torstai 21. huhtikuuta 2022

Pari sanaa meikkisiveltimistä

Tänään puhutaan hieman meikkisiveltimistä! Monesti kuulee sanottavan, että hyvillä meikkisiveltimillä saa huonommatkin meikit toimimaan, mutta toisaalta yhtä paljon kuulee myös sitä, kuinka ammattilainen saa huonoillakin välineillä loihdittua upeita lopputuloksia. Mä en ole ammattilainen enkä siis opiskellut meikkaamista/maskeeraamista päivääkään, joten liputan ehdottomasti itse kunnon meikkivälineiden puolesta. Hyvä sivellin kestää käytössä vuosia eikä siitä irtoile esimerkiksi karvoja jatkuvalla syötöllä. Paljon on myös kiinni siitä, kuinka siveltimiä hoitaa ja miten niitä säilyttää. Toiset ovat valmiita panostamaan rahallisesti siveltimiin satoja euroja ja toiset haluavat päästä halvemmalla. Tässä postauksessa kerron omat vinkkini ja neuvoni hyvien siveltimien hankitaan ja huoltoon sekä esittelen myös muutamia omia suosikkisiveltimiäni.

Perussetti, jolla teen arkena silmämeikkini - kaksi eri kokoista häivytyssivellintä, kynäsivellin sekä littana sivellin liikkuvalle luomelle.

Mitä sivellinbrändejä suosin ja suosittelen?

Meikkisiveltimiä myy niin moni brändi, ettei mulla mitenkään voi olla kokemusta kaikista, mutta mikäli haluat panostaa hieman hintavimpiin, mutta superlaadukkaisiin ja kestäviin siveltimiin, voin suositella Sigmaa. Valtaosa mun siveltimistäni on nimenomaan Sigmalta eikä mulla ole niistä mitään huonoa sanottavaa. Real Techniquesilta ja EcoToolsilta löytyy myös erittäin hyviä siveltimiä hieman edullisempaan hintaan, mutta valikoima on myös Sigmaan verrattuna vähän pienempi. Luxien siveltimiin olen myös ollut tyytyväinen, vaikka joidenkin mukaan niissä vaihtelee laatu jonkin verran. Itse olen kuitenkin onnistunut saamaan aina hyviä yksilöitä. Zoeva on myös pakko mainita tässä yhteydessä, sillä monet kehuvat Zoevan siveltimiä. Itseltäni löytyy vain yksi ainut Zoevan sivellin, joka on erinomainen, mutta sen tarkemmin en henkilökohtaisesti osaa itse brändistä sanoa. Morpheen en itse henkilökohtaisesti ole ollut kovinkaan tyytyväinen, mutta mulla on niin vähän kokemusta heidän siveltimistään, etten voi sanoa niistäkään oikein mitään. Monet niitä kuitenkin kehuvat! Lisäksi multa löytyy paljon muita vähän erikoisempien brändien siveltimiä, jotka olen saanut kauneusboksien mukana. Niistä on kuitenkin aika turha puhua tässä yhteydessä, sillä niiden saatavuus Suomeen on monesti aika huono.

Suosikkisiveltimiäni highlighterin levitykseen.

Yksittäisiä siveltimiä vai suurempia settejä?

Riippuu täysin siitä kuinka paljon haluat siveltimiä ja millaiset sivellinvarastot omistat jo entisestään. Setit tulevat yleensä aina selkeästi edullisemmaksi kuin jos kaikki sen sisältämät siveltimet ostaisi yksitellen. Usein ne setit sisältävät kuitenkin myös sellaisia siveltimiä, joille ei välttämättä ole käyttöä tai tarvetta. Jos lähdet liikkeelle ihan nollasta ja haluat kunnon kokoelman erilaisia siveltimiä, suosittelen ehdottomasti hankkimaan edes yhden suuremman setin, josta löytyy siveltimiä sekä kasvoille että silmille. Sitä voi sitten myöhemmin täydentää yksittäisillä siveltimillä, kun huomaa mitä tarvitsee vielä lisää. Toki jos haluaa välttyä hutiostoilta on hyvä ostaa siveltimet yksittäin tai pienemmissä muutaman siveltimen seteissä isojen, jopa kymmeniä siveltimiä sisältävien settien sijaan. 

Itse olen myös ehdottomasti sitä mieltä, että varsinkin silmämeikeille on hyvä olla useampi samantyylinen sivellin, sillä en jaksa olla pesemässä niitä jokaisen käyttökerran jälkeen. Näin saan helposti käytettyä esimerkiksi yhtä häivytyssivellintä ruskeaan silmämeikkiin ja seuraavana päivänä toista punaiseen eikä mun tarvitse olla pesemässä yksittäisiä siveltimiä joka päivä.

Häivytyssiveltimiä luomiväreille.

Mihin siveltimiin kannattaa panostaa?

Silmämeikin osalta sanon itse ehdottomasti, että häivytyssiveltimiin! Suosittelen omistamaan vähintään pari eri kokoista häivytyssivellintä, jos et sitten tee meikkiäsi aina samalla tyylillä, jolloin yhdelläkin varmasti pärjää. Pienempi häivytyssivellin sopii pikkutarkkaan työskentelyyn, isompi taas siihen vähemmän tarkkaan ja sillä häivyttelyt hoituvat yleensä myös nopeammin. Kasvomeikkisiveltimissä suosittelen panostamaan siihen siveltimeen, jolla levität meikkivoiteen. Toki se voi siveltimen sijaan olla myös meikkisieni tai miksei omat sormet, mutta jos haluat nimenomaan siveltimen, kannattaa siihen panostaa, jotta saat meikkipohjastasi kauniin mahdollisimman helposti ja nopeasti. Makuja on monia eivätkä kaikki pidä meikkivoiteen levityksessä samanlaisista siveltimistä. On myös hyvä muistaa, etteivät kaikki meikkivoiteetkaan käyttäydy samalla tavalla eli yksi ja sama sivellin ei välttämättä sovellu kaikille meikkivoiteille.

Sigman F60 ja F50 siveltimet toimivat mulla meikkivoiteen levityksessä.

Laadun suhteen kannattaa ehdottomasti panostaa niihin siveltimiin, joita eniten käytätkin, sillä laadukas sivellin kestää käyttöä eivätkä sen karvat lähde hapsottamaan tai irtoilemaan ennenaikaisesti. Toki hinta ja laatu eivät tässäkään kulje mitenkään systemaattisesti käsi kädessä, eli superedullinen sivellin voi olla laadultaan paljon parempi kuin useita kymmeniä euroja maksava. Monet ovat esimerkiksi kehuneet essencen siveltimiä maasta taivaisiin, mutta itse en ole niitä koskaan testannut enkä siis osaa niistä sen enempää sanoa. Itselläni taas on tullut kauneusboksien mukana vastaan muutamia pienempiä sivellinsettejä, joiden arvo on ollut taivaissa, mutta laatu ei todellakaan ole vastannut hintaa.

Kolme kappaletta Luxien 209 Large Shadereita, jotka ovat yhtiä suosikkejani.

Mistä ostaa meikkisiveltimiä?

Monia suosikkejani myydään ihan kivijalkamyymälöissä, kuten Real Techniquesia, EcoToolsia ja Luxieta, joita pystyy kaikkia ostamaan esimerkiksi Sokokselta. Sigmaa ei taideta Suomessa myydä missään kivijalassa, mutta brändiä myy mm. Lookfantastic ja Oletkaunis. Zoevaa puolestaan myydään esimerkiksi Beauty Bayssa ja Lookfantasticilla. Monilta sivellinbrändeiltä löytyy verkkokauppa myös omilta sivuilta. Hinnat vaihtelevat totta kai ostopaikkojen mukaan ja monesti ulkomailta tilattaessa siveltimet ovat halvempia kuin Suomesta ostettaessa.

Näillä kahdella Real Techniquesin siveltimellä teen varjostukset kasvoilleni.

Miten siveltimiä huolletaan?

Pese siveltimet säännöllisesti. Likaisilla siveltimillä työskentely on aina vaikeampaa ja jossain vaiheessa myös erittäin epähygieenistä. Varsinkin voidemaisille tuotteille käytetyt siveltimet kannattaa ehdottomasti muistaa pestä riittävän usein, mielellään jokaisen käyttökerran jälkeen, ettei niissä ala kasvaa bakteereja. Näin jokin aika sitten videon, jossa siveltimet viskottiin vettä ja saippuaa sisältävään ämpäriin ja pestiin sitten siellä, mutta missään tapauksessa siveltimiä ei kannata tai pidä liottaa veden alla! Se haurastuttaa siveltimen kiinnityskohtia, kun esimerkiksi varren ja siihen kiinnitetyn metalliosan väliin pääsee vettä ja ennen pitkää liima pettää ja sivellin hajoaa. Siveltimien varret nyt harvoin ovat niin likaiset, että ne tulisi pestä juoksevan veden alla ja karvaosan saa kyllä pestyä ilman, että koko sivellintä pitää upottaa veteen. Kohtele siveltimiäsi hellävaraisesti, jos haluat niiden kestävän pitkään. Pestyt siveltimet tulisi aina myös kuivata joko lappeellaan tai ylösalaisin, jolloin vettä ei pääse valumaan metalliosan kiinnityskohtiin. Tämäkin jo kertoo, että saavillinen vettä ja saippuaa ei ole se paikka, jonne siveltimet kuuluu heittää likoamaan.

Glitter by Elina K superhyvä luomivärisivellinsetti!

Omat sivellinsuosikkini?

Kuvissa näette suosikkisiveltimiäni, mutta näiden lisäksi omistan lukuisia muitakin siveltimiä, sillä niitä on tullut hamstrattua sekä itse että saatua kauneusboksien mukana. Erityismaininnan haluan antaa kuitenkin muutamille siveltimille, jotka näkyvät myös postauksen kuvissa:

 • Glitter by ElinaK sivellinsetti, josta löytyy kolme eri kokoista luomivärisivellintä, joita käytän itse häivytyssiveltiminä. Loistava laatu eikä setti tainnut maksaa kuin kympin.
 • Luxien 209 Large Shader sivellin on mun suosikkini mitä tulee liikkuvalla luomella käytettäviin siveltimiin. Sivellin on melko iso eikä sovellu siis turhan tarkkaan työskentelyyn, mutta sillä saa hyvin shimmerit pakattua luomelle. Multa löytyy näitä siveltimiä kolme kappaletta.
 • Sigman F60 Foundation sekä F50 Duo Fibre ovat suosikkejani meikkivoiteen levityksessä, vaikka jotkut meikkivoiteet levitänkin meikkisienellä. F60 on ehdottomasti kuitenkin paras meikkivoidesivellin, mitä olen koskaan omistanut.
 • Real Techniquesilta löytyy loistavia siveltimiä varjostusten tekoon! 

Mitä brändejä te suositte meikkisiveltimissä? Onko teillä mahdollisesti samoja suosikkeja kuin mulla? :)

4 kommenttia:

 1. Ostin aiemmin EcoToolsin siveltimiä edullisen hinnan vuoksi, niitä mulla on vielä monen monta käytössä kaikkien näiden vuosien jälkeen. Ne ei siis ole irroittaneet karvaa eivätkä ole menneet huonoksi, kun on jaksanut pestä hyvin. Kyllä minä aina niistäkin olen aikanani luopunut, en halua säilyttää liikaa semmosia huonojakaan kun siveltimiä on melko reilusti. Ostin We Care Iconin siveltimiä ja ne on myös yllättävän hyviä ja niissä on myös kaunis design. Jos ostaisin irtosiveltimen, ostaisin tuota sarjaa juuri nyt. Jos ostaisin setin ja haluaisin pistää rahaa haisemaan ostaisin Luxien siveltimiä. Tykkään niistä paljon ja etenkin vaaleanpunainen sarja on silmiini kovin kaunis. En siis enää ostaisi EcoToolsia, mutta voin suositella sitä kaikille tarkan markan säästäjille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. We Care Iconin siveltimistä oon kuullut paljon myös kehuja! Mä joskus vuosia sitten käytin jotain heidän meikkejä, mutta siveltimiä en oo koskaan tainnut testata. Ja noitahan saa tosi kätevästi just Sokoksilta niin ei tartte tilailla mistään :) Luxien vaaleanpunaiset siveltimet on munkin silmään kauniit, vaikka kyllä toi Sigman perus musta+hopea vie tyylikkyydessä silti voiton :D

   Poista
 2. Luxien 209 ja tuo 250 meni ostoslistalle :D näyttää sellaisilta joista tykkäisin. Sitten haluaisin ne Suvan siveltimet :) ihanku oikeesti tarviisin ;) Tosi kiva postaus, oli kiva lukea. Tykkään itse RT:n ja Luxien siveltimistä hinta-laatusuhteen takia. Sigman siveltimiä haluaisin myös kokeilla, mulla oli joskus yksi ja se oli kyllä tosi hyvä. Kokeilen myös mielelläni kaikkia kauneusboxeista tulevia.
  Hyvä sivellin kestää. Mulla kyllä tosi harvoin särkyy siveltimiä, en edes muista milloin sellainen olisi tapahtunut. En ymmärrä miksi ihmiset ei pese siveltimiään useammin, minä pyyhin ne joka päivä ja viimeistään kahden viikon välein pesen kaikki saippualla. Inhottava meikata likaisilla :D sankkoon viskaamista en ymmärrä ollenkaan, ei varsien liimaukset sellaista kestä. LV palasaippua on hyvä ja halpa, pesee meikkimunankin putipuhtaaksi. Päihittää monet siveltimien pesuaineet ja Beauty Blenderin saippuankin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania siveltimiä on myynnissä aivan liikaa, munkin tekisi mieli ostaa Zoevalta joku isompi setti, vaikka tarvetta ei todellakaan ole :D Mäkin tykkään, kun varsinkin noiden Jenkkiboksien mukana tulee tosi usein siveltimiä, jotka myös oikeesti on tosi hyviä! Toki niitä pilipalijuttujakin mahtuu mukaan, mutta pääasiassa oon kuitenkin aina tykännyt niistä ja esim. Luxiet on about kaikki tulleet juurikin noista bokseista mulle.

   Siveltimien peseminen on ärsyttävää, mutta vielä ärsyttävämpää (ja ällöttävämpää) on meikata likaisilla siveltimillä. Varsinkin kaikki voidemaisille tuotteille tarkoitetut siveltimet on oikeesti kamalia, jos niitä ei pese riittävän usein :D En mä edes saisi meikkivoidetta levitettyä kasvoille kauniisti, jos en pesisi sitä sivellintä puhtaaksi käyttökertojen välissä! LV:n palasaippua löytyy täältäkin ja nimenomaan meikkimunille se on munkin mielestä ihan paras<3

   Poista

Kiitos kommentista!