perjantai 19. elokuuta 2022

Vastaukset kysymyksiinne | Osa 2

Tänään käydään läpi loput arvontapostaukseen saamistani kysymyksistä! Kysymyksiä tuli tosiaan sen verran runsaasti, että päätin jakaa vastaukset kahteen eri postaukseen, jotta postauksesta ei tulisi turhan pitkä. Ensimmäisessä osassa käytiin läpi kosmetiikkaan yleisesti liittyvät asiat ja siihen postaukseen pääsette tästä. Tässä osassa käsitellään kosmetiikkaan ja äitiyteen/vauvaan liittyvät asiat, kauneusbokseista tulleet kysymykset sekä kaikki muut sekalaiset kysymykset mm. bloggaamisesta. Kiitos edelleen kaikille osallistujille mielenkiintoisista kysymyksistä!

Kosmetiikka ja äitiys/vauva

Onko äitiys muuttanut suhdettasi/ suhtaumistasi kosmetiikkaan?
- Eipä oikeastaan. Edelleen tykkään panostaa ihonhoitoon ja rakastan meikkaamista. En myöskään pahemmin ole ostotottumuksiani muuttanut kosmetiikan suhteen, mutta toisaalta enpä mä ennen vauvan syntymääkään mitenkään älyttömästi enää kosmetiikkaa ostellut.

Käytätkö kosmetiikkaa samallatavalla kuin ennen lapsesi syntymää?
- Ei mulla varsinaisesti ole juurikaan kosmetiikan käyttö muuttunut, mutta tällä hetkellä mulla on vähän rajallisemmin aikaa käyttää sitä. Kasvonaamioita ei laitetakaan ihan tosta noin vaan silloin kun huvittaa tai testailla uusia meikkituotteita. Mutta periaatteessa siis käytän kyllä, kun aikaa vain on.

Kosmetiikkavinkit vauva-arkeen?
- Koita muistaa edes se perus ihonhoito eli kasvojen puhdistus ja kosteutus ihotyypin mukaisilla tuotteilla, vaikka muuten kosmetiikan käytölle ei jäisikään aikaa! Vauva-arkeen kuuluu miljoona muuta tärkeää asiaa eikä se omasta ihonhoidosta huolehtiminen välttämättä tunnu tärkeältä, mutta jos yhtään siltä tuntuu, kannattaa koittaa pitää edes jollain tavalla vanhoista rutiineista kiinni. Mitään sen ihmeempiä tuotevinkkejä mulla ei ole antaa, sillä itse en ole käyttämiäni tuotteita joutunut vaihtamaan.

Miten vauva-arki on muuttanut kosmetiikkaharrastustasi ja ajatuksiasi meikkaamisesta?
- Selkeiten eron huomaa siinä, ettei aikaa luonnollisesti enää ole tälle harrastukselle niin paljon kuin aiemmin. Toisaalta työpäivätkin verottivat sitä aikaa, mutta nyt mennään vauvan ehdoilla eikä enää ole sanottua, että iltaisin olisi suihkussa tai suihkun jälkeen aikaa hifistellä eri purkkien kanssa, kuten aiemmin oli. Bloggaan silloin kun ehdin ja keskeytys siihen saattaa tulla milloin vain, kun omaa rauhaa ei samalla tavalla enää ole, vaikka toki meillä mieskin vapaa-aikanaan vauvaa hoitaa. Meikkaaminenkin on monesti nykyään vähän turhankin paljon pelkkää suorittamista, vaikka siitä edelleen nautinkin. Lapsen kasvettua isommaksi on varmasti helpompi taas panostaa meikkailuihinkin, sillä missään nimessä en halua tai aio luopua kosmetiikkaharrastuksestani tai meikkaamisesta!

Mitä kosmetiikkatuotteita käytät vauvan/isommankin lapsen hoidossa? Esim. Mitä suosittelet?
- Tällä hetkellä meillä ei ole vauvalla ollut käytössä kuin sinkkivoide satunnaiseen vaippaihottumaan sekä baby oil päänahan karstaan. Katsotaan mitä vuodet tuovat tullessaan ja palataan asiaan, jos vauvalla jossain vaiheessa joudutaan käyttämään jotain muuta! Mullahan on itselläni atooppinen iho, joten voi hyvin olla, että se vauvallekin periytyy ja tarvitaan voiteita sen hoitamiseksi. Toistaiseksi hänen ihonsa on kuitenkin erinomaisessa kunnossa.

Oletko jo kokeillut piirtää vauvallesi "kulmakarvat" saadaksesi kunnon naurut? :'D
- Heh, en itse asiassa ole :D

Oletko huomannut, että raskauden jälkeen iho olisi muuttunut jollakin tavalla ehkä niin, että olet joutunut vaihtamaan ihonhoitotuotteet toisenlaisiin?
- Olen huomannut ja tästä jokunen aika sitten kirjoittelinkin aiheesta kokonaisen postauksen: Ihon oikut synnytyksen jälkeen. Tällä hetkellä iho on aika rauhallisessa tilassa, mutta katsotaan mitä ensi viikko taas tuo tullessaan. Mitenkään kovin radikaalisti en ole tuotteita tässä vaihdellut, kun ihon kunto tosiaan heittelee ihan jatkuvalla syötöllä ja on välillä kuiva ja hetken päästä taas selkeästi rasvaisempi/epäpuhtaampi. Tilanteen mukaan koitetaan mennä ja kuivalle iholle koitan tarjota extrakosteutusta, epäpuhtaalle taas vähän tehokkaampaa puhdistusta esimerkiksi naamioiden avulla.

Miten ihonhoitosi ja meikkaamisesi muuttui raskauden ja vauva-ajan myötä?
- En varmaan ihonhoidon tai meikkaamisen suhteen varsinaisesti tuotteiden suhteen ainakaan tehnyt mitään muutoksia. Nyt vauvan synnyttyä rajallisempi oma aika on verottanut sekä meikkaamisen määrää että sitä kuinka paljon pystyn ihonhoitoon panostamaan, mutta jos aikaa olisi enemmän, tekisin varmasti kaiken samoin kuin ennenkin. Hiuksia sen sijaan en ole värjännyt raskaana ollessani tai nyt imettäessä ja hajuvesiä käytin raskaana ollessani vain todella satunnaisesti.

Kauneusboksit:

Kumpaa suosittelisit mieluummin, Ipsy Glam Bag Plussaa vai Boxycharmia?
- Ipsy Plus on parempi, jos haluaa suuremman mahdollisuuden vaikuttaa itse boksin sisältöön. Boxycharmista on taas aiemmin tullut kiinnostavampia brändejä, mutta nykyäänhän brändi- ja tuotevalikoimat ovat bokseilla enemmän toistensa kaltaiset, sillä boksithan ovat nykyään saman yhtiön alla. Itse valitsisin tällä hetkellä Ipsy Plussan, sillä Boxyjen sisällöissä on niin suuria vaihteluita sekä tilaajien että eri kuukausien boksien välillä. Välillä sisällöt ovat loistavia ja seuraavassa kuussa niihin saattaa joutua pettymään. Pidän siitä, että Ipsyssä saa sentään kolme tuotetta olla itse valitsemassa ja Ipsyllä ihan oikeasti huomioidaan laaja kauneusprofiili, toisin kuin Boxylla. Boxyt ovat tosin lähtökohtaisesti usein hyvin meikkipainotteisia, eli meikkien ystäville Boxy on varmasti hyvä valinta!

Aiotko enää tilata suomalaisia kauneusbokseja (tai niitä jotka tänne saa suoraan esim. Goodiebox)?
- Tällä hetkellä markkinoilla ei ole sellaisia suoraan Suomeen tilattavia bokseja, jotka mua kiinnostaisi niin paljon, että lähtisin niitä tilaamaan. Luen mielelläni muiden boksipostauksia, mutten esim. Goodieboxista maksaisi itse sitä noin 25 euroa, jonka boksi maksaa. Jos en tilaisi Boxycharmia ja Ipsy Plussaa niin saattaisin tilata Lookfantasticin Beauty Boxia. 

Millainen olisi täydellinen kauneusboksi? Mitä tuotteita se sisältäisi, mitä brändejä?
- Jos ajatellaan näitä viiden tuotteen bokseja niin boksista löytyisi ehkä yksi ylellinen seerumi joltain laadukkaalta brändiltä ja loput neljä olisivat meikkituotteita. Ehkä jokin meikkivoide tai peiteaine, joku upea luomiväripaletti, joku kaunis poskipuna tai highlighter sekä esimerkiksi useamman siveltimen setti. Brändejä näille tuotteille mun on vaikea nimetä, mutta en pistäisi pahitteeksi, jos boksista paljastuisi esimerkiksi Too Facedin, MAC:n, Natasha Denonan, Fentyn, OFRA:n tai Luxien tuotteita.

Paras kauneusboksi sekä ulkomaisista että kotimaisista vaihtoehdoista? Perustelujen kera tietenkin :)
- Tällä hetkellä sanoisin ulkomaalaisista Ipsy Glam Bag Plussan, sillä bokseissa on omasta mielestäni kiinnostavia brändejä, ne ovat pääasiassa arvokkaita ja niihin saa valita itse jopa kolme tuotetta viidestä. Sisällöt ovat kaiken kaikkiaan olleet Ipsyissä nyt parempia kuin Boxyissa. Suomalaisia bokseja ei varsinaisesti pahemmin taida olla, mutta suoraan Suomeen tilattavista sanoisin parhaaksi Lookfantasticin Beauty Boxin. Se on verrattain edullinen ja sieltä tulee mielenkiintoisia tuotteita. Mulla on vähän ristiriitaiset ajatukset siitä, että LF:n boksin tuotteet ovat pääasiassa kaikki mini- tai matkakokoisia. Periaatteessa tuotteet saa silloin helposti käytettyä pois ja pienemmät koot mahdollistavat vähän kalliimmat tuotteet ja boksin kuitenkin edullisen hinnan. Toisaalta annan taas arvoa nimenomaan täysikokoisille tuotteille bokseissa. Glossybox esimerkiksi on sisällöltään monesti itseäni ihan miellyttävä, mutta valitettavasti mulla on heidän asiakaspalvelustaan niin huonot kokemukset, etten enää boksia tilaisi.

Miten ulkomaisia kauneusboxeja tilataan? Opas aloittelijalle :)
Tässä parin vuoden takainen postaus aiheesta! Voisin kyllä päivittää tämän ja kirjoitella piakkoin uuden version. Mutta kaikkihan lähtee tosiaan liikkeelle siitä, että jenkkibokseja tilatessa on oltava osoite siellä Jenkeissä ja sen saa ilmaiseksi esimerkiksi Planet Expressiltä. Paketit tilataan osoitteeseen, jonka PE sinulle antaa ja he ilmoittavat, kun paketti saapuu heille. Sen jälkeen käyt lähettämässä paketin PE:n varastolta edelleen Suomeen. Tilaaminen on oikeasti ihan yksinkertaista, mutta voisin tosiaan päivittää kyseisen postauksen vastaamaan paremmin nykyistä tilannetta :)

Kumpi vai kampi, jos joutuisit lopettamaan toisen tilaamisen olisiko se Ipsy Plus vai Boxycharm?
- Tää on se ikuisuuskysymys, kun munhan piti laittaa vuodenvaihteessa jompikumpi tauolle, mutta enhän mä sitä ikinä tehnyt! Tammikuun lopussa mulla loppuu vanhempainvapaa ja alkaa hoitovapaa, jolloin tulot pienenee sen verran paljon, että joudun todennäköisesti luopumaan toisesta boksista. Tällä hetkellä lopettaisin Boxycharmin, sillä Ipsy Plussaan pääsee enemmän vaikuttamaan ja niiden sisällöt ovat muutenkin lähiaikoina olleet parempia. Puolen vuoden päästä tilanne voi taas olla täysin eri.

Muut asiat:

Mikä sut yllätti eniten äitiydessä tai vauvoissa?
- Se ettei vauvat nuku! Muutama viikko sitten juuri juttelin yhden ystäväni kanssa, joka sai alkukesästä oman esikoisensa ja molemmat oltiin sitä mieltä, että joku on huijannut meitä uskotellen, että vauvat nukkuu. Pyhpah. Tai nukkuu munkin vauvani - sylissä. Nojoo toki tämäkin on hyvin vauvakohtaista ja saatiin meilläkin jo nauttia mukavista yöunista ennen hulinoita, mutta päivisin meillä on nukkuminen aina ollut vaikeaa ja päiväunet on kerrallaan kestäneet korkeintaan sen yhden unisyklin eli 45 minuuttia, jos vauva ei nuku sylissä. En siis toki olettanutkaan, että vastasyntynyt nukkuisi kokonaisia öitä heräämättä, mutta ehkä olisin odottanut, että ne päiväunet olisivat edes joskus vähän pitempiä. Toiset vauvathan sitten nukkuvat oikeinkin hyvin sekä päivisin että öisin, eli eipä tätäkään voi yleistää suuntaan tai toiseen.

Äitiydessä mua yllätti eniten se, kuinka voimakkaana ne äidinvaistot olivat itselläni jo heti vauvan syntymän jälkeen. Mä jouduin tosiaan alle viikko synnytyksestä takaisin sairaalaan, jossa mulle tehtiin nukutuksessa pieni operaatio. Herättyäni aloin ensimmäisenä itkemään hysteerisenä ja kyselin missä mun vauvani on. Vauva siis odotti turvallisesti mieheni kanssa heräämössä, eikä hänellä ollut mitään hätää, mutta itse tajusin nukutuksesta herätessäni ilmeisesti tasan sen, ettei vauva ole mun luonani. Tämän jälkeen kyselin kuulemma heräämössä useita kertoja putkeen, että onko vauvalla nälkä ja onko hän syönyt. Muistan tästä tasan sen, kun hoitaja sanoi miehelleni, että olen hieman tokkurassa vielä anestesian takia enkä muista mitä olen juuri kysynyt, vaikka joka kerta mulle kiltisti vastattiin. 

Miten sun synnytys meni? Voisitko kuvitella kirjoittavasi synnytyskertomusta?
- Synnytys oli pitkä eikä ihan sieltä helpoimmasta päästä, vaikka toki mulla ei vertailukohtia olekaan, kun sain vasta esikoiseni. Mulla meni lapsivedet perjantaina, la-su yönä pääsin synnytyssaliin ja maanantaina aamulla vauva syntyi, eli suhteellisen pitkään siinä kesti. Mä olen itse asiassa kirjoittanut ylös synnytyskertomuksen, voisin sen jopa julkaistakin ehkä täällä blogissa!

Ollapa vielä nuori ja nätti! Meillä ei oo vuosiin enää edes ollut näitä valkoisia työasuja.

Jos lähtisit opiskelemaan uutta ammattia, niin mikä ala sinua kiinnostaisi eniten?
- Nyt on paha! En ole enää vuosiin miettinyt mitään alanvaihtoa tai muuta ammattia, vaikken missään unelma-ammatissani näin labrahoitajana olekaan. Sinänsä se on sääli, että sitä on jotenkin turtunut ja ns. tyytynyt kohtaloonsa, kun mahdollisuuksia kuitenkin olisi opiskella vaikka ja mitä. Lääkäriksi mä olisin joskus halunnut, mutta toisaalta jos uutta ammattia lähtisin hankkimaan, pysyttelisin visusti erossa terveydenhuollosta. Palkkaus ainakin saisi olla kunnossa ja vähän eri luokkaa kuin nykyinen, oli ala sitten mikä tahansa. En tähän osaa valitettavasti vastata, vaikka olen koittanut vastausta miettiä lukuisia kertoja kysymyksen nähtyäni.

Mikä bloggaamisessa on parasta?
- Vuorovaikutus lukijoiden kanssa! Jos en postauksiini saisi ikinä kommentteja, en tätä jaksaisi tehdä. On parasta saada jakaa omia ajatuksia ensin postauksen muodossa, kuulla sitten lukijoiden mietteitä ja taas reagoida niihin. Samaa vastavuoroisuutta on sitten toki myös se, että jätän itse kommenttia lukemiini postauksiin ja käyn myöhemmin lukemassa mitä olen saanut vastaukseksi.

Miten saat pidettyä postaustahdin ja kiinnostuksen blogin kirjoittamiseen? Onko tullut välillä oloa, ettei inspiroisi kirjoitella?
- Ehdottomasti välillä tulee kausia, kun postaaminen ei niin kiinnostaisi eikä aiheitakaan tunnu löytyvän. Yleensä ne ovat kuitenkin hyvin lyhyitä aikajaksoja ja lopulta innostus taas palaa entistä kovempana! Mulla on nyt vuoden verran ollut aika vakiintuneena tämä kolme postausta/viikko tahti postauksissa, ja olen tämän kokenut itselleni sopivaksi. Aiemminhan kirjoittelin joka toinen päivä, jolloin viikkoon saattoi mahtua neljäkin postausta, mutta siihen en tällä hetkellä pystyisi. Tietyt joka kuukausi ilmestyvät postaukset, kuten kuukauden loppuneet, suosikit ja kauneusboksipostaukset rytmittävät osaltaan postaustahtia. Muut postausideat syntyvät sitten milloin mistäkin, uusista ostoksista, mielenkiintoisista haasteista tai aiheista joista haluan kertoa mielipiteeni, vanhempienkin tuotteiden arvioinneista ym. Aiemmin kun pr-tuotteita tuli vähän väliä, sai niistä mukavasti aina lisämaustetta blogiin. Myönnän ihan suoraan, että postausaiheita on nykyään vaikeampi keksiä, kun tuotteita ei samalla tavalla tule, enkä halua/pysty ostamaan koko ajan itse uutta testattavaa. Kiinnostuksen saan pysymään yllä yksinkertaisesti sillä, että kosmetiikka kiinnostaa ja kirjoittaminen on aina ollut mulle todella mieluista!

Mistä saat ideoita blogipostauksiisi?
- Yllä tähän jo aika pitkälti vastailinkin, eli tietyt postaukset ilmestyvät kuukausittain, kuten kuukauden suosikit ja loppuneet. Loput ideat tulevat käytössä olevista tuotteista, uusista ostoksista, "päivänpolttavista puheenaiheista", jos lähden kirjoittamaan syvällisempiä postauksia ja milloin mistäkin.

Onko koskaan ollut olo, että haluaisit lopettaa bloggaamista?
- En ole koskaan vakavissani harkinnut bloggaamisen lopettamista, mutta onhan niitä ajanjaksoja ollut, kun kirjoittelu ei ole niin kiinnostanut. Mä itse asiassa pelkäsin koko alkuvuoden ennen lapsen syntymää, että muuttaako vauvan tulo mun ajatusmaailmani bloggaamisestakin täysin, mutta onneksi ei! Tämä on mulle edelleen todella tärkeä harrastus ♥

Oliko sinulla lemmikkejä ja haluaisitko esitellä niitä, muistanko oikein että oli kissoja?
- Joo kaksi kissaa löytyy! 14-vuotias Nipsu ja 12-vuotias Nemo. Nipsu on ihana mustavalkoinen fiksu poika, joka rakastaa mua, mutta ei aina niin välitä muista ihmisistä. Nipsu on tavallaan sellainen oman tiensä kulkija ja hyvin määrätietoinen ja itsepäinenkin, mutta tykkää myös makoilla aina mun lähelläni ja rakastaa rapsutuksia, harjaamista ja käsien nuolemista. Nemo taas on ihana hömelö poika, joka ei osaa tehdä kenellekään mitään pahaa. Ruoka on hyvin lähellä Nemon sydäntä ja hän pitääkin huolen siitä, etten mä vahingossakaan unohda ruokkia heitä. Nemo on todella hellyydenkipeä ja rakastaisi vaan olla sylissä.

Millaisia kirjoja luet ja millaista musiikkia kuuntelet?
- Tällä hetkellä luen pääasiassa dekkareita ja ne ovat olleet aina suosiossani. Rakastan myös esimerkiksi Jane Austenin teoksia. Musiikissa olen aika kaikkiruokainen, poislukien rap ja todella raskas musiikki. Pop, rock, edm jne. menee. Ysärimusiikkiin olen ihastunut, kun mies kuuntelee paljon sitä!

Lempivärisi vaatteissa?
- Jos pitää sanoa vain yksi niin musta. Toki mä aika harvoin pukeudun mihinkään täysmustaan asukokonaisuuteen, mutta musta on aina varma valinta vaatteissa.

Mikä on lempikirjasi?
- Kaikkien aikojen suosikki on varmaan Tolkienin Taru Sormusten Herrasta, jonka olen lukenut ties kuinka monet kerrat.

Mikä on lempiruokasi?
- Tortilla kelpaa aina ja tykkään, kun niihin voi laittaa täytteeksi lähes mitä vain.

Paras keino rentoutua?
- Rauhallinen koti-ilta hyvän ruoan/herkkujen ja ehkä viinilasillisen kanssa. Nyt näin vauva-arkena paras keino rentoutua on ehdottomasti ne hetket, kun saa vauvan hetkeksi jonkun toisen hoivaan eikä tarvitse huolehtia tai kantaa murhetta hänen tarpeistaan vaikka sitten vaan tuntiin. Vauvan kanssa sitä kuitenkin on koko ajan oltava valmiudessa toimimaan, jos tarve niin vaatii.

Mihin uskot?
- Sanotaanko näin tylsästi uskovani siihen, että asioilla on tapana järjestyä. Meillä tuntuu mieheni kanssa molemmilla olevan siitä vähän huono tuuri, että yleensä aika monet asiat täytyy tehdä monen mutkan/vastoinkäymisen kautta eikä mikään mene koskaan alusta loppuun kuten pitäisi, mutta lopulta kaikki päättyy kuitenkin hyvin. Tai no, toki sitä on tapahtunut elämässä paljon ikäviäkin asioita, menetyksiä yms. mutta ne kuuluvat elämään ja niidenkin kanssa oppii aikanaan elämään, vaikkei niistä koskaan ehkä täysin pääsisikään yli.

Tuliko uutta tietoa musta tai onko teillä mielipidettä johonkin saamaani kysymykseen? :)

14 kommenttia:

 1. Ihana kun sä jaksat ja ehdit blogata <3 3 postausta viikossa on jo tosi hyvä tahti, itse yritän postata 3 päivän välein, se sopii mulle hyvin :) välillä on vaikea keksiä postausaiheita mutta sitten niitä tulee yhtäaikaa monta mieleen! Ihanat kisut ja sinähän olet vielä nuori ja niin nätti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun sä jaksat aina kommentoida mun juttujani, kiitos siitä ja kehuista<3 :) Jep, just noinhan se menee! Yhtäkkiä tulee mieleen useampi postausidea ja jonkin ajan päästä taas pitää oikein miettimällä miettiä mistä kirjoittaisi :D

   Poista
 2. Noista ammattihaaveista: Oletko ikinä harkinnut lääketeollisuutta? Varmaan tuolla koulutuksella löytyisi jotakin ja palkkakin luultavimmin olisi paljon parempi + työehdot ja edut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisesti sanottuna enpä juuri, mutta viime aikoina kun eräs ystäväkin samalla koulutuksella on kertonut katsoneensa nimenomaan työpaikkoja terveydenhuoltoalan ulkopuolelta, olen alkanut itsekin miettiä sitä mahdollisuutta. Tossakin toki varmasti auttaisi, jos olisin opiskeluaikoina erikoistunut kliiniseen kemiaan tai solu- ja molekyylibiologiaan ja itsehän erikoistuin kliiniseen fysiologiaan ja neurofysiologiaan. Mutta täytyy pitää ovet ja ajatukset avoinna tonkin suhteen!

   Poista
  2. No CRAn hommiin ainakin luulisi pääsevän. On myös in-house CRAita, jotka eivät joudu reissaamaan.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Clinical_research_associate

   Peruskursseja löytyy tietty netistä, tässä yksi: https://ccrps.org/clinical-research-blog/cra-training

   Hyvä englannin taito on tietty edellytys, koska englanti on alan kieli.

   Poista
  3. Kiitos! Täytyy tutustua näihin tarkemmin :)

   Poista
 3. Kivoja vastauksia. Ihanat kisut <3 Mulla myös välllä ongelmia inspiraation kanssa, välillä on 6 postausta ajastettuna ja joskus ei mitään :D Toivon nyt todella, että taas kohta keksisin jotain mistä kirjottaa tai muuten on tosi hiljasta blogissa! Muutenkin tässä kivasti oppi taas tuntemaan hieman lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kuulostaa niin tutulta, välillä on oikeen ylitarjontaa postauksista ja joskus joutuu tuskastelemaan, kun ei tunnu olevan mitään kirjoitettavaa! Toivottavasti sulle tulee mieleen jotain kivoja ideoita<3 Tosin lukijat varmasti jaksavat odottaakin, että siitä ei kannata kantaa murhetta :)

   Poista
 4. Kiva, kun vastailit näihin kysymyksiin.
  Minulle uutena tietona taisi tulla nuo kissat, ja oli kiva lukea esittelyt niistä.
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on tosiaan aika vähän esillä mun blogissa/somessa! Joskus vuosia sitten taisin niistä vähän enemmänkin höpötellä silloin tällöin, mutta nyt se on jäänyt.

   Poista
 5. Ihana palata pitkästä aikaa lukemaan vähän postauksiasi <3 Ja siis mielenkiinnolla luin nuita kosmetiikka ja äitiys/vauva kohtia, sillä itsekin on ns kokenut vastikään tuon ja mua pelotti se, ettei esim meikkailuille ole enää niin paljon aikaa kuin yleensä. No mulla oli toki koronat ja kaikki silloin vauva-arkena päällä, niin ei sitä kauheesti tarvinnutkaan meikata, kun ei päästy mihinkään, mut siis u know... :'D Ehkä myös jaksaminen on ollut heikompaa meikkauksen suhteen, etenkin nyt kun eletään täällä vähän niitä ns ruuhkavuosia.

  Ja joo, vauvat ei nuku!! Synnytyskertomusta olisi kiva lukea, jos et oo siis vielä sitä julkaissut :) Vilkuilin jo sun julkaistuja postauksia ja vielä en ainakaan nähnyt, että oisit sen julkaissut, mut menen vähän lueskelemaan lisää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana saada sulta taas kommenttia<3 Joo kieltämättä se meikkaaminen ei ihan etusijalla enää ole ollut pienen vauvan kanssa, mutta toisaalta mun mielestä on ihana saada ottaa se oma hetki itselle ja laittaa naama kivan näköiseksi! Se piristää kuitenkin jo tosi paljon, kun saa laittautua :)

   Joo vielä en ole synnytyskertomusta julkaissut, mutta katsotaan josko laittaisin sen vielä tänään tulemaan! Lähiaikoina joka tapauksessa :)

   Poista
 6. Olipas kiva taas lukea sun vastauksia lukijoiden kysymyksiin! :) Luin itseasiassa sun blogipostauksia jo jokunen viikko sitten kännykällä, mutta piti vielä palata kommentoimaan koneella :D

  Mulla on jo useampi vuosi sitten muuttunut suhtautuminen kosmetiikkaan siihen suuntaan, että se ei tunnu yhtä merkitykselliseltä kuin ennen, vaikka laittautumisesta pidänkin. Raskaus vahvisti tätä fiilistä. Mutta sitten kun vauva syntyi, löytyi uusi innostus kosmetiikkaa kohtaan. Halusin ottaa jokisesta päivästä pienen hetken siihen, että laittaudun, vaikka en olisi edes poistunut kotoa. Meillä oli vauvan kanssa melko rankka alku ja itselleni tuli parempi fiilis siitä, kun tein edes kevyen meikin. Vauvalle sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä, että miltä äiti näyttää. Mutta olisin itse tuntenut oloni entistä kurjemmaksi, jos en olisi ehostautunut ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä myös toinen, joka ei osaa kommentoida puhelimella kuin ihan ääritapauksissa :D

   Mulla on samaan suuntaan ajatusmaailma mennyt pikkuhiljaa koko ajan. Muistan kuinka joskus kauan sitten jo mainitsit, ettet missään tapauksessa halua enää mitään älyttömän suurta meikkikokoelmaa ja itsehän taisin silloin vielä himoita niitä Jenkkitubettajien videoissa nähtyjä kokoelmia :'D Enää en todellakaan moista haluaisi. Ihanaa että meikkaaminen toi sulle pientä piristystä arjen keskelle<3 Mä en itse ole jaksanut joka päivä meikata, mutta jotenkin ne muutamat kerrat viikossa kun meikkiä tulee laitettua, on sitten sitäkin ihanampia!

   Poista

Kiitos kommentista!