torstai 16. kesäkuuta 2022

Aveeno - ihonhoitosarja atooppiselle ja herkälle iholle

*Saatu ilmaistuote

Kuinka moni on tutustunut tai kuullut Aveenosta? Aveeno on apteekeissa myytävä tuotemerkki, jonka tuotteet on kehitetty soveltumaan ennen kaikkea kuivalle, herkälle, ärtyneelle, kutisevalle ja ihottumaan taipuvaiselle iholle - eli juuri sellaiselle iholle, jonka itse omistan. Aveenon tuotteet ovat nyt myynnissä myös Suomessa ja sain muutamia viikkoja sitten itselleni testiin seitsemän brändin ihonhoitotuotetta, joita kaikkia myydään mm. Yliopiston apteekissa sekä Nettiapteekissa. Tuotteiden hinnat vaihtelevat huomattavan paljon ostopaikasta riippuen, mutta valikoimista löytyy siis käsivoiteita, vartalovoiteita sekä pesunesteitä. Aveenon tuotteet ovat kaikki hajusteettomia ja väriaineettomia. Kaikkien tuotteiden keskeisin ainesosa on ihoa rauhoittava ja ravitseva prebioottinen kaurayhdiste. Lisäksi vaikuttavina ainesosina tuotteissa toimii mm. glyseriini, keramidit sekä sheavoi hieman tuotteesta riippuen. 

Hajusteettomuudesta voisin sanoa vielä sen verran, että oikeastaan ainut kosmetiikkatuote, jossa tuoksu on itselleni tärkeä, on suihkugeeli. Tästäkin joukosta löytyi kaksi eri suihkusaippuaa/pesunestettä, mutta kerron niistä tarkemmat ajatukseni tuonnempana. Muuten koen vartalonhoitotuotteissa hyvän, itseäni miellyttävän tuoksun plussana, mutten mitenkään pakollisena. Sairaalassa työskennellessä esimerkiksi käsivoiteiden todella voimakkaat tuoksut eivät omalla kohdallani tulleet edes kysymykseen aamuisin ennen töihinmenoa, mutta toki nyt äitiyslomalla voin halutessani käyttää myös niitä voimakkaammin tuoksuvia tuotteita.

Suomessa Aveenolta on myynnissä kaksi tuotesarjaa - Skin Relief sekä Dermexa. Skin Relief -tuotteet sopivat hyvin kuivalle, herkälle ja ärtyneelle iholle. Dermexa-sarja taas soveltuu erittäin kuivalle, kutisevalle ja ihottumaan taipuvalle herkälle iholle. Dermexa-tuotteet ovat siis jonkin verran paksumpia ja hoitavampia kuin Skin Relief -tuotteet, mutta nekin on tosiaan suunnattu kuivalle iholle. Oma ihoni tosiaan on kuiva, herkkä ja atooppinen. Ihottumaa multa löytyy pääasiassa jaloista (reisistä ja sääristä/pohkeista) ja parhaimpina kausina ei sieltäkään. Olen monet kerrat puhunut siitä, kuinka tietyt vartalovoiteet saattavat soveltua mulle muualle kroppaa, mutta jalat ärtyvät ja puskevat ihottumaa, jos erehdyn käyttämään kyseisiä voiteita jaloilleni. Osa voiteista aiheuttaa reaktion jo yhdellä kertaa, osa vasta muutaman päivän käytön jälkeen. Harvassa on ne voiteet, joita voisin käyttää kropalleni kauttaaltaan, joten monesti käytänkin jaloilleni eri voidetta kuin muualle kroppaan, jotta saan vartalovoiteitani kulumaan. Mielenkiinnolla lähdinkin siis testaamaan kuinka nämä nimenomaan ihottumaan ja kuivuuteen taipuvaiselle iholle suunnatut tuotteet itselläni toimivat!

Poikkeuksellisesti olen kirjoittanut hinnat ottaen huomioon niiden suuren vaihtelun eri ostopaikkojen välillä.

Aveeno Dermexa Daily Emolient Body Wash 300 ml* on kuivalle, herkälle ja ihottumaan taipuvaiselle iholle suunnattu saippuaton pesuneste. Pesunesteen tulisi paitsi puhdistaa ihoa, myös suojata ja rauhoittaa sitä poistaen samalla mahdollista ihoärsytystä. Tuote sisältää kaksoiskaurayhdisteen (kaurauute ja -jauhe) sekä keramideja. Tämän pesunesteen koostumus on maitomaisen kevyehköä. Sitä on miellyttävä levittää iholle ja pesuneste tuntuu aika pitkälti samalta kuin vartalon pesu ihan kevyen voiteen kanssa. Voidepesuahan monesti suositellaan juurikin kuivalle, atooppiselle iholle, ja joskus nuorempana käytin siis itsekin jotain kevyttä perusvoidetta suihkugeelin sijaan vartaloni pesemiseen. Tästä Aveenon pesunesteestä jää iholle todella pehmeä ja kosteutettu tunne, ja olenkin muutaman kerran skipannut vartalovoiteen täysin tätä käytettyäni. Tuoksuttomuus suihkusaippuoissa harmittaa aina, mutta toisaalta tällaiset tuotteet ovat syystä hajusteettomia enkä edes näkisi tässä mitään sen kummempaa tuoksua. Hyvä koko perheen tuote ja ehdottomasti kosteuttavin pesuneste/suihkusaippua, mitä itse olen koskaan omistanut. Hajusteettomuuden takia tulen tätä tuskin itse ostamaan enää lisää, mutta tuotteena tässä ei ole mitään vikaa. Tämä soveltuu käytettäväksi yli 3-vuotiaille.
Hinta: noin 13,00-18,00 €/300 ml.

Aveeno Dermexa Daily Emolient Cream 200 ml* on koostumukseltaan kevyehkö emulsiovoide, joka sisältää keramidien ja glyseriinin lisäksi prebioottisen kolmoiskaurayhdisteen (kaurajauhe, -öljy ja -uute). Voide on tehty vähentämän kuivan ihon pahenemisvaiheita, jonka lisäksi sen tulisi totta kai tehokosteuttaa ja suojata ihoa sekä vahvistaa sen suojamuuria. Koostumus tällä voiteella tosiaan on aika kevyttä, mutta sen ei pidä antaa hämätä, sillä tämä on kevyestä koostumuksestaan huolimatta yksi kosteuttavimpia voiteita, joita olen ikinä omistanut. Tätä saa pienen tovin hieroa ihoon, jotta voide imeytyy täysin, ja tästä jää iholle selkeästi sellainen pehmeä, kosteutettu pinta. Tunne ei ole lähmäinen tai rasvainen, mutta selkeästi kuitenkin huomaa, että iholle on levitetty voidetta. Valitettavasti tätä voidetta en pysty itse käyttämään pitkäkestoisesti/säännöllisesti jalkojeni iholla, sillä tämä aiheuttaa jossain vaiheessa ärsytystä ja ihottumaa itselleni. En sinänsä pidä sitä siis mitenkään ihmeellisenä, vaikka tämä voide onkin suunnattu nimenomaan ihottumaan taipuvaiselle iholle. Mulle siis ei sovi läheskään kaikki apteekin perusvoiteetkaan ja on muutenkin hyvin yksilöllistä mikä tuote sopii kenellekin. Sen takia ei voikaan yleistää, että joku tietyntyylinen tuote sopii varmasti kaikille, jotka kärsivät jonkinlaisesta iho-ongelmasta. Voide sopii kaikenikäisille.
Hinta: noin 13,00-18,00 €/200 ml.

Aveeno Dermexa Fast & Long-Lasting Balm 75 ml* on keramideja, glyseriiniä sekä prebioottista kolmoiskaurayhdistettä (jauhe, öljy ja uute) sisältävä hoitovoide vartalolle ja käsille. Voiteen tulisi lievittää välittömästi ihon kutinaa sekä tehokosteuttaa ja vahvistaa ihoa. Voiteen kutinaa lievittävän vaikutuksen tulisi säilyä jopa kuuden tunnin ajan. Tätä olen käyttänyt itse käsivoiteena, sillä 75 ml kokoisesta tuubista ei kovin pitkäksi aikaa riitä iloa koko vartalolle. Lisäksi tämä on sen verran tuhtia ja paksua tavaraa, että näkisin tämän käsivoiteen lisäksi korkeintaan täsmähoitona satunnaisille kuiville kohdille muualla vartaloa tai miksei myös yötä vasten jalkavoiteena. Tämä on niitä käsivoiteita, jotka kosteuttavat ihoa erinomaisesti, mutta jättävät myös hitusen rasvaisan tunteen käsiin. Se ei ole itselleni ongelma, sillä tämäntyyliset voiteet päätyvät mulla sitten iltakäyttöön ja saavat rauhassa vaikuttaa yön ajan, kun käsiä ei nukkumaan mennessä enää tarvitse käyttää. Todella hyvä tuote, joka sopii kaikenikäisille.
Hinta: noin 10,50-15,00 €/75 ml.

Aveeno Skin Relief Moisturising Body Wash 500 ml* on ihoa puhdistava, rauhoittava, kuivuutta lievittävä ja raikastava pesuneste. Tämäkin pesuneste sisältää Aveenolle tyypillisen kolmoiskauryhdisteen, eli kauraöljyä, -uutetta sekä -jauhetta. Lisäksi tästä löytyy myös mm. glyseriiniä, joka tunnetaan niin ikään ihoa kosteuttavana ainesosana kosmetiikassa. Tämän pesunesteen koostumus on enemmän geelimäistä ja myös jonkin verran paksumpaa kuin Dermexa-sarjan maitomaisen pesunesteen koostumus. Tämä myös vaahtoaa hitusen paremmin, mutta mistään kunnon saippuavaahdosta ei voi tämänkään kohdalla missään nimessä puhua. Yhtä lailla myös tästä jää iholle miellyttävän kosteutettu tunne, joka säilyy iholla vielä suihkussa käynnin jälkeenkin. Hajusteettomuus tekee tämänkin tuotteen omissa silmissäni hieman tylsäksi, mutten tämänkään kanssa osaa sitä tuoksua toisaalta edes kaivata, kun tiedän minkälaisesta tuotteesta on kyse. Molemmat pesunesteet ajavat hyvin asiansa, mutta pidän tämän Skin Relief Body Washin paksummasta koostumuksesta ehkä hitusen enemmän.
Hinta: noin 9,50-14,00 €/500 ml.

Aveeno Skin Relief Moisturising Lotion 300 ml* on erittäin kuivalle ja ärtyneelle iholle tarkoitettu kosteusvoide. Voiteen tulisi rauhoittaa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa. Kolmoiskaurayhdisteen (uute, jauhe ja öljy) lisäksi tästä voiteesta löytyy myös glyseriiniä ja sheavoita. Voide on pakattu todella näppärään pumppupulloon ja tuotekuvauksen mukaan tässä on tahmaamaton, täyteläinen ja nopeasti imeytyvä koostumus. Voide imeytyykin ihoon varsin nopeasti, mutta jättää jälkeensä aika pitkälti samanlaisen ihotuntuman kuin Dermexa-sarjan voidekin. Tunne ei ole rasvainen tai lähmäinen, mutta iho tuntuu vielä pitkään voiteen levityksen jälkeen siltä, että sitä voidetta todella on iholle lisätty. Tämä voide on sopinut omalle iholleni, myös jalkojeni iholle, paremmin kuin Dermexa, jota en tosiaan pysty päivittäin käyttämään koko vartalollani. Tämä ei ole ole aiheuttanut itselläni minkäänlaista ihoärsytystä ja tästä tulikin mun tämänhetken vakituotteeni nimenomaan jalkojen iholle. Kuumilla kesähelteillä tämä saattaa tosin olla vähän turhan tuhtia tavaraa, mutta vielä ei olla sellaisista saatu tänä kesänä nauttia.
Hinta: noin 9,50-14,00 €/300 ml.

Aveeno Skin Relief Nourish & Repair Cica Balm 50 ml* on käsien ja vartalon iholle tarkoitettu voide, joka sisältää kolmoiskaurayhdisteen (uute, öljy ja jauhe) lisäksi myös mm. glyseriiniä ja E-vitamiinia. Glyseriini löytyykin tästä heti Inci-listan kärjestä ennen vettä, samoin kuin Dermexa-sarjan voiteessa. Rohtuneelle ja todella kuivalle iholle tarkoitettu voide lupaa tehokosteuttaa ja tasapainottaa ihoa sekä auttaa uudelleenrakentamaan sen suojamuuria. Tämä tehotuote on ollut mulla käytössä käsien lisäksi myös kuivilla kyynärpäillä, joiden kuivuus on saanut todella nopeasti kyytiä, kun voidetta on pari-kolme päivää muistanut levittää niille. Tämäkään ei sovellu käsivoiteeksi itselleni päiväkäyttöön, sillä voide on hyvin tuhtia ja jättää kädet tahmaisen tuntuisiksi, mutta iltakäytössä tämä toimii oikein hyvin. Mullahan oli vauvan syntymän jälkeen pitkään "pientä" kuivuusongelmaa toisessa kädessä, mutta nämä voiteet ovat saaneet sen ratkaistua lähes täysin. Todennäköisesti aion jatkossa käyttää näitä kesän ajan satunnaisesti aina tarpeen tullessa ja palata säännölliseen käyttöön loppuvuodesta, kun ilmat viilenevät ja käsien iho kuivuu taas kunnolla. Tätä voidetta voi käyttää 3-vuotiaasta eteenpäin.
Hinta: noin 6,00-9,00 €/50 ml.

Aveeno Skin Relief Moisturising Hand Cream 75 ml* on herkille, erittäin kuiville ja ärtyneille käsille tarkoitettu ihoa rauhoittava ja kosteuttava voide. Käsivoiteesta löytyy niin ikään kolmoiskaurayhdiste (uute, jauhe ja öljy) sekä mm. glyseriiniä ja sheavoita. Voidetta kuvaillaan täyteläiseksi, nopeasti imeytyväksi ja tahmaamattomaksi ja tämän kaiken voin allekirjoittaa myös itse. Tämä käsivoide on koostumukseltaan juuri sopivan täyteläistä - ei liian paksua eikä liian litkua. Se imeytyy ihoon suhteellisen nopeasti, mutta kosteuttaa silti varsin hyvin. Ei tämä ehkä samanlainen tehokosteuttaja ole kuin edellä mainittu Cica Balm, mutta tämä toimii loistavasti myös päivällä, kun käsivoiteen tulee imeytyä nopeasti. Näistä kaikista tuotteista juuri tämä käsivoide onkin ollut mulla toistaiseksi eniten käytössä ja pidän siitä pehmeästä, kosteutetusta tunteesta, jonka tämä käsille jättää. 
Hinta: noin 6,00-9,00 €/75 ml.

Aveenolta omaksi suosikikseni nousi Skin Relief -tuotesarja, sillä kaikki sarjan neljä tuotetta toimivat itselläni erinomaisen hyvin. Dermexa on ehkä näin kesällä vähän turhan tuhti sarja itselleni, mutta kovilla talvipakkasilla tilanne saattaa olla jo aivan toinen kuin nyt kesällä. Aveeno oli itselleni tosiaan aiemmin täysin vieras brändi, mutta olen todella iloinen, että pääsin tutustumaan tuotteisiin! Kannattaa pitää nämä mielessä, mikäli omaatte kuivan ja herkän ihon. Sarja on myynnissä apteekeissa eivätkä tuotteiden hinnatkaan ole mitään päätähuimaavan korkeita.

Onko Aveeno tuttu? Mua kiinnostaisi myös tietää millainen iho teillä on? Kuiva ja herkkä kuten mulla vai jotain ihan muuta? :)

16 kommenttia:

 1. Mulle Aveeno on täysin uusi brändi! On aina kyllä ilo päästä käyttämään uusia tuotteita, mielestäni nämä kuullostivat mielenkiintoisilta, ja jos suosii hajusteetonta kosmetiikkaa on kiva että löytyy näin laaja sarja erilaisia tuotteita. Mielestäni tuotteet oli ihan kohtuuhintaisia, eikä mitään super kalliita. Ehkä tällaisessa arkisessa, tuoksuttomassa kosmetiikassa kokisin järkyttäväksi jos hinta olisi samaa kuin vaikka Body Shopin ihanissa tuotteissa :) Iho on pintakuiva, jaloissa hilseilevä, mutta tuoksut ja muut on täällä kyllä mieluisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hajusteettomuudessa on kyllä omat puolensa eikä tosiaan kaikkien iho kestä niitä voimakkaammin hajustettuja tuotteita. Itse en oo onneksi koskaan havainnut, että kosmetiikassa tuoksut olisivat aiheuttaneet mitään ongelmia, mutta tosiaan suihkugeeliä lukuun ottamatta ne tuoksut ei ole mulle niin tärkeitä. Toki tykkään hyvän tuoksuisista voiteista vartalolla/käsillä, mutta käytän myös hajusteettomia :) Kiva kun kertoilit sun ihotyypistä ja mieltymyksistä, näitä on aina mielenkiintoista kuulla! ♥

   Poista
 2. Mä rakastan tota käsivoidetta. 😍 Pidetään peukkuja, et kasvoille suunnattu kaurasarjakin tulisi Suomeen. Olen pidempään käyttänyt niitä tuotteita ja ne on ihan lemppareita. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän mä vasta sun kommentin luettua tajusin, että sähän kehuit jokin aika sitten Aveenon kasvovoidetta! Todellakin pidetään peukkuja, se sun kehuma voide vaikutti meinaan ihan älyttömän hyvältä<3

   Poista
 3. Ihania tuotteita <3 Merkki on tuttu ja joskus aiemmin olen pohtinut merkin tuotteiden tilaamista. Siitäkin huolimatta, että vartaloni iho ei ole mitenkään erityisen kuiva ja herkkä. Mutta silti en halua aivan päivittäin esimerkiksi pestä ihoani kovin "vahvoilla" suihkugeeleillä. Kiva, että merkkiä saa nyt Suomestakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää menee varmasti myös vähemmän kuivalle iholle! Ja onneksi aina voi pitää myös taukoa, jos tuntuu että iho saa jostain syystä "liikaakin" kosteutta jonkin tuotteen kanssa :) Monilla on varmasti toi, ettei välttämättä halua kovin saippuaisia suihkugeelejä käyttää päivittäin, kun ne saattavat kuivattaa ihoa tai jättää sen vaikkapa kiristäväksi. Mä taas itse rakastan kaikkia ihania tuoksuja suihkugeeleissä enkä varsinaisesti oo koskaan onneksi huomannut niiden tekevän iholleni hallaa :)

   Poista
 4. Oon käyttäny kaurasarjan käsivoiteen ja vartalovoiteen. Parhaita atooppista ihottumaa potevalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että nää on niin monelle tuttuja ja olette tuotteista pitänyt! ♥

   Poista
 5. Mä olen käyttänyt noita jo ennen kuin merkki taisi tulla edes Eurooppaan, ja USA:nreissujen lisäksi tietty tuli ostettua Lontoossa asuessa. Tiesitkö, että merkillä on myös hyvä hiustuotesarja? Sitä ei muistaakseni tuoda valitettavasti Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomailla asuessa ja reissatessa tulee taatusti tutustuttua kosmetiikkaan ihan eri tavalla kuin Suomessa, täällä kun saa aina yleensä odotella niiden mielenkiintoisten brändien markkinoilletuloa. En tiennyt, kasvotuotteista tiesin, mutta hiustuotteet oli mulle uusi juttu! Näköjään Lookfantasticilta ainakin saa noita hiustuotteitakin tilattua Suomeen, täytyykin pitää noi mielessä :)

   Poista
  2. iHerb.com'issakin näyttää olevan aika iso valikoima, ja nyt vielä alennuksessa. Siellähän on tullit sun muut laskettu jo hintoihin, joten paketit tulevat Suomeen ovelle ilman sen kummempia tullimaksuja ja -selvittelyjä:
   https://fi.iherb.com/search?kw=aveeno

   Poista
  3. iHerbiä pitäisi muutenkin mun taas tutkia enemmän, siitä on vuosia kun oon sieltä mitään tilannut. Ja hyvä kuulla, ettei tule mitään lisämaksuja tuotteisiin enää Suomen päässä!

   Poista
  4. Mullakin oli pieni tauko sieltä tilaamisessa, kun kuvittelin, että paketit joutuu tullaamaan (vaikka ei sekään iso homma ole kun sen online tekee). Nyt siellä on hinnat euroissa ja mahtoiko se olla 40 euroa, jolla saa jo ilmaiset postit (ilmaisten kuriiritoimituksien tilaussumma on hitusen suurempi). Paketit tulevat nopeasti ja jos paketti sattuu katoamaan matkalla, korvaavat sen täydestä määrästä mukinoitta amerikkalaiseen tapaan. Pari kertaa on paketti kadonnut näiden noin viidentoista-parinkymmenen vuoden aikana, mitä sieltä olen tilaillut, eli ei sitä usein kyllä satu.

   Poista
  5. Tullaaminen on onneksi tehty tosi helpoksi, itsekin tullailen kerran kuussa aina noi pari jenkkiboksia, joita tilaan niin tullut hyvinkin tutuksi se touhu! Toi on kyllä myös erittäin iso plussa, että kadonneet paketit korvataan eikä siitä tarvitse erikseen tapella. Tuntuu olevan vähän eri meininki välillä Suomessa, kun Postihan nyt ei esimerkiksi tunnetustikaan ota vastuuta yhtään mistään :D

   Poista
 6. Käsivoide on huippu herkälle ja ärtyneelle iholle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että niin moni on näistä pitänyt<3 :)

   Poista

Kiitos kommentista!