keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Taika - suomalaista edullista luonnonkosmetiikkaa

*Saatu ilmaistuote

Suomalainen luonnonkosmetiikka on ollut jo vuosia lähellä omaa sydäntäni ja olenkin monesti sitä mieltä, että Suomessa valmistetaan yksiä parhaimpia luonnonkosmetiikan sarjoja. Nyt markkinoille on tullut täysin uusi luonnonkosmetiikkabrändi Taika, josta kerron teille tänään hieman tarkemmin. Taika on vegaaninen, Ecocert-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteet on valmistettu Suomessa. Taikan tuotteet on suunniteltu sopimaan koko perheen tarpeisiin ja kaikille ihotyypeille. Niiden saatavuus on tehty helpoksi, sillä tuotteita on myynnissä paitsi useissa verkkokaupoissa, kuten Natural Goods Companylla, myös monissa marketeissa. Taika-tuotteet voi siis kätevästi ostaa myös ruokaostosten yhteydessä ja uskoisin, että tuotten hyvä saatavuus onkin yksi Taikan valttikorteista. Toisena valttikorttina on tuotteiden edullinen hinta ja kolmantena totta kai tuotteiden kotimaisuus. 

Taika-tuotteet on pakattu vihreänsävyisiin pakkauksiin, joista erityisesti tummemman vihreä väri on itselleni mieleen. Pakkaukset ovat mielenkiintoisia, mutta kuitenkin sen verran yksinkertaisia ja värimaailmaltaan "neutraaleja", että ne houkuttelevat varmasti sekä miehiä että naisia. Taika-tuotteita löytyy yhteensä kymmenen kappaletta ja itse sain testiin päivävoiteen, puhdistusgeelin, käsisaippuan, käsivoiteen, jalkavoiteen, vartalovoiteen ja suihkugeelin. Näiden lisäksi myynnissä on myös silmänympärysvoide, yövoide ja misellipuhdistusvesi. Kokonaisuutena Taika-sarja kattaa hyvinkin pitkälle periaatteessa kaikki ne kosmetiikkatuotteet, joita päivittäisessä ihonhoitorutiinissa tarvitaan kasvoilla sekä vartalolla. Toki näiden lisäksi monet haluavat jotain extratuotteita, kuten seerumeita ja kuorintoja, mutta näkisin Taikan ennen kaikkea hyvänä sarjana henkilölle, joka haluaa selkeän ja suhteellisen yksinkertaisen ihonhoitorutiinin itselleen. Monimutkaisempaa rutiinia noudattava taas saa Taikasta hyviä täsmätuotteita, joita voi täydentää sitten muilla kosmetiikkatuotteilla.

Natural Goods Companyn verkkokaupassa saatte tällä hetkellä tutustumistarjouksena -20% alennuksen kaikista Taika-tuotteista koodilla TAIKA20. Koodi on voimassa lokakuun loppuun eikä sitä voi yhdistää muihin tarjouksiin. 

Taika Suihkugeeli* on kaikille ihotyypeille soveltuva koko perheen suihkugeeli. Tuote sisältää ihoa rauhoittavaa ja puhdistavaa koivunmahlaa sekä mm. glyserolia ja ksylitolia, jotka tunnetaan ihoa kosteuttavina raaka-aineina. Suihkugeeli lupaa puhdistaa ihon jättäen sen raikkaaksi ilman kuivattavaa tunnetta. Ihastuin tähän suihkugeeliin heti ensikäyttökerralla, sillä tässä on todella raikas ja itselleni miellyttävä tuoksu. Suihkugeeleissä mulle itselleni tärkein asia onkin nimenomaan se tuoksu ja olen käyttänyt tätä nyt tavoistani poiketen useamman päivän putkeen, sillä tuoksu on todella hyvä. Normaalistihan mä vaihtelen ihan päivittäin käyttämiäni suihkugeelejä, mutta tämä vei mun sydämeni heti! Uskoisin tämän olevan Taika-tuotteista ensimmäinen, jonka saan loppumaan ja taatusti hankin tätä jossain vaiheessa myös lisää.
Hinta: noin 5,90 €/200 ml.

Taika Kosteuttava Vartalovoide* on suihkugeelin kanssa samoja aktiiviaineita, koivunmahlaa, glyserolia ja ksylitolia sisältävä vartalovoide, josta löytyy myös sheavoita. Voide lupaa kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti sekä imeytyä ihoon nopeasti. Imeytyminen tapahtuukin suhteellisen nopeasti, vaikka voide hetkeksi jääkin iholle pyörimään levitysvaiheessa, mikäli sitä nappaa kerralla yhtään liikaa. Olen kuitenkin todennut sen hyvinkin tyypilliseksi luonnonkosmetiikan vartalovoiteiden kanssa, mutta lopulta voide kuitenkin humahtaa ihoon ja jättää sen pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi. Voiteen hedelmäisen raikas tuoksu on aivan ihana ja se on myös tuoksuteltavissa iholta vielä pitkään levityksen jälkeenkin. Turhan voimakkaana tuoksu ei kuitenkaan jää leijailemaan ympäristöön. Vartalovoidetta on ollut miellyttävä käyttää, mutta mähän olen tunnetusti maailman laiskin vartalonrasvaaja, joten pahoin pelkään tämänkin voiteen jäävän jossain vaiheessa laatikon pohjalle, kunnes taas muistan ottaa tuotteen käyttöön. Mitään vikaa tässä ei kuitenkaan ollut ja sarjalle ominainen hedelmäinen tuoksu saa multa ison plussan!
Hinta: noin 5,90 €/150 ml.

Taika Käsisaippua* on kosteuttavaa glyserolia ja manteliöljyä sisältävä nestesaippua, jonka tulisi pestä kädet puhtaiksi tehokkaasti, mutta kuitenkaan kuivattamatta niitä. Saippua on pakattu pumppupulloon, joka on Taikan tyylille uskollinen ja joka sopii hyvin ihan sellaisenaankin kylpyhuoneeseen, jos sitä ei halua siirtää omaan erilliseen saippua-annostelijaan. Tässä käsisaippuassa on sama ihanan raikas hedelmäinen tuoksu kuin muissakin Taika-tuotteissa ja tästä tuli kertaheitolla yksi suosikkini. Meillä on käytännössä aina nimenomaan hajustettuja käsisaippuoita kotona ja tämän tuoksu on niin huumaavan hyvä, etten ole tämän korkattuani koskenut kertaakaan esimerkiksi palasaippuaan, jota normaalisti käytän itse usein käsien pesussa. Pullo on myös hyvin riittoisa ja yhdellä pumppauksella tulee juuri sopiva määrä saippuaa. Käsisaippuat ovat yleensä niitä tylsiä perustuotteita, joista en pahemmin jaksa innostua, mutta tästä ihan oikeasit pidin - kiitos hyvän tuoksun.
Hinta: noin 5,90 €/350 ml.

Taika Kosteuttava Päivävoide* on toinen Taika-sarjan kasvoiteista ja myynnissä on siis myös paksumpi yövoide. Päivävoide sisältää ksylitolia ja koivunmahlaa, jotka kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa. Lisäksi voiteesta löytyy myös lukuisia muita ihoa kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia, kuten sheavoita ja erilaisia öljyjä. Kasvovoide on suunniteltu ennen kaikkea normaalin ja sekaihon tarpeisiin ja se lupaa imeytyä ihoon nopeasti, jolloin se soveltuu käytettäväksi myös meikin alla. Olin lukenut voiteesta kehuja ennen kuin otin sen itse testiin ja pystyn hyvin yhtymään lukemiini kehuihin - voide imeytyy ihoon nopeasti, kosteuttaa hyvin eikä rullaudu meikin alta pois. Tämä ei välttämättä tule olemaan kovilla pakkasilla itselleni riittävän kosteuttava, mutta nyt tähän aikaan vuodesta voide on ajanut asiansa loistavasti.
Hinta: noin 9,50 €/50 ml.

Taika Kosteuttava Jalkavoide* on kosteuttavaa glyserolia ksylitolia sekä rauhoittavaa koivunmahlaa sisältävä kevyehkö jalkavoide. Voide lupaa kosteuttaa jalkojen ihoa pitkäkestoisesti, mutta imeytyä kuitenkin nopeasti jättäen jälkeensä pehmeän ihon. Jalkavoide oli tosiaan koostumukseltaan melko kevyttä ja nopeasti imeytyvää, mutta juuri tällaisia jalkavoiteita suosinkin itse päivittäisessä käytössä. Välillä jalkojen ihoa on mukava hemmotella kunnon tuhdeilla voiteilla, mutta pääasiassa jokapäiväisessä käytössä käytän mieluummin näitä ohuempia voiteita. Tämän tehosta mulla ei ole mitään huonoa sanottavaa, perushyvä jalkavoide ihanassa tuoksussa - tykkään!
Hinta: noin 5,90 €/60 ml.

Taika Kosteuttava Puhdistusgeeli* on sulfaatiton geelipuhdistusaine, joka lupaa poistaa kasvoilta vesiliukoisen meikin sekä muut epäpuhtaudet. Puhdistusgeelistä löytyy totta kai Taika-sarjan tehoaineita - ksylitolia ja koivunmahlaa, jotka auttavat kosteuttamaan ja rauhoittamaan ihoa. Putsarin tulisi sopia kaikille ihotyypeille, mutta ennen kaikkea se on suunniteltu normaalin, rasvoittuvan ja sekaihon tarpeisiin, kuten geelipuhdistusaineet usein ovatkin. Kuivaihoisena en yleensä suosi geeliputsareita, mutta koska käytin juuri loistavasti kuivalle iholle sopivan Muradin geelipuhdistusaineen loppuun, lähdin hyvin odottavin mielin testaamaan myös tätä Taikan putsaria. Tämä toimii loistavasti kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa öljyputsarin jälkeen eikä ihoni ole kuivunut lainkaan tämän käytön jälkeen. En itse lähtökohtaisesti välttämättä geeliputsareita kaupasta ostaisi, mutta meillä myös mies on tykännyt käyttää tätä, eli ei sitä tiedä vaikka tämäkin tulisi napattua joskus kaupasta mukaan uudemman kerran. 
Hinta: noin 7,50 €/150 ml.

Taika Kosteuttava Käsivoide* on viimeinen esittelyyn pääsevä Taikan tuote! Käsivoide sisältää rauhoittavan koivunmahlan lisäksi myös kosteuttavaa ksylitolia ja glyserolia, kuten muutkin sarjan tuotteet. Voidetta kuvaillaan nopeasti imeytyväksi ja notkeaksi - ja sellainen se onkin. Käsivoide imeytyy nopeasti jättäen kädet kosteutetun ja pehmeän tuntuisiksi. Todella kuiville käsille tämä ei välttämättä olisi riittävän kosteuttava, mutta ainakin vielä toistaiseksi omat käteni ovat pehmenneet tämän kanssa vallan mainiosti ja olenkin käyttänyt tätä nyt lähinnä aamuisin ennen töihin lähtöä, jolloin kaipaan nimenomaan nopeasti imeytyvää käsivoidetta. Tuotetta ei ole hinnalla pilattu ja tämä tulee varmasti olemaan yksi sarjan tuotteista, joita tulen ostamaan myös jatkossa.
Hinta: noin 5,90 €/60 ml.

Kokonaisuudessaan Taika onnistui vakuuttamaan mut täysin. Pidin kaikista tuotteista, mutta suosikeikseni nousivat suihkugeeli, käsisaippua, jalkavoide ja käsivoide. Taikan parhaita ominaisuuksia on tuotteiden selkeys ja yksinkertaisuus. Näissä ei ole niin sanotusti mitään ihmeellistä tai maatamullistavaa, mutta tuotteet toimivat tavallisessa arkikäytössä loistavasti ja juuri sellaisia kosmetiikkatuotteita iso osa ihmisistä varmasti kaipaakin. Pidän myös siitä, että tuotteet on suunniteltu sopimaan koko perheelle ja vaikkei tuotteiden hedelmäinen tuoksu kovin miehinen olekaan, on tuoksu kuitenkin ainakin oman mieheni nenään miellyttävä. Mikäli edullinen suomalainen luonnonkosmetiikka kiinnostaa, suosittelen erittäin lämpimästi tutustumaan Taikaan!

Onko Taika tuttu? Suositteko ylipäätään suomalaista kosmetiikkaa? :)

2 kommenttia:

  1. Kuullostaa hyvältä, pitäisi ehdottomasti kokeilla tätä tuotetta kun siinä on myös tuo avainlippu niinkuin Lumivalkoisen tuotteissa. Neutraalit tuotteet sopivat sitten vaikka miehen kanssa yhteiskäyttöönkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näiden kotimaisuus on kyllä iso plussa! Ja tuotteet on tosiaan suunniteltu sopimaan sekä miehill että naisille. Tuoksu on näissä tosi hedelmäinen, mutta meillä ainakin mies piti siitä, vaikkei tuoksu tosiaan mitenkään "miehinen" ollutkaan :D

      Poista

Kiitos kommentista!