasvo- ja silmämeikeistä. Pääapaino kalenterissa on huulimeikeillä, sillä noin puolet kalenterin luukuista on nimenomaan erilaisia huulimeikkejä. Tuotteita löytyy sekä täysi- että matkakokoisina ja kalenteri onkin mielestäni oiva tapa päästä tutustumaan useampaan NYX:n tuotteeseen, mikäli pitää erityisesti brändin huulimeikeistä. Itsehän en niin välitä esimerkiksi NYX:n Soft Matte Lip Creameista, minkä takia en ole koskaan brändin kalenteria hankkinut. Ne kun ovat yleensä aina edustettuina kalentereissa. Tällä kertaa kalenterista löytyy vain kahta eri huulimeikkiä, mikä on mielestäni hieman harmi, sillä joinain aiempina vuosina huulimeikkejä on ollut useammasta eri kategoriasta. Sävyt huulimeikeissä vaikuttavat aika perinteisiltä ja varmasti monille mieluisilta. Mukana olevista silmämeikeistä en taas itse oikein innostu, mutta meikkipohjan tuotteet vaikuttavat kiinnostavilta.
Hinta: noin 67,00 € / sisällön arvo 125,00 €.

By Lyko

Lykon verkkokaupasta löytyy neljä kappaletta heidän omia kalentereja, jotka tulevat myyntiin parin viikon päästä. Neljästä kalenterista Man-datories Calendar sisältää erityisesti miehille suunnattua kosmetiikkaa (parranajoon, tuoksuja, ihonhoitoa, hiustenmuotoilua..). Kolme muuta kalenteria sisältävät mm. meikkejä, ihonhoitoa sekä hiustenhoitoa. Kalentereista edullisin Days of Bea-you-ty Calendar sisältää 25 luukkua ja kaikki tuotteet ovat Lykon omalta By Lyko brändiltä. Tämä kalenteri ei itseäni niin kiinnosta, sillä en ole koskaan testannut yhtään By Lykon tuotetta enkä välttämättä uskaltaisi sen takia ostaa kuitenkin suhteellisen hintavaa kalenteria. Toiseksi kallein Me-phoria Calendar sisältää joitain tuotteita By Lykolta, mutta suurin osa on muilta brändeiltä, kuten IsaDoralta, Make Up Storelta, IDUN Mineralsilta, IDA WARG:lta sekä Baborilta. Sisältö näyttää ihan hyvältä muttei kuitenkaan vetoa itseeni niin paljon, että ostaisin kalenteria. Kallein 24K Calendar taas sisältää runsaasti selektiivistä kosmetiikkaa ja brändeinä edustettuina ovat mm. Shiseido, Clarins, OPI, Balmain, Gucci, Sensai sekä Anastasia Beverly Hills. Tämä kalenteri näyttää omaan silmääni aivan loistavalta, mutta on myös hurjan kallis, enkä itse ostaisi näin hintavaa kalenteria tällä hetkellä.
Hinta: Man-datories Calendar 99,00 € / sisällön arvo 489,00 €.
Hinta: Days of Bea-you-ty Calendar 79,00 € / sisällön arvo 304,00 €.
Hinta: Me-phoria Calendar 99,00 € / sisällön arvo 429,00 €.
Hinta: 24K Calendar 249,00 € / sisällön arvo 995,00 €.

Essence

Essencellä on myynnissä kaksi kalenteria, jotka molemmat sisältävät 24 luukkua ja ovat brändin tuotteiden tavoin edullisia. Happy Holidays Advent Calendar on hieman hintavampi ja DIY Do More Of What Makes You Merry! Advent Calendar taas muutamia euroja edullisempi kalenteri. Kalentereihin on pakattu pääasiassa meikkejä ja meikkituotteita sekä tuotteita kynsille. Kalentereista löytyy myös jokunen muu oheistuote, mitkä ovat ilmeisesti aika tyypillisiäkin essencen kalentereille. Suurin osa kalentereiden tuotteista on täysikokoisia. Näkisin nämä kalenterit loistavana vaihtoehtona vähän nuoremmalle kosmetiikasta kiinnostuneelle henkilölle, mutta hintaansa nähden sisällöt eivät ole mielestäni huonoja vähän vanhemmallekaan, joka pitää essencen tuotteista. Omaan makuuni kalenterit sisältävät liikaa tuotteita kynsille, mutta kalenterien meikit pääsisivät kyllä todennäköisesti kaikki omaan käyttöön. Näille kalentereille en tähän hätään löytänyt erillistä arvoa sisällölle.
Hinta: DIY Do More Of What Makes You Merry! Advent Calendar noin 25,00 €.
Hinta Happy Holidays Advent Calendar noin 31,00 €.

Näiden lisäksi joulukalentereita löytyy totta kai monilta muiltakin verkkokaupoilta sekä yksittäisiltä brändeiltä. Aika ei valitettavasti riitä käymään läpi kaikkia bongaamiani kalentereita ihan näin laajasti enkä toisaalta vaan halunnut tehdä listausta siitä, mitä kalentereja nyt on myynnissä. Toivottavasti postauksesta oli iloa jollekulle!

Aiotteko te hankkia tai oletteko mahdollisesti jo hankkineet kosmetiikan joulukalenteria tälle vuodelle? :)

18 kommenttia:

 1. Olis kyllä vaikea valinta, jos jonkin kalenterin haluaisin. Minulle nuo ovat vaan kovin hintavia, jos sisältö ei olisin ihan nappiosuma. Mutta paljon noita on tarjolla ja paljon niitä varmasti ostetaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ostaisi kalenteria enää näkemättä sisältöä :) Noi on kuitenkin iso osa aika hintavia ja +100 euroa kalenterista, joka ei sitten miellytäkään, olisi aikamoinen kolaus..

   Poista
 2. Voi olla, että mulle tulee peräti ainakin yksi kalenteri ja se on tuo Yves Rocher josta enemmän juttua blogissa ja tulee ne unboxaukset. Mulla on mennyt kyllä hyvin aiempien kalentereiden tuotteet, toki kynsilakkakalenterista meni useampi lakka lahjaksi ystäville. Eli viimevuonna oli kynsilakkakalenteri! Haluaisin vielä kovasti hankkia TBS:n joulukalenterin, tuon keskimmäisimmän.. mutta katsotaan, sillä kalenteri on vielä varmasti ensijouluna valikoimissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yvesin kalenteri vaikuttaa hirmuhyvältä<3 TBS:n kalenterit eivät varmasti ihan heti ole poistumassa, joten jos et tänä vuonna sitä hanki, saat sen kyllä taatusti ensi vuonna. Myynnissä on ollut just noi kolme eri hintaluokan kalenteria niin kauan kuin muistan, tosin viime vuonnahan taisi olla myös joku neljäskin, tosi kallis kalenteri..? Mutta TBS on aina varma valinta, jos tykkää heidän tuotteista!

   Poista
 3. Kirjoittelinkin juuri noista kalentereista... Eivät nuo Lykon kalenterit mitään huonoja ole, paljon ruotsalaisia merkkejä, kuten Maria Åkerberg, Idun Minarels ja Pixi. Muita esim. Babor, eCooking, Dermalogica, Davines ja Comfort Zone. Myös sopivassa määrin täysikokoisia tuotteita, eikä mitään kovinkaan turhakekamaa.

  Laatikko oli ainakin viime vuotta todella tukeva, joten sitä ei tarvitse heittää pois vaan se menee hyvin säilytyslaatikkona ja kestää varmaan vuosia kovassakin käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lykon kalenterit vaikuttaa munkin mielestä hyvältä. Toi on hyvä, jos kalentereista tehdään enemmän tai vähemmän monikäyttöisiä myös jatkoa varten! Monethan käyttää kalentereita myös uudelleen tekemällä itse seuraavana vuonna kalenterin siihen valmiiseen laatikkoon jollekulle toiselle :) Mäkin olen eräälle tutulle antanut noita vanhoja kalentereita just tohon tarkoitukseen.

   Poista
  2. Tuohan sopii siihen todellakin hyvin, kun "luukut" ovat useampikäyttöisiä pussukoita. Ehkä moni ei ole niihin tottunut, mutta ekologisempaahan se on kuin perinteiset luukut ja boxi, jonka käytön jälkeen joutuu laittamaan roskiin.

   Poista
  3. Toi on kyllä hyvä, että on ajateltu myös ekologisuutta kalenteria tehdessä!

   Poista
 4. Kieltämättä vähän ärsyttää että jo syyskuussa joutuu miettimään joulukalentereita, ja on sellainen fiilis että pitäis toimia nyt just nopeasti tai voit jäädä ilman, niinku mun mielestä ennen marraskuuta ei tarvis edes joutua näkemään joulujuttuja :D

  Mulla oli viime vuonna LF, ja tosiaan oli aika pettymys kun oli nähnyt miten kivoja ne edellisvuotiset oli olleet, Kicksin kalenteri näytti viime vuonna tosi kivalta, mietin josko sen ostais tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä haluaisin myös rauhassa miettiä kalenteria hankkia sen vaikkapa vasta silloin marraskuussa, kun en itse mitenkään pysty asennoitumaan joulun tuloon vielä tässä vaiheessa vuotta. Mutta osa on tosiaan pakko ostaa/tilata heti ilmestymisen jälkeen, jos meinaa kalenterin itselleen saada :D

   Kicksin kalenteria en edes muistanut! Ne on olleet kyllä hyviä :)

   Poista
 5. Minä en meinannut tänä vuonna hommata mitään kalenteria. Valitettavasti on laatu laskenut vuosien saatossa ja samat tuotteet kiertää vuodesta toiseen ja samoissa kalentereissa vieläpä. Tänä vuonna osa kalentereista on myös ihan hirmu hintaisia. LF oli itselle isoin pettymys kun näin kuvat mitä sisällä on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. Olisi varmasti eri, jos näitä kalentereita ei olisi koskaan tullut ostettua ja olisi ensimmäisen osto edessä. Nyt nää on vähän niin kuin "nähty" jo, vaikka mahtuu joukkoon tosi kiinnostaviakin yksilöitä, kuten toi Cult Beauty. Hinta vaan on sillä taas liian kova :D LF ei iskenyt muhunkaan, ei sitten yhtään.

   Poista
 6. Mä en oo vielä päättänyt hankinko kalenteria, toisaalta TBS:ä, Kielh`siä tai Ritualsia tekisi mieli ja oonkin miettinyt myydäänkö lentokentän taxfreessä näitä kun olisi mahdollisuus ostaa kalenteri sieltä. Ehkä jätän sen kohtaloksi ja ostan jos näen jonkun kivan kalenterin siellä. Joulukuu kun on mun juhlakuukausi 50v takia niin siksi kalenterikin olisi ihanan turhamaista :) LF:ä tuskin ostan enää koskaan, niin samaa tavaraa vuodesta toiseen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritualsin kalenterista oon monesti haaveillut, mutta tällä hetkellä en vauvan kanssa halua käyttää jatkuvasti mitään supervoimakkaalta tuoksuvia tuotteita, joten myös Rituals on vähän "pannassa" :D No ehdottomasti toi antaa jo syyn hankkia kalenterin, ansaitsekin paljon kaikkea ihanaa spesiaalia<3 LF:n kalenterista oon samaa mieltä!

   Poista
 7. Tuo Cult Beauty painii kyllä ihan omassa sarjassaan jo kalenterin sisällön arvon vuoksi :D Vaikka pistäisi Originsin tai Lancomen kalenterin viereen, niin silti Cult Beauty painaa vielä ohi.

  Ritualsin kalenteri on tänäkin vuonna nätti, mutta se sisältö... Mitä sisältöä katsoin, niin ehkä maks. 4 eri tuotetta kuin aiempina vuosina, yhdessä sentään eri tuoksu. Kertoo tosin siitä, jos nytkin 2D -kalenterin sisältö on koostettu bestseller tuotteista, niin ei kovin suurta vaihtoa voisi odottaakaan :'D

  Samaa ongelmaa on myös Yves Rocherilla, että siellä on niitä samoja perustuotteita mitä ennenkin, mutta Yvesillä sentään joissain pakkauksissa on sama teema kuin kalenterin kuosi, mikä on kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Cult Beauty on kyllä ihan omaa luokkaansa :D

   Toi on kyllä tylsää, jos Ritualsin ja Yvesin kalenterit toistaa jatkuvasti samoja tuotteita :( Toki se nyt ensimmäisellä ostokerralla ei mitään haittaa, mutta monesti brändin tuotteista pitävät haluavat kalenterin sitten useampaankin kertaan, jolloin ei oikeen oo järkevää, jos samat tuotteet kiertää kalentereissa aina vuodesta toiseen. Onhan Sekä Ritualsilla että Yvesillä kuitenkin aika monta tuotelinjaa ja tuotetyyppiä, joten ei varmasti olisi mahdotonta saada kalentereihin sitä vaihtuvuutta enemmän. Toki bestseller tuotteet nyt on varmasti on aika pitkälti aina niitä samoja :D

   Poista
 8. Olipas kiva lukea sun mielipidettä eri kosmetiikkajoulukalentereista! :) Mä tykkään näistä ideana, mutta käytännössä nämä eivät ole mun juttu. Mulla on edelleen käyttämättä tuotteita kahden vuoden takaisesta The Pip Boxin kosmetiikkajoulukalenterista, joten kokemuksesta tiedän että tuotteet jäävät vain pyörimään kaappiin. Sama koskee kuukausittain tulevia kauneusbokseja. Muutaman suosikkituotteen olen saanut joulukalenterista tai kauneusboksista, mutta suurin osa tuotteista jää vähän sellaisiksi keskivertotuotteiksi. Tykkään käyttää niitä silloin tällöin, mutta olisin hyvin pärjännyt ilmankin. Siitä huolimatta täytyy kertoa, että kosmetiikkajoulukalenterien avausvideot ovat mun salainen pahe ja välillä saavat mut himoamaan omaa kalenteria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tasan mitä tarkoitat. Mullakin pyörii LF:n kalentereista tulleita tuotteita edelleen eikä mulla taida olla oikeasti aikomustakaan käyttää niitä kaikkia pois.. Sinänsä tosi harmi, mutta kun varastoista löytyy itseltä vastaavia tuotteita muutenkin niin ei vaan saa kaikkia käytettyä pois, jos ne ei oikeesti sitten sykähdytä ja kiinnosta oikeen kunnolla. Kauneusbokseja oon tykännyt itse tilata, mutten enää näihin "suomibokseihin" koskisi, sillä niistä jää suurin osa vaan laatikoihin pyörimään. Ipsy Plus on ainut mitä enää tilaan ja siihen saa onneksi valita itse kolme tuotetta, eli suurin osa tulee sentään käyttöön :D Mäkin tykkään seurailla kalenterien availua!

   Poista

Kiitos kommentista!