torstai 15. huhtikuuta 2021

Täsmätuotteet kuivalle iholle

*Saatu ilmaistuote

Moikka! Tänään kerron teille muutamasta loistavasta tuotteesta, jotka ovat auttaneet itseäni taltuttamaan ihoni kuivuuden. Nyt mennään koko ajan enemmän kohti kesää, jolloin myös oma ihoni on selkeästi vähemmän kuiva, joten tämä postaus olisi ehkä ollut tarpeellisempi kylmemmillä talvi-ilmoilla. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan ja seuraavaksi siis omat vinkkini sekä yleisellä tasolla että tuote-ehdotuksin muille kuivaihoisille! 

Kasvoveden kerrostaminen

Unohda vanulaput ja kasvoveden käyttö puhdistavana tuotteena! Ihonpuhdistus kannattaa hoitaa jo etukäteen esimerkiksi kaksoispuhdistuksella, jolloin kasvovettä ei tarvitse valita sen perusteella, että se puhdistaa ihoa. Kuivaihoisena suosin itse ehdottomasti kosteuttavia kasvovesiä, joita kerrostetaan iholle käsien avulla. En käytä kasvovesien kanssa vanulappuja, sillä se imee nestettä turhaan itseensä, vaan kaadan kasvovettä kämmenelle ja painelen siitä iholle. Kuivalla ja pintakuivalle iholle toimii erittäin hyvin kasvoveden kerrostaminen, jolloin yhden kerroksen jälkeen painellaan taas toinen kerros kasvovettä iholle. Samaa voi jatkaa vielä useammankin kerran, jolloin iho saa itseensä hurjasti vesikosteutusta! Kuivan ihon tarpeisiin Huxleyn Extract It Tone; Deep Rich on aivan loistava tuote. Hyviä ovat myös suihkemuodossa olevat kasvovedet, kuten Pure=Beautyn Birch Sap Mist*. Näitä molempia olen hehkuttanut blogin puolella jo aiemminkin!
Huxleyn kasvovettä myy mm. Bearel noin 32,00 €
Pure=Beautyn kasvovettä myy mm. Twistbe noin 24,00 €.

Hoitonesteellä lisäkosteutusta

Kasvoveden jälkeen voi vielä lisätä iholle hieman paksumpaa hoitonestettä ennen seerumia ja/tai kasvovoidetta. Toki nämä tuotteet toimivat monilla myös toistensa korvaajina eivätkä kaikki näe tarpeelliseksi käyttää sekä kasvovettä että hoitonestettä. Jotkut hoitonesteet puolestaan korvaavat melkein jo seeruminkin, mutta makunsa siis kullakin. Hoitonesteet ovat yleensä koostumukseltaan tosiaan hieman paksumpia, mutta samalla tavalla myös niitä voi halutessaan kerrostaa iholle. Oma suosikkini on ehdottomasti COSRX:n Advanced Snail 96 Mucin Power Essence*, jota tiedän monien käyttävän ennemmikin seerumina kuin hoitonesteenä. Toinen suosikkini on kotimaista luonnonkosmetiikkaa edustava Senja Cosmeticsin Nordic Nectar Toner Essence, jonka otin juuri taas muutamien kuukausien tauon jälkeen käyttöön. Senjan hoitoneste on koostumukseltaan COSRX:n hoitonestettä kevyempää, mutta sitä ei tällä hetkellä taida olla myynnissä oikein missään  - kuten ei muitakaan Senjan tuotteita. Onkohan brändi lopettanut toimintansa..?
COSRX:n hoitonestettä myy mm. Beautyko noin 27,00 €.

Sheet Maskeista pika-apu kuivaan ihoon

Ihon tuntuessa kuivalta sheet maskit ovat yleensä nopein tapa saada kasvot hetkessä sekä näyttämään että tuntumaan kosteutetummilta. Käytän itse erilaisia sheet maskeja noin kerran viikossa, joskus useamminkin. Kangasnaamioita löytyy nykyään ihan valtavasti erilaisia, mutta omia suosikkejani ovat ehdottomasti korealaisen kosmetiikan sheet maskit. Niiden hinnat ovat edullisia, mutta tehot monesti parempia kuin kolme kertaa kalliimmilla kangasnaamioilla. Kuvassa näkyvä Holika Holikan Pure Essence Mask Shea Butter on kestosuosikkini ja luottotuotteeni todella kuivalle iholle. Mizonin Joyful Time Essence Maskit taas ovat kaikki oikein hyviä ja näitä käytän hyvinkin säännöllisesti.
Holika Holikan naamioita myy mm. Bearel noin 2,00 €.
Mizonin naamioita myy mm. Bearel noin 2,50 €.

Kasvoöljyllä kosteuden lukitseminen ihoon

Kasvoöljy on ihonhoitorutiinin viimeinen tuote eli se lisätään kasvoille vasta kasvovoiteen jälkeen. Tästäkin voidaan olla montaa mieltä, enkä sano minkään muun tavan olevan yhtään sen väärempi, mutta itselleni tämä on ainut ja oikea tapa käyttää kasvoöljyä. Toisinaan on hetkiä, kun iho tuntuu oikein extrakuivalta ja tiedän, ettei runsas kasvoveden kerrostaminen ja paksut voiteet pysty sitä kuivuutta täysin taltuttamaan. Tällaisina hetkinä lisään voiteen päälle vielä muutaman tipan kasvoöljyä ja yleensä lähes joka kerta seuraavana aamuna iho on kuin uusi. Öljy ravitsee ihoa ja lukitsee alla olevat kosteuttavat tuotteet ihoon, jolloin ne saavat rauhassa vaikuttaa ja tehdä taikojaan. Tällä hetkellä mulla on oikeastaan vain yksi kasvoöljy kunnolla käytössä ja se on tämä NUORI Perfecting Facial Oil*. Tämä on mitä parhain tuote talvipakkasten ja viiman kuivattamalle iholle, ja parasta tässä on se, ettei öljy tuoksu epämiellyttävältä toisin kuin niin monet muut kasvoöljyt.
NUORI kasvoöljyä myy mm. Beautiikki noin 58,00 €.

Näiden lisäksi on totta kai huomioitava seerumit, kasvovoiteet ja muut vastaavat tuotteet eikä ihonpuhdistuksen tärkeyttä pidä unohtaa. Kaikki puhdistusaineet eivät sovi kaikille ihotyypeille tai ainakaan ole niille parhaita mahdollisia, mutta putsarisuosikeistani voisin kirjoitella enemmän joskus hieman myöhemmin.

Haluaisin tietää millainen ihotyyppi teiltä löytyy, kuiva, rasvoittuva, normaali tai kenties sekaiho? Onko teillä oman ihotyyppinne suhteen vinkkejä hyvistä tuotteista tai tavoista hoitaa sitä? :)

2 kommenttia:

  1. Mä tarviin sen vanulapun mun kasvovesille :D Mä kyllä oon nyt yhdellä putsarilla aina vetänyt naaman ennenkun tosin käytän kasvovesiä ja aamulla vedän myös naaman, tulee heti raikkaampi olo, kun ois pessyt kasvot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvovesi raikastaa kasvoja ihanasti aamuisin! Mulla oli pitkään myös toi sama, että halusin ehdottomasti käyttää vanulappua kasvoveden kanssa, mutta nyt oon luopunut siitä :D Miselliveden kanssa vanulappu on kuitenkin yhä käytössä!

      Poista

Kiitos kommentista!