perjantai 23. heinäkuuta 2021

K18 Hair Leave-In Molecular Repair Hair Mask

K18 Hair on yksi tämän hetken kuumimpia trendejä, mitä hiustenhoitoon tulee. Itse sain ensikosketuksen hoitoon kesäkuun alussa kampaajalla käydessäni, kun kampaajani ehdotti, että voitaisiin Olaplex-käsittelyn sijaan tehdä hiuksilleni K18-hoito hiusten vaalentamisen yhteydessä. Suostuin totta kai, sillä olin lukenut tästä hoidosta todella paljon ja kuullut huimasti positiivista palautetta. Mulla on pitkät, lähes alaselkään ulottuvat hiukset, jotka on vaalennettu puhtaan vaaleiksi. Hiusteni luonnollinen sävy on tummahkon ruskea, joten hiusten tyvi on siis joka kampaajakäynnillä ensin vaalennettava ja sen jälkeen hiusten sävy taitetaan puhtaan vaaleaksi tai miksi sillä kertaa sävyn haluankin. Olaplex on ollut matkassa mukana jo useamman vuoden, ja mulle on siis käytännössä aina vaalennuksen yhteydessä tehty hiuksiin myös Olaplex-käsittely. Nyt sain kuitenkin ensikosketukseni K18-hoitoon ja mähän tykästyin siihen niin kovin, että tilasin itselleni täysikokoisen pullon K18 Hair Leave-In Molecular Repair Hair Maskia, joka on K18-hoidon kotihoitotuote. Tästä hiusnaamiosta kerron teille tässä postauksessa hieman tarkemmin!

Mikä K18-hoito sitten oikein on? Kyseessä on uusi patentoitu teknologia, joka perustuu K18Peptiden toimintaan. Se on ensimmäinen tuote, joka on tehty todella korjaamaan kemiallisten ja mekaanisten käsittelyiden aiheuttamia vaurioita hiuksissa, sillä tuote jälleenrakentaa hiusten keratiiniketjuja. Monet vastaavanlaiset tuotteet saavat hiukset vain näyttämään tai tuntumaan paremmilta käsittelyn jälkeen, mutta K18-hoidon tulisi siis oikeasti korjata hiuksiin jo syntyneitä vaurioita sekä ennaltaehkäistä uusien vaurioiden syntymistä. En ole alan asiantuntija enkä osaa millään tavalla ottaa kantaa siihen, kuinka tämä loppupeleissä hiuksissa toimii, mutta perustan arvioni ihan siihen, miten amatööri vaikutuksen hiuksissa näkee ja huomaa. K18-hoito sisältää sekä kampaajalla tehtävän käsittelyn että kotihoitotuotteen, ja juuri se kotihoitotuote on ensisijaisesti tämän postauksen aiheena.

Tämä K18Hair Leave-In Molecular Repair Hair Mask on hiuksiin jätettävä hoitoaine, jota myydään tässä suuremmassa 50 ml pumppupullossa sekä pienessä 5 ml kokoisessa tuubissa. Sain kampaajakäynnin yhteydessä kotiin sen pienemmän 5 ml tuubin, josta riitti mulla muistaakseni neljäksi käyttökerraksi. Nyt tilasin Kampaamotuotteet.fi verkkokaupasta itselleni tämän täysikokoisen 50 ml tuubin, joka maksaa 79,00 €. Mikään ihan ilmainen tämä ei siis ole, mutta myynnissä on tosiaan myös tuo pienempi 5 ml tuubi, joka maksaa 12,00 €. Mikäli hoito kiinnostaa, mutta se ei ole ennestään tuttu, on tuo 5 ml tuubi erinomainen, sillä sen kanssa saa kuitenkin testattua tuotetta jo muutaman kerran ja muodostettua jonkinlaisen käsityksen siitä, kuinka hoito omissa hiuksissa toimii. 79 euron hinta täysikokoisesta tuotteesta kieltämättä vähän kirpaisi, varsinkin nyt low buyn aikana, mutta tuote on kyllä jokaisen euron arvoinen.

K18Hair Leave-In Molecular Repair Hair Maskia on tarkoitus levittää pyyhekuiviin hiuksiin shampoopesun jälkeen. Hoitoaineen käyttö ei ole sallittua. Tuotetta levitetään hyvin pieni määrä hiuksiin aloittaen latvoista ja edeten pituuksiin ja tyveen. Omiin pitkiin hiuksiini käytän tätä parin pumppauksen verran, lyhyempiin hiuksiin riittää varmasti jo yksi pumppaus ja kovin paksuihin ja pitkiin hiuksiin saattaa mennä kolmekin pumppausta. Joka tapauksessa puhutaan kuitenkin hyvin pienistä määristä. Aineen annetaan vaikuttaa hiuksissa 4 minuuttia, jonka jälkeen ne saa muotoilla haluamallaan tavalla. Itse yleensä harjaan hiukset ja lisään latvoihin hiusseerumia, kuten normaalistikin.

Mulle tehtiin tosiaan kampaajalla K18-hoito vaalentamisen yhteydessä ja tällöin kampaajani sanoi, että kotihoitoa käyttäessä hiuksiin on ihan ok suihkia esimerkiksi jätettävää hoitoainetta siinä kohtaa, kun niitä alkaa tuotteen vaikutusajan jälkeen harjaamaan. Omat hiukseni takuttavat tällä hetkellä aika voimakkaasti, kun hiukseni katkesivat muutama kuukausi sitten siitä kohtaa, missä mulla on ollut ponnari, ja hoitoaine on mulle siis normaalisti ihan ehdoton tuote shampoopesun jälkeen. Odotinkin pelonsekaisin tuntein mitä hiuksilleni käy, kun sitä hoitoainetta ei saa käyttää. 

Kahdella ensimmäisellä käyttökerralla tämä jätettävä naamio vaati vielä sen jätettävän hoitosuihkeen lisäämisen, jotta sain harjattua hiukset. Sen jälkeen K18-käsittelyn tehtyäni harja on liukunut hiusten läpi vaivatta eikä takuista ole ollut tietoakaan, vaikken ole käyttänyt edes sitä hoitosuihketta. Olen tästä edelleen täysin mykistynyt, sillä K18-hoitonaamiota lisätään niin pieni määrä kerralla, ettei ikinä uskoisi sen tekevän hiuksille tällaisia taikoja! Omat hiukseni ovat ehkä inan karkeammat kuin aiemmin, mutta se ei mua itseäni haittaa, sillä hiuksissa ei kuitenkaan ole esimerkiksi minkäänlaista pörröisyyttä tai muuta. Hiukset tuntuvat vahvemmilta, ne takkuuntuvat shampoopesussa huomattavasti vähemmän ja niissä on kaunis kiilto. Osalla K18-hoito nimenomaan silottaa hiuksen pinnan, osalla ilmeisesti hius muuttuu hitusen karkeammaksi, kuten mulla kävi. Itse pidän sitä kuitenkin oikeastaan vain positiivisena asiana, sillä hiukseni tuntuvat sen ansiosta paksummilta, mutta hiusten ulkonäkö ei ole muuttunut huonompaan suuntaan - päinvastoin.

Aion ehdottomasti jatkossakin suosia kampaajakäynneillä Olaplexin sijaan nimenomana tätä K18-hoitoa! Olaplexillä saa ihanan sileät hiukset, jotka näyttävät kauniilta, mutta tämä K18 on ehdottomasti ollut mulle parempi vaihtoehto ainakin toistaiseksi. Mielenkiinnolla odotan kauanko tuo 50 ml pullo riittää omassa käytössäni. Tätähän voi siis käyttää kuuriluontoisesti muutamana päivänä putkeen ja sen jälken jatkaa ylläpitohoitona esimerkiksi kerran viikossa, kuten olen nyt tehnytkin. Hiukset kiittävät!

Onko K18-hoito tuttu tai kiinnostaako se ylipäätään?

6 kommenttia:

 1. Kiva lukea sun ajatuksia K18-hoidosta! Itse olin todella yllättynyt siitä, kuinka vahvalta mun tukka tuntui tämän hoidon jälkeen ja kuinka pitkään! Omat kokemukset Olaplexista eivät meinaan ole kovin kummoiset. Toki huomaan tukan olevan kiiltävä kampaajakäynnin jälkeen, mutta tuntuu että Olaplexin vaikutus häviää tyystin parin pesun jälkeen, jollei sitä kotona ylläpidä Olaplexin kotihoitoaineella. Ja sitä saa taas lotrata tukkaan sellaisen määrän, että pieni purkki kuluu loppuun reilussa kuukaudessa. K18 on puolestaan hintansa väärti ainakin mun mielestä! Ajattelin itsekin synnytyksen jälkeen ostaa tuon 50ml purkin kotiin! Odotan meinaan kauhulla sitä, että tukka tippuu päästä raskauden jälkeen, kun ei se muutenkaan kovin vahvaa tekoa ole. Hiustenlähtöä tuskin voi kosmetiikalla estää, mutta saisi edes ne päässä pysyvät hiukset pysymään vahvoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olaplexissä tosiaan se on huonoa, että kampaajalla tehty käsittely ei kestä seuraavaan kampaajareissuun asti vaan kuluu pois. Mä en itse niitä (yli)hintaisia kotihoitotuotteita raaskinut kovin montaa kertaa ostaa, joten koen senkin takia tämän K18-hoidon paremmaksi, kun ylläpito tapahtuu vain yhdellä tuotteella! Toki tämäkin maksaa, mutt tulee itselläni kyllä paljon halvemmaksi kuin ostella niitä Olaplexin tuotteita kotikäyttöön. Toivottavasti sulla ei hiukset kärsi turhan paljon ja saisit pitää ne ihan omassa päässäsi! Mutta joo, tää K18 on varmasti tosi hyvä tuote raskauden jälkeen käytettäväksi, kun tämä selkeästi vahvistaa hiuksia :)

   Poista
 2. Kaunis blogi ja upea banneri!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Mun kampaajalta kun kysyin, niin kertoi että tämä on nimenomaan rakennehoito sisältäpäin, kun Olaplex tietysti vastaava-mutta enemmän siloittava. Tällä saa aikaan kuulemma siis pysyvää parannusta, hän suositteli käyttämään tätä kuurinomaisesti, että ei tee ihmeitä tosiaan parilla kerralla, mutta pitkässä käytössä todella hyvä. Pitää katsoa, jos joskus pääsen tähän. Mulla on nyt se olaplexin no3 vielä avaamatta kokonaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep sepä, tällä pitäisi oikeasti saada korjattua sitä hiusta, kun aiemmin tuotteet on lähinnä tehneet vain sen efektin, että hius olisi parempikuntoinen, vaikkei se todellisuudessa ole. Toivottavasti toi Olaplexin n03 toimii sulla hyvin! ♥

   Poista

Kiitos kommentista!