lauantai 1. tammikuuta 2022

Hei hei 2021, tervetuloa 2022!

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoilleni! Täytyy sanoa, että mulla on sekä haikeat että odottavat tunnelmat tällä hetkellä vuoden vaihtumisen johdosta. Vuosi 2021 on ollut monellakin tapaa itselleni hyvin poikkeuksellinen, mutta tiettyä k-kirjaimella alkavaa asiaa lukuun ottamatta vuosi toi todella rutkasti ihania ja positiivisia asioita mun elämääni. Halusinkin tehdä pienoisen katsauksen sekä siihen, mitä vuosi 2021 on pitänyt sisällään niin blogin kuin muunkin elämäni suhteen, että katsoa millaisilla ajatuksilla ja odotuksilla lähdetään aloittelemaan vuotta 2022. 

Omassa henkilökohtaisessa elämässäni tapahtui kaksi hyvin suurta asiaa, joista ensimmäinen oli naimisiinmeno kesäkuussa 2021. Hääpäivämme oli ikimuistoinen ja ihana, vaikka pieniä mutkia sattuikin matkaan ja koronan takia jännitettiinkin vielä pitkään kuinka juhlien järjestäminen edes onnistuu. Pakko sanoa, että näin jälkikäteen ajateltunahan meillä kävi uskomaton tuuri, sillä koronatilanne rauhoittui muutamaksi viikoksi juuri tuossa meidän häiden aikoihin, eikä se siis juurikaan vaikuttanut juhliimme.

Seuraava iso muutos tapahtuikin jo heti elokuun alussa, kun tein positiivisen raskaustestin. Raskaus oli enemmän kuin toivottu asia ja välillä tulee vieläkin mietittyä, että kuinka helpolla tässäkin asiassa pääsimme. Liian monet kärsivät lapsettomuudesta, joten koen olevani enemmän kuin onnekas, kun meillä kaikki kävi niin nopeasti ja helposti. Huhtikuussa meille pitäisi syntyä siis pieni poika, eikä raskausaikani olisi voinut olla tämän helpompi. Toki niitä viikkoja vielä on jäljellä, eikä koskaan tiedä mitä vielä tapahtuu, mutta mä olen päässyt tähän asti todella, todella helpolla. Ainut mainitsemisen arvoinen asia tässä nyt ehkä on se, että rokotuksista huolimatta sairastuin lokakuussa koronaan, mikä totta kai pelotti nimenomaan raskauteni takia. Onneksi senkin suhteen kaikki meni kuitenkin hyvin!

Blogissa ollaan keskitytty Low Buy haasteeseen, mutta muuten jätin viime vuodelta esimerkiksi koko vuoden kestävän pannuprojektin välistä. Syksyllä pannuttelin neljän kuukauden ajan yhtä luomiväripalettia, mutta muuten kaikenlaiset projektit ja pannuttelut jäivät aika vähälle vuonna 2021. En ole vielä varma mitä aion keksiä nyt vuodelle 2022, mutta eiköhän tässä jotain taas pitäisi koittaa kehitellä! Low buyta en aio jatkaa, enkä myöskään lähtökohtaisesti ala pannuttaa yhtään luomiväripalettia, mutta todennäköisesti jonkinlaista kosmetiikan pannuprojektia aion kehitellä. Kauneusboksien tilaamisen suhteen en ole edelleenkään tehnyt mitään lopullisia päätöksiä, vaikka olen jo pitkään puhunut, että haluaisin tauottaa joko Boxycharmin tai Ipsy Plussan. Tämä johtuu siis ihan siitä, että näistä bokseista on kertynyt varastoihin niin paljon tavaraa, etten ole ehtinyt edes murto-osaa niistä käyttää pois. Postausten suhteen jatketaan siis varmaan aika lailla samaa linjaa - kuukauden suosikkeja ja loppuneita, kauneusbokseja ja tuote-esittelyjä.

Tein lopulta myös sen päätöksen, että jatkossa minimoin rahasta puhumisen vielä entisestään nykyiseen nähden täällä blogissa. En aio enää listailla kaikkia kosmetiikkaostoksiani, saati sitten puhua raha-asioistani muuten, kuten viime kesänä esimerkiksi hääbudjettini kohdalla. En muista kuinka tarkkaan sanoin lopullista summaa, joka häihin meillä meni, mutta siis vastaisuudessa pidän raha-asiat poissa täältä! Toki uusia tuotteita tai ostoksia esitellessä aion niitä summia ja hintoja mainita, mutta mun raha-asiat ovat kuitenkin mun omia asioitani, ja olen tajunnut että itselläni on blogin suhteen parempi mieli, kun niistä en sen enempää sitten huutele ääneen. Toki jos jollakulla herää kysymyksiä aiheesta jossain yhteydessä niin aina saa kysyä! Haluan kuitenkin pitää blogini ilmapiirin itselleni mahdollisimman miellyttävänä ja siitä kumpuaa siis tämä päätös.

Vuosi 2021 oli varsinkin loppuvuoden osalta selkeästi aiempaa hiljaisempi blogiyhteistöiden osalta, mikä oli omalta osaltani ihan toivottukin asia. Yhteistyöt eivät ole mitenkään itsestäänselviä asioita, ja olen niistä mahdollisuuksista ollut aina hurjan kiitollinen, mutta loppukesän jälken halusin tietoisesti vähentää myös niitä. Tämä johtui sekä alkuraskauden tuomasta väsymyksestä sekä siitä, että halusin pyrkiä käyttämään vanhoja kosmetiikkavarastojani tyhjemmiksi. Eikä sillä, en tiedä olisiko niitä yhteistöitä muutenkaan tullut yhtään sen enempää! Vuoden isoin yhteistyöprojekti oli se, kun pääsin Bearelin brändilähettilääksi ja sain useampaankin otteeseen testattavaksi korealaista kosmetiikkaa. Mahtui vuoteen muutama muukin ihana yhteistyö, joista viimeisimpänä sain Paesen ihania huulimeikkejä itselleni. Alkuvuodesta pääsin taas testaamaan NUORI tuotteita yhteistyössä Beautiikin kanssa ja sain myös testiin aivan ihania tuotteita Ziajalta, J.Mäki Professionalilta, Laveralta, Jane Iredalelta ja The Body Shopilta. Tein muutamaan otteeseen yhteistyötä myös Lookfantasticin sekä Kauneutta.com verkkokaupan kanssa, kerran Lykon kanssa, ja sain myös Kissin irtoripsiä useampaankin otteeseen itselleni. Iso kiitos jokaiselle yritykselle ja maahantuojalle näistä mahdollisuuksista ♥

Iso kiitos myös teille kaikille lukijoilleni! Toivottavasti pysytte matkassa myös nyt vuonna 2022 ♥ Ja hei, huomasiko joku jo uuden bannerin?! Mun on pitänyt uusia se jo pitemmän aikaa ja nyt sain sen vihdoin tehtyä. Odottavin tunnelmin lähden siis kohti tätä uutta vuotta. Vauvan syntyminen tulee muuttamaan varmasti elämääni todella paljon ja jollain tavalla uskon sen myös näkyvän täällä blogissa. Turha kuitenkaan miettiä tässä vaiheessa vielä sen enempää miten blogi tai vaikkapa postaustahti tulee muuttumaan, sen näkee sitten. Päivä kerrallaan!

Miten teidän uusi vuosi on alkanut? Onko teillä jotain tavoitteita, lupauksia, odotuksia tai toiveita vuodelle 2022? :)

12 kommenttia:

 1. Huomasin uuden bannerin, tosi hieno on, jotenkin raikas ja toivottaa uuden vuoden tervetulleeksi :) se on kyllä vähän harmi miksi raha-asioista ei voi puhua avoimesti. Niistä pitäisi pystyä puhumaan mutta totta, helposti tulee olo että kehuskeleeko nyt tässä vaikka esittelee vain ostoksiaan. Jos ei tiedä ihmisen taustoja niin ei kannata huudella ja ylipäätään, ei muiden raha-asoat kuulu muille.
  Kivalta kuulostaa sun suunnitelmat ja lukisin niin mielelläni jatkossakin sun ostoksista, suosikeista, loppuneista, kauneusboxeista yms yms. Vaikka ymmärtää sen että vauva vie sitten enemmän aikaa. Ihanaa että sulla oli niin ihana viime vuosi <3 en tiedä menekö itse ikinä naimisiin tai teenkö lapsia, iän puolesta ne asiat taisi mennä jo joten ihanaa kun nuoremmat tekee ja elää elämäänsä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oon täysin samaa mieltä sun kanssa ja sen takia mua vähän jopa harmittaa, että "jouduin" tämän päätöksen raha-asioiden suhteen tekemään. Raha-asioista puhuminen just vaikkapa kosmetiikkaan liittyen ei oo koskaan mulle ollut ongelma, mutta en jaksa selitellä päätöksiäni tai tekemisiäni yhtään kenellekään, kun joku kuitenkin ymmärtää väärin.

   Toivon, että kiinnostus blogia ja kosmetiikkaa kohtaan säilyy ennallaan vauvan tulosta huolimatta, vaikka toki prioriteetit jollain tavalla taatusti muuttuvat, kuten ajankäyttökin. Kiva että siellä ollaan edelleen kiinnostuneita mun postauksista<3 Viime vuosi tuntui olevan tosi vaikea aika monelle, eikä vaan koronan takia, niin koen kyllä olleeni onnekkaassa asemassa, kun itselle jäi viime vuodesta pääasiassa positiivisia muistoja!

   Poista
 2. Sun vuoteen on mahtunut isoja asioita <3 Kaikkea hyvää myös alkavalle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti, kaikkea hyvää myös sun vuoteen<3 :)

   Poista
 3. Uusi bannerisi on kiva! Heti kun avasin tämän postauksen huomasin eron blogissa! On mielestäni kiva freesata blogia välillä pikku muutoksilla. Olen myös itse nyt jopa poistanut vanhoja "turhempia" ostos-postauksia blogista, sen halua turhaan sanella mihin ja montako euroa käytin. Mainitsen tulevassa loppuneiden koosteessa mikä summa lopulta 2021 oli, mutta en enää aio sitä summaa jatkossa laskea. Osteluni on vähentynyt ja se näkyy siinä, miten vähän tavaraa mulla on kaapissa varastossa odottamassa käyttöön ottoa. Eli sinänsä semmoset turhanpäiväset ostelut on nyt selätetty ja olen selkeästi alkanut ostamaan vain tarpeeseen. Ymmärrän täysin päätöksesi ja mielestäni se onkin asia josta ei tarvitse enempää edes avata tuleviin postauksiin. Tulen varmasti lukemaan blogiasi hamaan tappiin, vaikka luen enää vain muutamaa vakituista blogia ja sitten enemmän seurailen ihmisiä instagramissa ja tiktokissa tätä nykyä :) Kyllä tulen itsekin parista postauksesta per kuukausi pitämään kiinni, mutta varmaan omaa pää-painoa alan pitämään kiinni omassa instatilissä, jossa ehkä on kivempi monipuolisemmin jakaa myös ei-vain-kosme juttuja ja varsinkin storyt jotka katoavat X-ajan jälkeen, ei tarvitse pitkään miettiä oliko joku juttu tyhmä jakaa vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Mun mielestä on kiinnostavaa lukea ja kuulla paljonko muilla menee vaikka just kosmetiikkaan rahaa, mutta asioilla on aina ne kääntöpuolet, joiden takia tein itsekin nyt tämän päätöksen himmailla rahasta puhumisen kanssa. Sen kyllä tosiaan itse tietää parhaiten onko sitä rahaa mennyt "liikaa" omaan budjettiin ja/tai toiveisiin nähden, ulkopuolisille ne asiat eivät kuulu. Ihana kuulla että jaksat edelleen seurailla, kiitos myös kun jaksat aina kommentoida<3 Instaan saa tosiaan helposti upotetua monenlaista sisältöä, vaikka tokihan se halutessaan onnistuu myös blogissa. Mulle on kuitenkin itselle helpompaa pitää blogi kosmetiikkapainotteisenaja sitten halutessa voi instaan storien puolelle jakaa muutakin sisältöä!

   Poista
 4. Kosmebloggarit puhuu yllättävän avoimesti rahasta mitä oon joskus ihmetellyt, sillä luulisi teidän jos keiden saavan kuraa niskaan siitä enemmänkin. Kosmen osto mielletään yhä turhaksi ja pinnalliseksi eikä kosmea nähdä harrastuksena, mihin uppoo rahaa siinä missä muuhunkin, mikä on tosi inhottava ilmiö. Sun kommenttiboksia lukeneena tajuan kuitenkin hyvin sun päätöksen. En itsekään jaksaisi! Tsempit tulevaan, pidä pää pystyssä ja anna muiden vouhotuksen mennä toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Oot sen yläpuolella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä monet varmasti sitä lokaa saavatkin niskaansa yhä edelleen mitä suuremmissa määrin, itse olen onneksi suurimmaksi osaksi saanut sellaiselta välttyä! Toki tämä kaikki kauneushömppä onkin pinnallista, mutta eipä kaikissa muissakaan harrastuksissa välttämättä mitään sen syvällisempää ideaa ole, joten sen takia onkin harmi, että jotkut edelleen jaksavat naureskella kosmetiikasta innostuneille :/ Raha-asioista puhuminen on aina vähän niin ja näin, kun monien mielestä se menee heti kehuskeluksi ym. jos vähänkin raottaa, että oma toimeentulo mahdollistaa shoppailun. Toisaalta taas monet kaipaavat juuri sitä avointa keskustelukulttuuria, joka normalisoisi rahasta puhumisen. Itselleni ei tosiaan aiemmin ole ollut ongelma ottaa niitä asioita täällä puheeksi, mutta nyt tosiaan tein tämän linjauksen tulevaisuutta varten :) Kiitos tsempeistä!

   Poista
 5. Mulla on sama blogin kanssa. Jotenkin haluan palata juurilleni sen kanssa ja tehdä mun omaa juttua. Toki olen sitä tehnytkin, mutta aina välillä on paineita lähteä samaan suuntaan kuin useimmat. Meni jonkin aikaa tajuta, ettei se ole mun juttu.

  En tehnyt mitään lupauksia, mut toiveena olisi, että tää nykyinen tilanne muuttuisi. On sellainen olo, etten jaksa enää yhtään tätä. Pomppoilevia päätöksiä, joidenka mukaan me pompitaan milloin mitenkin. Ilman, että mitään ulospääsyä olisi näkyvissä
  Vähän sellainen olen kyllästyt kaikkeen olo tällä hetkellä. 🤣

  Hyvää uutta vuotta. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se on hienoa, että uskaltaa tehdä oman blogin/somen suhteen just sitä, mikä itsestä tuntuu parhaalta, vaikka "valtavirta" menis sitten johonkin toiseen suuntaan. Ei oo mitään järkeä esim. pakottaa itseään kirjoittamaan jostain, mikä ei tunnu itsestä luontevalta, näkyyhän se sitten jo teksteissäkin :)

   Toi sun kappale puki tosi hyvin sanoiksi mun ajatukset tähän maailman tilanteeseen nähden! Oon myös tosi väsynyt, kun kaikki muuttuu koko ajan ja vaikka mua itseäni ei henkilökohtaisesti onneksi juuri koske taas nää uudet rajoitukset, alkaa koko ajan harmittaa enemmän ja enemmän niiden puolesta, joiden elinkeino kärsii tän tilanteen takia.. Hyvää uutta vuotta Jonna!

   Poista
 6. Hyvää uutta vuotta vielä näin vähän myöhässä! Sulla on kyllä ollut huikea 2021! Onneksi saitte viettää häitänne ilman sen suurempia koronarajoituksia! Ja kuinka ihanaa, että teille tulee pieni poika! Toivottavasti loppuraskaus sujuu hyvin <3

  Mä aloitin replacements only no buyn heinäkuun alussa ja virallisesti se loppui vuoden lopussa. En kuitenkaan ole ostanut mitään ns. ylimääräistä nyt alkuvuonnakaan. En siltikään koe tarpeelliseksi juuri nyt aloittaa low buyta tai no buyta, kun eipä mua juuri kiinnosta mitään ostaakaan. Vanhojen meikkien pannuttelua yritän jatkaa tänäkin vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi kyllä häiden ajankohdan suhteen todella hyvä tuuri, kun juuri siinä kohtaa oli muutama viikko paljon rauhallisempaa koronan suhteen ja mm. kirkon rajoitukset höllenivät ja saimme kaikki vieraat paikalle :) Innolla odotellaan jo poitsua saapuvaksi<3

   Mulla vähän sama, en aloita mitään low buyta tms. mutten toisaalta kyllä varmaan silti pahemmin mitään ostele :D Tällä hetkellä haluan myös keskittyä vanhojen tuotteiden käyttöön ja just eilen järjestelin taas ihonhoitotuotteitani, jotka odottelee käyttööottoa, ja siellä on sellainen arsenaali niitä tuotteita, että kestää tovi jos toinen ennen kuin kaikki on otettu käyttöön.

   Poista

Kiitos kommentista!