keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Low Buy 2021 - Kuulumisia

Päätin viime vuoden lopulla aloittaa Low Buyn vuodeksi 2021. Tämä päätös syntyi oikeastaan puhtaasti siitä, että halusin saada jo olemassa olevia kosmetiikkavarastoja käytettyä tehokkaammin pois sen sijaan, että lähtisin jatkuvasti ostamaan kaupasta uusia. En kokenut varsinaisesti mitenkään ongelmaksi omaa kosmetiikkashoppailuani, sillä olen ostellut uusia tuotteita jo parin vuoden ajan melko maltillisesti - ainakin jos vertaa siihen, mitä blogin alkuaikoina kulutin kosmetiikkaan. Low Buyn on kuitenkin tarkoitus olla nimenomaan low buy, ei no buy, jolloin kaikki uusi kosmetiikka kielletään, eli täysin ilman shoppailua mun ei tarvitse tätä vuotta viettää. Nyt ollaan maaliskuun lopussa ja seuraavaksi kerron teille mitä kaikkea olen toistaiseksi ostanut tämän vuoden aikana:

Tammikuussa ostin Sokokselta itselleni Escadan uuden Summer Festival EdT:n 30 ml koossa. Lisäksi ostin samalla kertaa Mossan Juicy Clean 3in1 Cleansing Micellar Waterin eli miselliveden. Hajuvettä en olisi tokikaan tarvinnut, mutta hankin itselleni nykyään joka vuosi 30 ml koon näistä Escadan kausituoksuista, joten tiesin jo ennen low buyn aloittamista, että tulen tänäkin vuonna tuoksun itselleni hankkimaan. Mossan misellivesi on suosikkini ja yksi ainoa, joka vastaa täysin tarpeitani ja sopii myös kuivalle iholle aiheuttamatta siis mitään kiristävää tunnetta iholla. En aio olla ilman tätä tuotetta, joten vaikka varastoista löytyykin misellivesiä, ostan tätä silti lisää edellisen pullon loputtua ja käytän siinä sivussa sitten myös muita misellivesiä, jotta saan niitäkin pois. Hajuvesi maksoi 46,90 € ja misellivesi alennuksessa 8,50 €. Nämä molemmat ostin kuitenkin lahjakortin kanssa, joten omaa rahaa ei mennyt tammikuussa senttiäkään kosmetiikkaan. Kävin kuitenkin tammikuussa kampaajalla, jonne mulla meni 186 euroa.

Tammikuun saldo: 186 € kampaajalle (+ 55,40 € lahjakortilta).

Helmikuussa kävin niin ikään Sokoksella täydentämässä varastojani ja mukaan tarttui Four Reasonsin The Original Color Conditioner ja Color Shampoo sekä Ziajan Goat's Milk Body Lotion, joka jäi kuvasta pois. Shampoo ja hoitsikka olivat korvaavia tuotteita loppuneiden tilalle, vaikka multa varastoista muutamia shampoita ja hoitsikoita löytyykin. Otan samaan aikaan testiin myös niitä, mutta multa täytyy löytyä kylppäristä myös sellaiset tuotteet, joiden todella tiedän toimivan itselläni. Ziajan vartalovoidetta en kaiken järjen mukaan olisi tarvinnut, jos miettii kuinka paljon multa vartalovoiteita löytyy, mutta kyseinen voide on käytännössä ainut, jota pystyn käyttämään jalkojeni iholla ja sen takia ostin sitä lisää edellisen lähenneltyä loppuaan. Näihin meni rahaa yhteensä 26,50 € ja jälleen kerran ostin tuotteet lahjakortilla, eli omaa rahaa ei kulunut ollenkaan.

Cittarista nappasin mukaani essencen volume booster lash primerin vanhan loputtua, joten tämä oli hyvinkin aiheellinen ja tarpeellinen osto. Tälle multa ei olisikaan löytynyt korvaavaa tuotetta, sillä en omista mitään toista ripsiprimeria. Primer maksoi 3,50 €. Ostin myös kaksi kappaletta Garnierin Eye Make-Up Remover 2in1 silmämeikinpoistoaineita erillisellä kauppareissulla, joten otetaan nekin nyt mukaan laskuihin. Normaalisti nuo silmämeikinpoistoaineet tulee ostettua viikottaisten ruokaostosten yhteydessä ja ne maksamme mieheni kanssa puoliksi. Tällöin en myöskään ota laskuihin noita summia omissa kosmetiikkamenoissani, sillä yhtä lailla maksan puolet myös mm. mieheni dödöistä, suihkugeeleistä ym. jotka sieltä Cittarista ruokaostosten yhteydessä ostetaan. Silmämeikinpoistoaineet maksoivat 4,10 €/kpl.

Helmikuun saldo: 11,70 € (+26,50 € lahjakortilta).

Maaliskuussa en ole ostanut kosmetiikkaa lainkaan enkä myöskään usko, että näiden kuukauden viimeisten päivien aikanakaan mulle tulee tarvetta ostaa mitään uutta. Huhtikuussa tulen tekemään ainakin yhden tilauksen Bearelille, ehkä myös Kicksille, sillä voi olla että ostan uuden kulmakynän itselleni. Sain myös synttärilahjaksi taas uuden lahjakortin Sokokselle, joten voipi olla, että jossain vaiheessa tulee sieltäkin jotain napattua mukaan, mutta siis ainakin sinne Bearelille tulen tilauksen tekemään, joten täysin shoppailutta ei huhtikuussa mennä. Lisäksi olen menossa myös kampaajalle, joten huhtikuun saldo tulee olemaan yli 200 euroa.

Näissä laskuissa ei ole lainkaan ostamiani kauneusbokseja, joihin menee joka kuukausi myös toki muutamia kymppejä. Ehkä nekin pitäisi laskea tähän, sillä tokihan ne kasvattaisivat ihan mukavasti näitä kokonaissummia, mutta kuten jo silloin vuoden alussa mainitsin, en aio low buyn takia lopettaa niiden tilaamista. Mulle tulee tällä hetkellä siis Boxycharm ja Ipsy Plus, jotka maksavat kumpikin kuukaudessa $25,00 + toimituskulut, jotka ovat noin $20,00 luokkaa. Toistaiseksi low buy on sujunut mielestäni oikein hyvin!

Oletteko te laskeneet paljonko teillä on mennyt kosmetiikkaan tänä vuonna rahaa? :)

8 kommenttia:

 1. Oon laskenut eikä kyllä oo menny nii vähän kun oon tavoitellut :) Mutta oot kyllä hyvin tsempannut pienentämällä kauneustilauksia. Kyllä niitten boksien saaminen on niin ihanaa ja haluaisin kovasti tilatakin jotain boksia mutta nyt kyllä odottelen että vielä pääsisin paremmin tyhjentämään mun tavarakatrasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bokseistahan munkin pitäisi luopua, jotta oikeasti saisin noita varastoja kunnolla pienemmiksi, mutta ainakin yritän nyt parhaani näin! Kauneusboksit jaksaa aina ilahduttaa, mutta ymmärrän kyllä täysin sunkin tilanteen ja halun himmailla niiden kanssa, jotta muut jo varastoissa olevat tuotteet pääsee käyttöön :)

   Poista
 2. Siis sulla on kyllä tosi hyvin onnistunut tämä projekti :) mulla on kyllä mennyt paljon rahaa kosmetiikkaan, liikaakin ja välillä on vähän hillittävä kun on muitakin menoja :) yritän ostaa järkevästi vaikkakaan se ei aina onnistu, mutta aina voi vähentää ja harkita ostoksia vaikka yön yli, monesti jääpi nimittäin sitten ostamatta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun ostospostauksia katselen aina kateellisena, niin ihania juttuja aina hankit<3 :D Toi on hyvä keino kyllä, jos pohtii päivän tai pari niitä ostoksia. Yllättävän paljon jää ostamatta, jos ei siinä hetken huumassa mee tilausta tekemään!

   Poista
 3. En ole laskenut, mutta luulen, että tähän mennessä ehkä n. 150-200€, mitä pidän itselle ihan kohtuullisena saldona. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtuulliselta toi kuulostaa myös mun korvaani! :D

   Poista
 4. Tämähän on sujunut tosi hyvin! :) Mä olen ostanut nyt alkuvuonna jonkin verran uutta, mutta esimerkiksi parin vuoden takaiseen verrattuna paljon vähemmän. Mutta olen ehtinyt jo huomaamaan sen, että kyllä ne kaapit ja varastotkin alkaa pikkuhiljaa pienentymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintä näissä projekteissa mun mielestä onkin just se, että huomaa eron verratessa vaikkapa parin vuoden takaiseen käyttäytymiseen :) Ja toi on toinen mittari, mikä selkeesti kertoo onnistumisesta, jos ne varastot on alkaa selkeesti pienentyä!

   Poista

Kiitos kommentista!