lauantai 25. joulukuuta 2021

Lookfantastic Joulukalenteri 2021 | Luukut 21-25

Kalenteri saatu ilmaiseksi Lookfantasticilta

Niin se joulukuu lähenee loppuaan ja joulukin alkaa olla jo takana. Nyt availlaan viimeiset viisi luukkua mun tämän vuoden joulukalenterista, joka siis oli mikäpä muu kuin Lookfantasticin Advent Calendar. Sain kalenterin itselleni yllättäen pr-näytteenä, joten omaa rahaa mulla ei ole tähän kulunut lainkaan. Tuotteita ja kalenteria arvostellessa olen kuitenkin koittanut olla mahdollisimman objektiivinen ja ajatella myös siltä kantilta, jos olisin kalenterista itse maksanut sen hieman alle sata euroa. Kalenterihan ei siis ole ihan vastannut mielestäni sitä samaa tasoa, joka edellisten vuosien kalentereilla on ollut, mutta kirjoittelen kokonaisuudesta vielä loppuyhteenvedon tämän postauksen loppuun, kun ollaan ensin käyty läpi viimeiset viisi luukkua sisältöineen!

Mulla oli koko ajan kasvava luotto siihen, että kalenterin viimeisistä luukuista paljastuisi jotain aivan ihanaa. Mukaan tähän viimeiseen viisikkoon mahtui niin yksi meikkituote kuin ihonhoitotuotteitakin. Ja löytyipä niitä täysikokoisia tuotteitakin nyt vihdoin ja viimein useampikin tästä kalenterista! Niitä moni oli kuitenkin kaivaillut jo aiemmin, ja onneksi niitä muutamia kalenteriin kuitenkin mahtui kaikkien matkakokoisten tuotteiden lisäksi. Seuraavaksi tarkempi katsaus jokaiseen tuotteeseen:

21. luukku: Diego Dalla Palma Kohl Kajal Eye Liner 01

Kahdeskymmenesensimmäinen luukku sisälsi mustan kajalkynän, joka omaksi ilokseni oli kierrettävää eikä teroitettavaa mallia! Olen testaillut tätä vastan kämmenselän iholle, enkä osana silmämeikkiä, mutta kynä vaikutti todella pigmenttiseltä ja väri tarttui iholle jo kevyesti painamalla, mikä on erittäin hyvä asia. Olen itse erittäin huono käyttämään mitään muuta kuin nestemäisiä eyelinereita yläluomella, ja harvemmin esimerkiksi vesirajalla tulee käytettyä mustaa kajalia, mutta tämä vaikuttaa sen verran potentiaaliselta tuotteelta, että haluaisin oppia tätäkin käyttämään. Yllätin itsenikin siitä, että pidin tästä näin paljon. Teroitettavana mallina tämä olisi nimittäin hyvinkin todennäköisesti lähtenyt suoraan eteenpäin.

22. luukku: Balance Me Beauty Sleep Hyaluronic Mist 10 ml

Kahdeskymmenestoinen luukku piti sisällään suihkeen, jonka tulisi auttaa rentouttamaan ennen nukkumaanmenoa. Tätä on tarkoitus suihkia iholle, esimerkiksi ranteisiin, ja painella siitä sitten myös kaulalle ja rintakehälle. Taisin juuri mainitakin sen This Worksin stressisuihkeen kohdalla, etten ole koskaan ymmärtänyt tällaisia tuotteita, enkä ymmärrä edelleenkään. Rajoittuneisuuteni voi johtua hyvin ihan siitä, ettei mulla ole itselläni mitään ongelmia nukahtamisessa enkä ole koskaan siis kokenut tarpeelliseksi käyttää minkäänlaisia vippaskonsteja saadakseni unta. Enkä tiedä uskoisinko tällaisen suihkeen tehoon ensisijaisesti, vaikka mulle jotain nukahtamisvaikeuksia jossain vaiheessa tulisikin. Eteenpäin lähtee tämä.

23. luukku: Avant Sumptuous Glycolic Acid Hand Balm 50 ml

Kahdeskymmeneskolmas luukku sisälsi täysikokoisen käsivoiteen Avantilta. Kyseessä on glykolihapolla ja sheavoilla markkinoitu käsivoide, jonka tulisi mm. uudistaa, korjata ja pehmentää käsien ihoa. Hauskaa, että sekä sheavoi että glykolihappo ovat ihan Inci-listan häntäpäässä, säilöntäaineiden ja hajusteiden jälkeen, mutta silti nimenomaan niillä markkinoidaan tätä voidetta. Happoa nyt ei välttämättä käsivoiteessa niin tarvitakaan, mutta hassua miten tuotekuvauksessa mainostetaan sheavoitakin, jota selkeästi on koko voiteessa siis ihan minimaalinen määrä. Mä en itse ole mikään taitavin mahdollinen henkilö tulkitsemaan näitä Inci-listoja, mutta tämä voide ei todellakaan ole omaan silmääni lähes sadan euron arvoinen. Maksaako joku käsivoiteesta edes niin paljon? Avantin tuotteet ovat kaikki todella hintavia, mutta mä en itse näe näiden arvoa niin suurena, mitä hintalaput antavat ymmärtää. Erittäin ikävää, että kalenterin arvosta niinkin iso osa menee ylihintaiselle käsivoiteelle. Toivottavasti muut ovat tästä tuotteesta iloisempia kuin itse olen!

24. luukku: Elemis Dynamic Resurfacing Facial Wash 30 ml

Jouluaaton luukusta paljastui matkakokoinen kasvoputsari Elemikseltä. Tämä geelipuhdistusaine on tarkoitettu erityisesti tukkeutuneelle iholle ja sen tulisi poistaa iholta tehokkaasti kaikki epäpuhtaudet. Putsari sisältää myös kosteuttavia ainesosia, joten tämän ei tulisi kuivattaa ihoa. Uskon silti, että tämä tuote on parempi nimenomaan herkemmin rasvoittuvalle iholle kuin omalle kuivalle iholleni. Elemis on brändinä kiinnostava ja tämäkin tuote herätti kiinnostukseni oikeastaan ihan vain brändin takia. Tuotetta ei ole suunniteltu kuivan ihon tarpeisiin, mutta aion käyttää tämän itse pois kesällä, kun ihoni ei enää ole kuivimmillaan. 

25. luukku: ESPA Clean & Green Detox Mask 55 ml

Joulupäivän luukusta ja samalla koko kalenterin viimeisestä luukusta tuli täysikokoinen ESPA:n kasvonaamio. Väsyneelle ja stressaantuneelle iholle tarkoitettu kasvonaamio lupaa puhdistaa, kirkastaa ja ravita ihoa tehokkaasti. Se sisältää mm. savea sekä useita vitamiinipitoisia kasviuutteita. Ei ollenkaan hullumpi tuote! Kyllä tämä itselläni käyttöön pääsee ehdottomasti, varsinkin kun nimenomaan puhdistavia naamioita multa ei turhan paljon löydykään. ESPA on brändinä laadukas ja jaksan siis uskoa tämänkin tuotteen tehoon, vaikken naamiota vielä olekaan kokeillut.

Mitäs mieltä olen kalenterista sitten kokonaisuudessaan? Eihän tämä missään nimessä ollut mielestäni samalla tasolla edellisvuosien kalenterien kanssa. Jos ajatellaan sitä, etten kalenterista mitään maksanut, niin kyllä - olen tähän tyytyväinen, sillä sain paljon ihania tuotteita itselleni ilmaiseksi. Jos taas mietin niitä, jotka kalenterin ostivat omilla rahoillaan, on fiilikset vähän toisenlaiset ja ymmärrän täysin sen, että monet ovat olleet tähän pettyneitä. Paljon olen toki kuullut myös positiivista palautetta! Nämähän on tosi pitkälti makuasioita, kuka pitää mistäkin ja mikä sopii kenellekin, ja varmasti aina löytyy mielipide-eroja näiden kalenterien sisällöistä. Itse olisin maksavana asiakkaana ollut tähän kuitenkin jokseenkin pettynyt.

En sanoisi kalenteria huonoksi, sillä tässä oli muutamia ihan superhyviä ihonhoitotuotteita ja olin itse iloinen käytännössä kaikista kalenterin meikkituotteista. Muutama tuote aiheutti pientä ihmetystä, kuten nuo stressisuihkeet ja samantyylisten hiustuotteiden runsas määrä. Mua henkilökohtaisesti myös harmittaa, että kalenterin selkeästi arvokkain tuote oli Avantin käsivoide. Lisäksi tässä oli pari ihan älyttömän pienikokoista tuotetta, jotka voisi laskea pikemminkin näytteiksi kuin varsinaisiksi tuotteiksi. Jos ajatellaan ensi vuotta niin en tämän sisällön perusteella uskaltaisi kyllä lähteä ostamaan ns. sikaa säkissä, eli ehdottomasti haluaisin katsoa kalenterin sisällön jo etukäteen. LF:n kalenteri on tähän asti ollut sellainen perushyvä ja varma valinta joulukalenteriksi, mutta valitettavasti tämän vuoden kalenteri hieman horjutti sitä statusta omissa silmissäni.

Mitä mieltä te olette tästä koko kalenterista tai näistä viidestä viimeisestä luukusta? :)

12 kommenttia:

 1. Espan naamio oli kyllä hyvä lopetus, mutta ärsytti nuo minikoot esim Orgasmista ja Iconic Londonista. Ei tuollaisista tule kuin paha mieli, ja muistan miten mainostettiin sisältävän Orgasm poskipuna mutta kokoa ei mainittu selkeästi. Ja missä luomiväripaletti? Odotin kovasti sitä ekasta luukusta. Kynttilä, kylpypommi, stressisuihkeet täysin turhia, ei pitäisi näin yleisesti tasokkaassa kalenterissa olla sellaista turhaa! Mulla lähtee suoraan puolet kalenterin tavaroista eteenpäin täysin turhina itselle. En osta enää ikinä katsomassa unboxausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ton poskipunan minikoon ymmärrän itse, kun toi kuitenkin riittää varmasti pienen ikuisuuden, sillä poskipunaa kuluu kerralla niin vähän. Toi highlighter sen sijaan oli munkin silmissä ihan liian pieni, mutta toisaalta ehkä otan tavoitteeksi saada sen käytettyä ensi vuoden aikana loppuun :D Mä en jäänyt luomiväripalettia kaipaamaan enkä viime vuonnakaan sellaista odottanut. 2019 vissiin oli joku paletti? 2018 mulla oli myös tää kalenteri, mutta sen sisältämä Sleekin paletti lähti eteenpäin, kun en pitänyt siitä. Eli mun kokemukset näiden kalentereiden paleteista ei oo kovin mairittelevat, ehkä sen takia oonkin ihan tyytyväinen ilman mitään palettia :D Stressisuihkeet sun muut on munkin silmissä turhia, hassua että niitäkin piti laittaa kaksin kappalein boksiin. Ehkä ne on jossain Briteissä sitten tosi suosittuja?

   Poista
  2. 2019 oli muistaakseni Morphen ja Sleekin paletit, itse pidin molemmista <3 2020 oli Natasha Denonan minipaletti. Tänä vuonna odotin jotain palettia, se olisi kruunannut potin. esim Glossyboxista tuli aattona iso Ciaten paletti, sen perusteella kalenterista jäi hyvä kokonaiskuva ja harkitsen Glossyboxia sitten ensi joululle :)

   Poista
  3. ND ei tainnut kuitenkaan olla luomiväripaletti? Se oli kuitenkin tosi kiva tuote! Ehkä tässä on tota NARS:n pientä poskipunaa ajateltu vähän kuin sen "korvaajaksi", vaikka eihän toi toki nyt ihan sama ole, kun toisessa oli kaksi sävyä ja tässä poskipunassa vain se yksi :D Glossyboxin kalentereista on tullut tosi kivoja paletteja muutenkin tässä vuosien varrella, mutta itse en periaatteen vuoksi osta yhtä ainutta Glossyboxin kalenteria tai boksia. Toivottavasti siinä olisi ensi vuonnakin hyvä sisältö, niin saisit itsellesi mieluisan kalenterin<3

   Poista
 2. Jotenkin tämä ei olisi ollut mun mieleen. Aika moni tuote oli tuntematon tai brändit sellaisia ettei ne innostaisi minua. ELemiksen tuotteet oli timantteja. Mä en haluisi liikaa juuri random ihonhoitotuotteita kaappiin kun mulla tulee semmonen olo että pitää erikseen nähdä vaivaa että ne saa käytettyä loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brändivalikoima oli mun silmissä tyypillistä Lookfantasticia, mutta siitä oon samaa mieltä, etteivät ne kaikki tosiaan oo kaikkein kiinnostavimmasta päästä. Mä tykkään ihonhoidon osalta testailla just tällaisia pikkukokoja, kun ne saa joskus loppumaankin :D Oon ihan pulassa noiden täysikokoisten purnukoiden kanssa, kun en tiedä missä välissä oikeesti saan niitä käytettyä. Onneksi tästä kalenterista ei sellaisia juuri tullut, vaan lähes kaikki ihonhoito oli just tota pienempää kokoa!

   Poista
 3. Samat fiilikset täälläkin eli todella pettynyt tuohon kalenteriin olin. Kaksi stressisuihketta, kylpypommi ja kynttilä olivat ehdottomasti huonoimpia, myös lähes sadan euron hintainen käsivoide ärsytti. Mitään meikkipalettia en jäänyt kaipaamaan, ne mitä aiemmissa ollut ovat tainneet lähteä käyttämättöminä eteenpäin. Mutta silti tää oli ehdottomasti huonoin näistä LF:n kalentereista koskaan. Mulla ollut tää joka vuosi mutta en taida ensi vuonna enää hommata. Onneksi ei ollut mun ainoa kalenteri. Cult Beautyn kalenteri oli itselle tosi mieluinen, sisälsi yhteensä 38 tuotetta ja aika paljon oli täysikokoisiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en jäänyt juurikaan mitään meikkituotteita kaipaamaan enempää, mutta kokonaisuus oli muuten vaan niin paljon huonompi kuin LF:n kalentereissa yleensä, ettei tähän voi kuin olla pettynyt.. Toki mä en edelleen tästä kalenterista maksanut, mutta jos olisin maksanut niin joo, en tiedä edes mitä sanoisin :D Cult Beautyn kalenterit on kyllä joka vuosi ihan huikeita! Toivottavasti heillä jatkuu sama linja ja LF:n kalenterikin kokee ensi vuonna parannuksen.

   Poista
 4. Tää LF:n kalenteri kiertää vähän kehää,tosin niin tekee moni muukin kosmekalenteri. Kaipaisivat uudistamista tai aika alkaa olemaan ohi. Tässä oli muutamia ihan mielenkiintoisia ihonhoitojuttuja mukana, mutta siinäpä se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta ja onhan se niinkin, että on varmasti ns. rajallinen valikoima tuotteita ja brändejä, mitä kalentereihin sitten laitetaan minkäkin firman toimesta. Että jos niitä hyviä tuotteita on joltain brändiltä ollut jo aiempina vuosina niin nyt saattoi sitten tulla jotain ei ihan niin kivaa :/

   Poista
 5. Ostin kalenterin ensimmäistä kertaa, sillä aikaisemmin sitä en raaskinut tehdä.Odotukset kalenterin suhteen aikaisempien vuosien sisältöjen perusteella vaihtui pettymykseen. Jäi viimeiseksi Lookfantastikin kalenteriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tosi monella samat fiilikset, jos kalenterin meni ostamaan ensimmäistä kertaa juurikin odottaen, että edellisten vuosien taso säilyy :( Mä en tätä myöskään uskaltaisi enää itse ostaa katsomatta sisältöä etukäteen.

   Poista

Kiitos kommentista!