sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Meikkikarsintaa | Highlighterit

*Saatu ilmaistuote

Moikka! Tänään tehdään pitkästä aikaa pientä meikkikarsinaa, kun käyn läpi kaikki omistamani highlighterit ja karsin niistä osan pois. Mä en ole enää vuosiin tehnyt yhtä ainutta meikkiä, johon ei olisi kuulunut myös highlighter, ja voisinkin sanoa olevani aina erittäin innoissani, jos esimerkiksi kauneusboksien mukana tulee uusia highlightereita. Fakta kuitenkin on se, että tartun hyvinkin herkästi aina tiettyihin samoihin tuotteisiin, jolloin iso osa highlightereistani jää lopulta joko täysin käyttämättä tai erittäin vähälle käytölle. Mulla ei tällä hetkellä edes ole kovinkaan montaa sellaista highlighteria, joista en pitäisi, mutta haluan karsia silti nykyistä kokoelmaani pienemmäksi, joten lähtöpassit saa siis varmasti jokin sellainenkin highlighter, joka on ollut itselleni mieluinen. Karsinnan ulkopuolelle jäävät paletit, joista löytyy highlighterien lisäksi myös vaikkapa poskipunia/bronzereita. Jätin ne tämän ulkopuolelle myös siinä tapauksessa, että kyseessä on highlighterpaletti, mutta josta kuitenkin löytyy selkeästi myös niitä bronzersävyjä. Tällaiset kasvopaletit karsin vähän myöhemmin!

OFRA X Nikkietutorials Highlighter Glazed Donut on supervaalea ja superpigmenttinen highlighter, joka on taattua Ofran laatua. Tämä jää ehdottomasti kokoelmiini ja onkin ainakin toistaiseksi ainut yksittäinen highlighter, jonka Ofralta omistan. Vieressä oleva puroBIO Resplendent Highlighter 01 taas on selkeästi tummempi highlighter, josta löytyy ihan mieletön pigmentti. Tämä toimii mulla monesti myös luomivärinä liikkuvala luomella, enkä aio tätäkään karsia.

Lily Lolo Mineral Shimmer Star Dust on mun ainut irtomuodossa oleva highlighter, jolla alkaa olla ikää jo ties kuinka monta vuotta. Sävy on todella kaunis, mutta tähän ei vaan tule tartuttua eli tämän on aika lähteä eteenpäin. Keskeltä löytyy minikokonen Illamasqua Beyond Powder Highlighter OMG*, joka on kultaan taittava hurjan kaunis highlighter. Tämän pidän itselläni, sillä minikokoinen tuote löytyy usein multa meikkipussista juurikin pienen koon vuoksi. Reunasta löytyy vielä Girlactik Skin Glow Moonlight, josta löytyy kaksi hieman voidemaista highlighteria. Tätä en ole kasvoilla juurikaan käyttänyt, joten tämä joutaa ehdottomasti pois.

Trendbeauty Unicorn Dust on kolmen sävyn superedullinen highlighterpaletti, joka on kuitenkin laadullisesti aivan loistava! Tässä on kolme todella hyvää sävyä vaalealle iholle ja tämä on yksi suosikkejani, jonka aion siis ehdottomasti pitää. Vierestä löytyvän Sleek MakeUP Solstice Highlighting Paletten aion sen sijaan karsia pois. Mun alkuperäinen tavoitteeni tämän kanssa oli saada pannu näkyviin myös tuosta persikkaisesta sävystä, mutta sitä nyt en ole kuitenkaan saavuttanut. Paletti on ihana ja sitä on todellakin käytetty, mutta tällä alkaa olla ikää jo sen verran paljon, että parempi laittaa tämä pois. Voin kuitenkin sanoa olevani erittäin tyytyväinen siihen, kuinka paljon olen tätä palettia käyttänyt ja tämähän on yksi parhaimpia highlighterpaletteja, mitä olen koskaan omistanut.

Illamasqua Beyond Powder Highlighter Deity* sekä OMG Burst* jäävät molemmat itselleni. Illamasquan highlighterit ovat todella ihania ja laadukkaita. Näissä on runsaasti pigmenttiä, mutta ei kuitenkaan liiaksi glitterisiä shimmerhippuja. Näiden kanssa saa helposti joko voimakkaampaa korostusta tai sitten ihan kevyttä. Lilahtava/vaaleanpunertava OMG Burst on mulla valitettavasti tipahtanut ja sitä myöten pakkaus on hieman hajonnut, mutta onneksi se ei estä tuotteen käyttöä!

Ace Beaute Glow Essentials Highlighter Palette on mun uusin tulokkaani. Tämä kuuden sävyn highlighterpaletti sisältää käytännössä kaikki ne sävyt, joita kasvoilleni highlighterin muodossa tarvitsen. Pienen miinuksen paletti saa siitä, että näissä on melko suuria glitterhippuja, mutta aion tämän kuitenkin pitää itselläni. Anastasia Beverly Hills Glow Kit Gleam jää niin ikään mulle itselleni. Otan nyt tavoitteekseni saada molemmista alimmasta sävystä pannun näkyviin, jonka jälkeen voin hyvillä mielin karsia tämän pois. ABH:n highlighterit ovat yksiä parhaimpia, joten ehdottomasti haluan tämän vielä pitää itselläni, vaikka tämäkin on jo useita vuosia vanha.

Voidemaisia, puikkomuodossa olevia highlightereita mulla on neljä kappaletta. Näistä eteenpäin lähtee vanhin, eli Make Up Factory Art of Glow Stick Golden Touch*, joka on kuin puikkomuossa oleva theBalmin Mary-Lou Manizer. Jätän itselleni Jane Iredale Glow Time Highlighter Stick Solsticen* ja Cosmoksen* sekä nelikon tummimman Jolii Cosmeticsin Spektra Stick Stellan. Käytän melko vähän voidemaisia highlightereita, mutta niiden käyttö on viime aikoina ehdottomasti lisääntynyt enkä sen takia halua karsia näistä pois yhtään enempää. Tuskin tulen näistä yhtäkään saamaan ikinä kokonaan loppumaan, mutta koitan saada näitäkin tehokäytettyä nyt enemmän.

Flesh Beauty Flesh to Flesh Highligher Certain on kaunis vaaleanpunainen highligher, joka säilyy ehdottomasti mun kokoelmissani. Tämä on yksi suosikkejani ja muistaakseni tämä on päätynyt mulla joskus kuukauden suosikkienkin joukkoon. Keskeltä löytyykin sitten ikisuosikkini - theBalm Mary-Lou Manizer, joka on kaikinpuolin täydellinen highlighter! Sävy sopii yhteen meikin kuin meikin kanssa ja on täydellinen omalle vaalealle iholleni. En todellakaan luovu tästä ja uuden ostan heti, kun tämä nykyinen joskus loppuu. Complex Culture Good Lighting Highlighter Duo on kahden vaalean highlighterin paletti, jonka sävyt ovat niin ikään loistavia omalle iholleni. Tämä on myös aika uusi tuote kokoelmissani, joten aion pitää tämänkin.

Nestemäisiä highlightereita omistan tällä hetkellä kolme, sillä näitä on tullut karsittua aiemminkin pois aika rankalla kädellä. Illamasqua Beyond Liquid Highlighter OMG tuli mulle loppuvuonna Ipsy Plussasta ja tämän aion pitää. Keskellä oleva The Beauty Crop Glow Milk Liquid Highlighter Love U So Matcha on sen verran vanha, että aion karsia sen pois kokoelmistani, vaikka sävy onkin todella kaunis hento vaaleanpunainen. Viimeisenä kolmikosta omaan käyttöön jää Iconic London Illuminator*, joka on minikokoinen LF:n joulukalenterista tullut highlighter. Mulla on tavoitteena saada pullo tyhjäksi ja olenkin käyttänyt kyseistä highlighteria omalla mittapuullani todella, todella ahkerasti nämä viime kuukaudet. En ole siis missään nimessä nestemäisten highlighterien ylin ystävä, mutta nyt olen vihdoin oppinut käyttämään niitä, joten ehkä mä jonain päivänä saan tuon minikokoisen pullon tyhjäksi.

Essence The Highlighter 10 Heroic* on todella kaunis vaalea highlighter, joka muistuttaa mua paljon theBalmin Mary-Lousta. Pakkaus on kuitenkin hajonnut, joten en halua tätä enää säästää sen takia, vaikka highlighterissa itsessään ei mitään vikaa olekaan. Keskeltä löytyvä Physicians Formula Butter Blush Natural Glow* on tosiaan oikeasti poskipuna eikä highlighter, mutta käytän sitä itse highlighterina ja sen takia otin sen mukaan myös tähän postaukseen. Sävy on itselleni liian vaalea ja myös liian shimmerinen käytettäväksi poskipunana, mutta highlighterina tämä on kutakuinkin täydellinen ja jää itselleni. Kolmantena tästä löytyy vielä Essencen Good Vibes Good Memories Baked Blush & Highlighter 01 Spring Kissed, joka lähtee eteenpäin. Tämäkin on tehty sopimaan myös poskipunaksi, mutta tuote on aivan liian shimmerinen käytettäväksi poskilla yksinään, eli highlighterina on menty tämänkin kanssa! Tähän ei kuitenkaan tule tartuttua, joten parempi karsia tämäkin pois.

Pois kokoelmistani lähti siis tämä joukko highlightereita:

 • Sleek MakeUP Solstice Highlighting Palette
 • Make Up Factory Art of Glow Stick Golden Touch*
 • Essence Good Vibes Good Memories Baked Blush & Highlighter 01 Spring Kissed
 • Essence The Highlighter 10 Heroic*
 • Lily Lolo Mineral Shimmer Star Dust
 • The Beauty Crop Glow Milk Liquid Highlighter Love U So Matcha
 • Girlactik Skin Glow Moonlight
Ei saldona ehkä ihan niin hyvä mitä olisin toivonut, mutta ainakin tuli jotain karsittua pois! Kirjoittelin postauksen yhteyteen, että mulla on joidenkin jäljelle jääneiden highlighterien kanssa tavoitteena esimerkiksi saada pannu näkyviin tai koko tuote loppumaan, joten toivottavasti nämä tavoitteet tulee saavutettua vielä tämän vuoden puolella.

Löytyykö sieltä muita highlighterfriikkejä? Mitkä ovat omia suosikkejanne? :)

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Olisipa jaksanut omien kanssa kuvata vastaavan mutta ei...meillä ei oikein ole sellaista kuvauspaikkaa johon valo tulee hyvin ja jossa on siisti tausta, niin kaiken isomman kuvaaminen sitten jää. Enkä jaksa kantaa meikkejä yläkerrasta alakertaan jossa olisi parempi kuvata niin se sitten tyssää laiskuuteen...
  Tuo Sleekin paletti on yksi omia suosikkeja, nätti kultainen ja tosi hyvät highlighterit! Mary-Lou kans ihana ja ostaisin kyllä uudelleen ( paitsi pitää miettiä oikeesti tarviiko :DD ), Jeffreen Skin Frostit kans, onko sulla niitä ollut ikinä? Ofrat kans ihania, tosi häikäiseviä! Voidemaisia ja mitään puikkoja mulla ei ole koska ei tule käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiedän ton tunteen, kun ei oikein tahdo olla hyviä kuvauspaikkoja ja talvella ne vähäisetkin on monesti blokattu, koska valoa ei ole tarpeeksi.. Olisi hauska joskus ottaa esimerkiksi kuva kaikista meikeistäni, mutta en tiedä minne mä ne saisin kaikki mahtumaan :D Tai no, lattialle kai, mutta säätämiseksi sekin menee.

   Mary-Lou on aika monilla vissiin sellainen ikuisuussuosikki, enkä ihmettele. Onhan se vaan ihana<3 Jeffreeltä en oo koskaan testannut mitään muuta kuin luomivärejä! Tarkoitus on kyllä ollut, mutta se on sitten aina jäänyt ja oon kokenut ne highlighterit vähän turhan hintaviksi siihen nähden, ettei oikeesti oo ollut tarvetta uusille :D Ofralta löytyy superhyviä highlightereita<3

   Poista
 2. Tosi ihana postaus ja tässä näki hyvin samalla sun kokoelmat :) Etenkin nuo paletit on todella kauniita ja ihanan näköisiä. Tosi hyvin olet myös pannuttanut tuon Sleek makeUP paletin ja onkin korkea aika luopua siitä, kun on jo näin hienot kokoelmat. Ihan kaikkea ei kannata säästää, vaikka luopuminen voi olla vaikeata. Itse en tykkää voidemaisista tai nestemäisistä tuotteista, joita tulisi leviteltyä vaikka meikkivoiteen tai jopa puuterikerroksen päälle. Musta meikkipohja kärsii aina heti semmosesta ja jotain yhtä huulipuna puikko kaltaista tuotetta kun joskus testasi lähti kyllä koko poski mukana jos sitä yritti siihen levittää suoraan tai edes sormen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Sleekin on parempi lähteä nyt pois, vaikka tohon säännöllisesti onkin yhä edelleen tullut tartuttua! Tossa on kuitenkin toi yksi voidemainen highlighter, joka on taatusti jo pilalla näin monen vuoden jälkeen, joten vähän ällöttää jo pitää tota kokoelmissani :D Oon itse oppinut käyttämään noita nestemäisiä ja voidemaisia tuotteita ei-mattaavan meikkivoiteen kanssa, jolloin varsinkin nestemäiset levittyy kyllä tosi nätisti sellasen duo fibre siveltimen kanssa. Mattameikkivoiteen päälle harvemmin noita tulee laitettua, kun se pohja on auttamatta sitten pilalla ja liikkuu alta pois :/ Noi on hankalia ja sen takia oon aiemmin jättänyt ne käyttämättä lähes täysin, mutta onneksi oon nyt löytänyt omat konstit, joilla saan noita käytettyä :)

   Poista

Kiitos kommentista!