torstai 9. kesäkuuta 2022

SkinMoodin supernäppärä hiusturbaani + alekoodi Ruohonjuureen

*Saatu ilmaistuote

Sain joitain viikkoja sitten Hyvän Olon Maailmalta testiin SkinMoodin Hair Turbanin* eli tuttavallisemmin hiusturbaanin, josta kerron teille tässä hieman enemmän. SkinMoodilta löytyy kattava valikoima erilaisia konjac-sieniä sekä mm. musliiniliina ja gua sha, mutta tänään keskitytään nimenomaan hiusturbaaniin. Mikä se siis on? Hiusturbaani on hiuksille tarkoitettu tavallista froteepyyhettä huomattavasti hellävaraisempi pyyhe, joka on tarkoitus kietoa suihkussa käynnin jälkeen märkien hiusten päälle. Itse sain ensimmäisen hiusturbaanini syksyllä 2020 enkä sen jälkeen ole tavallista pyyhettä enää käyttänyt hiusteni kuivaamiseen, sillä nämä hiusturbaanit ovat ylivoimaisesti kylpypyyhettä parempia. Postauksen lopussa teen vielä lyhyen vertailun sekä tämän SkinMoodin että jo aiemmin omistamani Glov'n hiusturbaanin välillä, mutta ensin keskitytään vain ja ainoastaan tähän SkinMoodin turbaaniin!

SkinMood Hair Turbania myy mm. House Of Organic sekä Ruohonjuuri. Turbaanin hinta on hieman ostopaikasta riippuen noin 17,00 €.

Alekoodilla LINDA15 saatte nyt -15% alennuksen Ruohonjuuren verkkokaupasta 30.6.2022 asti!

SkinMood Hair Turban* on todella paksu ja unelmanpehmeä hiusturbaani, jonka materiaali on 80% polyesteriä ja 20% polyamidia. Suurikokoisesta turbaanista löytyy kaksi kiinnitysnappia, joten turbaanin sisälle mahtuu sen puoleen helposti myös pitemmät ja paksummat hiukset. SkinMoodin hiusturbaanin materiaali on selkeästi tavallista froteepyyhettä pehmoisempi ja sitä myöten hiuksille myös hellävaraisempi vaihtoehto. Hiuksiahan ei muutenkaan suositella kuivatettavaksi tavallisen pyyhkeen kanssa, mutta itse lukeuduin vielä pari vuotta siihen kastiin, joka kääri hiukset aina suihkussa käynnin jälkeen tavallisen pyyhkeen sijaan. Nyt samaa asiaa ajaa hellävaraisempi ja huomattavasti näppärämpi hiusturbaani! Turbaani toimii toki myös esimerkiksi hiussuojaan saunoessa, mikäli ei halua altistaa hiuksiaan saunan kuumuudelle. Lisäksi turbaania voi käyttää yhdessä pitkävaikutteisten hiusnaamioiden kanssa, sillä hiukset voi naamion levityksen jälkeen kääriä turbaaniin ja poistua suihkusta odottelemaan hoitotuotteen vaikuttamista. Itselläni turbaani kuitenkin on nimenomaan helpottamassa hiusten kuivumista suihkussa käynnin jälkeen, ja tämä SkinMoodin turbaani nousi ehdottomasti suosikikseni ja on monin tavoin parempi kuin aiemmin omistamani Glov'n turbaani.

Tällä SkinMoodin hiusturbaanilla on muutamakin ehdoton valttikortti. Ensinnäkin tämä on paksu, minkä ansiosta hiuksilla on oikeasti mahdollista jopa kuivua turbaanin sisällä. Ohuemmassa turbaanissa kangas kastuu läpikotaisin hyvin nopeasti eikä sen jälkeen enää kykene imemään itseensä lisää kosteutta hiuksista, jolloin turbaanista ei ole enää hyötyä hiusten kuivattamisessa. Tämä kuitenkin kykenee imemään itseensä huomattavan määrän vettä ja hiukseni ovat jo lyhyen käyttöajan jälkeen selkeästi kuivemmat kuin Glov'n turbaania käyttäessäni. Lisäksi tässä SkinMoodin turbaanissa materiaali on erittäin pehmeää ja kaksi eri korkeudella olevaa nappia olivat myös hyvin positiivinen yllätys. Se parantaa tuotteen istuvuutta ja turbaanin kireyttä saa säädeltyä valitsemalla kumman napin kanssa turbaanin kiinnittää. Yksi selkeä miinus tällä kuitenkin on verrattuna Glov'hun - turbaani kapenee ylöspäin aika rajustikin ja toisinaan mun on ollut sen vuoksi hankala saada pitkät hiukseni asettumaan turbaanin sisälle. Lyhyemmillä hiuksilla ongelmaa tuskin on, mutta omat hiukseni ovat sen verran pitkät, että joku suortuva tuntuu aina karkaavan turbaanin ulkopuolelle ennen kuin saan sen kääräistyä kiinni. 

Glov'n hiusturbaani näyttää tältä ja tämä oli mulla siis noin puolentoista vuoden ajan käytössä lähestulkoon aina, kun olin hiukseni pessyt. Turbaanin kangas on ohuempaa ja kovempaa kuin SkinMoodilla ja tämä kastuu kauttaaltaan jo alta aikayksikön. Tämä päässä harvemmin tuli kovin kauaa oltua, sillä turha märkiä hiuksia oli pitää märän pyyhkeen sisällä, kun ne eivät siellä kuitenkaan enää kuivuneet. Turbaani ei myöskään missään vaiheessa ollut omaan päähäni täysin sopiva ja jouduin joka kerta venyttämään turbaania ja sen päässä olevaa lenkkiä melkoisesti, jotta sain sen yltämään takana olevaan nappiin. Pidän kuitenkin siitä, että tämä on kauttaaltaan suurikokoinen eikä kapene turbaanin ylhäältä, sillä tämän sisälle saa hiukset kääräistyä paremmin kuin SkinMoodin turbaaniin.

Glov on jäänyt mulla täysin käyttämättä sen jälkeen, kun sain itselleni SkinMoodin turbaanin. SkinMood ei ole ehkä täydellisen muotoinen omille pitkille hiuksilleni, mutta on muilta ominaisuuksiltaan huomattavasti Glov'ta parempi. En aiemmin osannut edes ajatella, että hiusturbaanin materiaali ja ennen kaikkea paksuus vaikuttavat niin paljon käyttökokemukseen, mutten itse enää mistään hinnasta vaihtaisi takaisin ohuempaan ja karkeampaan turbaaniin. Pesen hiukseni kuitenkin useamman kerran viikossa ja käytän hiusturbaania joka pesun jälkeen, joten käyttökokemus tämän SkinMoodin tuotteen saatuani parani huomattavasti.

Käytättekö te hiusturbaania? :)

8 kommenttia:

 1. Käytän. Taitaa nyt olla Dermosilin versiot, mutta ostin Cocopandalta Shelasin palmukuvioidun testiin. Shelas vaikuttaa jo kankaaltaan superpehmeältä, voi tosin olla uutuuttaan, kun Dermosilin on jo useamman vuoden vanhoja :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toki ne vanhetessaan väkisinkin muuttuu, varsinkin jos on koko ajan sama käytössä :D Toivottavasti Shelas on hyvä ja sulle mieluinen!

   Poista
 2. Käytän aina, mulla on tullut jo kans joskus sillon 2020 tammikuussa eka kaappiin. Aluksi käytin aina sellaista jonka materiaali oli selkeästi sama kuin mikrokuituliinoissa. En tykkää niistä, sillä kun niitä käsittelee kädet tuntuu aina kuivilta. Ostin sitten Lykolta semmoisen hiuspyyhkeen, joka on oikeasti myös materiaaliltaan pyyhettä. Tosi hyvä! Parempi kuin nuo mikrokuituliinaiset, ne tuntuu epämukavilta ja jotenkin ne ei kyllä sitten pidä sitä kosteutta vaan on ulkopintakin usein ihan märkänä kun tuollainen pyyhe pitää sen kosteuden itsessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on varmasti tosi paljon eroja ja myös totta kai riippuu ihan käyttäjästä, että mikä on mieluisin materiaali yms. Sen takia onkin niin hyvä, että näitä löytyy useammalta valmistajalta! Löytyy sitten toivottavasti jokaiselle joku mieluinen :)

   Poista
  2. Jep! Mulla on yksi tummanvihreä semmosta mikrokuitu kangasta ja käytin sitä kun oli tosi tumma pinkki, ettei se ihana valkoinen-munlemppari-pyyhe mene pilalle :D Värinä tämä harmaa on kyllä ihana, se vihreä ei ole mitenkään upean näköinen.. :)

   Poista
  3. Valkoinen on kyllä sen verran arka väri, että parempikin vähän varoa, jos on juuri värjännyt hiukset tai sävyttänyt just vaikka tolleen kuin sä teit :D Tää on tosi nätti, tollanen siniharmaa :)

   Poista
 3. Hiusturbaani?
  Why an earth, kun käsilläsi on materiaaleista se paras, eli vauvan harsovaippa?
  Ellei ne ole nimensä mukaisessa käytössä.
  . ; D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä mitenkään näe, että saisin omat lähes alaselkään ulottuvat hiukset kietaistua harsoon :D Tai etteikö se kostuisi läpimäräksi heti ensimmäisen minuutin aikana! Mutta ihan vaan kuivaamiseen varmasti materiaali on paljon parempi kuin perus froteepyyhe :)

   Poista

Kiitos kommentista!