maanantai 10. toukokuuta 2021

Vanilla by Alyssa Ashley

*Saatu ilmaistuote

Kuinka moni on kuullut Alyssa Ashleysta, joka on valmistanut tuoksuja jo 1960-luvulta asti? Itselleni Alyssa Ashley oli tuttu nimeltä, mutta brändin tuotteita en ollut koskaan käyttänyt enkä tuoksuja päässyt tuoksuttelemaan ennen kuin nyt! Sain testiin Alyssa Ashleyn ihania Vanilla-sarjan tuotteita, joihin kuuluu Vanilla by Alyssa Ashley EdT* sekä Vanilla by Alyssa Ashley Roll-on Deodorant*. Vanilja on ehdottomasti tuoksuna sellainen, mikä on säilynyt mun kestosuosikkina jo teinivuosista asti. Muistan vieläkin, kuinka juuri 18-vuotiaana kymmenen vuotta sitten ostin ensimmäiseen omaan kotiini uudestaan ja uudestaan Doven vaniljalta tuoksuvaa suihkusaippuaa ja täytin kotini vaniljaisilla tuoksukynttilöillä. Olen aina kokenut vaniljan hyvin rauhoittavana tuoksuna, joten oli täysin selvää, että Alyssa Ashleyltä mun silmääni pisti heti juurikin tämä Vanilla-tuotesarja. 

Alyssa Ashleyn tuotteita myy mm. Kicks sekä Ellos.

Vanilla by Alyssa Ashley EdT* on puhdasta vaniljauutetta sisältävä aito vaniljainen tuoksu. Tuoksu on juuri niin ihanan vaniljainen kuin nimen perusteella saattoi odottaakin! Alkunuoteista löytyy bergamottia ja sitruunaa, sydäntuoksuna vallitsee jasmiini ja pohjalta löytyy vielä totta kai se vanilja. Itse olen todella huono erottamaan hajuvesistä eri tuoksunuotteja ja tästäkin päällimmäisenä erottuu mielestäni juurikin se vanilja. Tuoksu ei ole mielestäni lainkaan keinotekoisen oloinen ja vaniljan ystäville tämä on taatusti mieluinen! Pelkäsin itse asiassa hetken, että tästä tulee itselleni vähän sellainen tuoksukynttiläfiilis, mutta ei suinkaan - tämä nousi kertaheitolla yhdeksi suosikkihajuvedekseni! En tiedä olenko koskaan aiemmin edes omistanut vaniljaisia hajuvesiä, mutten ainakaan mitään näin selkeästi vaniljalta tuoksuvaa kuin tämä. 

Tuoksu on mukavan makea ja hyvin arkikäyttöön sopiva. Makeudesta huolimatta se on samalla melko kepeä, mutta kuitenkin myös vaniljalle tyypillisesti rauhoittava. Yhdellä suihkauksella hajuvettä tulee jo aika runsaasti, joten en lähtisi itse suihkimaan tätä kovinkaan montaa kertaa, jotta tuoksusta ei tule liian voimakas. Hajuvettä on mielestäni sopiva määrä silloin, kun sen haistaa toisesta lähelle tullessa, sillä varsinkin hajusteherkille on varmasti hyvin inhottavaa, jos henkilön perässä leijailee kunnon tuoksupilvi. Tämä Vanilla EdT on mielestäni tuoksultaan aika luonnollinen, kuten vaniljaiset tuoksut ylipäätään, mutta maltti on valttia tätäkin suihkiessa! Alyssa Ashleyn valikoimista löytyy myös CocoVanilla EdT, joka kiinnitti heti mun huomioni, sillä mikä kuulostaisikaan ihanammalta kuin kookoksen ja vaniljan tuosuinen hajuvesi. Se täytyy ehdottomasti pitää mielessä! Alyssa Ashleyn tuoksut ovat myös varsin kohtuuhintaisia, joten senkin puoleen aion ehdottomasti pitää nämä muistissa tulevaisuuden tuoksuhankintoja miettiessä.
Hinta: noin 29,00 €/50 ml.

Vanilla by Alyssa Ashley Roll-on Deodorant* 75 ml kokoon pakattu antiperspirantti. Monista hajuvesistä on tehty saman tuoksuisia deodorantteja tai vaikkapa vartalovoiteita, mutta mä en yleensä ole niistä innostunut ihan siitä syystä, että niissä on monesti liian voimakkaat tuoksut. Tämä antiperspirantti oli kuitenkin tuoksultaan yllättävänkin mieto! Se sama vanilja on toki selvästi tuoksuteltavissa, mutta tätä käyttäessä ei ole ollut kertaakaan sellainen olo, että koko kroppa tuoksuu kauttaaltaan vaniljalta. Olen käyttänyt tätä nyt noin viikon verran ihan tavallisessa arjessa eikä mulla ole tästä mitään moitittavaa. Dödö pitää epämiellyttävät hajut poissa hyvin ja kestää hyvin myös hikijumpan. Tätä on vähän huonosti ilmeisesti saatavilla enkä äkkiseltään bongannut tätä kuin Kärkkäiseltä, joten tuskin tulen uudestaan tätä hankkimaan. Mieluusti kuitenkin käytän tämän pois! Mulla on ollut viime aikoina paljon kukkaisia tuoksuja dödöissä, joten tämä rauhoittava vaniljan tuoksu on mukavaa vaihtelua. Hinta on ehkä vähän turhan kova, kun olen tottunut käyttämään puolet edullisempia dödöjä, mutta toisaalta ei tämäkään kyllä pahanhintainen ole.
Hinta: noin 7,70 €/75 ml.

Ovatko Alyssa Ashleyn tuotteet tuttuja? Entä vetoavatko vaniljaiset tuoksut teihin? :)

6 kommenttia:

 1. alyssa ashley ei ole tuttu ja vasta vähän aiaka sitten ehkä koko merkistä kuullut, mutta eiköhän tuota tuoksua voisi testata kicksillä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Mulle tulee tästä vähän mieleen just se Doven vaniljatuoksu, mistä me molemmat tykätään :)

   Poista
 2. Olen tähän tuoksuun törmännyt useaankin otteeseen joissain kaupoissa, mutten ole koskaan tuoksutellut, koska jotenkin kuvittelin tän sellaiseksi oikein kunnon halppishajuvedeksi, joka on todella teollisen ja pistävän tuoksuinen. Mutta tän sun arvioinnin perusteella on kyllä pakko testata seuraavan kerran kun tätä näen, koska tää kuulostaa olevan aivan toisenlainen kuin kuvittelin :D

  Mä tykkään vaniljasta todella paljon, kunhan se on tehty oikein eikä ole tosiaan mikään pistävä tuoksu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kannattaa kyllä ehdottomasti antaa tälle mahdollisuus! Mulle tää oli just niin täydellinen vanilja kuin voi olla<3 Toki ihmiset mieltää tuoksut erilaisiksi ja joillekin tää voi olla just sellanen teollinen ja pistävä, mitä kuvailit, mutta itselle tää ei todellakaan ole sitä :D Toivottavasti tää olisi sun mieleen<3

   Poista
 3. Hajuvesi on mun teinivuosien suosikki, mutta en tiennyt että on olemassa myös deodorantti! Toivottavasti sitä saisi vielä jostain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Nordicfeelillä näytti jotain Alyssa Ashleyen deoja ja tuoksuja olevan, mutta just tota Vanilla ei tainnut sieltä löytyä :(

   Poista

Kiitos kommentista!