perjantai 20. elokuuta 2021

21 Questions - Makeup Edition

Moikka! Pitkästä aikaa ajattelin vastailla meikkiaiheiseen haasteeseen, jonka bongasin YouTuben puolelta. Haasteen on kehittänyt Allie Glines ja se on siis alunperin totta kai toteutettu englanniksi. Itse otin jälleen kerran vapauden suomentaa Allien kysymykset, mutta alkuperäiset englanninkieliset kysymykset pääsette näkemään hänen videoltaan. Erilaiset haasteet ovat aina olleet lähellä mun sydäntäni ja pitäisikin kehitellä taas pitkästä aikaa joku oma haaste! Nyt kuitenkin 21 meikkiaiheista kysymystä vastauksineen:

1. Mikä meikkituote on kokoelmasi vanhin?
- Urban Decayn Naked 3 luomiväripaletti. Se oli mun ensimmäinen high end -luomiväripalettini ja samalla myös koko kokoelmani vanhin tuote. Ikää sillä on nyt suunnilleen seitsemän vuotta! Luomiväreistä myös huomaa, että paletti alkaa olla jo vähän turhankin iäkäs, joten harvoin siihen tulee enää tartuttua.

2. Mikä on uusin meikkiostoksesi?
- Jeffree Star Cosmeticsin Pink Religion luomiväripaletti. Mä en kovin paljon ole meikkejä tämän vuoden puolella ostanut ja kyseinen paletti taisikin olla vuoden ensimmäinen ns. turha meikkiostos, jota en olisi siis tarvinnut. Muut ostetut meikit ovat olleet esimerkiksi ripsivärejä, joita olen ostanut loppuneiden tilalle.

3. Mikä on ensimmäinen meikkituote, mitä olet elämässäsi käyttänyt?
- Tää on paha! Mä muistan saaneeni sellaisen sydämen muotoisen monitoimipaletin eräältä perhetutulta ollessani vielä lapsi, vaikkei paletti siis ollutkaan lapsille tarkoitettu. Siinä oli luomivärejä, poskipunia, puuteri ja huulipunia, joten veikkaisin sen ehkä olleen mun ensimmäinen kosketus meikkeihin. Toinen vaihtoehto on isosiskon meikit, joihin olen ehkä luvan kanssa tai ilman lupaa koskenut, mutta en tosiaan muista yhtään varmaksi tätä.

4. Mitä meikkitrendiä rakastit ennen, mutta vihaat nykyään?
- En tähän hätään keksi mitään, mitä oikeasti vihaisin, mutta täysmatat meikkipohjat ovat mulla itselläni historiaa. En edelleenkään vihaa niitä, mutta aiemmin en olisi voinut kuvitellakaan tekeväni meikkipohjastani heleää, toisin kuin nykyään. Eli ehkä se on kaikkein lähimpänä sitten tätä!

5. Mitä meikkitrendiä vihasit ennen, mutta rakastat nykyään?
- Tää on melkein yhtä paha kuin edellinen! En aiemmin pitänyt ollenkaan täysmatasta silmämeikistä, mutta nykyään teen sellaisen aina silloin tällöin. Tässäkään nyt ei voida puhua mistään vihasta ja rakkaudesta suuntaan tai toiseen, mutta jotta nyt sain jotain mainittua niin sanotaan tuo.

6. Mikä vaihe meikkaamisessa on sinulle mieluisin?
- Tykkään silmämeikin tekemisestä noin niin kuin kokonaisuudessaan, mutta ehkä rajausten teko on se kaikkein mukavin vaihe. Johtunee ihan siitä, että rajaukset saa mun meikkini näyttämään siltä kuin haluan sen näyttävän.

7. Mitä meikkituotetta ilman et voi elää?
- Nestemäinen eyeliner! Tää liittyy vahvasti edelliseen kohtaan. Mua näkee hyvin, hyvin harvoin ilman siipirajauksia ja niitä varten tarvitsen sen nestemäisen eyelinerin. Ne rajaukset on vähän kuin mun "tavaramerkkini" ja ehdottomasti iso osa mun meikkejäni.

8. Mistä sait innostuksen meikkaamiseen?
- Tällä meinataan ilmeisesti sitä, mistä se innostus meikkeihin silloin joskus alunperin lähti. No, mulla oli aika vaikea elämäntilanne äitini kuoleman jälkeen, joten sain kosmetiikasta ja meikeistä miellyttävää ja positiivista sisältöä elämääni. Siitä se innostus lähti kasvamaan ja nyt ollaan tässä!

9. Mikä on kamalin meikkilook, jonka olet ikinä tehnyt?
- Voi apua, näitähän riittää! Kokeilut ei todellakaan aina onnistu vielä tänäpäivänäkään. Mutta sanotaan yleisellä tasolla kaikki silmämeikit, joissa luomivärejä ei ole lainkaan häivytetty ja joissa kulmat on nypitty eri parisiksi ja koitettu piirtää saman muotoisiksi. Onneksi aina voi kehittyä ja oppia uutta.

10. Mikä on upein meikkilook, jonka olet tehnyt?
- Tykkäsin häämeikistäni, sillä kokonaisuus toimi mielestäni todella hyvin ja meikki pysyi paikoillaan koko päivän. Ei se mitenkään sen erikoisempi ollut, mutta siihen panostin 100% ja lopputulos miellytti. Mä en osaa muutenkaan tehdä sellaisia taiteellisia meikkejä, mitä esimerkiksi IG on pullollaan, joten senkin puoleen on hyvä vastata oma häämeikki ♥

11. Mikä on suosikkituotteesi markettimeikeistä?
- Essencen Lash Princess False Lash Effect Mascara. Mun luottoripsarini eikä samasta hintaluokasta ihan äkkiä löydy parempaa!

12. Mikä on suosikkimeikkituotteesi, johon olet törsännyt rahaa?
- Tätä oli vähän vaikea suomentaa, mutta toivottavasti sain idean kutakuinkin oikein. Mulla ei taida olla mitään älyttömän kalliita yksittäisiä meikkituotteita, mutta Sigman sivellinsetit on sellaisia, joista olen maksanut paljon, mutta joita en ole katunut sekuntiakaan. Ensimmäinen ostamani setti maksoi muistaakseni hieman alle 200 euroa, toinen taas vähän yli 200 euroa. Ja siveltimet ovat olleet jokaisen euron arvoisia!

13. Mikä meikkituote on sellainen, jonka ostat aina uudelleen ja uudelleen?
- Monikin, mutta pari kohtaa sitten mainitun Essencen ripsivärin lisäksi ostan uudelleen myös esimerkiksi NYX:n Vinyl Liquid Lineria. Se on mun ikisuosikkini nestemäisistä eyelinereista.

14. Mikä on varhaisin meikkimuistosi?
- Se tosiaan tuli sanottua jo tuolla ylempää kohdassa kolme. Muistan sen paletin niin elävästi ja se oli mulla käytössä hyvin pitkään. Voi toki olla, että sitä ennenkin olen jostain jotain meikkejä saanut käsiini, mutta niitä en vain itse muista.

15. Mikä on suosikkipaikkasi ostaa meikkejä?
- Sephora ja Ulta olivat aika lyömättömiä, kun Jenkeissä muutama vuosi sitten pääsin käymään. Nykyään shoppailu tapahtuu pääasiassa nettikaupoissa, joista en osaa sanoa suosikkiani.

16. Mikä on kaikkein aliarvostetuin meikkituote, jonka omistat?
- Nyt täytyy sanoa, etten keksi tähän yhtään mitään tuotetta omasta kokoelmastani.

17. Mikä on kaikkein yliarvostetuin meikkituote, jonka omistat?
- Huda Beautyn The New Nude ei mielestäni ole ihan hintansa arvoinen paletti, vaikka se ihana onkin. Sitä kuitenkin kehutaan vuolaasti ja laatu on munkin mielestä ihan kohtalainen, mutten ikimaailmassa enää maksaisi siitä 65 euroa. Hudan luomivärien laatu on muutenkin herättänyt aika paljon keskustelua, mutta itseltäni ei löydy kuin pari palettia, joten en osaa sen paremmin ottaa asiaan kantaa.

18. Minkä jo myynnistä poistuneen meikkituotteen toivoisit tulevan takaisin?
- Catrice 24h Made To Stay Make Up oli ihan loistava meikkivoide markettikosmetiikan puolelta, mutta tätä ei harmillisesti enää ole myyty pitkään aikaan. Catricella on toki muitakin hyviä meikkivoiteita, mutta tämä oli yksi suosikeistani silloin, kun tuotetta vielä sai.

19. Mistä etsit inspiraatiota meikkeihin?
- Instagram on mulle ehdottomasti se paikka, mistä saan eniten inspiraatiota, vinkkejä ja ideoita. Mulla on seurannassa niin monia taitavia meikkaajia, että joka päivä löytyy feediä selatessa toinen toistaan upeampia meikkejä, joista sitä inspiraatiota voi napata myös omiin meikkailuihin!

20. Mitä toivot näkeväsi tulevaisuudessa vähemmän meikkien suhteen?
- Sitä sinistä yksittäistä luomivärinappia muuten neutraaleissa paleteissa! En tiedä miten se voikin ärsyttää niin paljon, mutta itse koen sen jo nähdyksi ja täysin hyödyttömäksi. Monet varmasti pitävät siitä pienestä väripilkusta paleteissa, mutta mä en ole koskaan ymmärtänyt sitä.

21. Mitä toivot näkeväsi tulevaisuudessa enemmän meikkien suhteen?
- Uusia ihania tyylejä ja tapoja meikata ja leikkiä varsinkin luomiväreillä! Toivon myös näkeväni vielä enemmän ymmärrystä ihmisten erilaisten meikkaustyylien suhteen ja sitä kautta vähemmän arvostelua ja suun soittoa, jota IG:nkin puolella törmää vähän väliä. Annetaan kaikkien kukkien kukkia, myös meikkimaailmassa ♥

Samaistutteko johonkin kohtaan? Entä aikooko joku teistä napata saman haasteen omaan blogiin? :)

6 kommenttia:

 1. Minuakin ärsyttää ne yksittäiset siniset luomivärit neutraaleissa paleteissa, enkä ikinä tiedä, mitä niillä tekisi. No joo, voihan sen aina tunkea vaikka alaluomelle tai liikkuvalle luomelle, mutta minusta sininen on hankala häivyttää ruskeaan. Sininen ei haittaa, jos paletissa on sen seuraksi muita siihen sopivia sävyjä, kuten muita sinisiä tai violetteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itse kun en ole muutenkaan sinisten luomivärien ystävä niin ei kovin usein tee mieli sellaista käyttää, joten ei kiitos mulle niitä neutraaleihin paletteihin :D Jep, jos sävyjä löytyy muutenkin samasta linjasta niin silloin se sininen on totta kai ok!

   Poista
 2. Mä taas tykkään kun on se sininen nappi. Se tuo jotain väriä muuten tylsään kokonaisuuteen ja sininenhän on just paras häivyttää neutraaliin tai ruskeaan :D minusta se on hauska idea mutta kieltämättä aika monessa paletissa nykyään. Kiva oli lukea tämä postauss, itsekin olen tainnut tähän vastata mutta en muista mistä/keneltä sen kopsasin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah mä taas haluan tylsän ruskean/nuden palettini nimenomaan sellaisena, en siihen mitään ylimääräistä väripilkkua :D Mutta tää jakaa selkeesti mielipiteitä ja riipuu varmasti just siitä, millä tyylillä on tottunut meikkaamaan ja onko se sininen itselle mieluisa sävy luomilla vai ei :)

   Poista
 3. Kiva haaste ja aina oppii uutta toisesta :) en itse myös tykkää jos ostaa tai on hankkimassa nudea palettia, jos siinä on selvästi joku erivärinen huomionappi joka ei sointuisi muihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi huomionapit ei oo yhtään munkaan makuun.. Varsinkaan siniset sellaiset :D

   Poista

Kiitos kommentista!