torstai 5. elokuuta 2021

Onko kauneusboksien taso laskenut?

Moikka! Tänään olisi luvassa hieman pohdiskelevampaa postausta mm. siitä, onko kauneusboksien taso laskenut. Itsehän tilaan tällä hetkellä vain kahta Jenkeistä tulevaa kauneusboksia - Ipsy Glam Bag Plussaa sekä Boxycharmia, joita olen molempia tilannut jo pitemmän aikaa. Käyn tässä samalla läpi muutenkin vähän ajatuksia ja fiiliksiä kauneusboksien suhteen yleisellä tasolla ja toivon myös teiltä kommentteja aiheeseen liittyen, jos jotain vain tulee mieleen!

Boxycharm on mielestäni aina ollut todella laadukas ja hintansa arvoinen kauneusboksi. Jonkinlaiset meikkipaletit ovat kruunanneet lähes jokaisen boksin kokonaisuuden, mutta nyt tuntuu, että taso on lähtenyt laskemaan tämän vuoden aikana koko ajan alemmas ja alemmas. Sisällöt ovat selkeästi muuttuneet ja mukaan on laitettu useampanakin kuukautena tylsiä perustuotteita, kuten suihkugeelejä. Toki tämäkin on ihan makuasia, mutta itse en miellä Boxycharmia kauneusboksiksi, josta olettaisin löytäväni suihkugeelejä, kun ei niitä sieltä ennenkään ole löytynyt. Heinäkuun boksiin oli pakattu halpa kuulakärkikynää muistuttava muovinen meikkikynä, joka oli ehkä suurin pohjanoteeraus ikinä. Onko mulle vain sattunut vähän huonompi tuuri joidenkin tuotteiden kohdalla? Ehkä, mutta tuntuu silti, että Boxyihin laitetaan nykyään enemmän ja enemmän juuri edellisten tuotteiden kaltaisia asioita, joita niissä ei siis aiemmin ole nähty. Ja edelleen toki saan niistä myös aivan ihania tuotteita, mutta omasta mielestäni jonkinlainen muutos sisällöissä on kuitenkin selkeästi tapahtunut. Oletteko te huomanneet samaa?

Mietin voiko taustalla vaikuttaa se, että Ipsyn ja Boxycharmin välillä tehtiin yrityskauppa viime vuoden puolella. Ainakin sen on nähnyt add-oneissa, joissa on nykyään paljon sekaisin tuotteita, jotka on aiemmin nähty vaikka vain Ipsyn add-oneissa. Mua ei sinänsä kiinnosta näiden kahden yhdistyminen tai mikään muukaan, kunhan se ei vaikuta boksien sisältöihin. Ipsyllä ja Boxylla kun on kuitenkin ollut mun mielestäni ihan selkeä ero mm. siinä, mitä brändejä bokseissa on käytetty. Toivottavasti kohta ei olla siinä pisteessä, että on pelkona saada samoja tuotteita molemmista bokseista. Toki se riski on aina ollut olemassa, mutta omalle kohdalleni niin ei ole käynyt vielä koskaan, sillä kuten sanoin, näissä kahdessa on käytetty lähtökohtaisesti jo aika paljon eri brändien tuotteita. Tuntuu, että tämän myötä Boxycharm on myös lisännyt ihonhoitotuotteiden määrää, sillä aiemmin omat Boxyni ovat olleet hyvinkin meikkipainotteisia. Tämäkään ei välttämättä ole kaikille huono asia, mutta musta tuntuu, ettei Boxyissa ole enää ihan samalla tavalla sitä samaa tasoa, luksuksen tunnetta ja "hohtoa", mitä niissä aiemmin oli. Tai ehkä olen vain tilannut boksia liian kauan, sekin on mahdollista.

Seuraan useita eri kauneusblogeja, joista näen mm. Goodieboxin, LF:n Beauty Boxin ja Glossyboxin sisältöjä. Näistä kolmesta sekä myös noista Jenkkibokseista huomaa selkeästi myös sen, että erilaiset kauneusvälineet ovat tällä hetkellä kovassa huudossa. Milloin tulee jaderullaa, milloin jotain muuta silikonista vempainta kasvojen puhdistusta varten. Tämä on trendi, mihin en ole itse päässyt vielä lainkaan kiinni ja henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei niitä välineitä tarvitsisi välttämättä ihan jatkuvalla syötöllä laittaa bokseihin. Toki joku toinen taas nimenomaan haluaa niitä, että mielipideasiahan se tämäkin taas on! Välillä vain tuntuu, että se kuuluisa vaihtelu joskus virkistäisi tässä(kin) asiassa.

Asiakaspalvelusta voisin mainita vielä sen verran, että on taas ollut todella kurjaa huomata kuinka ihmiset saavat joidenkin kauneusboksien suhteen huonoa asiakaspalvelua yrityksiltä. Tilauksia veloitetaan, vaikka ne on katkaistu, korvaukset annetaan mitä ihmeellisimmillä tavoilla ja ostajalle tehdään kaikki hyvin hankalaksi sen sijaan, että hyvitettäisiin kiltisti rahat tilille. Haluaisin pitää näitäkin tarinoita ihan vain satunnaisina yksittäistapauksina, mutta mulla on siis ihan itsellänikin ihan omakohtaisia kokemuksia näistä aivan riittävästi. Huono asiakaspalvelu on mulle ihan ehdoton ei, enkä itse haluakaan enää nykyään käyttää sellaisia palveluita, joissa asiakaspalvelu ei toimi. Tämä koskee siis toki ihan kaikkea muutakin näiden kauneusboksien lisäksi.

Goodieboxin tilauksen peruuttamisen jälkeen multa veloitettiin vielä seuravaakin kuukausi, mutta tämän Goodieboxin aspa hoiti kyllä loistavasti ja sain rahani nopeasti takaisin. Pisteet siis heille, näin sen kuuluukin mennä! Glossyboxia en aio enää tilata, sillä heidän asiakaspalvelustaan mulla ei valitettavasti ole mitään hyvää sanottavaa ja olen huonoja kokemuksia kuullut myös muilta. Itseltänihän siis aikoinaan puuttui boksista yksi tuote, joka luvattiin mulle lähettää. Lopulta tuotetta ei koskaan kuulunut ja seuravaaksi aspasta vastattiin, ettei niitä enää ole. Okei.. Ihana Sinä oli ihan oma lukunsa aspan suhteen, mikä oli todella harmi, sillä kyseessä oli suomalainen yritys ja boksien sisällöt olivat todella hyviä! Jos aspa ei kuitenkaan vastaa viesteihin, boksit lähtevät miten sattuu ja saa oikeasti pelätä tulevatko ne perille, vaikka rahat on viety tililtä, niin ei kiitos. En tiedä onko tämä kyseinen boksi enää edes myynnissä, mutta vinkkivitosena kaikille - vastatkaa asiakkaidenne viesteihin ja panostakaa edes hitusen siihen asiakaspalveluun, jos haluatte, että kyseiset henkilöt ovat myös jatkossa asiakkaitanne.

Olen miettinyt paljon kauneusboksitilausteni jatkoa, sillä tällä hetkellä tuntuu, että pärjäisin hyvin vain yhdelläkin boksilla. Valinnanvaikeus on kuitenkin älyttömän suuri, sillä Boxycharm on aina ollut suosikkini, mutta Ipsy Plus on nostanut silmissäni tasoaan suhteessa Boxyyn. Pidän myös enemmän siitä konseptista, että boksiin saa itse valita jopa kolme tuotetta viidestä, ja tämähän on mahdollista nimenomaan Ipsyllä. Tilaukset muuttuivat heinäkuun alusta totta kai myös alvien maksamisen vuoksi, mutta itse en pidä sitä rahallisesti niin suurena "menetyksenä", etten olisi jatkossakin valmis niitä maksamaan. Toki jos sisällöt esimerkiksi Boxycharmeissa jatkavat laskusuuntaansa, en välttämättä enää kohta olekaan valmis maksamaan toimituskuluja + alveja bokseista. 25 dollarin hintahan on todella pieni bokseista, mutta kun päälle lisätään vähintään toinen mokoma, jotta boksin saa Suomeen itselleen, alkaa niiden sisällöiltäkin odottaa jo aika paljon enemmän.

Tilaatteko te kauneusbokseja? Herättääkö postaus jotain ajatuksia?

18 kommenttia:

 1. Hyvää pohdintaa ja samoja juttuja oon itekin miettinyt. Mulle tulee nyt vain Boxycharm, mutta sisältö ei ole ollut mitenkään älyttömän hyvä vanhoihin bokseihin verrattuna...joita siis ite en ole uudehkona tilaajana saanut, mutta seurannut pitkään postauksia muiden blogeista. Vaihdoin Boxycharmiin nimenomaan meikkipainotteisen sisällön toivossa, mutta kaikenlaista ihonhoitoa sieltäkin on nyt tupsahdellut. Suihkugeelejä en myöskään halua, sillä on ihan älytöntä roudata niitä tänne toiselta puolen maapalloa. Usein ne vielä ovat ihan ylihintaisia laatuunsa nähden.

  Tässä on kyllä mietinnän paikka, että mitä jatkossa tekisi kun tuli tuo alv-uudistuskin. Sillä reilulla viidelläkympillä, mitä boksin hinnaksi kaikkineen tulee, saa kyllä ihan kivasti jo hankittua muutakin kosmetiikkaa. Nythän se tietysti menee niin, että ostan MYÖS sitä muutakin kosmea ja boksien tuotteet ovat lähinnä kokeilunhalun tyydyttämiseksi:D Yllätysmomenttia ei tietenkään pidä väheksyä, on kiva saada joka kuukausi itse maksamansa lahja:)

  Suomeen tilattavista bokseista ei löydy oikeastaan yhtään kiinnostavaa vaihtoehtoa. Lookfantasticin sisältö on ehkä kivoin, mutta tilasin sitäkin niin pitkään, että kaipasin jo vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että postaus herätti ajatuksia! En tiedä miten Boxy onkin nyt kääntynyt siihen, että ihonhoitoa tulee koko ajan enemmän ja enemmän. Toki Luxessa on aina ollut myös ihonhoito reilusti edustettuna, mutta tämä ihan normaali Base Box on aina ennen ollut ehdottomasti meikkipainotteinen. Ehkä kysyntää on sitten enemmän niille ihonhoitotuotteille? Suihkugeeleistä oon ihan samaa mieltä, ne on täysin ylihinnoiteltuja näissä bokseissa.

   No tämäpä! Sen saman summan voisi ihan yksinäänkin käyttää niihin omiin kivoihin juttuihin, vaikka yllätysmomentti onkin totta kai näissä aina kiva asia. Lisäksi tykkään itse tilata näitä ihan siitäkin syystä, että bokseista tulee paljon sellaisia tuotteita, joiden saatavuus Suomeen on huono tai lähes olematon. Tällä hetkellä en myöskään low buyna antaisi itselleni muuten lupaa käyttää noin 100 euroa kuukaudessa meikkeihin ja muuhun turhaan, joten kaksi kauneusboksia tuo sitten kivasti sitä piristettä kosmetiikkarintamalle ilman, että täytyy itse ostaa mitään.

   LF:n boksi on munkin mielestä paras, mutta sekin alkaa jossain kohtaa selkeästi toistaa itseään!

   Poista
 2. Mä oon miettinyt kanssa onko tuo Boxycharm 55 e arvoinen. Mulle on tullut 5 boxia ( viides matkalla ) joista yksi on ollut hyvä. Ihmettelen sitä että olen merkinnyt etten halua ihonhoitoa vaan meikkejä ja silti tulee koko ajan valtaosa ihonhoitoa. Tilasin Boxycharmin sen takia kun käsitin että joka boxissa olisi joku ihana paletti + muuta kivaa kosmetiikkaa, välillä voi toki olla jotain randomia. Mä oon saanut yhden kerran luomivärin. Nythän elokuun boxissa on kaksi eri luomiväripalettia jaossa niin ihmettelen kovin jos ei satu kumpikaan ;D
  Mietin myös voiko vanhoille tilaajille olla parempaa tarjolla vai onko kaikille ne samat valintatuotteet? Viitateen aiemmn postauksen kommenttiin :) harmi kun tämän alv-homman takia boksien tilaaminen meni niin kalliiksi, olisin saattanut muuten harkita vielä Ipsyä lisäksi :D mielestäni suomesta ei saa oikein laadukasta sisältöä, Goodiebox on välillä ok, mutta sellainen hohdokkuus vähän puuttuu ja siinä ei ikinä tule luomiväripaletteja. Goodieboxilla on kyllä hyvä asiakaspalvelu josta mulla ei ole moitittavaa. Boxycharmissa harmittaa että kauneusprofiili on pyydetty täyttämään mutta sitä ei hyödynnetä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boxycharm ei ole koskaan kohdistanut tuotteita sen kauneusprofiilin perusteella ainakaan omalla kohdalla, joten en myöskään ymmärrä mikä idea sitä on täyttää. Oon myös ihmetellyt sun boksien sisältöä, kun niissä on olleet varsinkin ne paletit tosi vähällä edustuksella! Peukut pystyyn, että tässä seuraavassa boksissa olis sullekin paletti<3 Valintatuotteet on kyllä kaikilla ihan samat, ne kun on nähtävissä myös netissä muilla sivustoilla, eli ei pitäisi olla mitään eroa sillä onko uusi vai vanha tilaaja. Eroa on toki silloin, jos kyseessä on Luxe Box, mutta nyt tässä heinäkuun boksissa ei ollut kyse edes siitä. Tosi outoa, ettei sulla ollut tota Ofraa siinä!

   Goodieboxin aspa hoitaa hommansa kyllä hyvin, samoin kuin Bette aikoinaan :) Goodieboxien sisällöt taas ei oo ehkä ihan niin mun mieleen, kun tuotteet toistaa monesti itseän ja tuotemerkit on lähes kaikki sellaisia, mistä en oo itse koskaan kuullutkaan. Eihän se tuotteen laatuun vaikuta, mutta omissa mielikuvissa se ei kuitenkaan ollut enää loppuvaiheessa lainkaan positiivinen asia.

   Poista
 3. Mä seurasin pitkään blogeissa hehkutusta Lookfantasticin bokseista ja lopulta uskaltauduin tilaamaan sen itsekin tossa alkuvuodesta kun aiemmat boksit oli näyttäneet niin kivoilta, mutta taisin osua huonoon saumaan kun minusta sisällöt olikin vähän blaah, ja nyt näyttää silti ettei juuri kukaan bloggaajakaan tilaa tuota enää kun ei niistä hiiskuta enää missään? Sain muuten kuuden kuukauden aikana bokseista 5 silmänympärystuotetta, eli niitä riittää nyt varmaan vuosiksi mun käytöllä :D

  Oli muuten "kiva" kun tilasin sen 3 kuukaudeksi, mutta tilaus jatkuikin automaattisesti jolloin peruin sen, mutta sain vastaukseksi että tämä tilaus jatkuu ikään kuin väkipakolla toiset 3 kuukautta eikä sitä voi perua. Aha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LF:n boksi on mun mielestä vähän sellainen, että sisällöt toistavat hieman liikaa itseään. Hyvänä esimerkkinä just toi, että bokseista tulee jatkuvasti vaikkapa sy-voiteita! Tykkään siitä konseptista, kun tuotteet on pienemmän kokoisia, mutta yleensä hintavammilta brändeiltä, kun siinä pääsee hyvin testaamaan tuotteita, joita ei testaamatta raaskisi ostaa täysikokoisena. En kuitenkaan itse jaksaisi tilat ko. boksia kovinkaan pitkään putkeen ilman taukoja, sillä sisällöissä tosiaan on välillä vähän turhan paljon samankaltaisuutta, vaikka ne sinänsä on mun mielestä ihan hyviä olleetkin.

   Toi taitaa olla ihan tyypillistä kaikille 3 kk, 6 kk tms. kauneusboksitilauksille, että se uusiutuu automaattisesti vanhan loputtua, jos sitä ei peru edellisen tilausjakson aikana :/ Tosi tylsäähän toi on, mutta noiden kanssa täytyy olla tosi tarkka, että huomaa perua tilauksen ajoissa! Tän takia mä tilaan aina määräaikaisesti yhden kuukauden kerrallaan, niin saa lopetettua koska vaan haluaa, vaikka noi pitemmät tilausjaksot tuleekin yleensä edullisemmiksi :D

   Poista
 4. Mulla on vähän samanlaisia ajatuksia kauneusbokseista, joskin esimerkiksi lookfantasticin kohdalla on mun mielestä ollut aina vähän sellainen, että osa bokseista on hyviä ja osa huonoja, ja samat tuotteet/brändit kiertävät koko ajan. Goodiebox oli mun mielestä ensimmäisten boksien osalta tosi hyvänoloinen, mutta lähti niin kovaan alamäkeen, että päädyin omankin tilaukseni tuossa jokin aika sitten perumaan. Olin alussa innoissani Betten ja Goodieboxin yhdistymisestä enkä olisi koskaan uskonut tätä sanovani, mutta mulle tuli loppuaikoina jopa vähän ikävä Betteä :D Vaikka Bette Box oli välillä vähän kotikutoisen oloinen ja mukana oli juuri sellaista peruskosmetiikkaa ja markettituotteita, niin siitä jäi yleensä paljon ihan kivoja tuotteita itselle käyttöön. Goodieboxin kohdalla taas tuntui siltä, että bokseihin yritettiin väkisin keksiä mahdollisimman erikoisia tuotteita, välineitä ja kalliiksi mainostettuja tuotteita, joista ei löydy oikein tietoa netistä tai joita ei saa mistään helposti ostettua lisääkään.

  Noissa jenkkibokseissa olen itsekin huomannut selkeää laskua vaikkapa parin vuoden takaiseen verrattuna. Toki mukana on yleensä jotain kivaa ja välillä on kokonaisuudessaankin ihan kivoja bokseja, mutta kokonaiskuvassa laatu on mielestäni laskenut. Ja mun mielestä suihkugeelit eivät oikein kuulu esimerkiksi BoxyCharmiin ollenkaan ja on ollut jännä huomata kuinka niitä on nyt viime aikoina alkanut bokseissa olemaan. Aina välillä mietin jonkun jenkkiboksin tilaamista, mutta etenkin nyt uuden alvimuutoksen jälkeen olen todennut, että ehkä jää jatkossa tilaamatta, jollei jotain aivan huippuspoilereita tule. Mua myös ihmetyttää esimerkiksi BoxyCharmin kohdalla se, kuinka eritasoisia bokseja tilaajille lähetetään. Joskus rahallisessa arvossa voi olla useamman kympinkin eroja tai sitten brändit ja tuotteet voivat olla ihan eri luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LF:n boksi on kyllä tunnettu siitä, että bokseissa on tosi paljon samantyylisiä tuotteita ja brändejä koko ajan! Sinänsä se ei oo mua koskaan häirinnyt, kun tuotteet on olleet pääasiassa mieluisia, mutten usko että jaksaisin vaikkapa vuotta putkeen tilata kyseistä boksia. Mulla on tiedätkö täysin samat ajatukset ton Betten ja Goodieboxin suhteen. Betteä haukuttiin tosi paljon enkä itsekään niitä bokseja aina mitenkään ylistämällä ylistänyt, mutta loppupeleissä pidin niistä enemmän kuin nykyisin pitäisin Goodieboxien sisällöistä. Just toi, että bokseihin tungetaan puoliväkisin kaikkea erikoista ja ihmeellistä, niin ei kiitos. Se ei oo yhtään mun juttu, vaikka tavallaan tollanen innovatiivisuus on tietysti hyvä asia!

   En tiedä voiko noi Jenkkiboksien muutokset johtua oikeesti yleisestä kysynnästä? Että toivooko tilaajat nykyään erilaisia sisältöjä kuin aiemmin, eikä paletteja tms. enää laiteta jokaiseen boksiin toisin kuin joskus aiemmin, kun niitä oli melkein jokaisessa boksissa. Toki oma vaikutuksensa on varmasti ollut myös sillä, että nyt on keksitty kaikki nää Premium versiot Boxyynkin. Luxe tietty on jo vanha juttu, mutta toi Premium ei ja tuntuu, että Base Boxien tasoa laskettiin, kun Premiumiin piti saada niitä "astetta parempia" tuotteita. En itsekään pidä tosta, että bokseissa on niin suurta vaihtelua tilaajien välillä. Varsinkaan, kun ne tuotteet ei perustu millään tavalla siihen kauneusboksiin tai tilaajien omiin toiveisiin. Mulla on itsellä ollut pääasiassa tosi hyvä tuuri sisältöjen kohdalla, mutta on tosi ikävää katsoa välillä muiden Boxyja, kun sisällöt on välillä suorastaan surkeita.. :/

   Poista
 5. Tällä hetkellä en tilaa mitään boksia. Tuntui, että liian usein olin pettynyt boksin sisältöön. Toisaalta bokseilta myös odotetaan ihmeitä, jos esimerkiksi 25 euron boksin sisällön arvon toivotaan olevan mieluusti vaikka 100 euroa ja mitä enemmän, sitä parempi. Mahtaako tämä juuri aiheuttaa sitä, että bokseihin laitetaan niitä vitsin jaderullia, joiden arvoksi ilmoitetaan joku iso summa. Kosmetiikka-addiktina ainakin itelläni on sellainen ajatus, että kosmetiikkaa ostaessaan ei kerää roinaa nurkkiinsa, koska kosmetiikka on kulutustavaraa (vaikkei kaikkea sitten ihan oikeasti ehdikään tässä elämässä käyttää). Nämä kauneusvälineet sitten juurikin aiheuttavat sitä tavaran kertymistä ja useampaa kuin yhtä jaderullaa ei kukaan tarvitse. Boksin saaminen oli aina tosi kutkuttavaa ja ikävöin sitä boksin avaamista, mutta sitten kun huomasi aina vaan pettyvänsä, niin ei lopultaan ollut järkeä enää jatkaa tilauksia. Kiinnostuneen kyllä seuraan kaikkia postauksia bokseista jos löytyisi joku kiinnostava ja tasokas boksi, voisin vaikka alkaa tilata sellaista. -hanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi on kyllä totta! Toki sitä aina odottaa saavansa rahoilleen vastinetta, mutta varsinkaan näissä Suomeen tilattavissa bokseissa ei mitenkään voi olla satojen euron arvoisia sisältöjä, jos hintakaan ei ole kuin sen parikymppiä. Noilla Jenkkibokseilla tilanne on toki hieman toinen ja esim. Ipsy Plussat on arvoltaan yleensä siinä 200 dollarin kieppeillä. Sen takia olenkin itse valmis maksamaan ne toimitusmaksut + alvit Suomessa :)

   Noilla välineillä saadaan kyllä helposti boksien arvoa hilattua ylemmäs, toi oli tosi hyvä pointti! Mutta joo, kukaan ei tarvitse useampaa kappaletta noita kauneustyökaluja, joten sen takia onkin tylsää, että niitä on alkanut tulla bokseista niin paljon. Monet kun kuitenkin saattaa tilata useampaa eri boksia. Mä muistan itse aikoinaan LivBoxin kohdalla tuon pettymyksen tunteen bokseja avatessa. Jotenkin siitä boksista ei olisi halunnut luopua, mutta koska fiilis oli aina surkea boksin avaamisen jälkeen, oli tilauksen lopettaminen lopulta pelkästään helpotus. Toivottavasti löydät vielä jonkun ihanan boksin itsellesi ♥

   Poista
 6. Ipsyn tilaamisen lopetin vain veroasian vuoksi, en halua maksaa boksista 50-60 euroa per kuukausi, se on valitettavasti mulle liikaa. Ostan ennemmin joka kuukausi samalla rahalla tuotteita, jotka ovat täsmäostoja.

  Glossyboxia en suosittele kenellekään. Aiemmin homma toimi, mutta kun krediittiuudistus tuli niin lähti alamäki. Tänäkesänä kelasin kokeilla tilata pitkästä aikaa ja VIRHE. Kesäkuun boksi katosi, lähettivät uuden, se oli muuten Saksalainen se mikä mulle saapui. Heinäkuun boksissa oli yksi paletti rikki. TIlaus on 18e/kk, mutta joka kuukausi on etusivulla koodi jolla boksin saa 10-13 eur hintaan. 1kk lahjakortilla on hintaa 21 euroa??? Nämä summat ei mitenkään täsmää toisiaan. Sain krediitit takaisin kun uusin tilauksen, mutta jos lopetat tilauksen ne eivät säily, eikä niillä muuten voi tehdä uutta tilausta (tilasin tuon ylihintaisen lahjakortin niillä). Peruin tilauksen 4 pv tilauksen tekemisestä heinäkuussa. Sivuilla lukee;

  6.1 Sekä sinä että me voimme perustelematta irtisanoa kuukausittaisen, 3-6- tai 12 kuukauden tilauksen 14 päivän sisällä tilauksen suorittamisesta. Mikäli tilaus ei ole peruttu tämän ajan kuluessa, uusitaan tilaus automaattisesti samalla kuukausi määrällä kuin ennen. Glossybox ilmoittaa sinulle etukäteen tilausjakson uusiutumisesta kun kyseessä on 3, 6 tai 12 kuukauden määräaikainen tilaus.

  Silti minulta veloitettiin elokuussa uusi boksi. Ilman laillista lupaa siis, vasten heidän omia ehtojaan. Sain heidät palauttamaan rahat kun uhkasin tehdä tästä valituksen kuluttajaneuvontaan. Sain 4 pv myöhemmin näpäytysviestin aspasta että irtisanomisaika olisi 30 päivää. Mikä helvetti siinä sitten on, etteivät päivitä omia sivuja tai käyttöehtojaan. Aivan törkeää asiakaspalvelua että "olemme nyt poikkeuksellisesti palauttaneet" ja muuta liibalaabaa. Noussu pulssit ihan pikkusen tämän asian kanssa. Sain sitten lopulta sillä 20 eur arvoisella lahjakortilla tilattua elokuun boksin, jonka arvo on varmaan sen 10 eur luokkaa, kun sen saa tilattua alennuskoodilla tuohon hintaan. Odotukset ei ole korkeat. On tasan mun viimeinen blossybox minkä ikinä tilaan.

  Olen alkanut ihan ikävöimään betteboxia. Tiesi mitä saa ja mihin hintaan, palvelu oli luotettava, asiakaspalvelu ystävällistä (sinne tuskin koskaan tarvitsi edes olla yhteydessä kun mitään vastaavia ongelmia ei ollut). Jos pitäisi tilata joku boksi, niin voisin kyllä Goodieboksia testata, mutta rehellisesti seuraava juttu jonka tilaan sokkona on joulukalenteri. Mun omasta mielestäni nämä kauneustilaukset ehkä alkaa olla vähän nähtyjä ja niiden konsepti on muuttunut tommoseksi turhakkeiden lähettämiseksi mikä on aivan käsittämätöntä. En halua mitään jaderullia tai muovitutteja joilla hieroa naamaa. Tilaan kauneusboksia että saisin siitä meikkejä ja peruskosmetiikkaa. En edes muista, milloin olisin saanut meikkivoidetta tai concealeria / puuteria meikkiboksista. Surkeita ripsivärejä tai kuivuneita eyelinereita tuntuu kuitenkin aina löytyvän bokseista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi sun kokemus Glossyboxin kanssa kruunaa kyllä kaiken. Ihan uskomatonta, ja mä näen punaista heti, kun puhutaan että POIKKEUKSELLISESTI hyvitetään jotain. Totta kai hyvittävät, jos asiakas on tehnyt kuten tilausehdoissa lukee ja perunut tilauksen, kun se on vielä ollut mahdollista?? Eri juttu, jos sä olisi toiminut itse väärin, mutta kun et ollut. Siinä tapauksessa heillä ei olis ollut mitään velvollisuutta korvata sulle takaisin rahoja, mutta totta kai he maksaa takaisin, jos toimit kuten sun kuuluikin toimia. Mutta joo, eipä ollut aspan toiminnassa kehumista silloin pari vuottakaan sitten, kun itse jouduin olemaan sinne yhteydessä. Toi on oikeesti tosi harmi, sillä boksit itsessään on monesti tosi hyviä!

   Mä en tosta krediittihommasta oo pitänyt missään vaiheessa. Bettellä oli niin helppo silloin se, että jokainen tilattu boksi kerryttää pisteitä, joiden kanssa saa sitten jossain vaiheessa lunastettua ilmaisen boksin. Toi oli yksinkertaista eikä tarvinnut sen kummemmin miettiä pisteiden häviämistä tai mitään muutakaan. Mä jouduin muistakseni kerran tai pari olemaan Betteen yhteydessä, mutta hommat hoitui loistavasti ja asiakaspalvelu toimi moiteetta. Juuri kuten pitääkin! Ehkä toi turhakkeiden lähettäminen juontaa juurensa just siihen, että halutaan erottua omilla bokseilla massasta ja jossain vaiheessa ihmiset taisi olla just tosi kyllästyneitä siihen ihan peruskosmetiikkaan. Tässäkin pitäisi löytää sellanen kultainen keskitie, että bokseista tulisi sekä niitä perustuotteita ja meikkejä, että sitten joskus niitä vähän erikoisempiakin tuotteita. Toki sekin on fakta, ettei kaikkia voi mitenkään miellyttää!

   Poista
 7. Mielenkiintoinen postaus! Oon kuullut tosi monen sanovan Youtubenkin puolella, että Boxycharmin taso on laskenut. Itse en tilaa tällä hetkellä mitään yllätysboksia, koska musta tuntuu että niistä aina kertyy liikaa tuotteita nurkkiin pyörimään, enkä millään ehdi edes testata kaikkea. Lisäksi koska oon niin hirveän nirso kosmetiikan suhteen, vain pieni osa tuotteista jää mulle itselle. Joten mulle nämä yllätysboksit eivät ole sen rahan arvoisia. Ja kun haluan nykyisin pitää meikkikokoelman ja kosmetiikkavarastot muutenkin pienenä, on tällainen kuukausittainen yllätysboksi mahdoton yhtälö.

  Täytyy kuitenkin sanoa, että viime vuonna tilasin vähän aikaa The Pip Boxia ja siitä tykkäsin kyllä! Eivät boksit mitenkään hohdokkaita olleet juuri esimerkiksi jenkkibokseihin verrattuna, mutta niistä tuli mielenkiintoista vegaanikosmetiikkaa. Lisäksi mulla oli viime vuonna The Pip Boxin joulukalenteri. Peruutin kuitenkin boksin noin puolen vuoden tilaamisen jälkeen ja päätin myös olla tilaamatta joulukalenteria uudestaan. Ei sillä, että boksissa tai kalenterissa olisi ollut sisällöllisesti mitään vikaa. Mulle nämä boksit eivät vaan sovi, vaikka yllätysmomentista pidänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nirsoille nää boksit ei kyllä missään nimessä oo parhaimpia mahdollisia, tai toki siinäkään tapauksessa, ettei sitä omaa kokoelmaa halua kasvattaa turhan suureksi. Mäkin mietin just ton määrän takia lähinnä, että luopuisin toisesta (Ipsy Plus tai Boxy), mutta toistaiseksi jatkan kumpaakin. Katsotaan mitä tää loppuvuosi boksien suhteen on ja mietitään sitten uudestaan!

   Musta on ihan mahtavaa, että markkinoilla on The Pip Boxin tapainen vegaanituotteita sisältävä boksi! Kun nykyään yhä useammat haluaa nimenomaan sitä vegaanikosmetiikkaa ja mun käsittääkseni sen määräkin kivasti lisääntyy, joten tollaselle boksille on varmasti kysyntää :) Yllätysmomentti näissä bokseissa on aina tosi kiva, mutta ymmärrän täysin sunkin tilanteen ja ylipäätään sen, ettei kauneusbokseissa ole järkeä, jos ei oikeasti ole valmis käyttämään "lähes mitä tahansa" ja haluaa just pitää oman kokoelmansa pienenä.

   Poista
 8. Hyvää pohdintaa ja monet pointit allekirjoitan kyllä itsekin! Taso on mun mielestä vuoden vaihteen jälkeen laskenut aivan selvästi eikä esim Boxycharmissa tule nykyään kaikista bokseista paletteja, kuten ennen vanhaa oli tapana. En tiedä onko mahdollisesti koronan taloudellinen vaikutus iskenyt myös bokseihin, koska työttömyyden myötä varmasti moni myös lopettanut tilauksia jne. Toisaalta Ipsyn ja Boxyn välillä mietin myös, että se yrityskauppa on voinut vaikuttaa, koska Ipsy ei mun mielestä koskaan yltänyt Boxycharmin tasolle.

  Tosi harmi myös tuo, että EU säädösten myötä kolmansista maista tilaaminen on tehty nyt kalliimmaksi ja vaikeammaksi. Ärsyttää kun paketit seisoo tullissa ja lähetyksiä ei saa ajallaan. Mulla esim. yhdellä kaverilla odotutti Kiinasta lähetetty paketti viikkoja tullissa koska siellä oli niin kovat ruuhkat käsittelyissä.

  Tuo aspa juttu on kyllä itselle kans semmonen red flag ettei tosikaan. En tajua miten nykypäivänä on vielä yrityksillä somenkin takia varaa pitää yllä huonoa aspaa tai ettei vastata viesteihin ollenkaan.Ihana sinä boksinkin tapauksessa iso syy asiakaskatoon (ja mahdolliseen konkurssiin?) varmasti vaikutti se että monet vaikuttajat jotka boksia tilasi kertoi just noista ongelmista. Ei kukaan halua syytää rahaa johonkin mistä joutuu ongelmiin ja selvittelemään sitten hikikarpalot otsalla että saako rahoja takaisin. Mulla on itsellä just kunnon taistelu menossa mun personal trainer koulun kanssa joka on siis ihan silkkaa kusetusta. Ne ei suostu hyvittämään rahoja vaikka ovat itse sössineet aivan kaiken! Mä päätin jo, että kunhan prosessi kuluttajariitalautakunnassa tulee päätökseen niin salee kirjoitan niistä netin täyteen negatiivisia kommentteja koska ei toivo kenellekään tällaista samanlaista kokemusta. Glossyboxin aspasta mulla ei ole kokemusta mutta on aina harmi lukea noita negatiivisia kokemusta. Siksi olenkin miettinyt että lopetan yhteistyön tämän vuoden lopussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koronaa mä en tullutkaan ajatelleeksi! Se voi hyvin olla, että boksien sisällöt on ihan senkin takia lähteneet laskusuuntaan. Varsinkin Boxycharmin tasossa sen eron entiseen huomaa ihan selkeästi.. Noi Tullin ongelmat on tietty myös ihan oma lukunsa, mutta mulla kulki nää boksit itse asiassa tällä kertaa huomattavasti nopeammin kuin ennen. Jouduin siis muutaman kerran keväälläkin tullaamaan paketit ja ai että kun niitä sai sen jälkeen odottaa. Nyt nää kaksi viimeisintä liikkui siellä tosi nopeasti!

   Ihana Sinän aspahan oli käytännössä olematon. Nettisivuilla luvattiin muistaakseni vastausta 24 tunnin kuluessa..? No mä en edelleenkään ole saanut viesteihini vastausta eikä puhuta enää ihan tunneista vaan vuosista :D Ei sillä, että mitään vastauksia enää kaipaisinkaan, mutta onhan toi älytöntä, ettei viitsitä panostaa ollenkaan siihen asiakaspalveluun. Apua toi sun keissi sen PT-koulun kanssa :( Mutta ehdottomasti kirjoitat omista kokemuksista sitten julkisestikin! Mä oon itse aika huono arvostelemaan julkisesti negatiivisesti mitään tahoja, mutta joskus vaan tulee se omakin mitta täyteen eikä enää kiinnosta. Nääkin tapaukset on aina sellaisia, missä yritys on itse mokannut ne omat asiansa. Tiedän kyllä, koska vika on mussa itsessäni tai jos jotain on tapahtunut vaikka vahingossa/epähuomiossa eikä silloin tietysti ole soveliasta antaa mitään ragepalautteita, kun virheitä sattuu kaikille. Toimimaton asiakaspalvelukin ei ole virhe, jota ei pystyisi estämään tai johon yritys ei voisi vaikuttaa.

   Poista
 9. Mulle tulee sekä Ipsy Plus että Boxyn Base sekä Premium. Joo, oon vähän hullu. :D Peruinkin kaikki boksit jo jokunen aika sitten, mutta sorruin uudelleen kun Boxyn Premiumissa oli ABH takeover, ja mä kun en raaski yksitellen postailla niitä bokseja vaan kerään useamman sinne postilaatikkooni ja shippaan kaikki kerralla, niin näin muka "säästän" rahaa, ahahaha! :D No anyhoo, Boxyn Base on tosiaan ollut viime aikoina ollut aika kökkö, Premium on musta parempi, ja se ABH takeover oli mahtava! Oispa semmosia enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ABH boksi sai mutkin melkein tilaamaan Premiumin, mutten sitten kuitenkaan tilausta lopulta tehnyt. Mun mielestä olis mahtavaa, jos tulis tosiaan enemmänkin tollasia "yhden brändin bokseja" Premiumiin, sitten voisin itsekin harkita tilaavani :) Base Boxin tason lasku saattaa varmaan johtua myös tosta Premiumista, kun siihen pitää kuitenkin saada niitä vähän parempia tuotteita ja sen takia kaikki lelukynät sun muut voi huoletta viskoa Base Boxeihin. Mä en oo missään vaiheessa niin tosta Premiumista välittänyt, mutta pikkuhiljaa alkaa houkutella senkin tilaaminen :D

   Poista

Kiitos kommentista!