tiistai 7. kesäkuuta 2022

Peiteaineet vertailussa

Moi! Tänään puhutaan peiteaineista, kun esittelen teille jopa seitsemän tällä hetkellä multa löytyvää peitainetta. Alunperin mun oli tarkoitus kirjoitella ainoastaan kahdesta hiljattain tilaamastani k-kosmetiikan peiteaineesta, mutta lopulta päätin ottaa postaukseen mukaan kaikki muutkin peiteaineeni. Tähän alkuun voin kuitenkin kertoa, että omat suosikkipeiteaineeni ovat riittävän peittäviä, jotta saan silmienalusteni tummuuden piiloon. Lisäksi toivon niiden olevan hitusen omaa ihonsävyäni vaaleampia, jotta saan peiteaineella myös kirkastettua ihoa ja korostettua kasvojen korkeampia kohtia. Käytän toki myös peiteaineita, jotka eivät näitä "kriteerejä" täytä, mutta siinä siis vertailukohtaa siihen, millaiset yleensä ovat suosikkejani! Hinnalla ei sinänsä ole väliä, sillä maksan mieluusti tuotteesta enemmän, jos se vain toimii, mutta totta kai edullisuuskin on aina plussaa.

Too Faced Multi-Use Sculpting Concealer (15,00 ml) löytyy multa vaaleimmassa sävyssä Cloud. Peiteaineesta on myynnissä yhteensä jopa 35 eri sävyä! Tuotekuvauksen mukaan tämä on täydellistä peittoa antava peiteaine, joka soveltuu myös sävystä riippuen korostusten tai varjostusten tekemiseen. Peiteaineen koostumus on öljytön eikä sen tulisi tehdä kakkuista lopputulosta. Tämä on kaikista tämänhetkisistä peiteaineista mun ehdoton suosikkini ja tämän pariin tulen varmasti palaamaan myös uudestaan, kunhan saan tämän ensimmäisenkin tuubin joskus loppumaan. Peittokyky tällä on todella hyvä, sävy on täydellisen vaalea ja tämä 15 ml pullo on valtava. Applikaattori on melko kookas enkä aluksi oikein pitänyt siitä, mutta nyt siihenkin on jo tottunut ja koen sen oikeastaan jopa näppärämmäksi kuin kaikkein pienimmät applikaattorit. Erinomainen tuote ja hinta-laatusuhde on loistava, sillä tästä löytyy myös tuotetta reilusti enemmän kuin peiteaineista yleensä.
Hinta: noin $30,00.

Trèstique Cover + Concealer Crayon on kynämuodossa oleva voidemainen peiteaine, jota en ole käyttänyt kuin ihan muutaman hassun kerran. Tämän omistan sävyssä Porcelain ja peiteaine löytyy yhteensä seitsemässä eri sävyssä. Tuote lupaa pitkäkestoista ja täysin peittävää lopputulosta. Pakkaus on uudelleen täytettävä, eli peiteaineen loppuessa koko tuotetta ei tarvitse ostaa uudestaan. Kynän toisesta päästä löytyy pieni sieniapplikaattori, jonka kanssa peiteaineen voi halutessaan häivytellä ja taputella paikoilleen, mutta itse en ole sitä koskaan käyttänyt. Tämän kanssa mulle on muodostunut kynnyskysymykseksi nimenomaan peiteaineen voidemaisuus. Pidän enemmän nestemäisistä peiteaineista, vaikka toisaalta tämän ehdoton valttikortti muihin voidemaisiin peiteaineisiin verrattuna on se, ettei tätä tarvitse lisätä kasvoille siveltimen ja/tai sormien kanssa. Peittokyky on ihan kiitettävän hyvä tällä eikä peiteaine kasaudu pahemmin juonteisiin. Jokin tässä ei kuitenkaan iske niin paljon, että tähän tulisi tartuttua kovinkaan usein. Täytyy katsoa otanko tavoitteeksi saada tämän käytettyä pois vai laitanko peiteaineen suosiolla menemään.
Hinta: noin $24,00.

the SAEM Cover Perfection Tip Concealer (6,50 g) on yksi uusimmista peiteaineistani. Tämä korealaisen kosmetiikan peiteaine on Bearelilla myynnissä kolmessa eri sävyssä, joista itselläni on sävy 01 Clear Beige. Peiteaineesta löytyy kaiken kaikkiaan kuusi eri sävyä, joiden lisäksi tästä on olemassa vielä neljä "color correcting" sävyä, mm. vihreä ja persikka. Tuotekuvauksen mukaan peiteaineen koostumus on kevyttä, mutta se antaa pitkäkestoisen ja peittävän lopputuloksen. Tästä löytyy myös aurinkosuoja SPF28 PA++. Kahdesta omistamastani k-kosmetiikan peiteaineesta tämä on itselleni ehdottomasti mieluisampi. Sävy on vaalea, joskin se voisi olla vielä inan vaaleampikin, ja peittokyky peiteaineella oikein hyvä. Sanoisin tämän olevan monellakin tapaa samanlainen tuote Too Facedin peiteaineen kanssa, mutta tämä tulee vain selkeästi pienemmässä koossa ja myös applikaattori on paljon pienempi. Tämä tulee TF:n peiteaineen jälkeen hyvänä kakkosena suosikeissani ja alle 10 euron hinta on ehdottomasti edullinen. Suosittelen siis kokeilemaan, mikäli k-kosmetiikan peiteaineet kiinnostavat!
Hinta: noin 9,00 €.

Tarte Shape Tape Glow Wand (6,0 ml) on muista peiteaineistani hyvinkin poikkeava tuote. Tämä peiteaine on myynnissä kahdeksassa eri sävyssä, joista itselläni on vaalea sävy Sunbeam. Periaatteessahan kyseessä ei ole peiteaine vaan nestemäinen kirkastaja, mutta itse käytän tätä peiteaineen tavoin kasvojen korkeimmilla kohdilla ja joskus myös silmien alla toisen peiteaineen päällä. Tuotetta voi käyttää myös yksinään tai vaikkapa dekolteella eikä tämä sisällä mitään suuria glitterhippuja, joten tuotteen tuoma hehku on iholla hyvinkin luonnollisen näköistä. Tämä on kevyen helmiäishohteinen ja toimii loistavasti osana kuulasta meikkipohjaa ja lopputulos näyttää hurjan kauniilta auringon osuessa kasvoihin. En käytä tätä missään nimessä päivittäin tai edes viikottain, mutta nyt kesän tultua aion ottaa tämän tehokäyttöön ja toivon saavani tämän myös loppumaan. Omasta pakkauksestani löytyy toisesta päästä myös sieni, jota voi käyttää apuna levityksessä, mutta Tarten sivuilla pakkaus on kuvissa erilainen eikä sisällä sientä.
Hinta: noin 27,00 €.

Catrice True Skin High Coverage Concealer (4,50 ml) on joukon edullisin peiteaine. Tämä löytyy multa sävyssä 002 Neutral Ivory ja peiteaine on myynnissä yhteensä viidessä eri sävyssä. Sävyvalikoima on siis melko vaatimaton, mutta vaalein sävy on onneksi kuitenkin hyvin vaalea, sillä toisinaan edullisten peiteaineiden valikoimista ei löydy itselleni riittävän vaaleaa sävyä. Toki tämäkään ei ole niin vaalea, että saisin sitä haluamaani kirkastusta/korostusta iholle, mutta silmänalusten peittämisessä sävy toimii mainiosti. Peiteaine lupaa vedenkestävyyttä sekä mattaista, pitkäkestoista ja täysin peittävää lopputulosta. En sanoisi tämän olevan full coverage -peiteaine, mutta arkeen tämä on ehdottomasti itselleni tarpeeksi peittävä tuote. Peiteaine kasautuu satunnaisesti hieman sy-alueen juonteisiin, mutta meikkisienellä taputtelemalla siitä onneksi selvitään. Hyvä tuote arkikäyttöön, mutten valitsisi tätä silloin, kun on tarve todella hyvin peittävälle ja pysyvälle peiteaineelle.
Hinta: noin 4,50 €.

BBIA Last Concealer (6,20 g) löytyy itseltäni sävyssä 01 Light Beige, joka on ilmeisesti toiseksi vaalein sävy. Kaiken kaikkiaan myynnissä onkin vain kolme sävyä, mutta tilatessani tätä Bearelilta, oli 01 vaalein heiltä löytynyt sävy. Kyseessä on siis korealaisen kosmetiikan peiteaine, joka lupaa peittävää lopputulosta niin silmienalusille kuin kasvojen näpyille ja muille epäpuhtauksille. Tämä on sävyltään hitusen turhan tumma itselleni, mutta peiteaine on onneksi keltapohjainen ja on sen suhteen itselleni hyvä. Vaalein 00 sävy on kuvien perusteella nimenomaan punapohjainen, joten en tiedä olisiko sekään välttämättä ollut itselleni paras mahdollinen, vaikka se onkin ilmeisesti selkeästi tätä omistamaani 01 sävyä vaaleampi. Tämän peittokyky on hyvä, mutten pidä tästä ihan yhtä paljon kuin the SAEM:n peiteaineesta. Suurin syy varmasti on se, että tämän BBIA:n sävy tosiaan on itselleni hitusen turhan tumma. Applikaattori on tässäkin pieni ja näppärä eikä peittokyvyssäkään ole valittamista. Tämäkin on silloin tällöin kasautunut sy-alueen pieniin juonteisiin, muttei onneksi kovin pahasti. Kelpo peiteaine, mutta sävy ei valitettavasti ole paras mahdollinen itselleni.
Hinta: noin 10,00 €.

Dose Of Colors Meer Your Hue Concealer (7,35 ml) on myynnissä yhteensä 30 eri sävyssä ja itselläni on tästä sävy 04 Fair. Olen saanut peiteaineen Boxycharmin mukana ja valintaa tehdessäni tämä 04 oli ainut jäljellä oleva riittävän vaalea sävy, joten jouduin valitsemaan tämän siitäkin huolimatta, että sävy on punapohjainen eikä siis itselleni paras. Tuotekuvauksen mukaan peiteaineen koostumus on kevyttä ja sillä saa täysin peittävän lopputuloksen. Koostumus tosiaan on miellyttävän kevyttä eikä tämä kasaudu juonteisiin, mutta peittokyky ei ole ihan täydellinen enkä itse ainakaan saa tällä täysin peittävää lopputulosta. Eipä sillä, tämäkin toimii todella hyvin arkikäytössä eikä mulla sen puoleen ole tästä moitittavaa. Harmi ettei sävy ole neutraali tai keltapohjainen, sillä nyt tähän tulee tartuttua melko harvoin, vaikka sävyn vaaleusaste onkin mielestäni loistava. Mitään varsinaista huonoa sanottavaa mulla ei tästä ole, sävy vain ei tässäkään ole itselleni täydellinen. Tästä löytyy melko suuri applikaattori, jonka kanssa saa kuitenkin hyvin näppärästi peiteaineen juuri sinne minne pitääkin.
Hinta: noin $24,00.

Mikä tai mitkä ovat teidän suosikkejanne peiteaineista? Entä onko näistä jokin tuttu? :)

13 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja kiva kun kerroit tarkasti jokaisesta peiteaineesta! Tässä joukossa tuo halvin peittävä catricen versio olisi sellainen jonka voisin ostaa itselleni testiin. Mulla tämmösistä normaaleista peiteaineista on nyt käytössä Maybellinen Anti-Age Ereaser Concealer -puikko jota siis kierretään ja päässä on se sellainen tyyny johon väriä tulee ja jolla saa tuputeltua sen kasvoille :D Ihana ja helppo, tykkään kyllä siittä! En usein tosin jaksa näitä concealereita käyttää ja onneksi minulla ei ole tummat silmänaluset niin sekin tekee elämästä vähän helpompaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri<3 :) Mulla oli toi Maybellinen peiteaine joku 1,5 vuotta sitten, mutta jostain syystä en sitä ikinä käyttänyt loppuun asti. Se peitti hyvin, mutta sävy ei ollut mulle paras ja se sieni/tyyny alkoi jossain vaiheessa ärsyttää :D Toki tiedän, että monet nappaa sen pois ja käyttää muutenkin ilman. Ja oi vitsit nyt oon vähän kateellinen, kun itsellä tosiaan on todella tummat silmänaluset eikä se liity mitenkään mihinkään valvomiseen tms. kun noi vaan on tollaset luonnostaan :D

   Poista
 2. Mulla on tuo Dose Of Colors talvikäytössä, mun sävy on kans tosi vaalea, liekkö tuo sama. Mulle se on hyvä kun olen punapohjainen. Minusta se on kyllä tosi peittävää mutta ehkä koetaan ne eri tavalla, koska mulla on jo ryppyinen ja kuiva silmänalusiho :( tuo Tarte mulla on kans mutta olen miettinyt että laittaisinko sen eteenpäin kun epäilen tykkääväni mistään hohtoa tuovasta peiteaineesta enkä käytä nestemäisiä korostuksia :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sulle se sun sävy on passeli<3 Toi Tarte ei välttämättä joo oo ihan sun juttu, vaikka ei tota siis mihinkään nestemäiseen highlighteriin toki voi verrata :D Kyllä siitä silti sitä hehkua ja hohtoa kasvoille jää, eli jos mattapohja on mieluisa niin ei toi varmasti ole sun juttu :)

   Poista
 3. Mulla on ollut Shape Tapen se "tavallinen" peiteaineversio, ja voisin vielä ostaa sitä uudelleenkin. Tuosta korostustuotteesta en tiennytkään. The Saemin peiteainetta olen muistaakseni myös kokeillut, mutta siitä ei ole mitään ihmeellisiä mielikuvia, enkä ole tainnut siitä omaan blogiinikaan mitään kirjoitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo koskaan kokeillut sitä perinteistä Shape Tapea, vaikka sehän on varmaan yksi kehutuimpia peiteaineita! Pitää kyllä jossain vaiheessa sekin testata, kun Tarteakin nykyään saa Suomeen aiempaa helpommin :)

   Poista
  2. Jos multa kysytään, maailman paras peiteaine on kuitenkin It Cosmeticsin Bye Bye Redness -voide, se värillinen siis. Aivan loistava, ohut ja todella hyvin peittävä. Muistaakseni olen kirjoittanut siitä blogissanikin, ja lisääkin juttua siitä on tulossa.

   Poista
  3. Tuota Tarteahan saa varmaan helpoiten Suomeen Ruotsin Sephorasta, joka toimittaa nopeasti, eikä tarvitse fiddlata tulliselvitysten kanssa. Siellä on myös minikokoja noista, joten ei heti tarvitse investoida täysikokoiseen, jos haluaa kokeilla ensin.

   Poista
  4. Täytyy pitää toi It Cosmetics myöskin mielessä, Tarte tosin lähtee ensimmäisenä testiin, kunhan joskus vaan taas tulee tarve uudelle peiteaineelle. Juurikin tuolta Ruotsin Sephorasta oon tota katsellut, vielä en oo ensimmäistäkään tilausta sinne tosin tehnyt, mutta jonain päivänä sitten :)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus:) Noista peiteaineista en ole mitään kokeillut, mutta Too faced ollut pitkään ostoslistalla. Täytyy se kyllä ehdottomasti hankkia, niin paljon sitä kehuttu. Tuo the Saemin peiteaine herätti myös kiinnostukseni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Too Facedille multa iso suositus. Toi on ihan loistava tuote ja tosiaan 15 ml tuotetta on hurjan paljon, kun noissa peiteaineissa yleensä on tosta vain murto-osa :D the SAEM on myös testaamisen arvoinen ehdottomasti<3

   Poista
 5. Ei ollut yksikään tuttu. Mä käytän Sensaita joka on valokynän ja peitevoiteen hybridi. Tässä iässä mitä ohuempi tuote sen parempi. Kaikki mattaiset ja tosi peittävät on ihan no no. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattatuotteet varmaan kaiken kaikkiaan on monesti parempia nuoremmalle iholle ja osalla varmasti silloin myös mieluisampia. Mä en vielä viitisen vuotta sitten olisi voinut edes kuvitella, että mun meikkipohjani olisi jotain muuta kuin mattainen ja tällä hetkellä taas rakastan heleää lopputulosta :D Niin ne ajat muuttuu!

   Poista

Kiitos kommentista!