lauantai 16. huhtikuuta 2022

Hän on täällä ♥

Vihdoin hän on täällä ♥ Aikaisin maanantaiaamuna odotus palkittiin ja saimme mieheni kanssa ihanan pienen pojan. Synnytyshän starttasi jo käytännössä viikko sitten perjantai-iltana lapsivesien menolla, mutta la-su yönä vasta jäätiin synnärille sisälle supistusten muututtua vähän turhan kivuliaiksi enkä kokenut enää pärjääväni kotona kipujen kanssa. Yli vuorokausi siellä sitten menikin ennen kuin poika oli saatu maailmaan ja nyt ollaan onnellisesti kotona vauvakuplan keskellä.


Synnytys oli kaikkea muuta kuin nopea tai helppo, johtuen mm. omien supistusten laantumisesta sekä vauvan virhetarjonnasta, joka huomattiin siis synnytyksessä vasta lääkärin ultratessa tilanteen. Tämä yhdistettynä omaan valtavaan väsymykseeni, kun edellisistä yöunista oli jo useampi päivä, johti lopulta imukuppisynnytykseen. Itse tätä lopulta toivoin, käytännössä rukoilin, ja usko synnytyksen etenemiseen palautuikin onneksi siinä vaiheessa, kun edistystä oli tapahtunut sen verran paljon, että saatiin lääkäri ja toinen kätilö paikalle avustamaan meidän vauva maailmaan. Synnytyksen aikana vauvan sykkeet myös laskivat useampaan kertaan, mikä stressasi ja pelotti totta kai älyttömän paljon. Sektiota en missään tapauksessa halunnut, eikä sellaiseen onneksi jouduttu, vaikka pariin otteeseen sitä jo lääkärien toimesta kaavailtiin. Synnytys kesti niin kauan, että meillä ehti kätilökin vaihtua useampaan kertaan, mutta jokainen oli aivan ihana eikä mulla ole heidän toimistaan mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. 

Blogiin en ollut ajastanut valmiiksi postauksia, mikä johti nyt reilun viikon postaustaukoon. Tällä hetkellä opetellaan kotona uudenlaista arkea ja elämää vauvan kanssa ja koitetaan toipua synnytyksestä, joten en lupaile mitään tulevienkaan postausten osalta. Vauva vie tällä hetkellä pitkälti kaiken ajan ja energian, ja loput käytetään sitten normaalien arkirutiinien pyörittämiseen. Kotona ollaan oltu torstai-illasta asti, kun poitsu joutui vielä hetkeksi valohoitoon, mikä hieman viivästytti meidän kotiinpääsyä. Nyt kaikilla kuitenkin kaikki hyvin, vaikka oma toipumiseni onkin vielä kesken. Valtavasta väsymyksestä huolimatta tätä onnellisuutta ja rakkauden määrää tuota pientä poikaa kohtaan on mahdoton edes kuvailla.

Palaillaan pian ♥

14 kommenttia:

 1. Onnea molemmille! Ja voi miten mieletön heviletti teidän vauvalla on. ❤️😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Joo toi takatukka varsinkin on ihan mieletön hänellä<3 :D

   Poista
 2. Ihana uutinen ja valtavasti onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
 3. Ihan valtavan paljon onnea teille pienestä ihmeestä <3

  VastaaPoista
 4. Onnea niin paljon vielä tätäkin kautta <3

  VastaaPoista
 5. Onnea uusille vanhemmille :) Toivottavasti ensiviikot sujuvat hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tällä hetkellä ainakin kaikki menee hyvin<3 :)

   Poista

Kiitos kommentista!