sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Fysikaalinen vai kemiallinen aurinkosuoja? Testissä k-kosmetiikan aurinkosuojavoiteet!

*Saatu ilmaistuote Bearelilta

Aurinkosuoja on tuote, jota tulisi käyttää vähintään kasvojen iholla ympäri vuoden, mutta voin rehellisesti myöntää, etten käytä erillistä aurinkosuojavoidetta talvella. Kevään koittaessa ja auringonvalon lisääntyessä aurinkosuojat pääsevät mullakin käyttöön ja toivonkin, ettei sen käyttöä kukaan muukaan laiminlöisi ainakaan nyt kesäaikaan! Tämänpäiväisen postauksen tarkoituksena on vertailla kahta korealaisen kosmetiikan aurinkosuojavoidetta, joista toinen on fysikaalinen ja toinen kemiallinen aurinkosuoja. Sain Bearelilta testiin jo aiemmin A'Pieun Pure Block Aqua Sun Gel SPF50+/PA+++*, josta olenkin jo kirjoittanut blogissa pariin otteeseen. Holika Holikan Make Up Sun Cream SPF50+ PA+++* taas on itselleni uudempi tuttavuus eikä tuote ole aiemmin vielä blogissani näkynyt, joten nyt pääsette kuulemaan siitäkin!

Bearelilla on myynnissä lukuisia korealaisen kosmetiikan aurinkosuojia. Koodilla lipsticklovelinda saatte -15% alennuksen Bearelin valikoimista, joten muistakaahan hyödyntää koodi, jos lähdette Bearelilta jotain tilaamaan!

Fysikaalinen vai kemiallinen aurinkosuoja? Tämä on aihe, joka jakaa mielipiteitä aika voimakkaastikin enkä aio itse sen enempää pureutua siihen, kumpi olisi yleisellä tasolla parempi vaihtoehto. Kertauksena kuitenkin se, että fysikaalinen aurinkosuoja muodostaa iholle suojakerroksen, joka heijastaa auringon UV-säteilyn pois iholta. Kemialliset aurinkosuojat taas sisältävät ainesosia, joiden on tarkotus imea itseensä iholle tuleva UV-säteily ja suojata siten ihoa. Nämä postauksen aurinkosuojat sisältävät kumpikin suojakertoimen SPF50+ eli suojakerroin on molemmissa erittäin korkea. PA+++ taas kertoo siitä, että molemmat voiteet ehkäisevät todella tehokkaasti myös ihon ruskettumista. Molemmat voiteet ovat siis erinomaisia, jos ja kun tarkoituksena on nimenomaan suojata kasvojen ihoa UV-säteiden haittavaikutuksilta, mutta muuten tuotteet ovatkin sitten hyvin erilaiset ihan ymmärrettävästikin siitä syystä, että toinen on kemiallinen ja toinen fysikaalinen suoja.

A'Pieu Pure Block Aqua Sun Gel SPF50+/PA+++* on kemiallinen aurinkosuoja, josta olen tosiaan jo kahteen otteeseen täällä blogin puolella puhunut. Viimeisimpänä valitsin tämän yhdeksi k-kosmetiikan suosikkituotteekseni, joten sekin jo kertoo jotain tästä tuotteesta! Käydään kuitenkin nopeasti vielä läpi mitä tuote tekee ja kuinka se itselläni toimii. Voiteen koostumus on ohutta, kevyen voidemaista ja se imeytyy ihoon nopeasti. Voidetta voi käyttää joko yksinään meikittömillä kasvoilla, meikin päällä tai osana ihonhoitorutiinia, jolloin aurinkosuoja lisätään totta kai viimeisenä muiden tuotteiden päälle. Tuote lupaa ehkäistä sekä UVB-säteiden aiheuttamaa palamista että UVA-säteiden aiheuttamia haittavaikutuksia, kuten ihon pigmenttimuutoksia, ennenaikaista ikääntymistä ja mikä tärkeintä - ihosyöpää. Voiteen tulisi sopia kaikille ihotyypeille.

Mulle itselleni ehkä suurin ongelma aurinkosuojien kanssa on ollut löytää tuote, joka varmasti sopii meikin alle eikä lähde murustumaan alta pois. Tämä A'Pieun voide on ollut siinä suhteessa täydellinen tuote, sillä vaikka olen testannut tätä lukuisten primerien ja meikkivoiteiden alla, ei tämä ole vielä kertaakaan murustunut pois. Tässä tuotteessa on oikeastaan kaikki ne ominaisuudet, mitä voin aurinkosuojalta toivoa. Voide imeytyy nopeasti eikä jätä kasvoille tahmeaa tunnetta tai valkoista pintaa. Valitettavasti tällä hetkellä tuote on loppuunmyyty Bearelilla, mutta toivottavasti sitä tulisi pian taas varastoon! Mua kiinnostaa tällä hetkellä testailla myös muita k-kosmetiikan aurinkosuojia, mutta tästä olen saanut itselleni luottotuotteen.
Hinta: 15,90 €/50 ml.

Holika Holika Make Up Sun Cream SPF50 PA+++* puolestaan toimii täysin eri tavalla kuin ylempää esitelty A'Pieun aurinkosuoja. Tässä Holika Holikan aurinkosuojavoiteessa on fysikaalinen suoja auringon UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Fysikaaliset aurinkosuojat ovat viime vuosina olleet hurjan suosittuja, mutta itse en ollut aiemmin sellaista testannut. Tämä aurinkosuoja lupaa myös tasoittaa ihon sävyä, sillä se sisältää väripigmenttejä, jotka sulautuvat ihon omaan sävyyn samalla tasoittaen sitä. Voiteen sanotaan sopivan hyvin primeriksi meikin alle tai käytettäväksi ihan sellaisenaan. Tuote on väriltään vaaleaa, hieman vaaleanpunertavaa ja sitä saa jonkin aikaa hieroa kasvoille, jotta se levittyy tasaisesti. Omat kasvoni tämä Holika Holikan aurinkosuoja jättää inan vaaleammiksi kuin mitä ne muuten olisivat, mutta tämä todella tasoittaa ihon sävyä ja jättää silkkisen pinnan iholle. Mitään tahmeutta ei siis ole havaittavissa ja meikki levittyy voiteen päälle hyvin.

Fysikaalisen aurinkosuojan suurin "ongelma" omasta mielestäni on sen poispeseminen iholta. Tavallinen käsisaippua esimerkiksi ei tehnyt tälle yhtään mitään, kun koitin saada voidetta pois sormistani levityksen jälkeen. Huolellinen puhdistus öljyputsarilla poistaa tämän fysikaalisen aurinkosuojan kyllä hyvin kasvoilta, mutta selkeästi poistaminen on hankalampaa kuin kemiallisten aurinkosuojien kanssa. En usko, että jaksaisin itse esimerkiksi koko vartalolta yrittää poistaa fysikaalista aurinkosuojaa, joten niiden kanssa aion todennäköisesti pysytellä jatkossakin kemiallisissa suojissa. Fysikaaliset aurinkosuojat jättävät myös herkästi valkoisen pinnan iholle, mutta kuten sanoin, tämä jätti omille kasvoilleni vain hitusen vaaleamman sävyn ja samalla ihon oma sävy tasoittui mukavasti. Pystyn käyttämään tätä siis hyvin myös yksinään ilman meikkiä, mutten osaa sanoa kuinka hyvin tämä sulautuisi ihooni, jos olisin reilusti ruskettunut. Hyvä tuote, mutta selkeästi hankalakäyttöisempi kuin A'Pieun aurinkosuoja.
Hinta: 14,90 €/60 ml.

Tuotteet ovat keskenään hyvin erilaisia. Molemmat toimivat hyvin ehkäisten mm. sitä ihon palamista, mutta A'Pieun voide on ehdottomasti käyttökokemukseltaan mukavampi ja sen takia suosikkini. Pidän Holika Holikan voiteessa siitä, kuinka hyvältä ihoni näyttää sen lisäämisen jälkeen, mutta valitsen silti useammin A'Pieun voiteen.

Suositteko te ennemmin fysikaalista vai kemiallista aurinkosuojaa? :)

8 kommenttia:

 1. Mie sain jostain näyteen tuosta Holika Holikasta ja voi, piti pestä se heti pois kun jätti iholle niin paksun kerroksen ja hermot meni sen työstämiseen :D Omaan ihoon se ei meinannut sulautua millään ja ihosta tuli vähän sellainen pinkihtävä valkoinen ja voiteen kyllä erotti kasvoilta selkeästi :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota joutuu kyllä hetken työstämään, mutta mulla se onneksi sulautuu tosi nätisti ihon omaan sävyyn! Harmi ettei sulla toimnut, mutta onneksi oli vain näyte etkä ollut koko tuotetta ostanut :D

   Poista
 2. K-beautyn aurinkosuojissa on kyllä ihan omanlaisensa loistavat koostumukset. Mä suosin molempia ja sitten aika paljon käytössä on hybrideja, joissa on siis fysikaalinen suoja yhdistetty kemialliseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi hybridit kiinnostaa muakin! Ehkä lähden sellaista testaamaan seuraavaksi :) K-kosmetiikan parista löytyy mun mielestä muutenkin loistavia tuotteita ja vähän erilaista innovatiivisuutta!

   Poista
 3. En kyllä tiedä, mitä käytän siis ollenkaan. Nyt on Poláarin SPF50 jota laitan naamaan näinä kovina päivinä, tavanomaisesti siis meikkaan niin en käytä aurinkosuojaa kun meikkivoiteissa joita käytän on SPF15-20 yleensä. Talvisin en käyttäisi koskaan. Tuo Polaarin on tosi hyvä, ei yhtään tahmainen, mutta näytti olevan melko kallis. Sain lahjoituksena kaverilta joka sai kauneusboksissaan eikä tuosta tykännyt :) Ehkä alan nyt jatkossa kesäsin käyttämään kyllä aurinkosuojaa kasvossa myös meikin alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti voi hyvinkin riittää myös toi meikkivoiteessa oleva suoja, mä itse palan niin herkästi, että tarvitsen jonkun erillisenkin aurinkosuojan meikin alle :) Mutta toi on kyllä kätevää, kun monissa meikkivoiteissa tai ihan vaan tavallisissa päivävoiteissakin on jonkinlainen aurinkosuoja mukana! Kuulostaapa hyvältä toi Polaarin voide, täytyykin pitää mielessä toi tulevaisuutta ajatellen :)

   Poista
 4. Mistä tietää/tunnistaa onko kyseessä kemikaalinen vai fysikaalinen? En oo koskaan käyttänyt kasvoilla aurinkovoidetta, niin oudompi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo tässä kohtaa mikään asiantuntija, mutta uskoisin että ainakin fysikaalisissa aurinkosuojissa on selkeästi mainittu, että kyseessä on joko fysikaalinen tai mineraalisuoja aurinkoa vastaan! Luonnonkosmetiikassa ainakin käytetään paljon tota mineraalisuojailmausta tuotekuvauksissa :) Fysikaaliset myös tosiaan käyttäytyvät iholla eri tavalla jättäen herkästi sen valkoisen pinnan, sillä ne eivät imeydy samalla tavalla kuin kemialliset aurinkosuojat. Eli jos tuotteessa ei mainita mineraalisuojasta tai fysikaalisesta suojasta, kyseessä on mitä todennäköisimmin perinteinen, kemiallinen suoja :)

   Poista

Kiitos kommentista!