torstai 7. huhtikuuta 2022

Meikkikarsintaa | Kasvopaletit

Tänään jatketaan meikkikokoelmani läpikäyntiä, kun karsinnan kohteeksi päätyvät erilaiset kasvomeikkipaletit! Tässä on mukana siis kaikki kasvoille käytettävät paletit, jotka sisältävät tuotteita useammasta eri kategoriasta. Pelkät highlighterpaletit tai poskipunapaletit eivät siis päätyneet tähän, mutta mikäli paletti sisältää molempia, olen ne ottanut mukaan tähän. Toki palettien joukosta löytyy sitten ihan niitäkin yksilöitä, joista löytyy sekä bronzeria, highlighteria että poskipunaa. Mulle on tulossa yksi ihan mieletön kasvopaletti huhtikuun Ipsy Plussan mukana, joten tehdään sille nyt kunnolla tilaa! Lähtötilanne on siis se, että erilaisia kasvomeikkipaletteja tai niiksi luokittelemiani paletteja löytyy multa kolmetoista kappaletta. Montako karsin pois?

Cover FX Perfector Face Palette on Boxycharmin mukana tullut monikäyttöinen paletti, josta löytyy varjostussävy, poskipuna, viimeistelypuuteri sekä highlightereita. Tämä on vaalealle iholle todella hyvä paletti ja yksi suosikkejani, sillä laatu on paletissa enemmän kuin kohdillaan. Paletti on myös näppärä otettavaksi mukaan esimerkiksi matkoille! Jää omaan käyttöön ehdottomasti.

Revolution Ultra Blush Palette Sugar and Spice on käytännössä poskipunapaletti, mutta koska käytän kahta paletin sävyä highlightereina, otin tämän mukaan tähän kasvopalettikarsintaan. Tätä palettia olen kehunut lukuisat kerrat ja nimenomaan noiden mattaisten poskipunien osalta. Tässä on kaikki sävyt, joita poskipunilta voin kaivata ja paletti on sen puoleen todella käytännöllinen. Highlightereita en juurikaan käytä, sillä ne eivät ole kovinkaan kummoisia, mutta paletti jää silti itselleni. Tätä haluaisin yrittää itse asiassa pannuttaa jossain vaiheessa.

Doucce Posh Powder Palette on kolmen poskipunan ja kolmen highlighterin paletti, jonka sain viime vuonna Ipsy Plussasta. Paletti oli särkynyt kuljetuksessa siten, että yksi poskipunasävyistä rikkoutui, kaksi highlightereista murtui hieman eikä paletti esimerkiksi sulkeudu kunnolla. Ajattelin käyttäväni palettia ahkerasti siitä huolimatta, mutta toiveajatteluahan se oli. Pidän paletin highlightersävyistä hurjan paljon, mutta poskipunat ovat omalle iholleni lähtökohtaisesti jo vähän turhan tummia eikä asiaa edesauta se, että juuri se itselleni mieluisin sävy on rikki. Tämän karsin pois.

Wander Beautyn Trip For Two Blush And Bronzer Duo on myös jonkin kauneusboksin mukana tullut kahden sävyn paletti, jota olen käyttänyt ehkä maksimissaan viisi kertaa. Vaaleanpunainen sävy on poskilla kaunis, mutten tiedä miten tuota vaaleampaa sävyä voi kutsua bronzeriksi, sillä sitähän se ei missään nimessä ole. Tälle ei ole käyttöä, eteenpäin lähtee. Vieressä oleva touch in SOL Pretty Filter Glowdient Makeup Palette sen sijaan jää mulle itselleni. Tästä paletista löytyy vierekkäin aseteltuna viittä erilaista shimmersävyä, joista vaaleimmat toimivat superkauniisti highlightereina. Tummemmat taas menevät aurinkopuutereista, mutta niitä en totta puhuen ole juurikaan käyttänyt. Kiva paletti joka tapauksessa, enkä halua tästä luopua!

OFRA Cosmetics Good To Go Mini Mix Palette sisältääkin sitten kasvomeikkien lisäksi myös luomivärejä, mutta paletti soveltuu silti parhaiten itselläni juuri tähän kasvopalettikategoriaan. Sain tämän viime kesänä Boxycharmista ja paletin keskellä oleva neljän sävyn highlighter on ehdottomasti koko paletin helmi. Toisena suosikkinani tässä on mintunvihreä luomiväri, mutta kasvomeikkien osalta paletista löytyy myös aurinkopuuteri ja poskipuna. Ehdottomasti jää itselleni tämä paletti.

theBalm Autobalm GRL PWDR on kolmen poskipunan ja yhden highlighterin paletti. Tämä on ollut mulla ihan luvattoman vähällä käytöllä, vaikka theBalmin meikit ovatkin mulle hurjan mieluisia ja vielä muutamia vuosia sitten brändi oli ehdottomasti yksi suosikkejani. Jokin tässä kuitenkaan ei iske ihan niin paljon, että kokisin järkeväksi jättää tätä enää omaan käyttöön, eli eteenpäin lähtee. Vieressä oleva Too Faced Sweet Peach Glow Palette taas sisältää persikkaisen poskipunan, highlighterin sekä aurinkopuuterin. Tämä paletti on ollut mulla poskipunan ja highlighterin osalta aikoinaan melko kovassa käytössä, mutta aika on ajanut tästäkin ohi enkä enää palettiin juuri tartu. Olen säästellyt tätä oikeastaan vain tunnesyistä, mutta nyt tämä lähtee eteenpäin.

Blinc Glow Getter Face Palette on kahdeksan sävyn suurehko kasvopaletti, jonka ylärivistä löytyy neljä poskipunaa ja alhaalta taas neljä highlighteria. Tämä tuli syyskuun Boxycharmista viime vuonna ja ilahduin paletista kovasti. Paletin sävymaailma on kaunis ja ainut pieni miinus tälle tulee paletin suuresta koosta, mikä hieman hankaloittaa tämän säilytyksen kanssa. Tuotteena kuitenkin loistava, joten jätän tämän itselleni.

OFRA Cosmetics Sitting Pretty Midi Palette löytyy kuvasta vasemmalta ja on yksi tämän hetken suosikkejani! Paletista löytyy kaksi ihanaa poskipunaa ja niiden keskeltä kultaan taittava highlighter, jota käytän usein myös luomilla. Tämän haluan ehdottomasti pitää itselläni. Vieressä oleva OFRA Cosmetics OFRA x Madison Miller Squad Palette taas lähtee pitkän harkinnan jälkeen eteenpäin. Tämä paletti sisältää yhden poskipunan ja kaksi highlighteria. Rakastan Ofran meikkejä, ne ovat hurjan laadukkaita ja varsinkin brändin highlighterit ovat yhtiä suosikkejani, mutta tähän ei vain tule tartuttua. Parempi siis etsiä tälle uusi koti.

Aesthetica Contour Series Cream Contour Kit on mun ainut voidemaisia tuotteita sisältävä kasvopaletti, ja tämähän tuli nyt tammikuun Boxycharmista. Olin paletista aluksi todella innoissani, mutta edelleenkään en ole tätä saanut käytettyä, hups! Mun on ollut tarkoitus ottaa tämä testiin monen monta kertaa, mutta koska koitan tällä hetkellä pannuttaa erästä puuterista varjostussävyä, en ole sitten kuitenkaan tätä palettia vielä korkannut. Jätän tämän itselleni, josko nyt vaikka tämän postauksen myötä saisin otettua itseäni niskasta kiinni ja oikeasti myös testattua paletin sävyjä.

Anastasia Beverly Hills Glow Kit Sun Dipped on neljän upean sävyn paletti. Kuten kuva kertoo, tästä kaksi vaaleinta sävyä on ollut melkoisen kovalla käytöllä ja kyseiset highlighterit ovatkin sekä laadukkaita että mielettömän kauniita. Ylärivin Bronzed-sävy on sen verran tumma, että laskin tämän kasvopaletteihin highlighterien sijaan, eikä kyseinen sävy mulla juurikaan ole ollut käytössä. Harvemmin tartun ihan noin shimmerisiin bronzereihin. Tämä paletti lähtee myös eteenpäin, sillä en ole koskenut tähän ainakaan puoleentoista vuoteen.

Sain karsittua 13 paletin joukosta pois jopa kuusi, mikä on paljon enemmän kuin uskalsin edes toivoa! Tässä karsitut paletit:

 • Doucce Posh Powder Palette
 • Wander Beautyn Trip For Two Blush And Bronzer Duo
 • theBalm Autobalm GRL PWDR
 • Too Faced Sweet Peach Glow Palette
 • OFRA Cosmetics OFRA x Madison Miller Squad Palette
 • Anastasia Beverly Hills Glow Kit Sun Dipped
Nyt täytyy sanoa, että olen lopputulokseen tosiaan enemmän kuin tyytyväinen. Tiesin jo ennen karsinnan aloittamista pari-kolme palettia, joista halusin eroon, mutta en olisi uskonut lopputuloksen nousevan jopa kuuteen palettiin. Mun meikkikokoelmani on toki edelleen iso, mutta nykyään mua kiehtoo ajatus huomattavasti pienemmästä kokoelmasta, joten näinkin monen tuotteen karsinta tuntuu pelkästään hyvältä senkin takia.

Onko teillä kokemusta näistä paleteista? Entä suositteko ylipäätään isompia kasvomeikkipaletteja vai mieluummin yksittäisiä, erillisiä tuotteita? :)

6 kommenttia:

 1. Sekä paletit että yksittäiset käy :D kaikki käy :D tykkään tosi paljon eri highlightereista, contoursävyistä sekä poskipunista. Bronzerin pitää olla tietynsävyinen ja kyllähän ne tummat noissa paleteissa jää käyttämättä. Tiedän jo valmiiksi että en käytä tuota Blincin kasvopaletin ruskeinta sävyä.
  Touch In Sol highlighter lähti Mega Drop Shopista matkaan koska se on vaan hirmu nätti! En kyllä ole testannut sitä vielä kun pannutan Mary-Louta. Haaveilen että joku päivä saisin ostettua Jeffreeltä jonkun highlighter paletin tai niitä Skin Frosteja. Ne on vaan aika kalliita ja ikinä meinaa raaskia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poskipunia ja highlightereita ei voi koskaan olla liikaa! Mä en oo oikein koskaan oppinut käyttämään shimmerisiä bronzereita ja mattaiset kuluu mulla juurikin contoursävyinä. Kesäisin aurinkopuuterit on kuitenkin tosi jees, pitäisi opetella paremmin niiden käyttö. Isoissa paleteissa on monesti just myös niitä turhia sävyjä, mutta toi Blincin paletti on kylläm uuten tosi kiva!

   Jeffreen highlighterien perään oon itsekin kuolannut, mutta hinta hirvittää muakin eikä oo oikein perusteita itsellä ostaa uusia highlightereita just nyt :D

   Poista
 2. Löytyy paletteja ja yksittäisiä erillisiä tuotteita. Paletit ovat houkuttelevampia, mutta toisin kuin luomiväreissä, niin kasvojuttuja tulee käytettyä kuitenkin myös yksittäisinä tuotteina. Tosi hitaasti ne vaan kuluu, oli sitten kyse paletista tai yksittäisestä tuotteesta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksittäiset luomivärit ei oikein mullakaan kulu, mikä on sinänsä harmi kun niitäkin omistan muutamia tosi ihania sävyjä! Paletit vaan on helpompia, kun harvemmin sitä tulee vain yhden sävyn silmämeikkejä tehtyä :D Puuteriset tuotteet kuluu joo ihan mielettömän hitaasti ja ehkä juuri sen takia mua aina niin ilahduttaakin saada jostain pannu näkyviin :)

   Poista
 3. Siis aivan ihania paletteja sulla! Ja kaikki niin kauniita Voit yrittää käytää tuota cream-palettia nenän contouraamiseen, helppo tehdä kuin niissä videoissa näkee ja siitä katsoa, tykkääkö. Noita sävyjä voi myös käyttää kulmakarvojen rajaamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi olla että täytyykin vähän katsoa vinkkiä jostain videosta, kun edellisen kerran oon voidemaisia varjostuksia tehnyt vuosia sitten :D En edes tiedä onko mulla oikein enää mitään hyvää sivellintäkään noille, kun oon laittanut silloisen suosikkini jo pois!

   Poista

Kiitos kommentista!