sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Kasvonaamiot testissä

*Saatu ilmaistuote

Kasvonaamiot kuuluvat ehdottomasti itselläni osaksi viikottaista ihonhoitorutiinia. Mikään ei ole ihanampaa kuin hemmotella omaa ihoaan kunnolla naamioiden, kuorintojen ja muiden hoitojen kanssa ihan kotioloissakin. Yleensä nämä ihon hemmotteluhetket ajoittuvat itselläni joko viikonloppuihin tai vapaapäiviin, mutta esimerkiksi kangasnaamiot ovat helppoja ja nopeita käyttää myös kiireisen arjen keskellä. Tänään esittelen teille kasvonaamioideni joukosta kaksi hyvinkin erityylistä naamioita, jotka kuuluvat kuitenkin molemmat vähän hintavampiin tuotteisiin - Glamglown Berryglow Probiotic Recovery Maskin sekä ESPA:n Clean & Green Detox Maskin*.

Millaisia kasvonaamioita itse suosin? Kuivaihoisena kosteuttavat naamiot ovat totta kai etusijalla erityisesti talviaikaan, mutta toisaalta koen yleensä saavani kasvoilleni riittävästi kosteutta ihan muidenkin ihonhoitotuotteiden kanssa, joten käytän monesti myös kirkastavia naamioita sekä silloin tällöin myös puhdistavia. Puhdistavien naamioiden jälkeen tulee kuitenkin lähes joka kerta käytettyä myös jotain kosteuttavaa naamiota, yleensä kangasnaamiota. Pyrin muutenkin valitsemaan puhdistavat naamioni siten, että ne eivät tee ennestäänkin kuivasta ihostani täysin rutikuivaa, mutta onneksi niin tehokkaasti syväpuhdistavia naamioita multa harvemmin enää löytyykään. Kuiva iho ei välttämättä tarvitse lainkaan syväpuhdistavia naamioita, mutta itse käytän sellaista mieluusti kerran tai pari kuukaudessa, sillä oma ihoni selkeästi kaipaa sellaista aina satunnaisesti. Seuraavaksi vielä tarkempi esittely tästä kaksikosta!

Glamglown Berryglow Probiotic Recovery Maskin sain aikoinaan muistaakseni Boxycharmista. Glamglown naamiot ovat todella suosittuja ja kehuttuja, ja itsekin olen testannut useampaakin brändin kasvonaamiota. Tämä marjaisa kasvonaamio on hyaluronihappoa, sheavoita ja jojobaöljyä sisältävä ihoa kosteuttava, ravitseva, rauhoittava ja kirkastava naamio. Naamion koostumus on hyvin juoksevaa ja se muistuttaakin aika paljon jotain marjaisaa jogurttia, kuten tuotteen tuoksukin. Muut Glamglowlta testaamani naamiot ovat olleet ehdottomasti ennemminkin puhdistavia kuin kosteuttavia, joten tämä on sen puoleen ollut itselleni mieluisa tuttavuus.

Naamion koostumus on tosiaan melko ohutta ja juoksevaa. Levitän itse kasvonaamiot lähes poikkeuksetta siveltimen kanssa, mikä on varsinkin näin juoksevan naamion kanssa itselleni ehdottomasti sormia parempi vaihtoehto. Naamio ei ole täysin onnistunut mua vakuuttamaan, mistä johtuen sitä on edelleen niin paljon jäljellä purnukassa. Kyllä tämä ihan suhteellisen mukavasti ihoa kosteuttaa, mutta jos iho oikeasti kaipaa syväkosteuttavaa ja ravitsevaa naamiota, en kääntyisi tämän puoleen. Rakastan tämän marjaista tuoksua, mikä tekee tuotteen käyttökokemuksesta ehdottomasti miellyttävän, mutta itse naamion teho ei ole mikään päätähuimaavan hyvä. Glamglown puhdistavat naamiot ovat olleet ihan älyttömän hyviä, joten oletin totta kai niiden perusteella paljon myös tältä. Valitettavasti naamio ei kuitenkaan ihan lunastanut odotuksiani, vaikkei tämä huonokaan missään nimessä ole. Hintansa arvoinen tämä ei kuitenkaan omasta mielestäni ole, sillä oma ihoni ei saanut tästä irti ihan niin paljon kuin olisin toivonut.
Hinta: noin 50,00 €/75 ml.

ESPA Clean & Green Detox Mask* tuli viime vuoden Lookfantasticin joulukalenterin viimeisestä luukusta ja oli ehdottomasti yksi kalenterin parhaimpia tuotteita. Kyseessä on ihoa puhdistava savinaamio, joka sisältää mm. pinaatti- ja lehtikaaliuutteita sekä parsakaali- ja viinirypäleensiemenöljyä. Naamion tulisi syväpuhdistaa ihoa vieden pois kasvoilta ylimääräisen öljyn ja muut epäpuhtaudet, jolloin iho näyttää välittömästi kirkkaammalta ja tuntuu puhtaammalta ja pehmeältä. Tuote sopii vegaaneille ja se sisältääkin ihastuttavan paljon erilaisia kasviuutteita ja -öljyjä.

Tämä naamio ei monien muiden savinaamioiden tavoin jähmety kasvoille kivikovaksi vaan pysyy mukavan joustavana koko vaikutusajan. Naamion koostumus on myös mukavan notkeaa, jotta se on helppo levittää kasvoille tasaisesti joko siveltimen tai sormien kanssa. Puhdistavat naamiot ovat tosiaan joskus hyvinkin kuivattavia, mutta ainakaan vielä toistaiseksi tämä ei ole saanut omaa ihoani tuntumaan lainkaan kuivalta. Iho tuntuu naamion käytön jälkeen raikkaammalta ja näyttää selkeästi puhtaammalta ja kirkkaammalta. Ei tämä puhdistavin mahdollinen savinaamio mielestäni ole, mutta omalle kuivalle iholleni tämä on ehkä juuri siitä syystä ollut niin hyvä. Olen todella iloinen, että sain tämän LF:n kalenterista testiin, sillä naamion ollut juuri sitä, mitä oma ihoni puhditavilta naamioilta kaipaa. Tälle siis iso suositus!
Hinta: noin 47,00 €/55 ml.

Tästä kaksikosta voiton vie siis selkeästi ESPA, vaikka tokikaan näitä kahta täysin erilaista kasvonaamiota ei voi toisiinsa lähteä vertaamaan. Glamglow tuotti pienoisen pettymyksen ottaen huomioon kuinka paljon olen niin monesta muusta brändin naamiosta pitänyt, mutta ESPA on omalle iholleni aika pitkälti täydellinen naamio.

Millaisia kasvonaamioita te suositte? :)

8 kommenttia:

 1. Kumpikaan ei ole mulle tuttu. Sheet maskit on mun suosikkeja, kosteutustoivossa. Käytän Ordinaryn AHA/BHA naamiota välillä toiveissa että näppyjä olisi vähemmän. Olen selkeästi vähemmän pessyt korealaisella tavalla kasvojani vikat 2 viikkoa joten näppyjä on tullut enemmän. Mutta jotkut savinaamiot on myös musta ihania, ne on vähän syväpuhdistavan tyylisiä myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kerroit millaisista naamioista sä tykkäät! Sheet maskit on ihania, kun haluaa helposti kosteutta kasvoille eikä tarvitse lutrat veden kanssa ollenkaan :D Savinaamiot usein on puhdistavia ja mäkin tykkään niistä, toi ESPA oli juuri täydellinen mun makuun<3

   Poista
 2. Kiva kuulla että Espan naamio on hyvä! En tykännyt siitä kasvovoiteesta mikä tuli edellisestä, niin mietin onko tuo naamiokaan hyvä. Glamglown naamiot on kanssa hyvä, onneks ne glitternaamiot meni vähän muodista koska olihan ne vähän hömppää Glamglowlta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollut tohon naamioon ihan supertyytyväinen! Toivottavasti säkin pidät siitä, toi oli kuitenkin yksi niistä tuotteista, jotka oikeesti ainakin itseä kalenterissa ilahdutti :D Joo multa löytyy jonkun toisen brändin glitternaamio, jonka sain Boxyn tai Ipsyn mukana, mutten oo kertaakaan sitä käyttänyt. Onhan niillä osalla oikeesti joku funktiokin ja glitterit päällä vaan koristeena, mutta ei silti jotenkaan oo mun juttu :D

   Poista
 3. Mä rakastin ennen naamioita, nykyään käytän vähemmän. Käytössä lähinnä yönaamio silloin tällöin ja savipohjainen naamio syväpuhdustukseen. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yönaamiot on taas itsellä jääneet vähemmälle, vaikka nehän jos mitkä on oivia apukeinoja varsinkin ihon kosteuttamiseen! Joskus käytin sellaisia vähän väliä, varsinkin talvisin, en edes tiedä miksi ne on nyt jääneet.

   Poista
 4. Mä tykkään Glamglown naamioista, mutta tuo Berry ei tosiaan ollut kummoinenkaan. Musta se ei tehnyt juuri mitään kasvoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berryglow oli tosiaan vähän pettymys, kun Glamglow on yleensä ollut ihan mielettömän hyvä brändi naamioiden suhteen :/

   Poista

Kiitos kommentista!