tiistai 7. syyskuuta 2021

Esittelyssä Luomiväripalettini | Osa 6

Tänään jatketaan taas luomivärikokoelmani läpikäyntiä, kun seuraavat viisi palettia pääsevät pienoisen esittelyn ja arvostelun kohteeksi. Tämänkertaiseen viisikkoon mahtuu muutama värikäs paletti sekä yksi hyvinkin neutraali. Paletteja riittää esiteltäväksi vielä tämän jälkeenkin, ja kuulen totta kai taas enemmän kuin mielelläni, mikäli teiltä löytyy kokemusta tai muuten vaan ajatuksia näistä viidestä luomiväripaletista! Valitettavasti tähän osui nyt aika monta sellaista palettia, joita ei enää ole myytävänä, mutta ensi kerralla valikoin sitten ehkä hiema uudempia paletteja mukaan. Jokaisen luomiväripaletin esittelyn jälkeen kerron tuttuun tapaan myös hintatiedot sekä annan paletille arvosanan asteikolla 1-5.

Morphe 35U Multi-Color Shimmer Palette

Suurikokoinen Morphen luomiväripaletti, josta löytyy todella kattava valikoima shimmersävyjä. Paletin sävymaailma on kaunis ja ennen kaikkea hurjan monipuolinen. Tästä löytyy niin värikkäitä sävyjä kuin neutraalimpiakin, mikä tekee paletista hyvin monikäyttöisen. Tämä toimii mielestäni loistavana tehoste- ja väripalettina muille paleteille, jos silmämeikkiin haluaa juuri jotain tiettyä sävyä. Morphen luomivärien laatu ei aina vakuuta itseäni, mutta tässä paletissa laatu on ihan hyvä. Ei paletti omissa silmissäni pääse samalle tasolle kuin vaikkapa JSC:n tai ABH:n luomivärit, mutta hinta-laatusuhde tässä on kuitenkin kohdillaan. En kuitenkaan edelleenkään pidä näiden Morphen palettien suuresta koosta, sillä nämä vievät säilytyksen kannalta turhaa tilaa, vaikka paletit toki onkin muotoiltu hyvin ohuiksi. En pahemmin tähän enää tartu ja olenkin miettinyt koko paletin karsimista, sillä värikkäitä luomivärejä multa löytyy paljon muitakin. Palettia ei ilmeisesti enää myydä.
Hinta: 27,00 € (ostohetkellä vuonna 2017)
Arvosana: 3-/5

Natasha Denona Jubilee Eyeshadow Palette

Kompakti viiden sävyn luomiväripaletti, joka on mun kolmas vastaavan kokoinen paletti ND:lta. Tässä paletissa on hyvin kirjava sävymaailma ja jaksan edelleen ihmetellä miksi yhteen viiden sävyn palettiin on pitänyt mahduttaa tällainen sävykirjo. Paletissa ei mielestäni ole sävyjen puolesta mitään yhteneväistä enkä itse saa tällä tehtyä kokonaisia meikkejä. Yksittäin ajateltuna tässä on kuitenkin todella kauniita sävyjä ja esimerkiksi paletin vaaleanruskea mattasävy on mitä loistavin häivytyssävy. Laadullisesti ND:n luomivärit ovat suorastaan loistavia eikä näitäkään luomivärejä voi kuin kehua laadun puolesta. Sain paletin Boxycharmin mukana enkä totta puhuen olisi tätä ikimaailmassa ostanut tai valinnut itse. Sävyjen puolesta kokonaisuus ontuu ja pahasti, mutta koska luomivärien laatu on loistava, pigmenttiä riittää ja niiden työstäminen on niin vaivatonta, tulee tähän silloin tällöin tartuttua yksittäisten sävyjen muodossa.
Hinta: $48,00
Arvosana: 2½/5

Anastasia Beverly Hills Prism Eyeshadow Palette

Prism on yksi mun neljästä ABH:n paletistani ja ehdottomasti se kaikkein vähiten käytetty. Tästä löytyy todella kaunis sävymaailma, mikäli haluaa tehdä tummempaa smokey eye lookia, mutta itse en sellaisia kovinkaan usein enää tee, joten paletti on jäänyt itselläni todella vähälle käytölle. Tästä löytyy toki myös arkeen sopivia perussävyjä, mutta olen silti aina mieltänyt tämän enemmän juhlameikkipaletiksi. Sävyjen laatu ei ole täysin tasainen eivätkä kaikki metallinhohtoiset sävyt toimi täydellisesti siveltimellä, mutta pääpiirteittäin laatu on kuitenkin tässä paletissa kohdillaan ja pigmenttiä riittää. Luomivärit ovat hieman jauhoisia eikä niitä ole pressattu kovinkaan tiiviisti, mutta tämähän on täysin tyypillistä ABH:n luomiväreille. Metallinhohtoisten sävyjen kanssa saa myös varoa poskille karisemista. Paletista löytyy peili ja se on päällystetty mustalla sametilla, johon vähän ikävästi tarttuu kaikki pöly ja lika kiinni. Paletti ei ilmeisesti ole enää saatavilla.
Hinta: 50,00 € (ostohetkellä vuonna 2017)
Arvosana: 3/5

Urban Decay Naked 2 Eyeshadow Palette

Viileitä, neutraaleja sävyjä sisältä Naked 2 oli vuosia sitten mitä täydellisin luomiväripaletti omaan makuuni! Tästä löytyy kaksi mattasävyä ja loput kymmenen sävyä ovat enemmän tai vähemmän shimmerisiä. Mattasävyjen puute ei haitannut mua nuorempana, mutta nykyään koen sen paletin suurimpana miinuksena. Laadullisestikaan Naked 2 ei ole ihan sitä UD:n uusimpien palettien tasoa, vaikka toki oma palettini alkaa olla jo niin vanha, että sekin varmasti jo vaikuttaa mm. sävyjen pigmenttisyyteen. Tällä saa nopeasti ja helposti tehtyä kauniin arkimeikin, mutta olisin todennäköisesti jo luopunut paletista, mikäli sillä ei olisi mulle tunnearvoa. Paletista löytyy peili ja se napsahtaa tiukasti kiinni. Paletin mukana tuli myös kaksipäinen luomivärisivellin ja tässä kohtaa on pakko sanoa, että UD:n palettien siveltimet ovat ainoita palettien mukana tulleita, jotka olen ottanut oikeasti käyttöön. Tämän aika oli silloin joskus, enää paletti ei jaksa innostaa, vaikka pidänkin periaatteessa tämän teemasta. Tämäkään paletti ei ilmeisesti ole enää myynnissä.
Hinta: 47,50 € (ostohetkellä vuonna 2015)
Arvosana: 3+/5

Eloise Beauty The Queen Eyeshadow Palette

Tämä upea värikäs paletti on ehdottomasti yksi mun kokoelmani helmistä! Sekä matta- että shimmersävyjä sisältävä paletti on sävymaailmaltaan violettiin, pinkkiin ja persikkaan taittava, mutta mahtuu mukaan myös mm. sinistä ja turkoosia. Paletin sävyt ovat kauniita, niissä on pääasiassa runsaasti pigmenttiä ja tällä saa tehtyä hurjan kauniita meikkejä. Osittain paletissa on kuitenkin vähän turhaa toistoa ja samankaltaisuutta sävyjen keskellä, sillä erot eivät välttämättä ole luomilla enää nähtävissä. Tilasin tämän noin vuosi sitten Boxycharmin add-oneista ja olen täysin rakastunut tähän palettiin. Tämä toimii erityisen hyvin mielestäni keväällä ja kesällä, mutta saa tällä tehtyä kivasti meikkejä myös muina vuodenaikoina. Paletista löytyy peili ja sen koko on varsin sopiva, ei liian suuri muttei pienikään. Tästä pidän!
Hinta: 45,00 €
Arvosana: 4½/5

Onko näistä paleteista jokin teille tuttu? :)

12 kommenttia:

 1. Oih, tuo Eloisen paletti näyttää upealta! <3 Ja tosi kiva kuulla, että sä olet tykännyt ND:n luomivärien laadusta. Muhun iskee monien niiden palettien sävymaailmat, joten oon miettinyt niiden hankintaa jo jonkun aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ND:n laatu on ihan mielettömän hyvä, mutta toisaalta varsinkin ne isommat paletit maksaakin sen verran paljon, että syytä ollakin<3 :D Mua houkuttelisi myös muutama heidän palettinsa, mutta toistaiseksi mennään näiden viisikkojen kanssa :)

   Poista
 2. Omasta mielestäni nuo Natasha Denonan paletit on aivan ylihintaisia verrattuna palettien kokoon. Tämä on vähän "nevahööd" merkki myös täällä Euroopassa. Jonkun Diorin vastaavat 4-värinapit varmaan maksaa jotain tuota luokkaa. Nakedin paletit on musta ihania! Olisi kiva ostaa niitä siksi, että olisivat saman muotoiset ja helppo säilyttää vaikka pinossa. Itseä alkaa nyt ärsyttää se, kun kaikki paletit on eri kokoiset ja näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein tiedä mistä tänkin paletin hinta on otettu, kun nää viisikothan maksaa $25,00 eli paljon vähemmän kuin tän paletin arvoksi on sanottu. En tiedä tuleeko arvo sitten siitä, jos tää on ollut joku limited edition, mutta toisaalta sävymaailma on sen verran outo, että tuskin tää olisi mitenkään turhan hyvin myynytkään :D Joo tiedän tunteen, olis tosi paljon helpompaa, jos kaikki paletit olis samaa kokoa ja muotoa!

   Poista
 3. Jubilee, Naked2 ja Prism löytyvät. Jubileessa yllätti ettei tuo musta olekaan musta, tästä paletista on tulossa blogiini postaus ;) kiva paletti ja aion kyllä hankkia ND luomivärejä enemmän kunhan rahatilanne sallii :) Naked2 on ollut pannutettavana mutta kyllästyin kyllä hyvin äkkiä juurikin mattasävyjen puuttumisen vuoksi. Mulla olisi kohta pannu siitä mattaisessa varjostussävyssä ja joissain shimmereissä jos meikkaisin sillä koko ajan ;D haluan säilyttää nostalgiasyistä sitä kuitenkin. Prism on jotenkin jäänyt etäiseksi enkä tiedä miksi! En miellä sitä niin arkipaletiksi itselle, enkä pysty työaamuina alkaa miettiä että mitä siitä laittaisin. On siinä kyllä hienoja sävyjä, etenkin tuo alakulman mauve, ehkä pitäisi vaan tarttua siihen useammin tai ottaa se meikkilaatikkoon mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin myös hyvin hämilläni, kun menin tota "mustaa" sävyä kokeilemaan ensimmäisen kerran :D Nyt valoa vasten katsoessa jo näkeekin, että siinä vähän heijastuu jotain muutakin kuin mustaa, mutta yllätys oli tosiaan melkoinen. Nostalgiasyistä mäkin Naked 2 säilytän, vaikka mattasävyjen puute aina risookin sitä käyttäessä. Lisäksi oon nyt tykästynyt kesän aikana ihan uudella tavalla Naked 1, jota oonkin käyttänyt tosi ahkerasti! Prism ei tosiaan ole arkipaletti mullekaan, vaikka tossa tosi upeita sävyjä onkin :)

   Poista
 4. Mun on pakko sanoa, että tuo ND:n paletin sävymaailma on ihan karsea :'D Itse ainakin odottaisin minipaletin olevan sellainen, että sen voi yksinään napata vaikka reissuun mukaan ja siitä saisi helposti luotua simppeleitä ja nopeita lookkeja. En suoraan sanottuna tajua, että mikä tuon paletin pointti on :D ND kyllä kiinnostelee muuten, erityisesti Metropolis, Gold, Glam ja Biba paletit. Onneksi oon kuitenkin ostolakossa, sen verran tyyriitä nuo paletit ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! :D Mulla on tosiaan kaksi muuta tollasta ND:n viisikkoa ja niissä on tosi toimivat sävyt, kuten tosiaan voisi olettaa. Tää on tosi outo, eikä millään tapaa käytännöllinen yksinään käytettynä. ND:n paleteilla on kieltämättä hinnat kohdillaan, sen takia mäkin oon jättänyt ne vaan haaveilulistalle. Ehkä joku päivä raaskin kuitenkin ostaa vielä jonkin isomman paletin brändiltä :)

   Poista
 5. Naked 2 olen joskus omistanut, joten se oli ainoa tuttu. ND:n paletissa on kyllä nätit sävyt, mutta aika vaikea paletti yksin käytettäväksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eihän tolla ND:n paletilla yksinään meikkejä saa tehtyä, tai ainakaan mä en saa :D Sävyt on kuitenkin onneksi kivat ja niihin tulee tartuttua muita paletteja samalla hyödyntäen :)

   Poista
 6. Tuo Eloisen paletti on niin upea <3 Mulla on näistä paleteista myös Prism ja Naked 2, joista kumpikaan ei yllä suosikiksi asti. Nakedeista tykkäsin joskus todella paljon, mutta nykyään ei tule juurikaan enää tartuttua enkä koe niitä niin kovin laadukkaiksikaan. Anastasian luomivärit taas ovat yleisesti ottaen todella hyviä ja suosikkejani, mutta noista parista vanhemmasta en niin välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudemmissa Nakedeissa on mun mielestä paljon näitä vanhoja parempi laatu. Toisaalta taas käytän tällä hetkellä tosi paljon Naked 1 palettia, ja siinä riittää paljon enemmän pigmenttiä kuin vaikkapa mun Naked 3:ssa, joka tosin on jo supervanha. Prism oli mun mielestä aivan ihana, kun se aikoinaan lanseerattiin, mutta enää se ei pahemmin jaksa innostaa.

   Poista

Kiitos kommentista!