lauantai 6. helmikuuta 2021

Vertailussa viisi meikkivoidetta

Tänään vertaillaan viittä eri meikkivoidetta, jotka löytyvät tällä hetkellä mun kokoelmistani! Hyvän meikkivoiteen löytäminen ei ole ainakaan mulle mikään itsestäänselvyys, vaikka markkinoilla myydään satoja ja taas satoja erilaisia meikkivoiteita. Itse pärjäisin periaatteessa hyvin vain yhden riittävän peittävän meikkivoiteen kanssa, mutta pidän siitä, että mulla on vähän erityylisiä meikkivoiteita erilaisiin tilanteisiin. Tavallisena arkipäivänä en välttämättä valitse sitä kaikkein peittävintä ja pysyvintä meikkivoidetta, joka taas on ehdoton valintani juhlatilaisuuksissa tai silloin, kun meikin on todellakin pakko pysyä kauniina aamusta iltaan. Tein vastaavan postauksen edellisen kerran viime kesäkuussa, mutta koska kolme viidestä meikkvoiteesta on jo vaihtunut, ajattelin tehdä tällaisen taas uudestaan! Näistä totta puhuen yksi, Estée Lauderin Double Wear, tuli käytettyä loppuun tammikuussa, mutta koska olin napannut kuvat näistä jo ennen, pääsee sekin vielä mukaan postaukseen.

Mitä sitten itse eniten kaipaan meikkivoiteelta? Vähintään puolipeittävää lopputulosta ja riittävän hyvää pysyvyyttä. Meikkivoiteen tulee sopia omalle kuivalle iholleni ja suosin yleensä mattapinnan jättäviä tuotteita. Nykyään myös heleämmän lopputuloksen antavat meikkivoiteet saattavat päätyä suosiooni, mutta niidenkin toivon silti olevan edes puolipeittäviä. Meikkivoiteen hinnalla ei juurikaan ole mulle väliä, sillä olen kyllä valmis maksamaan siitä täydellisestä meikkivoiteesta useita kymmeniä euroja, kunhan hinta ja laatu vain kohtaavat. Tähän postaukseen mahtuu mukaan monenhintaisia tuotteita, mutta mitään ihan superedullista, muutaman euron meikkivoidetta, en tällä hetkellä omista. Mennään seuraavaksi katsomaan mitä mieltä olen näistä viidestä meikkivoiteesta!

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup

Tämä Estée Lauderin meikkivoide on vähintään nimeltä varmasti tuttu suurimmalle osalle meikki-intoilijoista. Peittävän ja pitkäkestoisen lopputuloksen antavaa meikkivoidetta hehkutetaan vähän joka suunnalla ja tämä onkin ehdottomasti paras meikkivoide, mitä olen itse ikinä kokeillut. Lopputulos ei näytä kasvoilla kakkuiselta tai luonnottomalta, vaikka meikkivoide antaakin täysin peittävän lopputuloksen, kunhan sitä muistaa lisätä kasvoille hillitysti. Pienellä määrällä pääseekin jo pitkälle ja tämä osoittautui erittäin riittoisaksi meikkivoiteeksi. Meikkivoiteen pumppu on erikseen ostettavissa enkä ole itse sitä tosiaan tähän ostanut, joten kaadoin tuotetta suoraan pullosta aina kämmenselälleni sopivan määrän. Double Wear kesti hyvin pahimmatkin kesähelteet enkä ole kertaakaan joutunut kasvomaskia käyttäessäkään pettymään tähän meikkivoiteeseen. Se pysyy kuin unelma ja näyttää vielä myöhään illallakin kasvoilla kauniilta. Tuote on melko hintava, mutta mielestäni hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan. Hinta myös vaihtelee aika reilustikin ostopaikan mukaan noin 38-50 euron välillä eli netistä tilaamalla (esim. Feelunique tai Lookfantastic) tuotteen saa reippaasti edullisemmin kuin kivijalkamyymälöistä ostamalla.

Plussat:
+ Loistava peittävyys ja pysyvyys
+ Mattainen lopputulos, joka ei kuitenkaan näytä kasvoilla luonnottomalta
+ Riittoisa
+ Laaja sävyvalikoima

Miinukset:
- Pumppu on ostettava erikseen

Too Faced Peach Perfect Comfort Matte Foundation

Too Facedin persikkasarjan meikkivoide on ollut mulla käytössä viime keväästä asti. Tämä meikkivoide antaa puolipeittävän lopputuloksen, jonka saa kerrostamalla muutettua vielä peittävämmäksi. Mattameikkivoiteet ovat suosikkejani, minkä vuoksi olen tästäkin pitänyt todella paljon. Tämäkään ei jätä kasvoja luonnottoman näköiseksi vaan lopputuloksena on kaunis meikkipohja, joka myös pysyy paikoillaan kiitettävän hyvin. Ainut isompi miinus tällä meikkivoiteella on sen hieman huonompi levittyvyys. Suosin mahdollisuuksien mukaan aina sivellintä meikkivoiteen levityksessä, mutta tätä en saa levittymään kasvoilleni kauniisti meikkisiveltimen kanssa. Joudun käyttämään levityksessä meikkisientä, joka tekee lopputuloksesta aina hieman kuulaamman, mutta tosiaan - kerrostamalla tästä saa ihan riittävän peittävän. Too Facedia ei myydä Suomessa kivijalkaliikkeissä, mutta tätäkin meikkivoidetta myy esimerkiksi Lookfantastic noin 32 euron hintaan.

Plussat:
+ Hyvä pysyvyys 
+ Laaja sävyvalikoima
+ Kasvoilla luonnollinen lopputulos

Miinukset:
- Ei levity kauniisti meikkivoidesiveltimen kanssa
- Tilattava netistä

Anastasia Beverly Hills Luminous Foundation

Kirjoittelin tästä ABH:n meikkivoiteesta marraskuussa kokonaisen postauksenkin, mutta otin tämän siitä huolimatta mukaan vertailuun. Kyseessä on puolipeittävän ja hehkuvan kuulaan lopputuloksen kasvoille antava meikkivoide. Lopputulos näyttää kasvoilla pääasiassa oikein kauniilta eikä missään nimessä liian hehkuvalta, vaikka itse suosinkin enemmän mattameikkivoiteita. Meikkivoiteen koostumus on kevyttä ja se levittyy kasvoille helposti. Parhaimman lopputuloksen saan itse meikkisienen kanssa, mutta siveltimelläkin tämän levitys onnistuu ihan hyvin. Tämän meikkivoiteen vähän yllättäväkin miinuspuoli on se, että se jämähtää melko tehokkaasti ihon kuiviin kohtiin, joita varsinkin näin talvipakkasilla munkin kasvoillani ajoittain esiintyy. En ihan odottanut sitä tältä ei-mattaiselta meikkivoiteelta, mutta muuten meikkivoide on toiminut hyvin. Nyt kun niitä kuivia kohtia ei taas ole ihossani juuri ollut, olen saanut käytettyä tätä meikkivoidetta enemmänkin ja pidän siitä, millaisen lopputuloksen se kasvoilleni jättää. Tämä toimii mielestäni hyvin sekä arjessa että juhlassa. ABH:n meikkejä myy Suomessa Kicks, jossa tämän meikkivoiteen hinta on noin 42 euroa.

Plussat:
+ Luonnollinen, mutta riittävän peittävä lopputulos
+ Todella laaja sävyvalikoima
+ Helppo ostaa

Miinukset:
- Ei toimi ihan odotetusti kuivalla iholla
- Hinta on melko korkea 

Urban Decay Stay Naked Weightless Liquid Foundation

Tämä Urban Decayn meikkivoide päätyi mulla hetki sitten kuukauden suosikkeihin, eikä syyttä. Tämä on mitä loistavin arkimeikkivoide! Meikkivoide antaa puolipeittävän lopputuloksen, joka tasoittaa ihon sävyä loistavasti. Kevyt koostumus takaa nopean ja helpon levittyvyyden ja pysyvyys on ollut tällä erinomainen. Lopputulos näyttää iholla kauniin luonnolliselta eikä lainkaan kakkuiselta. Tuotekuvauksen mukaan tämän meikkivoiteen tulisi tuntua kasvoilla kuin toiselta iholta ja se pitää täysin paikkansa. Mulla alkaa tämä ensimmäinen pullo vedellä jo viimeisiään ja aion ehdottomasti hankkia tätä lisää myös jatkossa. Hyvä pysyvyys on ehdottomasti tällä hetkellä meikkivoidetta valitessa itselleni tärkeä ominaisuus, sillä meikkivoiteen on kestettävä kasvoilla maskin alla koko työpäivän ja työmatkojen ajan. Tämä kestää ja tämä on myös ehdottomasti helppo- ja nopeakäyttöisin meikkivoide, mitä tällä hetkellä omistan. Ohut kerros levittyy kasvoille todella vaivattomasti enkä löydä tästä oikeastaan mitään huonoa, minkä takia niitä miinuksia ei nyt tähän tule. UD:n meikkejä myy Suomessa mm. Sokos. Omani olen tilannut Lookfantasticilta, jossa meikkivoide maksaa noin 35 euroa.

Plussat:
+ Puolipeittävä lopputulos, joka tasoittaa loistavasti ihon sävyä
+ Keveän tuntuinen
+ Helppo- ja nopeakäyttöinen
+ Todella laaja sävyvalikoima

Lumene Blur 16 H Longwear Foundation

Puolimattaisan ja -peittävän lopputuloksen kasvoille jättävä meikkivoide, joka lupaa jopa 16 tunnin pysyvyyttä. Meikkivoide on koostumukseltaan paksuhkoa, mutta se levittyy siitä huolimatta kasvoille todella helposti ja nopeasti. Lopputulos on juuri sitä mitä tuote lupaa - puolipeittävä ja puolimatta. 16 tunnin pysyvyyteen tämä ei itselläni pääse ja varsinkin nyt kasvomaskien aikana huomaa selkeästi sen, että tämän pysyvyys on postauksen muihin meikkivoiteisiin verrattuna selkeästi huonompi. Helppokäyttöisyytensä vuoksi tämä on kuitenkin ollut pitkään mun valintani nimenomaan arkimeikkivoiteeksi, mutta nyt löydettyäni UD:n Stay Nakedin, on tämän Lumenen meikkivoiteen käyttö jäänyt melko vähälle. Pidän kuitenkin siitä, miltä meikkivoide näyttää kasvoillani ja heikohko pysyvyys onkin tämän ainut isompi miinus. Tämä on joukon edullisin meikkivoide ja Lumenea myydään lukuisissa suomalaisissa verkkokaupoissa ja kivijalkamyymälöisä. Hintaa tällä on noin 16 euroa.

Plussat:
+ Edullinen hinta
+ Kaunis lopputulos
+ Helppokäyttöinen

Miinukset:
- Suppea sävyvalikoima
- Huono pysyvyys

Tästä viisikosta mun kaksi ehdotonta suosikkiani ovat Estée Lauderin Double Wear sekä UD:n Stay Naked. Yksikään näistä viidestä meikkivoiteesta ei kuitenkaan ole huono ja olenkin iloinen siitä, että mulla on tällä hetkellä käytössä näinkin monta itselleni oikeasti mieluista meikkivoidetta. Tämän lisäksi mulla on avattuna myös esimerkiksi BECCAn meikkivoide ja pari BB-voidetta, mutta ne jätin ihan tarkoituksella tämän postauksen ulkopuolelle. Toivottavasti tästä postauksesta oli iloa ja hyötyä jollekin, jos olette esimerkiksi pohtineet näiden meikkivoiteiden ostamista!

Onko postauksen meikkivoiteista joku teille tuttu tai muuten kiinnostuksen herättävä? :)

12 kommenttia:

 1. Hei olipa kiva postaus, kun tässä oli esitelty juuri sattumalta niitä meikkivoiteita mitä itsekin olen välillä miettinyt testaavani. Abh:n meikkivoide kuulostaa juuri sellaiselta mistä tykkäisin. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla<3 Toivottavasti ABH:n meikkivoide on sun tarpeita vastaava, jos sen päädyt hankkimaan! Ihanaa uutta viikkoa Noora ♥

   Poista
 2. Estée Lauderin meikkivoide onkin ollut harkinnassa, täytyykin kurkata LF:n valikoimaa. Mä käytän arkisin tosi vähän ja ohuita meikkivoiteita, mutta oli kiva lukea näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Double Wear on ihan mahtava, voin lämpimästi suositella sitä :) Kiva että postaus miellytti!

   Poista
 3. Todella kiva postaus! Meillä tuntuu olevan samanlainen meikkivoidemaku niin imin kuin sieni tästä tietoa. UD Stay Naked voisi olla mun seuraava kokeilu! Lumenelta mulla on ollut matta ja Blur, molemmissa on puolipeittävä koostumus ja huonompi pysyvyys, joten en ole niitä nyt ostanut, vaikka arkeenhan ne ovat loistavia!
  Tällä hetkellä käytän Double Wearia sekä Clarinsin Everlastingia ( vanhempi versio , oletko kokeillut sitä? Minulla on ongelmana punoitus poskilla, epäpuhtaudet sekä ihme punainen läikkä posken alaosassa( pigmenttimuunnos?!? ) joten kaipaan meikkivoiteelta oikeasti sitä peittävyyttä. Rimmelillä oli joskus myös Lasting Finish -meikkivoide joka oli loistava, vieläköhän sitä myydään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tästä oli sulle hyötyä ja iloa<3 :D Lumenen meikkivoiteet on nimenomaan arkimeikkivoiteksi hyviä, mutta toi heikohko pysyvyys on harmillista niissä :/ Clarinsilta oon joskus vuosia sitten kokeillut jotain meikkivoidetta, mutten kuollaksenikaan muista mitä. Tuskin tota, minkä sä mainitsit :D UD:n Stay Nakedia voin suositella, se on tosiaan selkeesti mm. Double Wearia kevyempi, mutta peittää mulla ainakin ihan riittävän hyvin :)

   Poista
 4. Blur on tuttu ja Estee Lauder, muita en ole käyttänyt. Blur oli joskus mun ehdoton lemppari, mutta valitettavasti toi uudistettu versio sai mun naaman täyteen kipeitä paukuroita, enkä voi käyttää sitä, vaikka tykkäisin siitä muuten. :( Jostain syysta Lumene ja mun iho tullaan toimeen aika harvojen tuotteiden osalta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Tollaset reaktiot on aina tosi inhottavia, mutta varsinkin jos tuotteen aiempi versio on sopinut itselle ja uusi saa tollasta aikaan :( Mulla on myös Lumenelta useampikin tuote, joita en pysty käyttämään. Se oranssissa pipettipullossa oleva hyaluronitiiviste esimerkiksi polttaa mun ihoni melkeen vereslihalle, joten itsekin lähden aina pienellä varauksella testailemaan uusia tuotteita Lumenelta.

   Poista
 5. Olipa kiva vertailu :) Tuo Urban Decayn Stay Naked on ollut mun kiinnostuslistalla, mutten ole vieläkään raaskinut ostaa sitä. Mutta itseasiassa nyt olen kyllä enemmän kiinnostunut tuosta Double Wearista! Olin joskus aiemmin sitä katsellut, mutten viitsinyt ostaa kun ajattelin ettei se toimisi kuivalla iholla. Mutta kun näin sen siinä sun loppuneiden postauksessa, niin kiinnostus heräsi uudestaan :D Hmm... vaikeaa. Jos nyt saisin jonkun vanhan pullon pois niin ehkä raaskisin sitten ostaa jonkun uuden testiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat on ihania ja kumpaakin voin suositella :) Mulla Double Wear ei oo näyttänyt kuivalla iholla mitenkään huonolta - päinvastoin se näyttää todella kauniilta mun mielestä :D Ostat ensin jommankumman ja sitten jossain vaiheessa myöhemmin toisen, jos kiinnostusta vielä löytyy<3

   Poista
 6. Kun saan varastosta käytettyä 3 avattua meikkivoidettani ja yhden joka siellä on jo valmiina niin voisin kyllä tuon double wearin edes kerran ostaa. Sit ois helppo pitää sitä ja vaikka lumenen CC:tä samaan aikaan jos se sopisi mulle, olisi semmonen arkimeikkivoide ja sit vähän parempaan :) Ostin sen UD All Nighter meikkivoiteen joten jos se on hyvä miksi ei sitä voisi käyttää myös! Haluan jonkun super peittävän meikkivoiteen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumenen CC ja Double Wear olisi varmasti todella hyvä kaksikko! Just arkimeikkivoide ja sitten vähän parempi muihin tilanteisiin :) Muistaakseni toi All Nighter on tainnut olla peittävin meikkivoide, mitä mä olen koskaan käyttänyt, eli toivottavasti se on sun makuusi riittävän peittävä :D Double Wearkin on todella peittävä, mutta sanoisin All Nighterin olevan vieläkin peittävämpi ja ainakin se on koostumukseltaan paksumpaa.

   Poista

Kiitos kommentista!