tiistai 12. heinäkuuta 2022

5 x primer

Olen kirjoitellut meikinpohjustusvoiteista eli primereista lukuisia kertoja aiemminkin, mutta päätin taas pitkästä aikaa tulla kertomaan teille lyhyet arvostelut kaikista niistä primereista, jotka mulla on tällä hetkellä käytössä. Primer on itselleni vakituote aina meikatessa, kun käytössä on meikkivoide. Nykyään saatan silloin tällöin tehdä meikin myös ilman meikkivoidetta ja lisätä vain hieman peiteainetta mm. silmien alle, mutta pääsääntöisesti meikkivoide kuuluu edelleen aina osaksi meikkiäni. Käytän hyvin monenlaisia primereita - heleyttäviä, kosteuttavia, mattaavia, ihon sävyä tasoittavia.. Valitsen primerin pitkälti fiiliksen mukaan ja totta kai huomioin myös sen, tuleeko meikin kestää esimerkiksi useita tunteja kuumassa auringonpaisteessa, onko ihoni kuivahko tai onko kyseessä vaikkapa juhlameikki. Itselleni primerin tärkein ominaisuus on pitää meikki paikoillaan. Toki hyvä meikkivoide itsessäänkään ei lähde kovin herkästi kasvoilla liikkumaan, mutta välillä käytössä on myös niitä ei-niin-pysyviä meikkivoiteita, jotka ehdottomasti vaativat hyvän primerin alleen. Tällä hetkellä suosiossani ovat myös heleyttävät primerit, mutta saan sitä heleyttä kasvoille kyllä muillakin tuotteilla, joten se ei ole mikään pakollinen ominaisuus primerissa. Seuravaaksi lyhyt arviot ja esittelyt kaikista viidestä primerista, jotka ovat mulla tällä hetkellä käytössä!

Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer & Brightener for Oily Skin on mun ehdoton suosikkini ja paras koskaan testaamani primer. Kyseessä on ihon sävyä tasoittava, huokosia blurraava ja kasvojen kiiltoa vähentävä primer, joka on tehty ennen kaikkea rasvoittuvan ihon tarpeisiin. Näin kuivaihoisena voin kuitenkin sanoa, ettei ole mitään syytä miksei tätä voisi käyttää myös muun ihotyypin omaava henkilö. Primer on koostumukseltaan kevyehkön emulsivoidemaista, helposti kasvoille levittyvää ja jo pieni määrä riittää kasvoille kauttaaltaan. Tämä on se supertuote, joka on pitänyt drive-in koronanäytteenotossa mun meikkini paikoillaan lähestulkoon täysin virheettömänä kahdeksan tunnin työpäivän ajan, kun elettiin kesän hellekautta ja päällä oli totta kai kaikki suojavarusteet maskeja ja visiirejä myöten. Mikään toinen primer ei ole koskaan pitänyt meikkiäni yhtä kauniina yhtä pitkään ja tämän päältä ei siis hevillä lähde meikkivoide valumaan tai liikkumaan! Heleyttä tällä ei kasvoille saa, mutta tästä primeristahan on myynnissä myös mm. Illuminating Glow -versio, jota haluan myös jossain vaiheessa testata. Tämä on mun toinen tuubini tätä meikkivoidetta, ja vaikka hinta hitusen ehkä kirpaisee, on tämä sen verran hyvä tuote, että olen myös valmis maksamaan tästä täyden hinnan.
Hinta: noin 49,00 €.

Ciaté London Dewy Skin Vitamin C Glass Glow Primer on yksi mun uusimpia primereita eikä mun totta puhuen ollut tarkoitus ottaa tätä käyttöön ihan vielä. Ciatén tuotteet ovat kuitenkin sen verran mieluisia itselleni, etten voinut vastustaa kiusausta testata tätä käytännössä heti primerin saatuani. Tämä on kosteuttava ja kirkastava primer, joka lupaa myös pidentää meikin kestoa. "Glass glow" on omiaan kuvaamaan tätä primeria, sillä tätä käyttäessä ihosta todella tulee lasimaisen hehkuva! Mitään glitterhippuja tämä ei sisällä, mutta tällä saa ihan älyttömän upean, hehkuvan ja heleän ihon. Mikäli olet mattapohjien ystävä niin suosittelen kiertämään tämän kaukaa, sillä primer ei varmasti ole sinulle mieluisa. Toki esimerkiksi mattavaa meikkivoide tasoittaa primerin kasvoille jättämää hehkua aika voimakkaastikin, mutta on se sieltä edelleen kuitenkin havaittavissa. Ciaté ei pettänyt tälläkään kertaa ja tällä saa myös hyvin miellyttävän, hieman liukkaan pinnan kasvoille, jolloin meikkivoide on helppo levittää primerin päälle.
Hinta: noin 32,00 €.

Touch In Sol Icy Sherbet Primer on nimensä mukaisesti kuin sorbettia! Tämä ihoa kosteuttava primer, jonka tulisi myös viilentää ihoa ja tehdä se otolliseksi meikkivoiteen levitystä varten. Primerin koostumus tosiaan on sorbettimaisen kiinteää, mutta kasvoille se sulaa ja levittyy kuitenkin helposti. Tästä ei missään vaiheessa ole tullut suosikkiani ja olenkin käyttänyt tätä vain hyvin satunnaisesti, sillä en koe saavani tältä primerilta kovinkaan paljon. Tämä auttaa toki meikkiä pysymään paikoillaan, mutta omien kokemusteni mukaan juuri ne meikkivoiteet, jotka sitä eniten kaipaisivat, eivät sitten taas toimi tämän primerin kanssa yhdessä. Primer saattaa siis rullata meikin alta pois, enkä pysty sen takia käyttämään tätä ihan kaikkien meikkivoiteideni kanssa. Kaunis ulkonäkö sekä tuotteella että pakkauksella, mutta sisällössä on hitusen toivomisen varaa. Touch In Solilta olen testannut muitakin primereita, joista No Poreblem Primer on suosikkini.
Hinta: noin 20,00 €.

First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer on ihoa kosteuttava ja heleyttävä primer, joka ajaa samalla myös kasvovoiteen virkaa. Tämä on yksi mun ehdottomista suosikeista ja ensimmäinen tuubi alkaa kohta jo olla tyhjä! Koostumukseltaan primer on voidemaista ja paksuhkoa eikä sitä kulu kerralla kuin pieni nokare. Tästä jää kasvoille mitä upein hehku ja vaikken normaalisti ole kokenut kosteuttavia primereita itselleni kovinkaan tarpeelliseksi, tähän olen aivan rakastunut. En koskaan jätä kasvovoidetta tämän alta pois, mutta uskoisin, että varsinkin omaa ihoani herkemmin rasvoittuva iho voisi hyvinkin skipata voiteen kokonaan, kuten tämän kanssa on tarkoituskin tehdä. Sain tätä alunperin noin vuosi sitten kahdesta peräkkäisestä Boxycharmista ja olin aluksi ärsyyntynyt siitä, että sama tuote tuli itselleni kahdessa eri boksissa, mutta nyt tätä käytettyäni olen siitä vain tyytyväinen. Odottaapahan uusi tuubi kaapissa valmiiksi ensimmäisen loppumista! Mikäli haluat kosteuttavan primerin, josta jää upea hehku kasvoille, kannattaa pitää tämä mielessä.
Hinta: noin 30,00 €.

Figs & Rouge Ultra Primer Blurring Primer & Finishing Fix. Silikoniton primer, jonka tulisi blurrata huokosia ja tasoittaa ihoa, hillitä ihon kiiltelyä sekä jättää iholle mattapinnan. Olen käyttänyt tätä Goodieboxista aikoinaan tullutta primeria joitain kertoja, mutten oikein ole vakuuttunut tästä. Meikki asettuu kyllä kauniisti tämän päälle ja koen tämän pitävän meikin hyvin paikoillaan, mutta mitään blurrausta, ihonsävyn tasoitusta tai muuta en huomaa omalla ihollani. Tämä ei ole huono ja primer on hyvin varteenotettava vaihtoehto, jos ei halua esimerkiksi selvästi kosteuttavaa tai heleyttävää primeria, mutta en itse ihan ymmärrä mistä tuotteen hinta koostuu. Brändi ei ole ehkä omissa silmissäni myöskään se kaikkein kiinnostavin, joten en senkään takia olisi itse missään nimessä valmis maksamaan tästä yli 40 euroa. Ihan kelpo tuote, mutten tiedä tulenko koskaan saamaan tätä kulutettua loppuun asti.
Hinta: noin 43,00 €.

Kertokaa omat suosikkiprimerinne tai mikä/mitkä primerit teillä on tällä hetkellä käytössä? :)

16 kommenttia:

 1. Käytän kyllä tosi usein nyt primeria, niillähän on just erilaisia ominaisuuksia, kuten kosteutus, aurinkosuoja, meikin keston pidennys jne. En kyllä usko, että nyt erikseen lähtisin primereita ostamaan, kun joskus saan nuo kaksi mitkä kaapista löytyy loppumaan :) Tuntuukin, että ne on kestänyt taas pienen ikuisuuden. Mulla on yksi Ciaten mini primeri avaamatta, se on eri kuin tuo sun. Koska tuo on miellyttävä ja olet tykännyt siitä, niin varmaan se watermelon on myös tosi kiva! Nämä purkit on niin söpöjä ja suloisia, ja kuullostavat kivoilta. Noi primerit jotka rullaa on huonoja, en ehkä enää jaksaisi niin kärsivällisesti käyttää niitä jotka rullaa. Osa rullaa alla olevan seerumin tai votieenkin takia, vaikea siis löytää välillä syytä miksi rullaa. Mulla siis nyt joku Milani spf30 primeri joka on kosteuttavan oloinen ja toivon, että just meikin alla suojaa ihanasti auringonvalolta! Tuntuu kuitenkin hassulta laittaa primeri + meikinkiinnityssuihke samaan aikaan, haluan siis jättää primerit ja keskittyä suihkeisiin kunhan primerit loppuisivat.. Ehkä nämä meikit tai meikkaus ei enää ole mulle sama asia kuin aiemmin :) Nykyisin menee päiviäkin ilman mitään meikkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa taitaa myös löytyä sama Ciatén vesimeloniprimer, jonkun sellaisen ainakin muistan saaneeni joskus Ipsystä! Joo rullaavat tuotteet on ärsyttäviä, oli kyse sitten primerista tai vaikkapa seerumista. Onhan se selvää, ettei kaikki tuotteet toimi keskenään, mutta on aina inhottava lähteä metsästämään missä on vika ja mikä ei toimi yhteen jonkun toisen tuotteen kanssa. Mulle primer on ehdottomasti tärkeempi kuin meikinkiinnityssuihke, sillä primer tekee niiin paljon enemmän sekä omalle iholle että sille meikin pysyvyydelle! Mutta nää on toki täysin makuasioita, kiva kun kerroit taas niin kattavasti sun ajatuksia ja kokemuksia primereista ♥

   Poista
 2. Tuo Iredale oli kyllä tosi hyvä! Kosteutti ja piti meikin siistinä, eikä tosiaan ollut mikään perinteinen rasvaisen ihon primer. Muut ei ole tuttuja, en oikein pidä mistään glow primerista vaan enemmän mattaavasta. Kosteuttava kyllä saa olla, tuota Figs & Rougea on tullut Goodieboxissa, ehkä kokeilin jotain mutta en innostunut kyllä. Aika paljon hintaa eikä tuntunut erikoiselta. Mulle on kertynyt aika paljon primereita, mistäs muustakaan kuin Boxycharmista. Kiva kokeilla erilaisia mutta ikisuosikkeja on kyllä Smashboxin oikeastaan kaikki, tasoittavat hyvin ihoa ja osa kosteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis tosta Jane Iredalen primerista ei hevillä uskoisi, että kyseessä on rasvoittuvan ihon tuote! Ne on yleensä täysin erilaisia :D Figs & Rougesta mulla on aika pitkälti samat ajatukset - ihan ok tuotteita, mutta aivan ylihintaisia, jotta lähtisin itse ostamaan. Saako noita edes Suomeen tilattua jostain..? Smashboxin primerit kiinnostaa, kun en oo kokeillut heiltä kuin yhtä primeria. Niitä siis täytyy ostaa jossain vaiheessa, kun saisi näitä nykyisiä varastoja vähän pienemmiksi :)

   Poista
 3. Löysin parisen vuotta sitten meikinpohjustusvoiteet, sitä ennen taisin ehkä jopa naurahtaa kun joku sellaisesta puhui: *oikeestiko jotain tuommostakin laitetaan naamaan* :D Aika nopeasti sitte tajusin niiden merkityksen, kun kokeilin ja ne veivät mennessään. Nyt minulta löytyy erilaisia, on kosteuttavampaa, heleyttävää, mattapinnan tekevää... Käytän välillä sellaisenaan ja välillä meikkivoiteen alla. Nykyään en lähtisi meikkivoidetta levittämäänkään ilman primeria, sillä on niin iso merkitys meikkivoiteen levittyvyyden kannalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei noinhan se just menee, ensin sitä ihmettelee että miksi joku muka tarvitsee jotain tollasta, mutta kun itse lopulta kokeilee, tajuaa ettei itsekään osaa enää olla ilman :D Esimerkiksi silmämeikinpohjustaja oli itselleni tällainen tuote, enkä enää mistään hinnasta luopuisi niistä! Primer on mullekin pakollinen tuote meikkivoiteen alle, en voisi kuvitellakaan jättäväni sitä pois :)

   Poista
 4. Tiedät, et JI on mun lemppari. 😍 Koistumuksesta voisi eka ajatella, että mitä tää muka tekee, koska se on kaikella tapaa ei primermäinen. Silti se vaan toimii. 👍 Muut näistä ei olekaan mulle tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, se on munkin<3 :D Jep, toi on tosi jännä tuote kaikin puolin, enkä tosiaan itse edes aluksi uskonut sen tekevän mitään sen kummempaa, mutta kuinkas kävikään!

   Poista
 5. Nuo ovat kyllä kaikki mulle ihan tuntemattomia. Toisaalta pyrin käyttämään sellaisia meikki- ja peitevoiteita, joissa on jotakin hoitavia ominaisuuksia, jotka eivät varmaankaan ihan kunnolla pääse vaikuttamaan esim. paksun silikonikerroksen läpi. Pitänee varmaan tutkia asiaa vähän tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silikonit varsinkin on joo tosi yleisiä ainesosia primereissa, joten ei varmaan ole sellaiset tosiaan sulle parhaita mahdollisia vaihtoehtoja! Mähän tykkään tosi paljon esim. Smashboxin Photo Finishistä, joka on käytännössä pitkälti vain sitä silikonia. Pidän siitä sileästä pinnasta, joka silikoniprimereista jää iholle :)

   Poista
 6. Itsellenikin primerit hyvin merkityksellisiä, en osaisi enää laittaa meikkivoidetta tms. ilman primeria. Mulla näytekoko tuosta First Aid Beautysta, mutta en ole vielä testannut. Jane Iredale ja Ciaté kuulostavat kivoilta. Harmi, että Touch in Sol ei niin hyvä, kun ulkonäöllisesti hyvin houkutteleva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, primer on ehdottomasti oltava, jos meikkivoidetta aion käyttää. Toivottavasti First Aid Beauty on sulle mieluinen! Suosittelen kokeilemaan tota ehkä ennemmin talvella kuin kesällä, kun toi on tosiaan aika kosteuttava tuote, eikä välttämättä sen takia kaikille paras mahdollinen kesällä :) Jane Iredalle ja Ciatélle myös iso suositus<3

   Poista
 7. Mulla on ollut muutamia primereita mutta jotenkin niiden käyttö aina jää, vaikka aluksi innostun jostain uutuudesta. Koen että meikkivoide pysyy hyvin ilmankin, ja itse asiassa nyt maskiajan jälkeen meikkivoiteettomuus on jäänyt päälle, laitan vaan ihan vähän peiteainetta punaisimpiin kohtiin.
  Kiva silti lukee näitä esittelyitä myös itselle tuntemattomammista tuotteista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa tapauksessa ei varmasti kannatakaan laittaa iholle extrana mitään primereita, jos ei koe niitä tarpeellisiksi! Olisipa itselläkin sama tilanne :D Mä koitin maskiaikana jättää meikkivoiteen pois ja meikata vain silmät, mutta mun iho reagoi niihin maskeihin tosi voimakkaasti ja meikkasin kunnolla ihan sen takia, että se meikkivoide suojasi ihoa. Tyhmäähän se oli kuluttaa meikkivoiteita töissäkin, kun piti koko ajan olla maski naamalla, mutta iho tosiaan punoitti ja kutisi heti, jos koitin päivänkin olla ilman. Mutta mä oon nyt vauvan syntymän jälkeen alkanut myös välillä meikkaamaan ilman meikkivoidetta, jolloin laitan myös vaan peitevoidetta tiettyihin kohtiin kasvoja! Silläkin saa jo tosi kivan lopputuloksen :)

   Poista
 8. Tällä hetkellä meikkaan ilman primeria. Minulle oikeanlainen on vielä löytämättä. Kiva lukea käyttökokemuksia, kun itsellä ollut lähinnä rullaavia primereita ja muutenkin hankala tietää, mikä olisi hyvä tuote. Tuo JI:n primer kiinnostaa hyvien käyttäjäkokemusten perusteella.
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi rullaaminen on yksi harmittavimpia asioita meikatessa/ihoa hoitaessa :/ Ei ihme, jos ei useiden huonojen kokemusten jälkeen ole samalla tavalla koko ajan edes halua jatkaa sen täydellisen tuotteen etsimistä! Nää on monesti myös sen verran hintavia, ettei ole kiva ostaa ns. sikaa säkissä, jos on kuitenkin koko ajan iso epäily siitä, ettei tuote tule itselle sopimaan. Jane Iredalea voin lämpimästi suositella ja toivon, että se sulle sopii, jos joskus lähdet sitä kokeilemaan :)

   Poista

Kiitos kommentista!