sunnuntai 21. elokuuta 2022

Testissä Aceology kasvonaamiot

Kauneusboksien mukana tulee aika useinkin itselleni vähän vieraampien brändien tuotteita, ja hiljattain olen saanut niistä itselleni kaksi kappaletta Aceologyn kasvonaamioita. Mä rakastan kasvonaamioita, mutta harmillisesti niille ei tällä hetkellä kiireisen vauva-arjen keskellä ole ihan niin paljon aikaa kuin aiemmin. Normaalisti pyrin käyttämään kasvonaamioita pari kertaa viikossa, mutta nyt saa olla tyytyväinen, jos ehtii edes kerran viikossa sellaisen laittaa. Kuiva iho vaatii toki paljon nimenomaan kosteuttavia naamioita, mutta tällä hetkellä hormonimuutokset saavat aikaan sen, että ihoni puskee välillä rajustikin epäpuhtauksia, jolloin myös puhdistavat naamiot ovat paikallaan.

Aceologylta omistan kaksi kasvonaamiota - Brightening Treatment Maskin sekä Detoxifying Treatment Maskin, jotka sopivat myös loistavasti käytettäväksi yhdessä multimaskingin tavoin. Multimasking tulisi suosituksi jo useampi vuosi sitten, mutta rehellisesti sanottuna en ole sitä itse juuri koskaan harrastanut. Näiden kahden naamion kanssa olen sitä kuitenkin innostunut kokeilemaan! Aceology on australialainen brändi eikä tuotteita taida saada Suomeen kovinkaan helposti, mutta halusin silti kirjoitella näistä mielipiteeni teille. Naamiot ovat melko arvokkaita, sillä yksi 65 ml tuubi maksaa lähemmäs 50 euroa. Miten naamiot itselläni toimivat ja ovatko ne hintansa arvoisia?

Aceology Detoxifying Treatment Mask on hiiltä ja savea sisältävä ihoa puhdistava ja kirkastava peel-off naamio. Naamion tulisi kuoria ihoa ja puhdistaa ihohuokoset tehokkaasti samalla, kun naamion sisältämät kasviuutteet kirkastavat ja tasapainottavat ihoa. Naamion vaikutusajaksi sanotaan 30 minuuttia ja sen se melkeinpä vaatii, jotta ohutkin kerros on täysin kuivunut iholle ja sen saa vedettyä kasvoilta pois. Tämä ei missään tapauksessa ole tehokkain tai puhdistavin naamio, jota olen käyttänyt. Naamio kyllä saa ihon tuntumaan ja näyttämään puhtaammalta, mutta esimerkiksi mustapäihin tämä ei omalla ihollani toimi. Pystyn huoletta käyttämään tätä kauttaaltaan kasvoillani, joten naamio ei ole lainkaan kuivattava, mistä totta kai iso plussa. Olisin ehkä toivonut, että näinkin hintava naamio olisi sitten ollut selkeästi hieman tehokkaampi, vaikka saan toki tälläkin jonkinlaisia tuloksia aikaan. Toisaalta taas pitää ajatella, että on tavallaan vain etu, ettei naamio ole turhan tujua, sillä varsinkaan herkempi iho varmasti nimenomaan kiittää, kun naamio ei ole turhan voimakas.

Aceology Brightening Treatment taas on väsynyttä ihoa kirkastava, tasoittava ja hellävaraisesti kuoriva peel-off naamio. Naamio sisältää mm. niasiiniamidia, salisyylihappoa sekä monia erilaisia kasviuutteita, joiden pitoisuus Incistä päätellen on tosin tuotteessa harmillisen pieni. Tämänkin naamion kanssa saa odotella tovin jos toisenkin, jotta se kuivahtaa iholle täysin. Kuivuttuaan se lähtee kyllä helposti yhtenä riekaleena pois kasvoilta eikä murustu kuten osa peel-off naamioista. Naamio itsessään on kauniin kimaltavaa, mutten varsinaisesti ole huomannut tämän juurikaan ihoani kirkastavan tai tekevän sille oikeastaan juuri mitään muutakaan. Iho jää kyllä sileämmäksi, eli jonkin verran tämä varmasti kuorii ja vie revittäessä mennessään mm. niitä kuolleita ihosoluja. En kuitenkaan koe saavani tämän naamion kanssa samanlaista hyötyä iholleni kuin joidenkin muiden kirkastavien naamioiden kanssa.

Olen käyttänyt näitä kahta naamiota muutaman kerran yhtä aikaa multimaskingtyylillä. Tällöin levitän T-alueelle eli otsaan, nenään ja leukaan puhdistavampaa Detoxifying Treatmentia ja muualle kasvoja sitten Brightening Treatmentia. Rehellisesti sanottuna naamiot eivät mielestäni ole hintansa arvoisia ja käytänkin näitä lähinnä sen takia, että haluan käyttää tuotteet loppuun kun olen ne kerran avannut. En sano kumpaakaan välttämättä huonoksi, mutta suosin muutenkin mieluummin poispestäviä naamioita kuin peel-offeja, joten ehkä en senkään takia osaa antaa näille niin suurta arvoa kuin ne ehkä ansaitsisivat. Detoxifying Treatment on näistä kahdesta itselleni mieluisampi, mutta sitäkään tuskin tulee ikävä, kun tuubi joskus tyhjenee. Kumpikaan naamioista ei oikein vakuuttanut - valitettavasti.

Käytättekö te mieluummin peel-off naamioita vai "perinteisiä" poispestäviä kasvonaamioita? :)

12 kommenttia:

 1. Mulla taitaa olla tuo detoxnaamio. Harmi jos ei ole hirmu hyvä, luulis kyllä tuolla hinnalla saavan huippuhyvän naamion ;) detoxmaskit on kyllä muutoin suosikkejani, puhdistavat aina kuivattamatta ihoa liiaksi. Tykkään käyttää naamioita pari kertaa viikossa, joskus useamminkin jos iho tuntuu tukkoisalta kuten kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis jos vaikka siihen sunkin kehumaan Espan detoxnaamioon vertaa niin tää ei ole lainkaan samalla tasolla :D Tai siis mun mielestä. Toki vaikuttaa varmasti sekin, että tää Aceology on peel-off naamio ja se ei. Mäkin mieluusti käyttäisin varsinkn kesällä naamioita useamman kerran viikossa ja ehkäpä siihen taas piakkoin on mullakin mahdollisuus!

   Poista
 2. Kirjoitus näistä oli myös kiinnostava. Nämä maskit on niin arvokkaita, etten koskaan ostaisi niitä omalla rahalla. Rakastan savimaskeja, mutta vihaan peel off -maskeja sillä ne ei vaan sovi mun kuivalle iholle (naama helahtaa punaseksi kun alkaa semmosta irrottelemaan..). Jos tuo toinen maski lähtee tosiaan pehmeämmin irti repeämättä irroittamisen välissä, se voisi olla mulle sopivampi maski. Usein käytän semmosia poispestäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullakin on kasvonaamioiden kanssa kyllä kipuraja paljon alempana, jos sitten ei oikeasti löydy joku niin älyttömän hyvä tuote, että se tekee iholle ihmeitä :D Elemiksen yksi naamio on lähemmäs ton 50 euroa ja sen kyllä haluaisin ostaa uudelleen.. Joo peel-offit saattaa monesti olla turhan tujuja, jos ne tarttuu kovin tiukasti ihoon kiinni :/ Näissä ehkä huomasi sen laadun juurikin siinä, ettei nää napanneet niin supertiukasti ainakaan omaan ihoon kiinni.

   Poista
 3. Taidan tykätä pestävistä ja jätettävistä naamioista enemmän. Peel-offien teho on ollut vaihtelevaa.
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Peel-offit ovat välillä turhan tehottomia, välillä ne taas tarttuvat ihan liian tiukasti ihoon kiinni. Toki eroja on paljon poispestävissäkin, mutta ne ovat jo käyttökokemuksen perusteella itselleni mieluisampia :)

   Poista
 4. Kiinnostava postaus! Mulla on tuo detox-naamio odottelemassa kaapissa. Harmi että se ei ole tuon tehokkaampi kun vaikutusaikakin vielä noin pitkä. Itse olen ehdottomasti perinteisten naamioiden ystävä, harvemmin olen nähnyt peel-off-naamioilla merkittäviä vaikutuksia. Ja perinteinen naamio tuntuu mukavammalta käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se toimisi sulla paremmin kuin mulla! Mulla sama, että käyttökokemus perinteisten, poishuuhdeltavien naamioiden kohdalla on ehdottomasti mieluisampi. Peel-offejakin on silti joskus kiva käyttää :)

   Poista
 5. Molempia. Peel-off on välillä kiva ja jää ihanan pehmeäksi kasvot. Tosin en ole sellaista löytänyt joka oikeasti nappaisi ne mustapäät mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on joo monesti mukana se kuoriva vaikutus, mikä jättää ihon pehmoiseksi :) Harvassa varmaan taitaa olla tollaset aineet, tai jos onkin olemassa niin sitten ne on omaan makuun ihan liian tujuja ja kuivattavia :D

   Poista
 6. Kyllä mä peel-off maskeista ennen tykkäsin enemmän, mutta jotenkin se mun vakkari meni yhtäkkiä tosi tehottoman oloiseksi, niin oon nyt käyttänyt enemmän pois pestäviä :D Tuntuu, että sien koostumus muuttui, kai ovat sitä siis muuttaneet jotenkin... Voisihan sitä antaa jollekin muulle peel off maskille mahdollisuuden, mutta en vaan jostain syystä uskalla, jos on taas tehoton - toki ei saa olla liian tujukaan :D

  Mun kasvonaamioiden käyttö on vähentynyt ihan liikaa lapsen saatua, hittovieköön ihan hävettää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on tylsää, jos hyviä tuotteita mennään muuttamaan eikä ne sen jälkeen enää vastaa sitä samaa, mitä ne aiemmin oli :/ Toki oman ihonkin tarpeet saattaa muuttua ajan kanssa, mutta toi nyt on aika selkee homma, jos siinä on koostumuskin muuttunut :D Toivottavasti löytäisit vielä uuden lempparinaamion, ja myös sitä aikaa käyttää niitä<3

   Poista

Kiitos kommentista!