tiistai 15. maaliskuuta 2022

Meikinkiinnityssuihke - turhake vai tarpeellinen?

Meikinkiinnityssuihkeet tuntuvat jakavan mielipiteitä. Samaan aikaan toiset vannovat niiden nimeen ja toiset kokevat ne täysin turhana osana meikkiä. Tänään ajattelin kirjoitella omia ajatuksiani meikinkiinnityssuihkeista sekä esitellä kolme tällä hetkellä itselläni käytössä olevaa suihketta teille! Miten on, koetteko te meikinkiinnityssuihkeen pakolliseksi osaksi meikkiänne, käytättekö sellaisia satunnaisesti tai jätättekö ne kokonaan käyttämättä?

Meikinkiinnityssuihkeen ensisijainen tarkoitus on nimensä mukaisesti kiinnittää meikki ja pidentää sen kestoa. Suihkeita löytyy runsaasti erilaisia - mattaavia, heleyttäviä, kosteuttavia.. On täysin makukysymys millaisen meikinkiinnityssuihkeen kokee itselleen parhaimmaksi ja monet käyttävät eri tilanteissa erilaisia suihkeita. Juhlameikkiin voidaan esimerkiksi valita kaikkein pysyvimmän lopputuloksen antava suihke ja arkisempaan lookiin taas kelpaa myös jokin ei-niin-tehokas tuote. Yksi tärkeä ominaisuus meikinkiinnityssuihkeilla on myös liian puuterisuuden poistaminen kasvoilta. Tällä tarkoitan siis sitä, että mikäli puuteria tai puuterisia tuotteita on tullut sudittua kasvoille vähän turhan paljon, tasoittaa meikkipohjan päälle suihkittu meikinkiinnityssuihke tätä liiallista puuterisuutta ja saa lopputuloksen näyttämään luonnollisemmalta. Meikinkiinnityssuihke ikään kuin "sulattaa" kasvoilla olevat meikkituotteet yhteen, jolloin lopputulos on ainakin omissa meikeissäni mielestäni kauniimpi. Tämän saman saa toki aikaan myös ihan tavallisen kasvosuihkeen kanssa, jotka useimmat sopivat suihkittavaksi myös meikin päälle.

Mä en itse henkilökohtaisesti käytä meikinkiinnityssuihketta juuri sen takia, että saisin niiden kanssa pidennettyä meikin kestoa. Hyvä primer ajaa mielestäni paremmin sen, mutta totta kai juhlavampia meikkejä tehdessä valitsen usein sen kaikkein tehokkaimman kiinnityssuihkeen, jotta saan maksimoitua meikin pysyvyyden kasvoilla. Haenkin itse suihkeilta ennen kaikkea juuri sitä liian puuterisuuden poistamista ja nykyään suosin paljon heleyttäviä suihkeita, joiden kanssa saa ihanan kuulaan lopputuloksen kasvoille. Mattaavat suihkeet ovat monesti tehokkaampia pysyvyyden kannalta, mutta heleyttävät antavat tällä hetkellä itselleni mieluisamman lopputuloksen. Tällä hetkellä mulla on avattuna kolme eri meikinkiinnityssuihketta, joista pidän ihan jokaisesta. Kaikki ovat myös hieman erilaisia, joten seuraavaksi esittelyt jokaisesta:

Urban Decay All Nighter Setting Spray tuskin paljon esittelyjä kaipaa! Tämä supersuosittu meikinkiinnityssuihke on tunnettu loistavasta pysyvyydestä, ja suihke lupaakin pitää meikin paikoillaan säässä kuin säässä jopa 16 tunnin ajan. UD:n All Nighter on mattaava suihke ja tämä onkin mun ehdoton valintani juhlameikkeihin, sillä tämä on auttamatta meikin pysyvyyden kannalta paras suihke, jota olen koskaan käyttänyt. Pullosta tulee suhteellisen hienojakoista suihketta, joka ei kuitenakaan ole täysin sumumaista. Tätä kannattaakin ehdottomasti suihkia riittävän kauakaa kasvoista, jotta suihke asettuu varmasti kasvoille tasaisesti. Erinomainen tuote, jos haluat mattaavan kiinnityssuihkeen! UD:n meikkejä myy esimerkiksi Kicks sekä Lookfantastic.
Hinta: noin 32,00 €/118 ml.

Illamasqua Hydra Setting Spray löytyy multa sekä pienemmässä matkakoossa että nykyisin myös täysikokoisena. Kyseessä on ihon hehkuvaksi jättävä meikinkiinnityssuihke, jonka on tarkoitus myös kosteuttaa ihoa sekä kiinnittää meikki paikoilleen. Kosteuttavat meikinkiinnityssuihkeet ovat loistavia talviaikaan kuivalle iholle, mutta toki kosteuttavia suihkeita voi käyttää oli ihotyyppi mikä tahansa. Mulla on tällä hetkellä käytössä tästä se pienempi matkakokoinen versio, jonka ongelmana on suihkeen levittyminen kasvoille melko epätasaisesti. Suihke tulee pullosta kovin suurina pisaroina, jolloin oletettavastikin se myös levittyy kasvoille kaikkea muuta kuin tasaisen kauniisti. Olen muuten pitänyt tästä kovasti, sillä suihke jättää iholle kauniin heleähkön pinnan ja tasaa liian puuterisuuden pois. Saa nähdä onko tällä kuvan täysikokoisella suihkeella sama pieni ongelma kuin matkakokoisella. Tämä näyttäisi olevan loppuunmyyty tällä hetkellä, mutta esimerkiksi Lookfantastic myy Illamasquan tuotteita.
Hinta: noin 25,00 €/100 ml.

Item Beautyn One Hit Triple Action Setting Mist tuli taannoin Ipsy Plussan mukana ja tämä nousi hetkessä yhdeksi suosikikseni meikinkiinnityssuihkeiden osalta. Suihke lupaa samaan aikaan kosteuttaa, tasoittaa, rauhoittaa ja kirkastaa ihoa. Suihketta voi käyttää meikin kiinnittämisen lisäksi myös virkistävänä kasvosuihkeena pitkin päivää, mutta itse käytän tätä tosiaan nimenomaan meikin kiinnittämiseen. Tässä on todella hienojakoinen ja sumumainen koostumus, jota on todella miellyttävä suihkia kasvoille. En tiedä olenko koskaan käyttänyt mitään toista kasvosuihketta/meikinkiinnityssuihketta, jossa sumu olisi näin hienojakoista kuin tässä. Illamasqua voisi ottaa vinkistä vaarin, tällaisia näiden suihkeiden tulisikin olla! Tämä Item Beautyn suihke jättää iholle heleän lopputuloksen. Meikin kestoon tämä ei mielestäni juuri ole vaikuttanut suuntaan tai toiseen, mutta sumumainen koostumus ja heleä lopputulos ovat itselleni hurjan mieluisia. Tuotetta voi tilata Suomeen Item Beautyn sivuilta.
Hinta: noin 22,00 €/80 ml.

Itselleni meikinkiinnityssuihke ei ole välttämätön tuote meikeissäni, paitsi ehkä niissä juhlameikeissä en jättäisi suihketta käyttämättä. Pidän hyvää primeria ehdottomasti tärkeämpänä, mutta nykyisin käytän meikinkiinnityssuihkeitakin käytännössä joka kerta meikatessani ihan siitä syystä, että multa löytyy niitä useampi kappale. Pärjäisin kuitenkin hyvin myös ilman, mutten silti sanoisi näitä turhakkeiksi. Meikinkiinnityssuihke on kiva lisä meikkiin, mutta ei itselleni siis mitenkään ehdottoman pakollinen.

Käytättekö te meikinkiinnityssuihkeita? :)

6 kommenttia:

 1. Käytän mutta en päivittäin. Mattaavaa käytän silloin kun ehdottomasti haluan meikin pysyvän pidempään ja mattaisena. Kosteuttavia käytän enemmän arkena että saisi kulutettua pois :) talvella etenkin kivan tuntuisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla siis aika sama kuin sulla - kosteuttavat arkeen ja mattaavat, kun tarvitaan kunnon pysyyttä! En välttämättä itse lähtisi edes ostamaan mitään kosteuttavia suihkeita, kun en koe niitä välttämättömiksi, vaikka kivoja varsinkin talvella ovatkin :)

   Poista
 2. Itse en näkisi vaihtamassa UD:n meikkisuihketta pois, noin 3-4 vuotta se on ollut mun suosikki! Tietysti kalentereista tai bokseista tulleita suihkeita on myös tullut aina käytettyä lomassa pois. Itse laitan usein juuri silmämeikkiä ajatellen tuota suihketta ja kyllä myös jos käytän huivia tai muuta, toivon, että se kiinnittäisi meikin siten ettei sitä tarttuisi niin paljon esimerkiksi vaatteisiin. Itse käytän puuteria vain ohuesti, joten minulla se ei ole mikään mattaisuuden poistaja. Mutta semmosta glow-suihketta olis tosi kiva testata just kesäksi! En tosiaan itsekään aina arkisin pistä tuota meikinkiinnityssuihkettakaan, useammin kun käytän aikaa ja vaivaa hieman enemmän meikin tekemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UD on kyllä tosi monien suosikki, enkä ihmettele<3 Voi kun mäkin joskus oppisin laittamaan sitä puuteria vaan ihan kevyesti ja monethan jättää puuterin kokonaan laittamatta :D Sellainen ei kyllä mulla onnistuisi ikinä, kun ei ainakaan omalla iholla meikkivoide asetu ilman puuteria siten, että voisin edes hipaista kasvojani sen jälkeen ilman, että siihen meikkipohjaan jää jälki.. Heleyttävät suihkeet on loistavia just kesällä<3

   Poista
 3. En käytä vieläkään, vaikka pitkään olen tuota UD:n suihketta meinannut ja halunnut ostaa ja ottaa testiin. Varmaan en arkimeikissä käyttäisi, mutta ehdottomasti juhlavampiin tilaisuuksiin tuota varmaan suihkuttelisin. Olen aiemminkin täällä sun blogissasi tainnut kommentoida, että just toi UD:n kiinnityssuihke on minua houkuttanut :D Ehkä joskus mä sen vielä ostan... :D

  Uskoisin että jos joskus jostain kauneusboxista olisin jonkun moisen saanut, niin olisin varmaan jo jäänyt koukkuun. Kerran kun jotain tämän tyylistä nimittäin testaa, niin se on menoa sit. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sä joskus varmasti ton vielä saat hankittua! Ja nää suihkeet on kyllä just sellasia tuotteita, joita ilmankin pärjää hyvin. Monesti se tuntuu menevän niin, että kun ensimmäisen suihkeen ostaa niin sille tielle sitten jääkin :D Mullahan kävi just tälleen esimerkiksi highlighterin kanssa, kun aluksi en ymmärtänyt ollenkaan niiden päälle, mutta nyt en mistään hinnasta jättäisi highlighteria pois meikistä :)

   Poista

Kiitos kommentista!