tiistai 9. elokuuta 2022

Meikki 20 tuotteella!

Vähän aikaa sitten tehtiin blogissa meikkiä vain viidellä tuotteella ja teidän pyynnöstänne nyt olisi luvassa meikki, jossa käytän jopa 20 eri tuotetta. Mä tosiaan mainitisin kyseisessä postauksessa, että ns. tavalliseen meikkiin mulla kuuluu se parisenkymmentä eri tuotetta, mikä varmasti on monille ihan valtava määrä. Itse olen kuitenkin tällä tuotemäärällä tehnyt meikin jo usean vuoden ajan, joten tähän ei mulla työaamuisinkaan kulu kuin ihan max. 20 minuuttia - yleensä vähemmän. Toki aikaa menee enemmän, mikäli sitä vain on, ja esimerkiksi luomivärien käyttö on itselläni selkeästi monipuolisempaa, mikäli ei ole kiire mihinkään. Tuotemäärä ei tästä juuri muutu, oli kyse sitten tavallisesta arkimeikistä tai juhlavammasta meikistä. Valitut tuotteet saattavat muuttua ja lisäksi liitän monesti vielä irtoripset, mutta se parisenkymmentä tuotetta mulla kuluu siis meikkiin aina. Poikkeuksena tosiaan nyt ne pikaiset alle kymmenen tuotteen meikit, joista sain inspiraation kirjoitella sen postauksen meikistä vain viidellä tuotteella.

Mitä kaikkea 20 meikkituotteeseen sitten sisältyy?

Meikin teko alkaa primerilla, jonka valitsen pitkälti fiiliksen mukaan. Joskus saatan lisätä yhtä primeria T-alueelle ja toista esimerkiksi poskille, mutta lähes aina mennään vain yhden primerin kanssa. Primerin jälkeen levitän meikkivoiteen kasvoilleni joko meikkisienen tai -siveltimen kanssa. Joka tapauksessa käyn kasvot aina kostean meikkisienen kanssa läpi meikkivoiteen levitettyäni, jotta se on varmasti levittynyt tasaisesti eikä siveltimestä ole esimerkiksi jäänyt kasvoille juovia. Seuraavaksi lisään peiteainetta vähintään silmien alle piilottaakseni tummuuden niiden alta sekä nenänvarteen ja leukaan. Mikäli mulla on kasvoissa näkyviä epäpuhtauksia, peitän toki myös ne. Peiteaineen taputtelen paikoilleen kostean meikkisienen kanssa.

Mikäli en käytä muita voidemaisia tuotteita (kuten highlighter tai poskipuna), lisään kasvoilleni seuraavaksi irtopuuteria. Olen aiemmin ollut varsinainen irtopuuterin suurkuluttaja, mutta nykyään käytän sitä selkeästi maltillisemmin. Tämä johtuu mm. viimeistelypuuterin päivittäisestä käytöstä, enkä tiedä tarvitsisinko koko irtopuuteria enää kuin ehkä silmien alle. Irtopuuterin jälkeen nappaan jonkin mattaisan varjostussävyn, joka monesti on itselläni ihan vaan mattainen aurinkopuuteri riittävän viileässä sävyssä tai sitten kuvassa oleva essencen varjostussävy. Varjostukset teen nenään, leukaan, poskiluiden alle ja otsaan. Seuraavaksi lisään poskille poskipunan.

Poskipunan jälkeen sipaisen kasvoilleni kauttaaltaan viimeistelypuuteria, jolla saa ihanasti pientä hehkua kasvoille. Viimeistelypuuteri on itselleni vielä melko tuore juttu, ja kuten edellä jo mainitsin, olen sen ansiosta saanut aika hyvin vähennettyä irtopuuterin käyttöä. Lisään sen jälkeen highlighteria kasvojen korkeimmille kohdille ja näin kesäisin monesti tulee sipaistua vielä shimmeristä aurinkopuuteria kasvoille. Bronzer ei kuitenkaan ole itselleni pakollinen tuote enkä sitä yleensä käytä kuin kesäisin, joten tälle löytyy ihan listan loppupuolelta vaihtoehtoinen tuote, jotta se 20 tuotetta tulee täyteen!

Meikkipohjan valmistuttua on aika meikata kulmat, joiden kanssa käytän kolmea eri tuotetta. Ensin rajaan kulmani kulmakynän kanssa ja väritän kulmien häntäosan sen kanssa. Seuraavaksi nappaan puuterisen kulmavärin, jota lisään kulmiini, ja lopulta sipaisen päälle vielä kulmageeliä. Töihin arkimeikkiä tehdessäni jokainen sekunti on tärkeä, joten kulmageelin lisääminen jää itselläni monesti siihen vaiheeseen, kun odottelen eyelinerien kuivumista ennen ripsien taivuttamista. 

Silmämeikin teko alkaa aina luomien pohjustamisella eli luomiväriprimerin lisäämisellä. Mun luomeni eivät rasvoitu kovinkaan herkästi, joten periaatteessa en primeria luomillani aina tarvitsisi, mutta siitä on myös tullut itselleni tapa. Kiinnitän primerin aina vaalean luomivärin kanssa, jonka jälkeen valtisen luomivärit muuhun meikkiin. Käytän lähes poikkeuksetta liikkuvalla luomella shimmeristä luomiväriä ja sitä varten lisään liikkuvalle luomelle vielä pienen määrän glitterprimeria, joka pitää shimmersävyt paikoillaan ja saa niiden pigmentin kunnolla esille.

Kun silmämeikki on luomivärien osalta valmis, rajaan silmäni nestemäisen eyelinerin kanssa. Kissarajaukset ovat vähän kuin mun tavaramerkkini, enkä niistä osaa luopua. Seuraavaksi odottelen hetken aikaa rajausten kuivumista (tässä kohtaa lisäilen sen kulmageelin monesti) ja taivutan sen jälkeen ripset. Ripsien taivuttamisen jälkeen sudin ripsiini ripsiprimeria ja sen jälkeen vielä ripsiväriä. Tässä toki poikkeuksen tekee vedenkestävä ripsiväri, jonka kanssa en primeria yleensä käytä.

Huulimeikkiä varten lisään huulipunaa tai -kiiltoa. Huultenrajauskynä on käytössä mulla toisinaan, mikäli meikkaan huulet tummalla sävyllä tai muuten sellaisella huulipunalla, jonka pysyvyyteen en voi luottaa ilman rajausta. Huultenrajauskynä on se bronzerin kohdalla toinen mainitsemani "vaihtoehtoinen" tuote, jotta 20 tuotetta saadaan täyteen. Mikäli käytössä on molemmat, nousee meikkituotteiden määrä siis jo 21 tuotteeseen! Lopulta suihkin valmiin meikin päälle vielä meikinkiinnityssuihketta. Todellisuudessa työmeikkiä tehdessäni lisään huulipunan vasta juuri ennen töihin lähtöä, jolloin meikinkiinnityssuihke on tullut suihkittua kasvoille jo aiemmin ja olen siinä välissä jo pukenut, syönyt ja tehnyt muut aamutoimeni.

Saatteko te meikkiinne sisällytettyä 20 eri tuotetta? :)

14 kommenttia:

 1. Mie saan nippanappa juhlameikkiin sen 20 tosin olen laiskistunut niin tässä iän, koronan ja etäilyn myötä, että saattaa juhliinkin tulla lähdettyä sillä viidellä tuotteella. Meikkivoide on jäänyt jo iät ajat sitten ja nykyään ripsarikin tuntuu vaivalloiselta kun ripset kasvaa minne sattuu ja avattuna on ollut hitaasti kuivuva ripsari enkä jaksa odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkivoide oli joskus itselleni ihan pakollinen tuote enkä olisi voinut kuvitellakaan tekeväni meikkiä ilman sitä, mutta nykyään sekin onnistuu :) Toi on kyllä tylsä, jos ripsiväri ei käyttäydy ihan siten kuin haluaisi ja kuivumisessa kestää :/ Josko seuraavaksi jonain päivänä käyttöön pääsevä ripsari olisi parempi sulle!

   Poista
 2. Mielenkiintoiset tuotteet tässä ja ihana nähdä tämä paletti meikissä! En oikein tiedä saisinko mitenkään näin monta, ehkä 15 tuotetta maksimissaan.. Pitäis joskus vaikka laskea mitä kaikkea käyttää ja vaikka kuvata taas joku meikki blogiin. Ei ole tullut hetkeen kuvattua mitään meikkejäkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä tollanen postaus, olisi kiva nähdä paljonko sulla tällä hetkellä menee tuotteita, kun lähdet meikkiä tekemään<3 :)

   Poista
 3. Koko ajan laskeskelin mukana, ehkä meillä suunnilleen sama määrä menee. Silmien alle käytän ensin kosteuttavaa primeria, sitten neutraloijaa ja sitten peiteainetta. Silmäluomille laitan primerin päälle vielä voidemaisen luomivärin ennen normaalia luomiväriä. Huulia en aina rajaa. En käytä ripsiprimeriä enkä kulmiinkaan kuin yhtä tuotetta. Muuten aikalailla samat rutiinit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa toi sun setti<3 Multa löytyy myös jotain neutraloijia, mutten oo koskaan oikein oppinut niitä käyttämään. Ehkä pitäisi niin saisi helpommin ton sinisyyden silmien alta pois :D

   Poista
 4. Minulla sama systeemi meikin tekoon vaikka oon jo 54 vuotias. Mitä enemmän saan tuotetta menemään ja loppumaan se on hyvä.
  Joskus kun laiskottaa niin sillo laitan vain ne kriittisimmät eli tummat silmänaluset piiloon, rajaus ja ripsiväri, hieman poskipunaa ja huulipuna ihan ehdoton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että meillä on näinkin samanlaiset rutiinit meikatessa! Tosiaan itsekin olen iloinen, jos saan tuotteita loppumaan, vaikka joskus aiemmin pyrinkin jostain syystä säästelemään meikkejäni, etteivät ne vain loppuisi :D Hyvältä kuulostaa toi sun toinenkin setti, toimii varmasti hyvin kiireisimpinä päivinä :)

   Poista
 5. Pitäiskin laskea montako tuotetta mulla menee mun nopeaan työmeikkiin. Lonkalta voisin heittää, että ehkä kymmenkunta. 😅 Kai sitä vois 20 tuotetta saada kasaan, jos oikein yrittäisi. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helposti itsellä tulee toi 20 tuotetta kasaan, toki tossa auttaa jo sekin kun käytän kulmille useampaa tuotetta + kaikki rajaukset, primerit sun muut!

   Poista
 6. Mä en varmaan työaamuna ehtisi mihinkään, jos noin monta tuotetta kuluisi meikkiin :D Tosin sulla varmaan tuloskin on paaaljon parempi kuin mulla!

  Laskin, että normaaliin työmeikkiin käytän n. 4-6 tuotetta. Meillä ei tiimini naiset meikkaa oikeastaan ollenkaan, tai se ei ainakaan yhtään näy, joten erottuisin kyllä porukasta aika tavalla, jos enemmän meikkiä laittaisin. Tai taidan jo tuollakin arsenaalilla erottua muista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon vuosia ja vuosia tehnyt meikin aamuisin samalla tavalla ja se sujuu vähän kuin automaattisesti :D Kaikki on meikkipöydällä samalla paikalla aina, joten ei mee sekuntiakaan ylimääräistä minkään tuotteen etsimiseen tms. Tää on tarkkaan mietittyä puuhaa!

   Mä voisin veikata, että just tollanen 4-6 tuotetta on aika perus, mitä naiset työmeikkeihinsä käyttää :) Meillähän mä erotun työporukasta ihan selkeesti meikeilläni, mutta se on toisaalta aina ollut niin eikä se oo koskaan mua tai ketään mun työkaveria haitannut. Tai ainakaan kukaan ei ole päin naamaa tullut sanomaan, että haittaisi. Ja miksipä haittaisikaan, jokainen tyylillään :)

   Poista
 7. Aika samanlainen kokonaisuus kuin minulla. Jotain pieniä eroja on. Mulla lähes aina nuo kaksi eri primeria. Peiteaineen alle laitan joskus neutraloijan. Puutereita laitan 1-3 riippuen meikistä ja siihen käytetyistä muista tuotteista. Kulmatuotteita minulla yleensä 1-2. Silmien rajaukset teen aika usein luomivärillä. Ripsiprimeria en käytä. Huulet rajaan vain tiettyjen huulimeikkien kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin pitäisi varmaan yrittää enemmän käyttää taas kahta eri primeria niin saisi noita vähemmän käytössä oleviakin kulumaan. Se kun monesti olisi ihan perusteltuakin laittaa kahta eri primeria kasvoille :D Kiva kun kerroit mitä kaikkea sun meikkeihin kuuluu<3 :)

   Poista

Kiitos kommentista!