tiistai 19. heinäkuuta 2022

Meikki vain viidellä tuotteella!

Mitkä viisi tuotetta sinä valitset, jos joutuisit tekemään koko meikkisi vain niiden viiden tuotteen kanssa? Vielä puoli vuotta sitten olisin todennäköisesti vastannut itse, että en valitsisi yhtään tuotetta. Aiemmin mulla oli nimittäin käytännössä kaksi tyyliä: joko meikkaan kunnolla tai en ollenkaan. Tähän "kunnon meikkiin" mulla kuuluu suurinpiirtein 20 meikkituotetta, joten on sanomattakin selvää, että niiden karsiminen viiteen on aika iso muutos meikkiini. Vauvan syntymän jälkeen olen kuitenkin ollut vähän pakotettu keksimään myös vähän nopeamman version meikistäni, sillä aina ei ole aikaa eikä edes kiinnostusta muuhun kuin pikaiseen meikkiin. Toki monesti olen myös meikittä tai teen ihan kunnon meikin itselleni, mutta pikameikki on tullut myös osaksi arkeani. Mä käytän siinä meikissä itse hieman useampaa, ehkä noin 7-8 tuotetta, mutta päätin haastaa itseni tekemään meikin vain viidellä tuotteella! Tokihan tähän pystyy tarvittaessa kuka tahansa, mutta pointtina oli kuitenkin saada meikistä itseäni miellyttävä, mihin ihan minimalistisella meikillä harvemmin pystytään. Toki monet käyttävät meikkiinsä varmasti juurikin sen viisi tuotetta tai helposti jopa vähemmän, mutta itsellä meikkiin menee tosiaan tavallisesti se parikymmentä tuotetta, joten uskotte varmaan, että vain viidellä tuotteella meikkaaminen oli pienoinen haaste itselleni!

Mitkä tuotteet sitten valitsin ja minkä takia?

Ensimmäisenä peiteaine, jonka valitsemalla pystyn jättämään meikkivoiteen kokonaan pois ja saan meikistä myös selkeästi kevyemmän ja nopeammin tehtävän. Peiteainetta levitän pienen silmien alle, nenänvarteen ja nenänpieliin, hieman otsalle ja kulmakarvojen väliin sekä leukaan ja mahdollisten epäpuhtauksien päälle. Näin saan ihon sävyäni tasoittumaan sekä korostettua kasvojen korkeimpia kohtia ja peitettyä finnejä sun muita, mikäli niitä sattuu kasvoista löytymään. Levitän peiteaineen kostean meikkisienen kanssa.

Toisena tuotteena kulmäkynä, sillä kulmiin on aina pakko saada hieman väriä ja muotoa. Mun omat kulmani ovat suhteellisen kivan muotoiset ja myös tummuudeltaan itseäni miellyttävät, mutta en koe meikkaamattomia kulmia omaksi jutukseni ja näytän mielestäni hölmöltä, jos kasvoissa on muuten meikkiä, mutta kulmia ei ole meikattu. Normaalisti käytän kulmiini kolmea tuotetta (kulmakynä, puuterinen kulmaväri sekä kulmageeli), mutta pärjään hyvin kyllä pelkän kulmakynänkin kanssa.

Kolmas tuote on OFRA Cosmetics Egytian Clay Bronzer, joka on tässä nyt irrallisena nappina, sillä se kuuluu osaksi suurempaa On The Glow Professional Palettea, mutta on siis ostettavissa myös ihan yksittäinkin. Tästä bronzerista löytyy neljää eri sävyä ja tämä toimii mulla sekä aurinkopuuterina, highlighterina että luomivärinä. Tummempia sävyjä käyttämällä saan kasvoilleni hieman muotoa ja varjoja otsaan ja poskiin. Vaalein shimmersävy toimii taas loistavasti highlighterina kasvojen korkeimmilla kohdilla (nenä, poskipäät, leuka) ja myös yksittäisenä vaaleana luomivärinä liikkuvalla luomella.

Neljäntenä valitsen ripsivärin, tässä tapauksessa mieluummin vedenkestävän, jotta saan ripsien taivutukset pysymään paremmin. Eyelinerin kanssa sillä ei ole niin väliä, sillä harvoin saan taivutuksia kuitenkaan tehtyä siten, että edestäpäin katsottuna ripseni turhan paljon näkyisivät, kun mustat rajaukset peittävät kuitenkin sitä näkyvyyttä. Loppuraskaudesta huomasin, että mun ripseni lyhenivät ihan selkeästi tai eivät siis kasvaneet enää yhtä pitkiksi kuin aikaisemmin. Synnytyksen jälkeen totta kai sama ongelma vielä jatkui, sillä ripsillä kestää uusiutua ja tässä kohtaa tajusin, etten saa taivutuksiani pysymään vaikka tekisin mitä. Aiemmin loistavasti toimineet Shiseidon taivuttimet eivät enää taivuttaneet mun ripsiäni, mutta samaa ongelmaa on lukemani mukaan ollut muillakin. Tällä hetkellä ollaan onneksi aika pitkälti taas "normitilassa" ja ripset ovat taas saman pituiset kuin aiemminkin ja myös taivutukset ovat alkaneet pysyä.

Viidentenä tuotteena huulipuna ja tarkemmin sanottuna jokin kirkas, värikäs ja/tai räikeämpi sävy. Tämä on itselleni ihan ehdoton tuote, jos teen nopean meikin, sillä silloin haluan meikin pääpisteen olevan huulissa. Kissarajaukset silmissä ovat mulle yleensä ehdottoman tärkeät, mutta tällaisessa meikissä oikeastaan pidän siitä superyksinkertaisesta silmämeikistä, joka yhdistyy värikkääseen huulipunaan. Olen toki koittanut ihan nudepuniakin samassa yhteydessä, mutta se ei omaa silmääni miellyttänyt.

Yllätivätkö valintani? Normaalistihan mä lisään tähän nopeaan meikkiin vielä poskipunan, irtopuuterin ja joskus myös primerin tai meikinkiinnityssuihkeen. Ne eivät kuitenkaan ole välttämättömiä itselleni näiden viiden edellä mainitun tuotteen lisäksi.

Mitkä viisi tuotetta te valitsette, jos vain niitä käyttämällä on tehtävä koko meikki? :)

16 kommenttia:

 1. Minä aloittaisin jollain meikkipohjalla, esim. bb-voide, toisena ripsiväri ja kolmantena poskipuna. Sitten olisikin vaikea valita kaksi muuta, kun seuraavana tulisi aika monta tasaväkistä vaihtoehtoa, joita en osaa laittaa järjestykseen. Mutta nuo kolme mainitsemaani on sellainen oma minimalistinen meikki, joka freesaa jo paljon, vaikka yleensä käytän yli kymmentä tuotetta meikatessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BB-voide on kyllä hyvä valinta! Itsekin olisin ottanut mieluusti mukaan jonkin meikkivoiteen, CC- tai BB-voiteen, mutta tarvitsen sen kaveriksi puuterin, kun peiteaineen kanssa pärjään ilman :D Poskipuna olisi mulla heti kuudentena listalla :) Kiva kun kerroit mitä tuotteita sulla kuuluisi tollaiseen meikkiin<3

   Poista
 2. Ihanaa että kirjoitat tämmösen niin pääsee heti olemaan eri mieltä!! Itse en luopuisi meikkivoiteesta, peiteaine ei ole mulle must :D Kulmat kyllä pitää aina pistää, vaikka en muuten meikkaisi pistäisin kulmat aina. Olen ihan kalju ilman sitä :) Tosi kivat vinkit, näillä saa varmasti tehtyä tosi kivan meikin, huulipuna tuo sitä ryhtiä!

  Mulla ne tuotteet olisi CC-voide, puuteri, aurinkopuuteri, kulmakynä ja ripsari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelenkin, ettei sulla ole esim. sitä tummuutta silmien alla? Kun omat pandasilmät taas vaatii ehdottomasti peiteaineen :D Huulipuna tuo sen pisteen iin päälle ja saa meikin näyttämään paljon "vaativammalta" kuin se oikeesti näillä tuotteilla on, ainakin omasta mielestä :) Toi sun kombo kuulostaa loistavalta ♥

   Poista
  2. Mua on siunattu, mä ymmärrän kyllä että jotkut todellakin tarvitsee, kerran näin yhden kaverin silmänaluset ja olihan ne kyllä aika hurjat. Huulipunalla saa kyllä nostettua tämmösen muutaman tuotteen meikin paljon hienommaksi :)

   Poista
  3. Joo mä en peiteainetta pois jättäisi, jos meikkiä naamaan laitan :D Onneksi mulla ei sentään mitään turvotusta/silmäpusseja ole, eli jotain hyvää sentään munkin silmienalusissa!

   Poista
 3. Ehdin ajatella, että tämähän olisi todella hyvä postausaihe omaankin blogiini! Sitten tajusin, että näin kotoillessa lista olisi todella lyhyt: (alusseerumi, jota ei kai lueta meikiksi) peitevoide ja huultenrajauskynä. Kulmissa on microblading ja värjään niitä myös, eli niitä ei tarvitse sen kummemmin meikkailla. Tässä meikkisetissä ei siis valitettavasti ole mitään mielenkiintoista!

  Kirjoitapa tuosta 20 tuotteen setistä, joka menee "kunnon meikkiin", olis kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Microbladingeista olen niin monet kerrat haaveillut, samoin kuin ripsienpidennyksistäkin. Kumpiakaan multa ei ole koskaan silti löytynyt, mutta helpottaa ja nopeuttaahan noi molemmat varmasti huomattavan paljon :)

   Oon muistaakseni joskus kirjoittanut postauksen, jossa kerron mitä tuotteita kunnon meikkini sisältää, mutta ehdottomasti päivitetään se vastaamaan tätä päivää! Kiitos ideasta :)

   Poista
  2. Microblading on kyllä hyvä, mutta täytyy olla tarkkana missä ja kenen toimesta se laitetaan (siis laittajalla pitää olla kokemusta ja valokuvia töistään). Itse laitatin Dublinissa sen pitkästi yli kolme vuotta sitten, ja vielä se on voimissaan, joskin toisessa kulmassa on yhdessä kohdassa hiukan vaaleampi kohta, mutta se on helposti fiksattu (jossain vaiheessa laitan omaan blogiini kulmakynäpostausta, jossa näytän miten se korjataan). Laittaja oli hyvä, brasilialainen Luciana.

   Poista
  3. Toi on joo totta, liian paljon on kuullut ja nähnyt niitä tarinoita, joissa joku on vaan halvan hinnan perässä laitattanut kulmansa ja lopputulos on sitten mitä on.. Muistan kun mulle joskus vuosia sitten laittoi joku kosmetologi tms. sähköpostia ja ehdotti blogiyhteistyötä muistaakseni juuri mikrobladingien kanssa, mutta jätin välistä. Hyvin on sulla säilynyt noi mikrobladingit!

   Poista
 4. Hauska postaus ja juu, minuakin kiinnostaisi kunnon meikki 20 tuotteella :) itse valitsisin viideksi tuotteeksi meikkivoide, puuteri, monitoimituote ( bronzer, highlighter ), poskipuna ja joku värikäs huulikiilto tai -puna :) ripsivärin ja peiteaineen voisin hätätapauksessa skipata ja kulmia ei pigmentoinnin takia ole pakko meikata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen on tulossa<3 Sanoin jo tossa ylempää kuinka helpottaisi muakin älyttömästi, jos olisi just kulmat ja/tai ripset jo valmiiksi laitettu, mutten silti koskaan oo saanut aikaiseksi itse laitatuttaa niitä :D Tosi hyvät tuotteet säkin valitsit!

   Poista
 5. Ihana postaus kiireiselle:)

  VastaaPoista
 6. 5 tuotetta on minulle jo ihan hyvä määrä, ne olis: sävyä antava pohjustusvoide, peitevoide, kulmaväriharja jolla vaan suditaan kulmat kuosiin ja väri tulee samalla, ripsiväri, huulikiilto- tai puna.
  Sitte kun teen ihan "kunnon" meikin, niin siihe tulee lisäksi: meikkivoide, luomivärinpohjustusvoide, luomiväri, parempi ja tarkempi kulmaväri, muotoilupaletti jossa on korostusväriä, poskipunaa ja varjostaja. Saapas tuosta hirmusen litanian kun noin luettelee :D Etenkin kun pari vuotta sitte mentiin kahdella tuotteella: ripsivärillä ja peitevoiteella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lista kyllä kasvaa melkoiseksi, kun kirjoittaa kaikki ne käytössä olevat tuotteet :D Ja sen määrän tajuaakin jotenkin ihan eri tavalla, kun en itse ainakaan pahemmin meikkiä tehdessä mieti montaako tuotetta tuli käytettyä. Varsinkin jos sulla on ennen ollut noinkin minimalistinen meikki niin toi muutos on melkoinen! ♥

   Poista

Kiitos kommentista!