torstai 30. joulukuuta 2021

Low Buy 2021 | Lopputulos

Moikka! Vuosi vaihtuu tuota pikaa ja nyt on tarkoitus tehdä viimeinen katsaus mun koko vuoden 2021 kestäneeseen kosmetiikan low buyhin. Päätin vuoden alussa yrittää minimoida mahdollisuuksien mukaan kaiken uuden, turhan kosmetiikan ostamisen, jotta saisin paremmin käytettyä pois varastoissa jo olevia tuotteita. Pääsääntöisesti olen onnistunut tässä ihan hyvin, sillä esimerkiksi kasvovoiteet, sy-voiteet sun muut vastaavat ihonhoitotuotteet ovat jääneet käytännössä täysin ostamatta koko vuonna, mutta toki niitä on sitten tullut erilaisten boksien mukana senkin edestä lisää. Samoin uusien meikkien osto on jäänyt hyvin vähälle. Tästä toki poislukien esimerkiksi ripsivärit, joita mulla ei varastoissa samalla tavalla koskaan olekaan. Oikeasti turhat ostetut meikkituotteet, kun JSC:n luomiväripaletti, ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Tämä ei missään nimessä ollutkaan no buy, joten kyllä sitä rahaa kosmetiikkaan vuoden aikana paloi kuitenkin jokunen euro, ja kerron tästä vielä postauksen lopulla tarkemmin.

Lokakuussa kävin heti kuun ensimmäisinä päivinä Sokoksen 3+1 Päivillä, josta mukaan lähti kuvan setti. Four Reasonsin hiuslakka tuli ostettua jättikokoisena (11,90 €) edellisen vedeltyä viimeisiään. Garnierin silmämeikinpoistoainetta (2,90 €/kpl) mulla kuluu aina, kun kasvoilla on meikkiä, joten sitä tulee aina ostettua alennuksesta parin pullon verran. Uudelle meikkisienelle oli myös tarvetta, ja mukaan lähti taas pitkästä aikaa perinteinen Beautyblender (14,50 €), joka sekin oli muutaman euron alennuksessa. Ainut kassajonossa tehty heräteostos oli Kocostarin Sheet Mask (2,50 €), joka on omaan makuuni täysihintaisena vähän turhan tyyris, mutta nyt alennuksessa hinta oli varsin passeli. Ostokset maksoivat 34,70 €. Koko setti tuli taas kerran ostettua lahjakortilla, joten omaa rahaa ei tähän kulunut.

Laitoin lokakuun viimeisenä päivänä tilauksen Bearelille, sillä heillä oli yömyyntien ajan hyvät alennukset ja tarvitsin täydennystä sekä kasvoputsareihin että sheet maskeihin. Tilaus tuli mulle toki vasta marraskuun puolella, mutta lasketaan tämä satsi kuitenkin lokakuun tilastoihin! Tilasin Coxirin öljyputsarin (12,90 €) ja Frudian vaahtoputsarin (6,00 €), joista Coxir on vanha luottotuote ja Frudia taas uusi. The SAEM:lta lähti mukaan sekä öljyputsari (11,12 €) että voidemainen putsari (12,72 €) ja tämäkin brändi oli itselleni uusi. Frudialta ostin myös huulivoiteen (4,72 €) vanhan vedellessä viimeisiään, ja lisäksi mukaan lähti kolme sheet maskia (1,60-2,03 €/kpl). Tilauksen yhteissumma oli 52,76 €.

Lokakuun saldo: 52,76 euroa (+ lahjakortilta 34,70 €).

Marraskuun puolenvälin tienoilla kävin Sokoksella hakemassa perinteisesti uusia shampoita ja hoitoaineita. Four Reasons valikoitui tälläkin kertaa tuotemerkiksi, mutta nyt päätin kokeilla myös itselleni uutta sarjaa! Four Reasons Repair Shampoo (10,90 €) ja Repair Conditioner (10,90 €) olivat siis itselleni uusia tuotteita, vaikka ennen tuoteuudistuksia joskus FR:n Repair-sarjaa käytinkin. Vanhana tuttuna ostin kuitenkin myös Four Reasons Color Shampoon (10,90 €), sillä sen tehoon voi aina luottaa! Kyseisen shampoon olen monesti sanonut olevan luottotuotteeni, enkä edes tiedä montako pulloa olen jo ehtinyt tätä käyttää. Kolmikko maksoi yhteensä 32,70 €, mutta maksoin kaiken jälleen kerran lahjakortilla.

Black Fridayna tein kaksi tilausta, joista toinen oli Oletkaunis.fi verkkokauppaan. Sieltä matkaan lähti alennettuun hintaan BBIA Never Die Mascara (10,39 €) ja BBIA Never Die Brush Eyeliner (9,74 €). Mieli teki ostaa mm. jokin uusi JSC:n luomiväripaletti, sillä ne olivat todella hyvässä alessa, mutta maltoin mieleni ja jätin moiset ostokset tekemättä. Tästä kaksikosta olen kirjoittanut jo oman postauksenkin, joten käykäähän lukemassa se, mikäli tuotteet kiinnostavat! Tilauksen yhteissumma oli toimituskulujen jälkeen 24,08 €.

Toinen BF tilaus lähti Lookfantasticille, josta lähdin ensisijaisesti ostamaan Urban Decayn Stay Naked Foundationin (28,45 €) sekä Sigman F60 Foundation Brushin (10,95 €), sillä molemmat tulivat tarpeeseen. Mukaan lähti lopulta heräteostoksena myös Redkenin All Soft Mega Shampoo & Conditioner Duo (30,45 €), jotka ovat mulle molemmat tuttuja tuotteita. Shampoota ja hoitoainetta kuluu koko ajan, ja nyt olen jo niin pitkään ostellut käytännössä pelkästään Four Reasonsia, että vaihtelukin välillä virkistää. 30 euroa ei myöskään ollut paha hinta tästä 300 ml kaksikosta! Tilaus oli yhteensä 62,86 euroa, sillä loppusummasta lähti vielä muutaman euron lisäale muistaakseni jonkin koodin kanssa.

Marraskuun saldo: 86,94 euroa (+32,70 € lahjakortilta).

Joulukuussa kävin ostamassa Kicksiltä uuden ABH:n Brow Wizin (25,00 €) loppuneen tilalle. Tämä tuli siis hyvinkin tarpeeseen, sillä uutta korvaavaa tuotetta multa ei entuudestaan varastoista löytynyt. Sokokselle tuli myös kuun loppupuolella myyntiin kaksi Escadan kausituoksua, joista nappasin mukaani toisen. Escada Taj Sunset EdT 30 ml (38,32€) oli -20% alennuksessa ostohetkellä, kuten kaikki muutkin tuoksut, joten ehdottomasti halusin ostaa tuoksun itselleni heti sen bongattua. Myyntiin tuli myös Cherry In Japan, joka on ilmeisesti hyvinkin samantyylinen muutamien vuosien takaisen Cherry In The Airin kanssa. Se oli kuitenkin myyty heti loppuun, joten sain itselleni tähän hätään vain tämän Taj Sunsetin, joka niin ikään on tuttu jo aiemmilta vuosilta. Tuoksun ostin Sokoksen lahjakortilla.

Joulukuun saldo: 25,00 € (+ 38,32 € lahjakortilta).

Koko vuoden saldo:

 •  630,70 € omaa raha
 •  303,88 € lahjakorteilta
 •  693,00 € kampaajalle

Täytyy sanoa, että yllättävän paljon sitä rahaa vuodessa kuitenkin meni, vaikka kampaajakäyntejäni en varsinaisesti laskekaan mukaan tähän. Oli kuitenkin hauska katsoa miten paljon sinnekin sain menemään rahaa, vaikka edellinen käynti tosiaan oli elokuussa. Ilman raskautta rahaa olisi sinnekin palanut siis vielä enemmän. Sokoksen lahjakortteja saan itse aina niin synttäri- kuin joululahjaksi, ja kaikki lahjakorttiosiossa olevat ostot on siis nimenomaan Sokokselle tehtyjä. Omaa rahaakin paloi lopulta enemmän kuin odotin, mutta toisaalta ehkä tämä reilu 600 euroa on kuitenkin parannus siihen muutaman vuoden takaiseen, kun mulla paloi moinen summa jo kahdessa kuukaudessa, joskus jopa yhdessä! Tuosta ei kuitenkaan tule kuin reilu viisikymppiä/kuukausi, ja kokonaissaldo kosmetiikkashoppailujen kanssa Sokoksen lahjakortit mukaan luettuna jää alle tuhanteen euroon koko vuonna. Tokikaan tähän ei ole laskettu tilaamiani kauneusbokseja, jotka kasvattavat kokonaissummaa melkoisesti. Ne olisi ehkä kannattanut laskea mukaan, mutta tehty mikä tehty.

Miten sitten jatkossa? Aion antaa itselleni nyt vapaammin luvan ostella halutessani esimerkiksi niitä uusia kiinnostavia meikkejä, mutta edelleenkään en koe tarpeelliseksi ostaa kaupasta esimerkiksi yhden yhtä uutta kasvovoidetta, sillä mulla on kymmeniä odottamassa käyttöönottoa. Meille syntyy huhtikuussa vauva, joka todennäköisesti vaikuttaa jollain tavalla omaan kosmetiikan käyttööni, joten turha kai tässä on mitään suurempia juttuja alkaa hamstraamaan ennen hänen tuloaan. Mitään varsinaista Low Buy -projektia en aio aloittaa vuodelle 2022, mutta koitan edelleen panostaa vanhojen varastojen tyhjentämiseen ennen uusien ostamista.

Oletteko te laskeneet kuinka paljon olette käyttäneet kosmetiikkaan rahaa vuoden 2021 aikana? Onko summa enemmän vai vähemmän mitä mulla? :)

13 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus ja mulla on itseasiassa tarkoitus seurata kosmetiikkaan kuluvaa rahankäyttöä ensi vuonna. Oon myös himmaillut ostosten kanssa, joten uskoisin että 500e kieppeillä summa on täälläkin keskimäärin.Garnierin silmämeikinpoistoainetta hamstraan myös, kun sen vihdoin löysin. Edullinen ja tosi hyvä.

  Kasvovoiteita on kertynyt mullekin, enkä muista koska olisin viimeiksi ostanut itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti seurailet sitä myös blogin puolella! Garnierin silmämeikinpoistoaine on parasta ikinä<3 En oo vuosikausiin käyttänyt enää muita, kun toi on ainut minkä mun silmät kestää ja mikä myös toimii riittävän tehokkaasti :) Kasvovoiteita kertyy ihan joka puolelta, kun tilailee just bokseja ym. Niitä ei tosiaan tarvitse munkaan ihan heti lähteä ostamaan.

   Poista
 2. Mutta eikö sulla mene Boxy Charmiin ja IGBPlussaan melkein 100-120 euroa kuukaudessa?Ai,niitä ei ole laskettu mukaan,joo, ehkä mun pitäisi deletoida nyt vaan kommentti,että mitäpä se mulle kuuluu. Ehkä ne on jotain blogikuluja? Siis rehellisesthän kerroit ,en vaan ensin huomannut ja niistä niitä voiteita tulee jonoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projektin alkaessa olen avannut mitkä seikat otan tässä huomioon ja minkä suhteen yritän vähentää turhia kosmetiikkaostoja. Bokseista kirjoitin aika paljonkin siinä yhteydessä ja sanoin että niiden tilaamista aion jatkaa ja muiden itse ostettujen kosmetiikkatuotteiden ostamisen taas yritän vähentää, eli projekti on koko ajan keskittynyt muuhun kuin kauneusbokseihin. Samoin olen tässä postauksessa maininnut sekä sen, että bokseihin menee rahaa joka kuukausi ja että niistä kertyy tuotteita varastoon, joten en ymmärrä sun kommenttisi pointtia. Kannattaa muistaa, että jokaisella on omat tavoitteensa ja tarkoituksensa näille projekteille.

   Poista
  2. Ei siinä sen kummempaa pointtia ollutakaan:) Mun tosiaan olisi pitänyt deletoida tuo ,totta kai jokaisella on oma kirjanpitonsa.Pelästyin eka noita sun summia ennen kuin tajusin,että boxit eivät sisällykään siihen.Mulla meni huonosti ostamisen kanssa, jospa uusi vuosi menisi mullakin paremmin:)Mitkä ne sun tavoitteet ja tarkoitukset sitten oli? Mulla meni enemmän rahaa kuin sulla,mutta sitä on vaikea arvioida menikö oikeasti,jos summaan ei laske kosmeboxien hintoja. Sitä kai lähinnä tarkoitan,kun kysyit menikö enemmän vai vähemmän kuin sulla. Vaikea sitä kai on laskea ,jos ei edes tiedä,mutta ei sen väliä. Mulla varmaan meni enemmän:( Tässä kommentissa on kyllä selvä pointti,että ei voi vastata menikö enemmän vai vähemmän kuin sulla kosmetiikkaan,jos voi vaan jättää laskematta kosmetiikat randomisti miten itse mielii. Toki ne varmaan voisi itse laskea sun loppusummiin,mutta mitäs pointtia siinä on?Ei ole pointtia ollenkaan. Miksi sulla projekti ei ulotu boxeihin? Onko se tämä blogisisältö? Tykkään kyllä kovasti lukea mitä Amerikan boxeissa on ollut.Tuleeko sulle muita kuin jenkkiboxeja nyt? Please älä suutu mulle.<3

   Poista
  3. Ehkä tää postaus olikin vain kauneusbloggajille,jotka tietävät nämä asiat.

   Poista
  4. Eikä tietysti sinun rahankäyttö kenellekään kuulu!Ehkä olisi pitänyt lukea kaikki postauksesi aiheesta uudestaan. 630 on vähän, mun täytyy kyllä itsekin yrittää vähentää.Ja olen vissiin oikeasti missannut pointi,että sulla on vauva:)!!!Onnea ja Hyvää uutta vuotta !!

   Poista
  5. Ei kun ei vielä olekaan syntynyt,no mä jo ihmettelinkin,että miten en ole sitä tajunnut. No niin,paljon onnea.

   Poista
  6. Boksit eivät kuuluneet osaksi low buytani. Sen olen avannut ensimmäisessä postauksessa, jossa projektista vuosi sitten kerroin, sillä halusin keskittyä vähentämään nimenomaan kaupoista ostettujen tuotteiden määrää. Tämä postaus kertoo low buyni lopputuloksesta, sen takia en ole laskenut loppusummaan bokseihin mennyttä rahamäärää. En ole niitä summia vuoden aikana laskenut eikä se tieto kiinnosta mua tai liity tähän postaukseen, sillä ne eivät olleet osa low buytani. Pahoittelut, jos tämä aiheutti hämmennystä, kun kysyin menikö rahaa enemmän vai vähemmän kuin minulla. Vaikeahan sitä on sanoa, jos ne boksit haluaa ottaa huomioon. Mainitsin kuitenkin myös tässä postauksessa, että boksit kasvattavat totta kai summaa, mutten ole niitä tässä huomioinut, kun ne eivät projektiini kuuluneet. En tiedä mitä muuta mun olisi pitänyt asian suhteen tehdä, ettei sitä koettaisi ongelmaksi, kun tämä postaus edelleen kertoi low buystani. Ehkä ilmaisin sitten huolimattomasti tekstissä sen, että rahaa meni itselläni todellisuudessa enemmän, jos ne boksit huomioidaan myös. Low buyni lopputulokseen ja summiin ne eivät kuitenkaan vaikuta. Mutta tosiaan nyt jätän raha-asiat ja tällaiset projektit jatkossa kokonaan blogin ulkopuolelle niin ei synny väärinkäsityksiä enää tämän asian suhteen.

   Mulle tulee edelleen vain Ipsy Plus ja Boxycharm, enkä koe tarpeelliseksi tällä hetkellä muita bokseja tilata. Noistakin toisen tauottamista olen suunnitellut jo pitkään, mutten ole osannut päättää kumman tauotan, joten edelleen tulee siis molemmat ainakin nyt vielä tammikuun ajan. Postaus oli tarkoitettu ihan kaikille lukijoilleni, ei vain bloggaajille, kuten ei mikään muukaan postaukseni. Kiitos onnitteluista ja hyvää uutta vuotta sinullekin :)

   Poista
 3. Kuvittelen, että sulla varmasti meni sitä omaa rahaa paljon vähemmän hankintoihin, kun sait käytettyä lahjakorttejakin. Vaikka yritin olla ostamatta turhuuksia, niin kyllä sitä rahaa aina vaan onnistuu tuhlaamaan jos haluaa käyttää jotain tiettyjä tuotteita. Kyllä harmittaa, mutta ensivuonna aion ostaa meikkejä myös ihan niistä market-halpameikeistä enemmän kuten essenceä. Ostin just tuota silmämeikinpoistoainetta K-Supermarketista +4e/pullo hintaan, jos olisi mennyt Sokokselle tai muualle Aleihin ois voinu tulla just jotain turhaa mukaan. Aika samoissa eurorahoissa mentiin tuossa omassa rahassa. Mun kampaajakäynnit oli ehkä myös 300 euroa vähemmän, mutta kävin peräti kolmesti laittamassa raitoja!! Wohoo :D Sulla varmasti siirtyy kaikki ostokset kivasti vauva-juttujen puolelle ja saat sillä säästettyä myös ensivuonna meikeissä ja kosmetiikassa, varmaan, ehkä? Ihanaa kun kirjoitit niin rehellisesti sun ostoksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakortit auttoi kyllä ihan valtavasti, onneksi moinen tuli taas joululahjaksi miehen isältä :D Vuonna 2021 niitä kertyi vielä jotenkin erityisen paljon, en meinaan todellakaan odottanut että saan koko vuoden shoppailla Sokoksella niiden turvin, ja onhan toi summakin melkoinen, jonka sinne lahjakorttien kanssa laitoin.

   Markettimeikeistä löytyy tosi hyviä, just essenceltä ja esim. Catricelta! Mun onkin jo pitkään pitänyt ostaa Catricen joku meikkivoide testiin pitkästä aikaa, hyvä kun tuli puheeksi. Katson heti seuraavalla kauppareissulla olisiko siellä joku kiinnostava :D Toi silmämeikinpoistoaine on ihan parasta<3 Aleista sitä tulee aina hamstrattua, mutta normisti se munkin "vakikaupassa" maksaa sen olisko 4,09 €.

   Vauva tosiaan vaatii aika paljon hankintoja, yllättävän kalliitakin sellaisia, kuten kaikki vaunut ja turvaistuimet autoon, joten täytyy tosiaan priorisoida nyt hänen hankintojaan seuraavaksi! Onneksi tässä vuoden aikana on saanut säästöönkin rahaa ihan mukavasti niin ei tule ihan heti mikään paniikki. Ja veikkaan, ettei vastasyntyneen kanssa ehkä muutenkaan se kosmetiikka niin kovin kiinnosta, vaikken toisaalta näe itseäni esimerkiksi luopumassa omista ihonhoitorutiineistani oli tilanne mikä tahansa. Mutta aika näyttää!

   Poista
 4. Tosi hyvinhän sulla meni! Jos on pitkät hiukset niin kampaajalla kyllä menee rahaa, tai sitten jos käy useammin. On mullakin varmaan 300 - 400 e mennyt tänä vuonna kampaajaan, 3 kertaa olen käynyt. Ripsienpidennyksistä luovuin niin siinäkin säästää todella paljon. Vastapainoksi annan sitten Boxycharmin tulla, joku hemmottelu pitää olla kuukausittain :) itse en yritä näitä ostolakkoja tai vähennyksiä koska mulla on nyt elämässä tilanne että jos haluan ostaa, voin ostaa. Aina ei ole ollut varaa ostaa yhtään mitään. En polta, en käytä alkoholia liki ollenkaan, en käy likipitäen ikinä missään ( etenkään nyt ) eikä mulla ole mitään lainoja eikä omistusasuntoa. Aina ei kuitenkaan ole ollut näin ja ymmärrettävää että ensi vuonna sullakin on tärkeämmät asiat mielessä, mutta ketään ei pidä tuomita ja jokainen ansaitsee pientä hemmottelua, olkoon ne sitten kosmetiikkaostokset mitä nyt ylipäätään käytetään, eikä vaan jemmata ;) Ihanaa uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitkien hiusten blondaaminen ei tosiaan oo ilmaista, se tuli opittua aika nopeesti kun siirryin brunetesta blondiksi :D Aina se kerralla kirpaisee, kun menee se vähän alle pari sataa euroa kampaajalle, mutta toisaalta mieluusti myös maksan ammattilaiselle työstä :) Ripsienpidennyksiin, rakennekynsiin ym. saa myös menemään mukavasti rahaa, niitä kun täytyy kuitenkin huoltaa säännöllisesti, jos haluaa niiden näyttävän hyvältä. Toi on totta, jotain ihanaa on kiva saada ja sallia itselleen<3

   Mulla oli opiskelujen alkuaikoina juurikin se tilanne, ettei rahaa ollut yhtään mihinkään ylimääräiseen, ja senhän takia multa vähän lähtikin lapasesta kaikki shoppailu, kun sitä rahaa sitten jossain vaiheessa alkoi tulla. Kyllähän se siitä sitten tasaantui ja toisaalta koen myös ansainneeni sen hetkellisen hurmoksen, kun oli oikeasti rahaa ja pystyin pitkästä aikaa ostamaan itselleni asioita, jotka tuottivat iloa. Näin jälkikäteen ajateltuna tuntuu vaan hurjalta miettiä, että tuolloin käytin useita satoja euroja kuussa kosmetiikkaan. Tälläkin hetkellä se olisi mahdollista, mutta haluan mieluummin laittaa mahdollisimman paljon rahaa säästöön, unohtamatta kuitenkaan sitä itsensä hemmottelua :D Tosta oon niin samaa mieltä, jokainen toimii kuten itse haluaa eikä muiden rahankäyttö kuulu muille! Kaikki tekevät sen oman valinnan siitä, mihin rahansa haluavat laittaa. Kiitos, hyvää uutta vuotta sullekin<3

   Poista

Kiitos kommentista!