sunnuntai 7. elokuuta 2022

Garnier Fructis Hair Food Papaya

Jo vuosien ajan ihmiset ovat hehkuttaneet marketeissa myytäviä Garnierin hedelmäisiä hiusnaamioita, ja vihdoin ja viimein sain itsekin ostettua testiin nämä Garnier Fructis Hair Food Papaya tuotteet! Kyseessä on vegaaninen markettikosmetiikan tuotesarja, josta löytyy shampoo, hoitoaine sekä hiusnaamio. Tuotteet saavat tuoksunsa ihanan eksoottisesti papaijasta. Tämä papaijasarjahan on nimenomaan korjavaa ja se on tarkoitettu vaurioituneille hiuksille, jollaiset omatkin hiukseni siis ovat. Papaijasarjan lisäksi myynnissä on myös mm. kaakaovoi-, makadamia-, aloe-, vesimeloni- sekä banaanisarja. Banaanisarjan hiusnaamio taitaa olla se kaikkein hehkutetuin ja sitä haluankin itse ehdottomasti testata seuraavaksi! Banaanisarjahan on tehty kuiville hiuksille, joten voisin uskoa niiden sopivan hyvin myös itselleni, eikä banaanin tuoksukaan varmasti ole hullumpi. 

Garnier Fructis tuotteita myydään marketeissa, Tokmanneilla, Sokoksilla ja monissa eri verkkokaupoissa. Niiden hinnat ovat varsin kohtuulliset ja vaihtelevat ostopaikasta ja tuotteesta riippuen noin 5-8 euron välillä.

Mulla on itselläni pitkät ja vaalennetut hiukset, joissa alkaa tosin enemmän ja enemmän olla omaa tummanruskeaa väriäni. En ole värjännyt hiuksiani yli vuoteen, ja vihdoin ja viimein olen myös päättänyt, etten jatka hiusteni vaalentamista ainakaan tällä erää vaan kasvatan suosiolla oman hiusvärini takaisin. Mullahan lähtee tällä hetkellä ihan älytön määrä hiuksia ja leikkisästi sanoinkin tossa yhtenä päivänä, että jos koirilla on karvanlähtöaika niin mulla on hiustenlähtöaika. Raskauden jälkeenhän siis hormonimuutokset aiheuttavat sen, että jossain vaiheessa hiuksia alkaa lähteä aiempaa enemmän ja mullahan tämä alkoi tapahtua kolme kuukautta synnytyksen jälkeen. Hiuksia ei lähde mitenkään tupottain, mutta koko ajan ja joka puolelta niitä saa olla keräämässä. Pesussa lähtee älytön määrä niitä, harja on koko ajan hiuksia täynnä ja kädellä hiuksia sukiessa tarttuu matkaan aina irtohiuksia. Tämähän johtuu siis puhtaasti siitä, että raskauden aikana hiuksia lähtee vähemmän ja tilanne "korjaantuu" sitten synnytyksen jälkeen, kun estrogeenin määrä elimistössä tippuu. Tiesin tätä odottaa, mutta onhan tämä ihan kamalaa, kun mun hiukset eivät muutenkaan ole olleet mitenkään turhan paksut.. Katsotaan koska tilanne taas normalisoituu, sillä noin kuukauden päivät olen tästä nyt "kärsinyt". 

Miten tämä tuotekolmikko sitten toimi omissa hiuksissani?

Garnier Fructis Hair Food Papaya Shampoo on vaurioituneille hiuksille tarkoitettu korjaava shampoo. Shampoo sisältää papaijauutetta sekä kookosöljyä, ja jopa 96% sen sisällöstä on luonnollista alkuperää. Itse pidän hyvän shampoon kriteerinä sitä, että se pesee hiukseni puhtaiksi jo yhdellä vaahdotuskerralla. Tämä onnistuu siinä helposti ja olinkin oikein positiivisesti yllättynyt shampoon pesutehosta. Vielä enemmän yllätyin kuitenkin siitä, kuinka hellävarainen tämä hiuksilleni on! Shampoo ei kuivata hiuksia tai takuta niitä oikeastaan lainkaan, mutta jälki on joka kerta yhtä puhdasta. Mä olen todennut liian monet markettishampoot joko turhan tehottomiksi tai sitten vähän liiankin tehokkaiksi ja kuivattaviksi itselleni, mutta tämä oli omille hiuksilleni todella, todella hyvä. Ihana papaijan tuoksu kruunaa vielä kokonaisuuden, tälle annan ison suosituksen!
Hinta: noin 5,50 €/350 ml.

Garnier Fructis Hair Food Papaya Conditioner on saman sarjan papaijantuoksuinen hoitoaine. Papaijauutteen ja kookosöljyn lisäksi tästä hoitoaineesta löytyy myös auringonkukkaöljyä ja sisällöstä 98% on luonnollista alkuperää. Tämän on niin ikään tarkoitus korjata ja vahvistaa vaurioituneita hiuksia, eikä hoitoaineeseen ole lisätty silikoneja. Mähän olen monet kerrat sanonut, etten missään nimessä välttele silikoneja hiustenhoitotuotteissa, vaan pikemminkin monesti kaipaan niitä hoitoaineisiin ja hiusnaamioihin. Tämä silikoniton hoitoaine toimi omissa hiuksissani ihan hyvin, mutta kerralla kuluu selkeästi "normaalia" suurempi määrä eikä tällä saa samanlaista superpehmeää ja silkkistä lopputulosta kuin joillain muilla (yleensä silikonipitoisilla) hoitoaineilla. Hoitoaine tekee hiuksista kuitenkin takuttomat, helposti harjattavat ja kauniit. Tällä hetkellä hiukseni kaipaavat myös ehdottomasti niitä silikonisia tuotteita, joten ainoana hoitoaineena en tätä voisi itselläni pitää, mutta silloin tällöin tähän tulee ehdottomasti tartuttua. Hoitoaine ei missään nimessä ole huono ja silikonittomaksi hoitsikaksi sanoisin tämän olevan omalla mittapuullani ja tässä hintaluokassa jopa erittäin hyvä.
Hinta: noin 5,50 €/350 ml.

Garnier Fructis Hair Food Papaya Hair Mask on sarjan korjaava tehohoito hiuksille. Tällä tuotteella on kolme eri käyttötapaa, sillä tätä voi käyttää joko hiusnaamiona, heti pois huuhdeltavana hoitoaineena tai hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Itse ostin tämän nimenomaan hiusnaamioksi ja sellaisena aion tämän siis käyttääkin. Myös tästä silikonittomasta hiusnaamiosta löytyy hoitoaineen tavoin papaijauutetta sekä auringonkukka- ja kookosöljyjä. Naamio on koostumukseltaan miellyttävän paksua ja täyteläistä. Sen vaikutusajaksi sanotaan kolme minuuttia, mutta itse olen pitänyt tätä vielä hieman kauemmin, jotta olen saanut varmasti sen tehoista kaikki irti. Tämä jättää hiukset pehmeämmiksi kuin saman sarjan hoitoaine, mutta tokikaan tästä ei jää samanlaista unelmanpehmeää lopputulosta kuin suosimistani silikonipitoisista hiusnaamioista. Sanoisin tämän olevan hyvän hoitoaineen veroinen, mutta hiusnaamioksi tämä ei ehkä olisi itselleni ihan riittävä pitkässä juoksussa, mikäli käytössä ei olisi myös muita naamioita. Tämä on kuitenkin tuoksultaan ehdottomasti yksi parhaimpia hiusnaamioita, joita olen käyttänyt! 
Hinta: noin 7,00 €/390 ml.

Näistä kolmesta shampoo nousi suosikikseni. Hoitoaine ja hiusnaamiokin olivat mielestäni hyviä ottaen huomioon, että molemmat ovat silikonittomia, mutta shampoo osoittautui erinomaisen hyväksi tuotteeksi. Tämän kolmikon jälkeen haluan ehdottomasti testata ainakin Garnierin banaanisarjan tuotteet, mutta ensin käytän nämä loppuun.

Ovatko nämä Garnier Fructis Hair Food -tuotteet teille tuttuja? Mikä sarja on teille mieluisin? :)

12 kommenttia:

 1. Mie olen tainnut ainakin vesimeloni -sarjasta käyttää kaikki kolme tuotetta, aloesta, banaanista, papayasta ja macadamiasta hiusnaamiot.

  Aloe -sarjan hiusnaamiosta tykkäsin, ihan vaan sen miedon aloe veran tuoksun vuoksi :) Tuo banaani ja vesimeloni on aika karkkisia. Se Goji -naamio kiinnostaa myös, en ole kyllä kaupassa sitä nähnyt (LF:n valikoimassa on ainakin ja notinolla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi naamiot taitaakin olla näiden sarjojen suosituimpia tuotteita, kun monet näyttää testanneen useasta sarjasta juuri niitä :) Aloenaamio sopisi tosi kivasti kesään! Joo Suomessa ei vissiin ihan noita kaikkia myydä, kun bongasin muistaakseni LF:n valikoimista myös kookoksen.

   Poista
 2. Mulla on se banaanimaski nyt käytössä ja tykkään! Mutta kaikki nämä maskit on sellaisia että jos laittaa liikaa tai liian tyveen, ne latistaa tukan ja jatkuvassa käytössä tekevät mun tukan raskaiksi. Muuten kyllä tykkään tehoista, mun tukka tykkää kun osaa oikean annostelun :) tekevät ihmeitä kuivalle, paksulle luonnonkiharalle, ei uskoisi markettikamaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oot oppinut käyttämään noita "oikein" omilla hiuksillasi, jos ja kun ne kerran toimii noin loistavasti sun hiuksissa<3 Täytyykin olla varovainen ja tarkkailla tuleeko mulle tota samaa raskauden tunnetta hiuksiin, jos käytän näitä pitempään putkeen.

   Poista
 3. Pidän erityisesti banaani sarjasta, sen jälkeen hiukset myös tuoksuu ihanilta. Tätä Papayaa en ole uskaltanut ostaa kun olen kuullut tuoksun olevan melko voimakas. Tsemppiä kasvatteluun! Voit myös siirtyä "mun tapaan" pari kertaa vuodessa raidat, se säästää hiuksia myös. Jos haluaa just hiuksiin paksuutta ja tekstuuria voi valita näitä CG sopivia tuotteita joita nämä kaikki taitaa olla. Ei tarvitse aina käyttää ja kyllä pidemmällä käytöllä helposti alkaa tulemaan takkusia. Olisi hyvä että joko shampoo tai hoitoaine sisältäisi silikoneja, näin ainakin itselläni. Kerran muuten testasin sarjan hoitoaineen, mutta totesin, että ostan vaan naamioita tästä sarjasta. Ne on tehokkaampia hiusten kosteutukseen ja sopivat paremmin itselleni :) Banaani on mieluisin ja on tullut kokeiltua myös aloe ja nyt joku uusi hoitoaine myös kaapissa vielä avaamatta, ehkä macadamia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella miten hyvältä noi banskutuotteet tuoksuu! Tykkäsin älyttömästi TBS:n banaanituotteistakin sen tuoksun takia. En osaa sanoa onko tässä papaijassa muita voimakkaampi tuoksu, mutta mä tykkään siitä! Toki täytyy muistaa, että mä en edelleenkään ihan täysin haista normaalisti sen viime vuonna sairastetun koronan jälkeen, joten mua ei kannata uskoa/kuunnella missään, mikä liittyy tuoksujen voimakkuuteen :D Eron tossa hoitoaineen ja naamion tehossa kyllä huomaa aika selkeesti ja itsekin todennäköisesti jätän hoitsikat jatkossa hyllylle, jos en sitten jotain sarjaa innostu testaamaan taas kokonaisena. Shampoita aion kyllä kokeilla myös muissa tuoksuissa!

   Oon miettinyt just tota raidoittamistakin, mutta kierre mulle siitäkin tulisi eikä pari kertaa vuodessa riittäisi itselleni, jotta olisin hiuksiini tyytyväinen, kun oma väri on tositosi tumma mulla. Katsotaan mitä teen kun joskus taas palautuu se ns. normaali arki meille vauvavuoden jälkeen ja on enemmän aikaa (ja ehkä joskus rahaa :D) käydä kampaajalla värjäilemässä hiuksia.

   Poista
 4. Näistä sarjoista olen testannut vain juurikin tuota papaijaa ja siitäkin vain tuota hiusnaamiota. Se on parhaillaan käytössäni. Tykkään siitä tosi paljon <3 Vaihtelen kuitenkin joka pesukerralla tuotteita, joten kokemuksia ei ole säännöllisestä käytöstä. Mutta ainakin tekee hiukseni aina ihanan tuntuisiksi, kun tuota käytän. Haluaisin testata kaikkia noita Garnierin sarjoja. Ja nyt kirjoituksesi perusteella kiinnostukseni heräsi erityisesti noihin shampoisiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös vaihtelee käytössä olevat tuotteet lähes joka kerta, tai ainakin hiusnaamioiden suhteen vaihtelu on kovaa, kun avattuna on tällä hetkellä useampi purkki. Hoitoaineita mulla ei taidakaan olla tällä hetkellä kuin kaksi ja shampoita vissiin kolme :) Itse haluan myös ehdottomasti testailla myös muiden sarjojen tuotteita ja tälle papaijashampoolle annan ison suosituksen<3

   Poista
 5. Ei ole tuttuja. Pullot näyttävät vähän sellaisilta ketsuppipulloilta :D vaikkei sillä ole minulle mitään merkitystä, vaan sisällöllä. Sampoo vaikutti hyvältä, voisin luultavasti käyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo kieltämättä :D Mulle tuli jotenkin sellainen vähän vanhanaikainen fiilis näistä pulloista. En tiedä mistä se on peräisin ja onko se vain jotain mun kuvitelmaani, mutta tuli kuitenkin! Shampoota voin suositella, omissa hiuksissani se ainakin toimi erinomaisesti :)

   Poista
 6. Banaani ja aloe vera -maskit on olleet käytössä, tykkään etenkin aloemaskin raikkaasta tuoksusta. Banaanin mehevä tuoksu sopii ehkä jotenkin omaan nenään paremmin talvella. :) minusta tää sarja on erittäin hyvä hinta-laatu-suhteeltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloe sopisi varmasti tuoksunsa puolesta loistavasti kesään! Banskun voisin itsekin kuvitella mieltäväni paremmin talveen :) Nämä yllättivät kyllä positiivisesti, kun olen ehkä vähän vanhasta tottumuksesta aina hieman skeptinen markettihiustuotteiden suhteen.

   Poista

Kiitos kommentista!