maanantai 5. huhtikuuta 2021

Jenkkikauneusboksit - Mitä tilaan, miten tilaan, miksi tilaan?


Tänään puhutaan hieman kauneusbokseista ja tarkemmin sanottuna Jenkkien kauneusbokseista! Tiedän aiheen kiinnostavan monia, sillä kauneusboksit ovat Suomessa hurjan suosittuja, mutta jenkkiboksien kanssa on omat haasteensa hieman monimutkaisemman tilausprosessin kanssa. Senpä takia monet tyytyvätkin helpommin tilattavissa oleviin kotimaisiin tai eurooppalaisiin kauneusbokseihin, joita mä itse en sitten taas tilaa tällä hetkellä lainkaan. Mulle tulee tällä hetkellä ainoastaan Boxycharm ja Ipsy Glam Bag Plus. Boxya olen tilannut toukokuusta 2018 ja Ipsy Plussaa syyskuusta 2019 enkä hevillä luopuisi varsinkaan Boxycharmin tilauksestani. Jenkkiboksien tilaus ei tosiaan käy ihan yhtä helposti kuin niiden boksien, joiden toimitus onnistuu suoraan Suomeen. Voin kuitenkin vakuuttaa, että kun tilauksen on kerran tehnyt ja lähettänyt välityspalvelun varastolta eteenpäin, sen osaa tehdä jatkossakin ilman sen suurempia ongelmia tai vaikeuksia.

Boxycharm:

Boxycharm on meikkipainotteinen kauneusboksi, joka ilmestyy kerran kuukaudessa. Boxycharmin hinta riippuu valitun tilausjakson pituudesta sekä siitä, minkä boksin itsellesi valitset. Boxycharmin Base Box on se aito ja alkuperäinen, jota itsekin tilaan ja josta tulee joka kuukausi viisi täysikokoista kosmetiikkatuotetta. Base Boxin hinta vaihtelee tilausjakson mukaan noin 23-25 dollarin välillä. Itselläni on joka kuukausi uusiutuva tilaus eli maksan siis yhden kuukauden boksin kerralla. Valittavissa on myös 3, 6 tai 12 kk tilausjaksot, jolloin koko tilausjakson summa maksetaan kerralla ja boksit saa hieman edullisemmin.


Base Boxissa saa joka kuukausi valita seuraavan kuukauden boksiin yhden tuotteen yleensä muutaman eri vaihtoehdon joukosta. Valintaa ei ole pakko tehdä, mikäli haluaa pitää boksin sisällön kokonaan yllätyksenä. Samaan aikaan on myös mahdollista ostaa lisää tuotteita alennettuun hintaan Add-Oneista, joissa onkin välillä ihan hurjan hyviä tarjouksia! Itse olen vain kerran ostanut Add-Onien kautta itselleni tuotteita, sillä Boxylla ne valitettavasti lähetetään omana erillisenä pakettina, jolloin toimitusmaksukustannukset taas nousevat. Boxycharmeista on liikkeellä joka kuukausi lukuisia eri variaatioita ja omaan boksiin valikoitujen tuotteiden pitäisi pohjautua kauneusprofiileihin, jotka sivulla on saanut etukäteen täyttää.


Base Boxin pystyy päivittämään myös Luxe-versioon, jolloin joka kolmas kuukausi saa itselleen Luxe Boxin, joka sisältää 8 täysikokoista tuotetta. Lisähintaa boksille tulee noin $25,00 ja summa maksetaan siis aina vain Luxe Boxeista ja muina kuukausina tilaaja saa itselleen tavallisen Base Boxin. Lisäksi tilattavissa on vielä erillinen Premium Box, joka sisältää kuusi täysikokoista tuotetta hintaan $35,00. Tämä boksi on siis mahdollista tilata tavallisen Base Boxin rinnalle ja sisällötkin ovat näissä siis totta kai erilaiset joka kuukausi, enkä ainakaan itse ole kenelläkään nähnyt päällekkäisyyksiä tuotteissa. Itse en ole kuitenkaan Premiumia koskaan tilannut, sillä Base Boxit ovat olleet itselleni aivan riittäviä enkä rehellisesti sanottuna ole aina ollut ihan vakuuttunut Premium Boxien sisällöistä.

Ipsy Glam Bag Plus:

Ipsy Glam Bag Plus on $25,00/kk hintainen kauneusboksi, joka sisältää joka kuukausi viisi täysikokoista kosmetiikkatuotetta. Ipsyjen sisällöistä löytyy Boxycharmia enemmän myös ihonhoitotuotteita, mutta bokseissa on hurjasti myös meikkejä. Ipsy Plussan sisältöön pääsee vaikuttamaan itse aika laajastikin, sillä Ipsyn kauneusprofiili on hyvin tarkka ja sitä pystyy tarvittaessa muokkaamaan. Perustietojen lisäksi siellä kysytään todella tarkkaan myös tiedot siitä, haluaako tilaaja saada esimerkiksi kasvoputsareita tai ripsivärejä usein, joskus tai harvoin. Lisäksi boksista tulleet tuotteet ja brändit saa joka kuukausi arvostella tähtiluokituksella, joten voisin ainakin olettaa, että jos jollekin brändille antaisi aina vain yhden tähden, ei sitä enää kovin usein omissa bokseissa näkyisi.


Ipsy Plus sisältää siis viisi täysikokoista kosmetiikkatuotetta, joista kaksi valitaan boksiin automaattisesti kauneusprofiiliin perustuen. Loput kolme tuotetta tilaaja saa itse valita muutamien tuotteiden joukosta tai halutessaan myös jättää valitsematta, mikäli haluaa pitää sisällön yllätyksenä. Ipsyllä oman boksin sisältö on siis nähtävissä ihan jo etusivulla, joten sinne ei kannata eksyä, mikäli todella haluaa pitää sisällön yllätyksenä boksin saapumiseen asti! Itse kuitenkin pidän tästä valintamahdollisuudesta todella paljon, vaikka valittavissa olevat tuotteet eivät toki aina olekaan ihan niitä, mitä eniten itselleni haluaisin. Viime aikoina olen kuitenkin ollut bokseihin hurjan tyytyväinen. Ipsyllä on myös mahdollisuus ostaa bokseihin lisätuotteita tuotevalintojen yhteydessä ja ne lisätuotteet on ainakin itselläni sisällytetty samaan boksiin. Toisin kuin Boxycharmilla, Ipsyllä ei siis tarvitse maksaa myöhemmin useamman paketin lähetyskustannuksia välityspalvelun varastolta.


Ipsy Glam Bag Plus on suurempi versio perinteisestä Ipsy Glam Bagista, jota en ole itse tilannut. Glam Bag sisältää joka kuukausi viisi deluxe-kokoista näytettä ja maksaa kuukaudessa $12,00. Tilaamani Ipsy Glam Bag Plus on mahdollista päivittää X-versioon, joka toimii samalla periaatteella kuin Boxycharmin Luxe. Ipsy Glam Bag X ilmestyy siis joka kolmas kuukausi tavallisen Ipsyn tilalle. Se sisältää 7-8 täysikokoista tuotetta ja maksaa $55,00. Ipsy X bokseja on ilmestynyt toistaiseksi vasta yksi ja seuravaa boksi ilmestyy toukokuussa. Itse en ole tätäkään tilausta päivittänyt vaan jatkan edelleen "normaalilla" tilauksella.

Miten tilata?

Näitä kahta boksia ei saa tilattua suoraan Suomeen vaan välissä on käytettävä esimerkiksi Planet Expressiä tai Shipitoa, joiden varastoille boksit tilataan. Sieltä ne täytyy erikseen käydä vielä lähettämässä Suomeen ja tästä totta kai joutuu myös maksamaan. Itse käytän Planet Expressiä ja maksan toimituksista noin $20,00 per boksi. Hinta vaihtelee valitun toimitustavan sekä boksin painon mukaan. Olen kirjoittanut tilaamiseen liittyen tarkemmat ohjeet toiseen postaukseen, johon pääsette tästä.  Planet Expressin sivut ovat tämän jälkeen hieman muuttuneet, mutta suurimmaksi osin tilaus toimii edelleen samalla tavalla. Suomen päässä on otettava huomioon, että paketeista joutuu mahdollisesti maksamaan myös alvit ja paketit saattavat jäädä tulliin jumiin, kunnes maksut on maksettu. Kokonaisuudessaan yksi boksi toimituksineen maksaa itselleni reilut 40 euroa.


Miksi tilaan?

Miksi sitten tilaan mieluummin kalliimpia ja hankalammin tilattavia jenkkibokseja? Koska niiden sisällöt ovat täyttä timanttia! Boksit painivat ihan eri sarjassa pienempien, Euroopassa ja Suomessa myytävien boksien kanssa. Toki näissäkin nyt joskus saattaa tulla jotain hieman outoja tai tylsiä tuotteita, mutta eipähän ainakaan tarvitse pelätä saavansa kuukausi toisensa jälkeen dödöjä tai muuta vastaavaa. Boxycharmin kanssa mun ei esimerkiksi ole tarvinnut pettyä vielä yhteenkään boksiin, mutta toki nämä kaikki ovat ihan makuasioita ja jotkut pitävät erityylisistä bokseista eivätkä ehkä halua nähdä sitä pientä ylimääräistä vaivaa, mikä jenkkiboksien tilaamisessa on.


Kenelle suosittelen?

Boxycharmia suosittelen kaikille, jotka haluavat saada itselleen nimenomaan meikkipainotteisen boksin. Toki Boxytkin sisältävät ihonhoitotuotteita, mutta pääpaino bokseissa on omien kokemusteni mukaan lähes poikkeuksetta meikeissä. Ipsy Plussassa sen sijaan pystyy aika pitkälti itse vaikuttamaan siihen haluaako bokseihin ennemmin meikkejä vai sitä ihonhoitoa, mutta kokonaisuudessaan Ipsyistä löytyy Boxycharmia enemmän ihonhoitotuotteita. Jos englanninkieli ei taivu ollenkaan, voi boksien tilaaminen ja eteenpäin lähettäminen olla hieman hankalaa, mutta toisaalta olenhan mäkin tilannut aikoinani nollataidoilla Ranskan Sephorasta itselleni tavaraa ja selvinnyt ihan hyvin. Ei kannata siis pelätä sitä, että asiat joutuu hoitamaan englanniksi, sillä kun tilauksen on kerran tehnyt ohjeiden kanssa tai vaikkapa jonkun toisen avustuksella, osaa sen varmasti tehdä jatkossa myös itse!

Tilaatteko te jenkkibokseja tai haluaisitteko tilata? :)

12 kommenttia:

 1. Kiitos, mielenkiintoinen ja kattava vertailu bokseista:) Mä pikkuisen kyllästyin juuri ihonhoitopainotteisuuteen Ipsy Plussassa ja siksi vaihdoin ainakin nyt kokeeksi Boxycharmiin. Jos se ei miellytä, vaihdan takaisin. Kun kerran on päässyt näiden vähän parempien boksien makuun, alkaa Suomesta saatavat boksit tuntua aika ankeilta. Onneksi on jokaiselle vaihtoehtoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa bokseissa on paljon samaa, mutta paljon myös eroja - toivottavasti oot tyytyväinen Boxycharmiin! No sepä se, kun ei nää Suomeen saatavat boksit oikein pysty painimaan samalla tasolla jenkkiboksien kanssa. Kaikille onneksi löytyy omat ostajakuntansa, mikä on tärkeintä :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus. Olisi ehkä kiva joskus kokeilla noita boxeja, mutta lisäkulut ja vaiva olisi Suomeen tilattaessa liikaa minulle. Minusta olisi kiva, jos boxeissa olisi useammin vaihtoehtona, että paketti lähetetään esim. vain joka toinen kuukausi vuoden ajan, niin tuotteita ei kerääntyisi ihan järkyttävää määrää. Noh, voihan sen lootan toki tilata vaikka vain kolmeksi kuukaudeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monella on varmaan samansuuntaiset ajatukset kuin sulla! Harmi ettei bokseja voi tilata suoraan Suomeen, tulisi varmasti useammankin täällä tilailtua noita bokseja, jos toimitus ei olisi niin "vaivalloinen" :/ Toi olisi kyllä aika näppärä systeemi ja varmasti monille mieluinen, jos boksit saisi vain joka toinen kuukausi! Toki jatkuvankin tilauksen voi tauottaa, mutta siinäkin on aina oma muistamisensa :D

   Poista
 3. Mä odotan nyt sormet syyhyten ekaa Boxycharmia <3 se vaan tuntuu loistokkaalta vaihtoehdolta kun niin pitkään tullut Livbox, Bette ja nyt Goodiebox ja haluan oikeasti timanttisen meikkisisällön. Otin sen Luxeboxin. Jos muuten ostaa noita add-oneja niin onko postitus niissäkin pakettina kuten boxissa ja tuleeko siis samalla tavalla Shipiton kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä todella toivon, että oot tyytyväinen Boxycharmiin<3 :) Joo mulle ainakin tuli ne add-onit silloin ihan ruskeessa pahvilaatikossa ja samalla tavalla välityspalvelun kautta! Mä käytän toki Planet Expressiä, koska edullisemmat hinnat ja parempi aspa, mutta Shipitolle tulee sun tapauksessa nekin paketit :)

   Poista
 4. En tilaa, mut monesti on ollut mielessä. Nyt kun se 22 euron etukin poistui vuoden alusta EU:n ulkopuolelta tulevista tilauksista, niin meni sekin pieni etu ja kulut näistäkin varmaan nousi vai huomasitko eroa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo itse oikeastaan huomannut mitään eroa, kun ne alvit oli silloinkin siitä koko boksin summasta eli 25 dollarista (eli noin kuusi euroa) ja sama jatkuu edelleen. Tosin se vaihtelee aika paljonkin, että jääkö paketti tulliin vai ei :)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus! Varsinkin Ipsy Glam Bag Plus vaikuttaa hyvältä, kun sisältöön voi vaikuttaa niin paljon itse. Kotimaiset kauneusboksit ovat kyllä joko surullisen huonoja tai sitten ne laadukkaat liian kalliita verrattuna ulkomaiseen tarjontaan. Euroopassa onkin jo sitten ihan hyviä bokseja saatavilla. Itse tilasin The Pip Boxia (joka on kokonaan vegaaninen Brittiboxi) jokusen kuukauden viime vuonna ja olin kyllä tyytymäinen boksien sisältöön. Mulle ei vaan nää boksit sovi, koska haluan pitää kokoelmani pienenä ja oon todella nirso :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ipsy Plussassa just toi onkin parasta, kun nykyään niihin sisältöihin pääsee vaikuttamaan itse niin paljon :) Boxyssakin onneksi saa edes yhteen tuotteeseen vaikuttaa. Briteistä tulee muuten tosi kivanoloisia bokseja! En nyt kuollaksenikaan muista mitä joskus himoitsin, mutta se maksoi muistaakseni 50 puntaa/euroa, enkä sitten koskaan tilannut :D The Pip Box on varmasti loistava valinta, jos tykkää kauneusbokseista ja haluaa nimenomaan vegaanisia tuotteita :)

   Nirsoille nää boksit ei kyllä ole :D Tulee aika nopeesti varmasti huomattua, ettei tilaaminen välttämättä kannata, jos on yhtään valikoivampi tuotteiden suhteen. Mä taas käytän lähes mitä tahansa, tai ainakin testaan, joten boksit on ehdottomasti mun juttuni :)

   Poista
 6. Kiitos kattavasta tietopaketista, vaikka tilaus vaikuttaakin vähän hankalalta joten kohdallani jää tilaamatta. Jotain boksia kyllä haluasiin ehkä alkaa tilaamaan, sillä LF lopetin ja nyt mulle tulee vain Goodiebox.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät jonkun kivan boksin LF:n tilalle ja Goodieboxin lisäksi! Jenkkiboksit ei tosiaan oo ihan kaikille, kun näissä on aina se oma extratyö, mikä täytyy tehdä boksin saamiseksi :)

   Poista

Kiitos kommentista!