maanantai 11. tammikuuta 2021

Kolme parasta puhdistusöljyä

*Saatu ilmaistuote

Tänään ajattelin esitellä teille kolme korealaisen kosmetiikan parasta puhdistusöljyä ja samalla vinkata myös muutamasta muusta loistavasta öljyputsarista. Löysin itse puhdistusöljyt noin kolme vuotta sitten enkä ole niistä sen koomin enää luopunut. Öljyputsarit toimivat loistavasti osana kaksoispuhdistusta, jossa on siis yksinkertaisesti tarkoitus puhdistaa kasvot kahden eri puhdistusaineen kanssa. Öljyä käytetään ensimmäisessä vaiheessa ja se liuottaa kasvoilta pois mm. rasvaliukoisen meikin. Tämän jälkeen kasvot käydään läpi vielä toisen, vesipohjaisen puhdistusaineen kanssa, mikä puhdistaa ihon lopullisesti ja vie samalla mennessään iholta öljyputsarin mahdolliset jämät. Osa puhdistusöljyistä toimii hyvin yksinäänkin ja puhdistuu/emulgoituu kasvoilta pois pelkän veden kanssa. Osa taas ei, jolloin ne vaativat kaverikseen toisen puhdistusaineen tai vaihtoehtoisesti öljy tulisi poistaa kasvoilta esimerkiksi kostean meikinpuhdistusliinan tai vaikka musliiniliinan kanssa. Mä pidän itse henkilökohtaisesti enemmän sellaisista öljyputsareista, jotka emulgoituvat pois pelkän veden kanssa, mutta muunkaanlaisetkaan eivät ole mulle ongelma, sillä teen joka tapauksessa kaksoispuhdistuksen lähes aina, kun mulla on kasvoillani meikkiä.

Lukeuduin itse vielä muutama vuosi sitten siihen kastiin, jolle jäi aina miselli- tai kasvovesilappuun meikkijämiä meikinpoiston jälkeen. Pidin sitä normaalina, sillä miselli-/kasvovesilapullahan se iho tuli sitten puhdistettua niistä meikkijämistä. Siirryttyäni kaksoispuhdistukseen tätä ei ole enää ilmennyt, sillä kaksi puhdistusainetta on totta kai lähtökohtaisesti tehokkaampi yhdistelmä kuin vain toinen niistä, vaikka ne kaksi puhdistusainetta saattavat samaan aikaan olla iholle huomattavasti hellävaraisempia. Enkä sano, että olisi edelleenkään mitekään epänormaalia, jos siihen misellivesilappuun niitä meikkijämiä jää, sillä misellivesihän on itsessäänkin jo suunniteltu poistamaan meikkejä. Itse vain käytän nykyään esimerkiksi kasvovesissä nimenomaan kosteuttavia yksilöitä, jotka joko suihkin tai painelen kasvoille suoraan kämmenien ja sormien avulla, eli mulle kasvovesi ei ole puhdistava tuote. Misellivettä taas käytän nykyään lähinnä aamuisin, jolloin se ei ole osallisena illan ihonpuhdistusrutiinia. 

Suosittelen kaksoispuhdistuksen kokeilua kaikille, jotka käyttävät meikkiä. Toki se vie hitusen enemmän aikaa kuin vain yhden putsarin käyttö, mutta itse koen sen kyllä täysin sen arvoiseksi. Hyviä komboja kaksoispuhdistukseen ovat esimerkiksi puhdistusöljy ja puhdistusmaito tai puhdistusöljy ja puhdistusvaahto. Putsarit kannattaa aina valita oman ihotyypin mukaan ja kaksoispuhdistusta tehdessä sen kakkosvaiheen putsarin ei tarvitse enää olla puhdistavin mahdollinen, sillä öljyputsari tekee meikinpoiston suhteen kuitenkin sen suurimman työn.

Nyt päästään kuitenkin itse asiaan ja näihin kolmeen puhdistusöljyyn, jotka ovat kaikki korealaista kosmetiikkaa. K-kosmetiikasta löytyy ehdottomasti mun makuuni parhaimmat öljyputsarit, vaikka todella hyviä löytyy myös esimerkiksi ihan suomalaisesta luonnonkosmetiikastakin. Kerron näistä muista suosituksista vielä lyhyesti ihan postauksen lopussa, mutta ensin keskitytään tähän kolmikkoon. Näissä kaikissa kolmessa öljypuhdistusaineessa on yhteistä myös se, että nämä kaikki emulgoituvat pois pelkän veden kanssa eli näistä yksikään ei välttämättä tarvitse toista puhdistusainetta kaverikseen. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti käymään kasvot läpi vielä sen toisenkin putsarin kanssa, jotta iho varmasti puhdistuu kunnolla ja kaikki öljyn ja meikin rippeet saavat kyytiä!

Coxir Ultra Hyaluronic Acid Cleansing Oil  on ehdoton kestosuosikkini puhdistusöljyistä. Tätä olen käyttänyt jo useammankin pullon ja palaan tämän pariin aina vaan uudestaan ja uudestaan. Putsari sisältää öljyjen lisäksi myös hyaluronihappoa, aloe veraa sekä erilaisia kasviuutteita. Se poistaa meikin tehokkaasti ja emulgoituu tosiaan pois pelkän veden kanssa. Olen käyttänyt tätä lukuisia kertoja myös meikkivoidesiveltimieni pesemiseen, sillä mikään saippua tai sivellinten puhdistusaine ei poista siveltimien meikkivoidejämiä yhtä tehokkaasti, nopeasti ja helposti kuin puhdistusöljy. Pääasiassa tämä kuluu kuitenkin kasvoilla! Putsarissa on mieto, miellyttävä tuoksu, jonka koen itse jotenkin aika rauhoittavana. Puhdistusöljy ei ole täysin juoksevaa ja vetistä vaan tämän koostumus on hitusen paksumpaa. Coxirin tuotteita ei tietääkseni myydä Suomessa missään kivijalkamyymälässä, joten tilaankin omani aina Bearelilta. Tässä on hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan ja näistä kolmesta putsarista tämä onkin kaikkein edullisin.
Hinta: noin 19,00 €/150 ml.

SKINFOOD Black Sugar Perfect Cleansing Oil on mustaa sokeria sisältävä puhdistusöljy, jonka yksi parhaimpia puolia on ihana, superraikas tuoksu! Mustan sokerin lisäksi tuote sisältää mm. erilaisia kasviuutteita, mineraaleja sekä totta kai öljyjä. Tämä on puhdistustehoiltaan mielestäni aivan yhtä hyvä kuin Coxirinkin putsari, mutta tässä on huomattavasti voimakkaampi tuoksu. Tuoksu on raikkaan hedelmäinen ja tuo mulle mieleen jonkin sekoituksen, mistä löytyy inkivääriä. Tämänkin öljyn koostumus on hieman vettä paksumpaa ja sitä on miellyttävä levittää kasvoille. SKINFOOD on ilmeisesti myös ainakin toistaiseki vain verkosta tilattavissa ja brändiä maahantuo Beautyko, jonka verkkokaupasta olen itse tämän kyseisen pullon tilannut. Tämä putsari on päätynyt mulla jo kuukauden suosikkeihinkin, joten tuote on tosiaan erittäin mieluinen, vaikka käytössä onkin vasta ensimmäinen pullo tätä tuotetta. Ei varmasti kuitenkaan viimeinen!
Hinta: noin 29,00 €/200 ml.

Dewytree The Clean Lab Cleansing Oil* on tästä kolmikosta itselleni uusin puhdistusöljy. Putsari sisältää mm. makadamiaöljyä ja kameliaöljyä sekä koivunmahlaa. Tuote on suunniteltu sopimaan herkällekin iholle, mutta itse olen kokenut tähän mennessä onneksi kaikki testaamani puhdistusöljyt omalle herkälle iholleni sopiviksi. Tässä on selkeästi vetisempi koostumus kuin kahdessa edellisessä, mikä ei sinänsä vaikuta negatiivisesti tuotteen käyttöön, mutta henkilökohtaisesti pidän itse siitä hieman paksummasta koostumuksesta. Puhdistustehoiltaan tämä on kuitenkin aivan yhtä hyvä kuin SKINFOODin ja Coxirin putsarit, eli siinä asiassa tämä kolmikko on ihan samalla linjalla. Tuoksu tässä Dewytreen putsarissa on raikas, mutta melko mieto. Tätäkään ei tietääkseni saa ostettua kivijalkamyymälöistä, mutta Beautyko maahantuo myös Dewytreetä, joten heidän verkkosivuiltaan tätä saa tilattua.
Hinta: noin 30,00 €/200 ml.

Näiden kolmen öljyputsarin lisäksi voin lämpimästi suositella esimerkiksi Senja Cosmeticsin ja Whamisan öljyputsareita. Molemmat ovat loistavia, mutta tällä hetkellä en omista kumpaakaan, joten ne jäivät postauksen ulkopuolelle. Myös Mizonin öljyputsari on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Suositteko te kaksoispuhdistusta? Entä onko teillä suosikkia öljyputsareista? :)

4 kommenttia:

 1. Öljyputsari on ollut mulla jo tovin harkinnassa, mutta mun pitäisi varoa tosiaan volyymiripsen käyttäjänä ripsiä :) Lisäksi mulla on rasvoittuva iho, niin tuntuu jotenkin pahalle lisätä öljypitoista tuotetta kasvoille, kun muutenkin iho rasvoittuu herkästi. Tietty on varmasti öljyputsareita, joita voi rasvoittuvalle iholle käyttää, mut silti se tunne...:D Näistä kolmesta eniten kiinnostavin oli ehken tuo ensimmäinen, plussaa siitä et sen saisi Bearelilta, joten voisin harkita kokeilevani :') <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo volyymiripset ja öljyputsari ei tosiaan ole se paras kombo, mutta mäkään en noita öljyjä toisaalta laita silmille ja jos sen putsaa liinalla pois, saa varmasti myös vältettyä aineen pääsemistä ripsiin. Vähän säätämiseksi se ehkä tosin menisi, mutta ei se mahdotonta mun näkemyksen mukaan olisi :D Uskon, että varmasti ajatuksena tuntuu vähän hölmöltä laittaa öljyä iholle, joka muutenkin rasvoittuu herkästi, mutta noi puhdistusöljyt ei jää iholle eikä siis ainakaan mun käsittääkseni mitenkään edesauta ihon rasvoittumista! Ja varsinkin jos tekee kaksoispuhdistuksen ja ottaa käyttöön vielä toisen putsarin niin se viimeistään sitten vie ne kaikki öljyjämät kasvoilta pois :)

   Poista
 2. Mä käytän kaksoispuhdistusta aika usein silloin, kun käytän meikkiä. Meikittöminä päivinä harvemmin ja välillä meikkipäivinäkin tulee käytettyä ihan yksittäistä puhdistusta. Kaksoispuhdistuksen olen todennut kaikkein tehokkaimmaksi tavaksi poistaa meikit, mutta koska vihaan kasvojenpesua, niin en millään jaksa sitä aina tehdä :D Mulla ei itseasiassa tällä hetkellä ole muuta öljyputsaria avattuna kuin joku Colourpopin tilauksen mukana tullut näytepullo enkä ole varma onko niitä laatikossakaan odottamassa. Näistä kiinnostaa eniten tuo Skinfoodin putsari kuvailemasi tuoksun perusteella, mutta haluaisin testata myös tuota Coxiria. Veikkaan että ainakin toisen niistä tulen jossain vaiheessa testaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvojenpesu tuntuu olevan aika monille vähän pakkopullaa :D Mulle se ei onneksi sitä ole, mä taas inhoan esimerkiksi vartalon rasvaamista. Meikittömälle iholle mäkään en koe kaksoispuhdistusta tarpeelliseksi :) Skinfoodissa on superihana tuoksu! Mutta tehot on mun mielestä hyvinkin pitkälti samat noissa kahdessa, eli kumpaakin voin suositella erittäin lämpimästi<3

   Poista

Kiitos kommentista!