keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Esittelyssä Luomiväripalettini | Osa 1

Moi! Tänään alkaa uusi postaussarja, jossa mun olisi pikkuhiljaa tarkoitus käydä läpi koko luomiväripalettikokelmani. Olen jo pitkään halunnut tulla tänne kirjoittamaan paleteistani, mutta jotenkin ajatus on tuntunut kovin työläältä, kun noita paletteja tosiaan on kertynyt muutama kappale. Nyt päätin reilusti jakaa postaukset useampaan osaan ja kirjoittaa yhteen postaukseen aina viidestä paletista. En esittele paletteja missään uutuus- tai paremmuusjärjestyksessä, mutta annan jokaiselle kuitenkin arvosanan 1-5 perustuen paletin kokonaisuuteen. Otan arvioinnissa huomioon paitsi itse luomivärien laadun, myös hinta-laatusuhteen ja mm. pakkauksen. Liskäsi pyrin ilmoittamaan kaikkien palettien hintatiedot (osan dollareina). Tässä siis esittelyt ja arvostelut viidestä ensimmäisestä luomiväripaletistani!

Complex Culture Full Time Eyeshadow Palette

Yhdeksän luomivärisävyn kompakti paletti, josta löytyy kuusi mattasävyä ja kolme shimmersävyä. Paletista löytyy käytännössä täydelliset sävyt arkimeikkeihin ja palettiin on mahdutettu sekä lämpimämpiä että viileämpiä sävyjä. Paletti on tukeva ja siitä löytyy peili, joka on itselleni aina mieluisa asia. Kulta-harmaa sävymaailma paletin ulkokuoressa noudattaa mukavasti brändin omaa linjaa ja on omaakin silmääni miellyttävä. Luomivärien laatu on hyvä, vaikka eivät nämä pigmenttisimpiä mahdollisia olekaan. Sävyjä on kuitenkin helppo työstää ja ne levittyvät luomille kauniisti ja sen suuremmin varisematta.
Hinta: noin $28,00.
Arvosana: 4/5

Tarte Rainforest Of The Sea Volume III Eyeshadow Palette

Pyörenmuotoinen paletti, josta löytyy yksi vaalenruskea mattasävy ja seitsemän shimmersävyä. Paletti on hyvin neutraali ja sävyjen värivaihtelu on tässä loppujen lopuksi melko pientä. Shimmersävyistä neljä on käytännössä hyvin pitkälti samaa sävyä vain pienillä eroilla, jotka eivät pahemmin ole luomilla edes erotettavissa. Laatu on kyllä hyvä ja luomiväreissä riittää pigmenttiä! Myös paletti itsessään on kaunis ja peili saa tässäkin kohtaa plussan. Tämä on ehkä yksi niitä paletteja, joista haluaisin pitää enemmän ja jota haluaisin myös käyttää useammin, mutta aika vähän tätä tulee käytettyä. Vain yksi mattasävy lähes pakottaa ottamaan mukaan myös jonkin toisen paletin ja mua itseäni häiritsee niin monen sävyn samankaltaisuus.
Hinta: noin $36,00.
Arvosana: 3-/5

Morphe 350S 35 Color Shimmer Nature Glow

35 viiden shimmersävyn paletti, joka on yksi mun kokoelmani vanhimpia paletteja ja ensimmäinen palettini Morphelta! Paletista löytyy upea kattaus persikkaisia, oransseja, nudeja ja ruskeita sävyjä. Osa sävyistä on lämpimiä ja osa viileitä. Itselläni pääpaino paletin käytössä on aina ollut tuolla oikealla puolella, missä persikkaiset ja oranssihtavat sävyt sijaitsevat. Morpen paletiksi tämän laatu on mielestäni suorastaan erinomainen, sillä samaa ei valitettavasti voi sanoa ihan kaikista Morphen paleteista. Sävyt ovat pigmenttisiä, mutta samalla myös melko pöllyäviä, minkä ehkä huomaa paletin hieman sotkuisesta ulkoasusta. Musta muovipakkaus on Morpelle tyypillinen, mutta omaan makuuni vähän tylsän ja halvan oloinen. Paletista ei myöskään löydy peiliä ja se on kooltaan todella suuri, mutta onneksi sentään myös hyvin ohut, mikä helpottaa paletin säilyttämistä. En välttämättä enää ostaisi näin suurta palettia, josta ei löydy mattasävyjä, mutta aikoinaan käytin mielelläni pelkkiä shimmesävyjä silmämeikissä, joten tämän ostaminen on silloin ollut ihan perusteltua. Paletti ei tosin taida enää olla myynnissä, mutta 350 ja 350M löytyvät ja niissä on siis samanlainen sävymaailma kuin tässä.
Hinta: noin 27,00 € (ostohetkellä vuonna 2017).
Arvosana: 3½/5

Viva La Diva Move Me Jungle Eyeshadow Kit

Viva La Diva on ruotsalainen, edullisia meikkejä myyvä brändi, jota Suomessa myy Kicks. Tässä yhdekän sävyn luomiväripaletissa on omasta mielestäni hyvin mielenkiintoinen sävymaailma ja keskeltä palettia löytyy ihan täydellinen shimmerinen persikkasävy! Kolme sävyistä on mattaisia ja loput sitten enemmän tai vähemmän shimmerisiä. Tämä ei ole paletti, jolla saisin yksinään tehtyä kovinkaan montaa meikkiä, mutta olen yhdistänyt sävyjä sitten muihin paletteihin. Pakkaus on metallia ja se sulkeutuu magneettien avulla. Oma yksilöni ei kuitenkaan ole kaikkein kestävimmästä päästä ja paletti natiseekin aika lailla sitä avatessa eivätkä magneetit ole kovin tehokkaat. Luomivärien laatu on hyvä, varsinkin suhteellisen edulliseen hintaan nähden. Shimmersävyjen koostumuksessa on mukavasti pehmeyttä, jolloin ne levittyvät lähes täydellisesti.
Hinta: noin 18,00 €.
Arvosana: 3/5

Jeffree Star Cosmetics Blood Sugar Eyeshadow Palette

Mun ihka ensimmäinen palettini Jeffreeltä! 18 sävyn luomiväripaletista löytyy niin mattaa kuin shimmeriä mielestäni loistavassa suhteessa. Sävymaailma on ensivilkaisulla hyvin punavioletti, mutta paletista löytyy myös todella kauniita nudesävyjä, joilla saa tehtyä myös kauniin, neutraalin arkimeikin. Jeffreen luomivärit ovat laadultaan ihan omaa luokkaansa ja tämän paletin sävymaailma kolahti muhun täysin! Ainoan miinuksen tämä paletti saa suuresta pakkauksestaan, sillä koen näiden JS:n palettien säilytyksen pienoiseksi ongelmaksi. Blood Sugar ei missään nimessä ole edes hankalin mahdollinen paletti, mutta kyllä tälläkin kokoa riittää. Se on kuitenkin vain pieni miinus, sillä muuten paletissa on kaikki, mitä itse voin toivoa laadukkaalta luomiväripaletilta. Hinta kirpaisee, mutta mielestäni JS:n luomivärien laatu vastaa kyllä täysin hintaa!
Hinta: noin 63,00 €.
Arvosana: 5-/5

Ensimmäisen luomiväriviisikon esittelyt ja arvostelut ovat sitten siinä. Jeffreen paletti nousi tämän joukon parhaimmaksi, mikä ei yhtään yllättänyt, sillä kyseessä on yksi kaikkien aikojen suosikkipaleteistani! 

Lähdemme tänään mieheni kanssa pienelle kotimaan reissulle, mutta olen ajastanut teille valmiiksi muutaman postauksen, jotta normaali postaustahti säilyisi. Kommentteihin vastaaminen ja teidän muiden blogien lukeminen saattaa kuitenkin hieman viivästyä!

Kiinnostaako kuulla jatkossakin pieniä arvioita luomiväripaleteistani? Entä löytyykö teiltä jokin näistä paleteista? :)

10 kommenttia:

 1. Ihania paletteja! Jeffree Starin paletit on niin kauniita! Juuri överi iso koko tuntuu hankalalta ja saa mietittyä, viitsiikö tuota hankkia jos ei oo tilaa säilyttää. Tuo Complex Cotouren Full Time paletti on aivan ihana, voisin kuvitella, että tuota tulisi joka päivä käytettyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeffreellä monet paletit on tosiaan älyttömän suuria, mutta löytyy häneltä onneksi niitä littaniakin paletteja, kuten Jawbreaker tai Orgy! Toki isoja on nekin, muttei ihan samalla tavalla kuin esim. tää Blood Sugar :D Jep toi paletti on ihana jokapäiväinen arkipaletti<3

   Poista
 2. Ajattelin ensin että apua, varmasti työläs postaussarja tehdä, mutta viiden paletin esittely on just sopivan tiivis lukea ja varmasti mukava tehdäkin :) mulla on ollut tuo Viva La Diva ja ihan ok oli mutta kyllästyin eikä tullut käytettyä. Blood Sugar on kanssa yksi omia suosikkeja kuten nyt aina Jeffreen paletit. Mulla ei oikeastaan ole noita jättipaletteja vaikka ne joskus oli kovassa huudossa ja voi olla että mulla joku oli. Mutta niissä on se että tulee käytettyä vaan niitä lempisävyjä ja sit jos on monia samankaltaisia niin se tuntuu turhalta. Ihanaa hanimoonia teille ja tämän postaussarjan jatko-osia odotan innolla, sinun paletit tietäen riittää pitkäksi aikaa lukemista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo viisi palettia kerralla menee tosi mukavasti! En ikinä olisi jaksanut kirjoittaa yhteen postaukseen kaikista paleteistani :D Mun tekis kauheesti mieli hankkia vielä joku Jeffreen paletti, hitto kun siinä Orgyssä ei oo kuin mattasävyjä! En millään meinaan viitsisi ostaa sitä minipalettia myös.. Kiva kuulla, että tää postaussarja kiinnostaa! Kyllä tässä tovi menee, että saan kaikki paletit esiteltyä :D

   Poista
 3. Tää on superkiinnostava sarja ja kiva, että oot pisteyttänyt paletit. Jään seuraamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta, ihana kuulla että tää kiinnostaa! :)

   Poista
 4. Oi, kiva päästä lukemaan sun luomiväripaleteista :) Mä tein joskus kans postauksen kaikista luomiväripaleteistani, mutta tungin ne kaikki siihen samaan postaukseen :D Tällainen muutaman paletin esittely olisi ollut paljon fiksumpaa! :D

  Näistä paleteista multa löytyy Blood Sugar ja tuo Tarten paletti. Blood Sugar on kaikinpuolin todella hyvä, mutta tuosta Tartesta en niin välitä. En tiedä onko siinä varsinaisesti mitään suurempaa vikaa, mutta jotenkin sitä ei vaan tule käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan ton sun postauksen, olit tehnyt ihan älyttömän suuren työn sitä varten :D Itse en ikimaailmassa jaksaisi kirjoittaa kaikista paleteista yhteen postaukseen, vaikka tuskin säkään sitä ihan yhdeltä istumalta sait valmiiksi? :D Tohon Tarten palettiin en itsekään kovin usein tartu, vaikka tossa onkin kyllä tosi kauniita sävyjä :)

   Poista
 5. Kiva päästä lukemaan sun ajatuksia palettikokoelmastasi! Innolla jään odottamaan seuraaviakin osia!

  Mulla ei ole näistä paleteista kokemusta, mutta vuosia sitten omistin Tarten alkuperäisen mattapintaisen Tartelette-paletin. Täytyy kyllä sanoa, etten pitänyt kyseisistä luomiväreistä sitten yhtään. Sävyt olivat toki pigmenttisiä, mutta todella hankalia häivyttää. Tiedä sitten, ovatko merkin shimmersävyt parempaa laatua, mutta tuon Tarteletten jälkeen ei ole tehnyt mieli muita paletteja merkiltä kokeilla.

  JS:ltä mulla puolestaan oli Androgyny-paletti, jonka depottasin viime vuonna ja pidin sävyistä puolet. Pakko myöntää, että merkin luomivärit ovat ehkä parhaita, mitä laatuun tulee. Toisaalta merkin kirkkaat sävymaailmat paleteissa eivät ole mua varten, enkä Jeffreestä itsestäkään sen koommin välitä, joten tuskin tulee lisää JS:n paletteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja ihanaa kun tulit kommentoimaan! ♥ Tosi tylsää, ettei tossa Tartelette-paletissa laatu ollutkaan niin hyvä :/ Mä en ole itse koskaan ollut mitenkään erityisen ihastunut Tarteen enkä ainakaan brändin luomiväreihin. Mulla on kaksi Tarten palettia, joissa molemmissa laatu on hyvä, mutten pidä noita mitenkään kovin ihmeellisinä.

   JS:n laatu on ihan omaa luokkaansa, olin ihan ihmeissäni kun ekaa kertaa kokeilin tota Blood Sugaria ja tajusin miten hyviä noi luomivärit onkaan. Jeffree Star itsessään jakaa todella paljon mielipiteitä ja henkilön itsensä takia varmasti monet jättävät tuotteet ostamatta, minkä ymmärrän itse ihan täysin.

   Poista

Kiitos kommentista!