perjantai 2. heinäkuuta 2021

Esittelyssä Luomiväripalettini | Osa 2

*Saatu ilmaistuote

Tänään jatketaan luomiväripalettieni esittelyä! Aloitin pari viikkoa sitten uuden postaussarjan, jossa olisi tarkoitus käydä luomiväripalettikokoelmani läpi täällä blogin puolella aina muutama paletti kerrallaan. Kirjoitan kaikista paleteista lyhyet kuvaukset ja arvostelut, myös asteikolla 1-5, sekä pyrin lisäämään jonkinlaisen hintatiedon palettien yhteyteen. Osa paleteista on toki jo niin vanhoja, ettei niitä enää myydä ja osa on alunperinkin ollut limited edition tuotteita, kuten tässäkin viisikossa. Mutta pidemmittä puheitta katsotaan mitä mieltä olen näistä viidestä paletista!

Alamar Cosmetics Spanglish Pressed Pigments Palette

Kahdeksan sävyn paletti, josta löytyy neljä superpigmenttistä mattasävyä ja neljä upeaa metallinhohtoista sävyä. Metallinhohtoiset sävyt toimivat ehdottomasti parhaiten sormilla ja niissä on pientä laatueroa, mutta mattasävyistä ei tosiaan pigmenttiä puutu. Paletin sävymaailma on todella kaunis, mutta ehkä hieman nurinkurinen, sillä iso osa shimmersävyistä on mattasävyjä tummempia, mikä hankaloittaa mulla meikkaamista pelkästään tämän paletin kanssa. Käytän siis yleensä shimmereitä liikkuvalla luomella ja valitsen yleensä siihen vaaleamman luomivärin kuin mitä mulla muuten meikissä on. Olen yhdistänyt tätä siis usein muihin paletteihin. Paletti on ohut ja siitä löytyy peili. Ulkonäöllisesti tämä on hyvin linjassa brändin muiden tuotteiden kanssa ja paletin vaalean violetti ulkoasu toimii hyvin sen sävyjen kanssa.
Hinta: noin $28,00
Arvosana: 3½//5

NYX Cosmic Metals Shadow Palette

Tämä oli ensimmäinen palettini NYX:ltä, johon todella ihastuin ja samalla tämä taisi jäädä myös viimeiseksi, sillä mielestäni luomivärit eivät koskaan ole olleet NYX:n vahvuus. Tästä kompakista paletista löytyy kuusi suurikokoista luomiväriä, jotka ovat kaikki voimakkaasti shimmerisiä. Olen omistanut paletin jo ties kuinka monta vuotta, ja kuten näkyy - osassa sävyjä on nähtävillä ihan hyviä painaumia. Tätä on siis tullut käytettyä, mutta kokonaisia meikkejä en tämän kanssa saa tehtyä, joten paletti toimii nykyään tehosteena muiden palettien kanssa. Rakastan alarivin persikkaista sävyä ja myös sen yläpuolella oleva ruskea sävy on ollut paljon käytössä. Pigmenttisyys on näillä todella hyvä, suorastaan erinomainen kun vertaa näitä joihinkin muihin NYX:n luomiväreihin, ja sävyjä on helppo työstää. Pakkaus on simppeli ja yksinkertainen, ehkä vähän tylsä, mutta täysin linjassa paletin hinnan kanssa.
Hinta: noin 10,00 €
Arvosana: 3+/5

Jeffree Star Cosmetics Jawbreaker Eyeshadow Palette

Upeaakin upeampi Jawbreaker! Tämä on toinen ostamani paletti Jeffreeltä ja muistan kuinka kuolasin tämä perään kuvia nähtyäni ja kävin muistaakseni ostamassa tämän heti, kun paletti tuli Sokokselle myyntiin. Tästä löytyy ihan mieletön kattaus värikkäitä luomivärejä, joista osa on mattaisia ja osa shimmerisiä. Pastellisävyt ovat hurjan kauniita ja iso osa myös uniikkeja omassa luomivärikokoelmassani. Teen aika harvoin kuitenkaan meikkiä pelkästään näin värikkäillä sävyillä, joten yhdistelen tätä monesti johonkin toiseen palettiin. Laatu on tässä mielestäni todella hyvä, joskin osa sävyistä on ehkä hieman helpommin työstettävissä kuin toiset. En ole tainnut vieläkään testata ihan jokaista paletin sävyä, mutta jos kaipaat värikästä palettia, kannattaa pitää tämä mielessä. Paletti on kooltaan suurehko, mutta myös ohut ja sitä kautta paljon helpommin säilytettävissä kuin mone muut Jeffreen paletit. Paletista löytyy myös peili.
Hinta: noin 66,00 €
Arvosana: 4/5

Urban Decay Full Spectrum Eyeshadow Palette

Suuri luomiväripaletti, josta löytyy 21 sävyä aina kirkkaan keltaisesta fuksiaan ja valkoisesta tummansiniseen. Tämä oli limited edition tuote, jota ei siis enää ole mun käsittääkseni ollut myynnissä moneen vuoteen. Paletin sävymaailma on todella laaja ja tämä olikin yksi mun ensimmäisiä värikkäitä luomiväripaletteja ja rakastin tätä valtavasti muutama vuosi sitten! Nyttemmin into on jo hiipunut, vaikka edelleen tällä saa kyllä kivoja meikkejä. Sävyjen pigmenttisyydessä on jonkin verran vaihtelua, mutta pääasiassa laatu on kuitenkin hyvä. Paletista löytyy niin mattaa kuin shimmeriä ja pidän tämän laajasta sävyskaalasta. Paletti on melko kookas ja siitä löytyy suuri peili. Tällä saa kauniita meikkejä ja olenkin nyt kesällä ottanut tämän taas pitkästä aikaa käyttöön.
Hinta: noin 55,00 € (ostohetkellä vuonna 2016)
Arvosana: 4-/5

Essence Witch Side Eyeshadow Palette*

Tämä on ehdottomasti upein paletti, mitä essenceltä omistan tai olen edes nähnyt! Paletista löytyy 15 luomiväriä ja joukkoon mahtuu niin tummansinistä kuin vaaleaa persikkaakin. Tästä paletista käytän ehdottomasti eniten noita vaaleita sävyjä ja tällä saa hurjan kauniita arkimeikkejä. Paletti tuo aika vahvasti mieleen Huda Beautyn The New Nude paletin, eikä vähiten noiden neljän duo-chrome sävyn takia. Ne toimivat parhaiten ihan sormen kanssa lisättynä, mutta paletin pigmenttisyys on muuten kyllä erinomainen ja kokonaisuus toimiva. Hinta-laatusuhteeltaan tämä on loistava ja suurimman plussan paletti saa monipuolisuudestaan. Kaunis ulkonäkökään ei toki ole yhtään huono asia! Peili ilahdutti myös, sillä usein se on jätetty pois näistä edullisimmista paleteista.
Hinta: noin 12,00 €
Arvosana: 4½/5

Löytyykö teiltä jokin näistä paleteista? :)

6 kommenttia:

 1. essence löytyy ja se on kyllä hurjan hyvä! Tosi kaunis ja nuo erikoisnapit varastaa kyllä huomion :) muut on tuttuja ulkonäöltään, Jawbreakeria en jostain syystä ikinä hankkinut. Se on ehkä liian värikäs kokonaisuus omaan makuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essencen paletti on niin kaunis! Jawbreakerista ei tosiaan väriä puutu :D Muhun toi kolahti heti, kun taas just esim. ne sinisen ja vihreän sävyiset JS:n paletit oon jättänyt suosiolla hankkimatta :)

   Poista
 2. Kiva kuulla, että Essencen paletissa on laatu kohdillaan! Siinä on hurjan kaunis sävymaailma! Mulla on Essenceltä yksi single, joka on uskomattoman hyvän laatuinen! Toisaalta mulla oli samasta sarjasta toinen single, joka oli ihan toisesta maasta. Pigmenttiä ei ollut sitten ollenkaan ja sävy oli yksi glittersotku :D Essence taitaa olla vähän hitti tai huti mitä laatuun tulee, melkein pitäisi päästä swatchaamaan tuotteita ennen ostopäätöksen tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essencen kanssa on just se sama mitä monien muidenkin edullisten brändien tuotteiden kanssa - osa tuotteista on kunnon helmiä ja jotkut taas täysiä floppeja. Onneksi noi on sentään tosi edullisia niin ei oo kovin suuri rahallinen menetys, jos ja kun joskus tulee ostettua niitä huonompia tuotteita :) Toi paletti on ihan loistava!

   Poista
 3. Mulla oli myös nyxiltä pari luomiväripalettia, mutta kuten kirjotit, ei heidän vahvuus. Mielestäni hinta kohtaa näissä laadun, eli edullisia ja vähäpigmenttisiä tuotteita.

  Tuo UD Full Spectrum on ihanan näköinen ja siinä on juuri "kaikki" sävyt jotka voisi haluta. Ihania paletteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä NYX:n luomivärit saattaa joskus olla jopa vähän hintavia laatuun nähden, kun se ei aina oo mitenkään kaksinen :D Mutta tosta paletista tykkään :) Full Spectrumissa on tosiaan ihana kattaus eri värejä<3

   Poista

Kiitos kommentista!